[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 191
113
Én nem állítom, hogy nincsenek, de az orosz vezetés tagadja az ukránok létezését. Márpedig, ha ukránok sincsenek, akkor ukrán fasiszták sincsenek. Ezt az egyszerű logikai összefüggést remélem érted.

Ki az a takács úr?
Sokan azt hitték, h Te vagy az (Márk). De kizárt, ugyanis az említett bocsánatot kért Ofellától, a neten.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 471
46 389
113
Pontosan. Szar sereg a belorusz, de beásni magukat, hogy lassitsák a lengyelt pont jók...
Ezt azért ne siesd el annyira.
Semmit nem tudunk a belorusz haderőről. 1-1,5 éve folyamatosan a Wagner csoport kiképzői dolgoznak velük. Ráadásul ők a legfrissebb tapasztalatok alapján vannak kiképezve.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 983
113
Tőlem lehet ez a marhaság a valid álláspont, de akkor kérlek fogd kézen a szektát és menjetek el Szentpétervárra egy hangosbemondóval és kezdjétek el, mondani, hogy semmiféle majd 900 napos ostrom nem volt a világháborúban, csupán pozícióharcok folytak a város körül. Mert lehet, hogy újat mondok neked és a szektának, de az akkori Leningrád területén harcok egyáltalán nem folytak (a szárazföldön), hisz a legjobb tudomnásom szerint, Leningrád területére német katona soha a lábát be nem tette és soha nem is sikerült teljesen bekíerítenie a város a németeknek.
Te vagy az Wilson?
Én meg azt hittem, hogy itt hagytad a fórumot, mint Szent Pál az oláhokat
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
Egyetértek, a baj ott van, hogy amig a nyugatnak jó amit irsz (amortizálódik az orosz high end fegyverzet, lásd a valszeg SEAD feldatos Szu-35 lepöccintése) - viszont az ukránnak meg a légvédelem egyszerűen igy semmit nem jelent, mert szarrá bombázzák őket és kibillentik az eddigi egyensúlyt. Vagyis a NATO számára jó ez a taktika, de az ukrán katonák tömegei számára már haszontalan ez a légvédelem, mert elpusztulnak.

Mi a tét? Az uralom. Mint mindig az emberi történelem folyamán.

Túl sok, túl drága fenntartani. Drónok, tüzérség egy akkora hadszintéren, mint ami itt van azok optimálisabbak. Izrael szintű légierő lenne az, ráadásul ha 4-th gen, akkor meg szart se ér, mivel lassan mindenki F-35 a környékünkön...

Pontosan. Szar sereg a belorusz, de beásni magukat, hogy lassitsák a lengyelt pont jók...


Na most ebbe nem szeretnék belefolyni, szóval egy véleményt megengedek, és annyi.
Az itt jelen lévő katonák esküjét kérek mindenkit ne pocskondiázza. Dudi akkor is itt volt, mikor a seregben lenni az egyik legszarabb dolog volt az országban, de akkor is kiment volna a határra helyzetben, a szar T-72-esébe szijazva magát, bármennyire is rühelli azt a roncsot. És tenné a Leopárdjában is és lőné, akármilyen zászló is van rajta, ha az támadóként érkezik.
Van ellenségünk elég, ne egymást marjuk. Abba döglik bele a nemzet 1000 éve...


Egy század (12 gép) elvileg szolgálatban van, szóval használják a megfelelő prioritású célokra. Valszeg CM, SEAD meg high value légi célok ellen a többi vadásszal együttműködve.

"Az itt jelen lévő katonák esküjét kérek mindenkit ne pocskondiázza. "
Nagy köszönet!!!!
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 673
113
Ezt azért ne siesd el annyira.
Semmit nem tudunk a belorusz haderőről. 1-1,5 éve folyamatosan a Wagner csoport kiképzői dolgoznak velük. Ráadásul ők a legfrissebb tapasztalatok alapján vannak kiképezve.
Mondjuk azt sem értem, hogy a legyel haderőtől miért várna valaki csodát. Eleve az elején a hadrafoghatóságban már lenne egy nagy pofon. Ha csak annyi derülne ki, mint a német harckocsi állományról, mint a 99 leo2A4-ről ami papíron bevethető csak...
A fehéroszor haderő meg szerintem jobban rápörgött a dologra, mint nyugaton bárhol.
Én abszolút nem írnám le őket. Ha készültek, ők tényleg készültek.

Megtalálták amit eltűntnek hittek!!!

 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 276
93
Oh, bocsánat, nem akartam megsérteni a hó lelked, vagy összezavarni a szilárd alapokon nyugvó morális és erkölcsi identitásod. Bár valahogy nem emlékszem, hogy akárcsak megrezdítette volna az ingerküszöböd a NATO bérencezés vagy hazaárulózás. Sajnos az ilyen szelektív erkölcsi normáknak megfelelően nem tudok és nem is akarok kommentelni.


Miért szektázok? Mert én voltam (vagyok) a fórum egy csoportja számára többek közt hazaáruló és NATO bérenc is. Ennyire egyszerű. Ha hiszed, ha nem, nem először szektáztam majd hazaárulóztak le ezek, hanem fordítva történt. A katonai esküvel kapcsolatban pedig olvasd el a szövegét, abban minden benne van (segítek nincs benne a belsőellenséges maszlag mint a Néphadsereg esküjében).
Ha megengedsz te is egy kérdést. Milyen ukrán fasiszta? Putyin és vele együtt a teljes orosz hatalmi elit és az őket körülvevő idologisták már nagyon sok alkalommal kifejtették, hogy ukrán nemzet, népcsoport nem is létezik. Vannak emberek akik az orosz egy kissé eltérő dialektusát beszélik, de ennyi.
Tehát ha nincsenek ukránok, akkor ukrán fasiszták sem lehetnek. Márpedig ha nincsenek ukrán fasisztákk, akkor kizárásos alapon az oroszországi oroszok (legalábbis Putyin és a sleppje) az Ukrajnában élő orosz fasiszták ellen háborúznak. Akkor hogyis van ez? Az Ukrajna nevű országban élő orosz fasisztákat egy orosz zsidó (megbeszéltük, hogy ukrán nincs, tehát Zelenszkíj nem lehet más csak orosz) vezeti?

Azt egyébként örrömmel veszem, hogy a "vitaibndító" komment tartalmi részével vitatkozni nem tudtok, így más nem lévén a retorika az amibe bele tudtok kötni.
Kis gondolatjáték ezzel a "nincsenek is ukránok" dologgal:
Ha nincsenek ukránok csak orosz vív az orosszal akkor az usa elérte célját, Oo.-t elemészti a belső feszkó és annyi. De akkor nincs támadás kifelé, így fel sem merülhet orosz veszély másra nézve. Mivel Európában ennek ellenére félreverik a harangot, ez csak valami ordas célból történhet, a nyugati elit manipulálja az egyszerű polgárait.
Ha viszont nem így van, akkor - a beszélgetésből kiindulva mindenképp - mégiscsak egy neonáci alapokon nyugvó rendszer van Ukrajnában. Akkor viszont egy ilyent támogat a nyugat, amiről hallgat. Ez csak valami ordas célból történhet, a nyugat elit manipulálja az egyszerű polgárait...

És tulajdonképpen bármilyen olyan gondolatjáték, ami nem tabusít (mint pl az "ántiszektások" a 2022 előtti események kb. 99%-át) de ok-okozati összefüggésekre épít bármilyen hitélettel szemben, ide lukad ki. Lásd a mosógépcsipes ásókkal Lisszabonig masírozó gyenge oroszok és tsa. Ellentétes állítások, amiket tilos összekapcsolni, ha mégis, akkor lesujt a "putyinbérenc" pöröly. Hmmm...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 653
55 308
113
"Oroszok magas árat fizetnek Avdejevka bevétele èrt. Beleestek a ledarálási csapdába"
Irja a Kronen Zeitung, ahol a siklóbombák legnagyobbját 3 tonnára becslik.
"Egy pár ngyzetkilóméter lerombolt, lakatlan városi területért a Kreml elg pontosan egy harckocsihadosztályt áldozott fel" irja Forbes. Szerintûk az oroszok 224 harckocsit vesztettek, az ukránok "csak 21-et." "Bevették a várost, de olyan áldozatok árán, hogy azokat valószinűleg nem tudják egyhamar kiegyenliteni, valószinûleg nem anélkül, hogy a front más részein lelassuljon előrehaladàsuk."
"Az ukránok szerint az utolsó 24 órában az oroszok 1800 halott és sebesült katonát vesztettek. Igy a konfliktus kezdete óta sz orosz veszteség átlépte a 400000-et. Ennek ellenére az orosz erők ltszáma növekedik. 2023 kezdete óta sz orosz erők lètszáma 360000-ről 470000-re növekedett. Az oroszok növelték hadianyag termelésüket és 2026-ra számolnak a gyözelemmel.
Az IISS szerint Kiev 800000 aktiv katonával rendelkezik, de komoly gondja van a sorozással és az utánpótlással."
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 537
113
Nem nézem meg köszi, az AZOV logója szerepel a filmen, ők csináltak.
Nem vagyok kíváncsi a náci felsőbbrendű eszmeikre dicsoitesere, sem a civilek vagy sebesültek kinzasara, ki végzésére. A szememben ugyanolyanok mint a DAESH.


Ez jó, tényleg önként lefegyverzik magukat. Aztán ha megint arra jár egy külföldi hadsereg majd jó gyorsan kapitulalnak ahogy szoktak.
Trump fejét megnézem volna mikor meghallotta...

Felfutott a Szu - 35 gyártás.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Az orosz csapatok Zaporozsje irányába fokozták a támadásokat

Az utóbbi napokban érezhetővé vált a zaporozsjei irányú ellenségeskedés fokozódása, különösen szombaton. Ezt Vlagyimir Rogov, az „Együtt vagyunk Oroszországgal” mozgalom vezetője jelentette be a RIA Novosztyinak adott interjújában. Szerinte a front ezen szakaszán a kezdeményezés teljesen az orosz csapatok kezébe került.
Zaporozsje irányában a figyelem középpontjában Rabotino és Verbovoje települések állnak az Orehov irányban.
Az orosz többszörös kilövésű rakétarendszereket, tüzérségi és Szolncepek nehéz lángszóró rendszereket aktívan használják az ellenséges erődítmények és felhalmozott felszerelések elleni hatalmas támadások indítására.



Az Avgyejevkából menekülő út szélei tele vannak az Ukrán Fegyveres Erők megsérült felszerelésével. (video)
2024-02-18 20:17:01

Az ukrán fegyveresek pánikszerűen elmenekültek az orosz hadsereg irányítása alá került Avgyejevkából.

2024-02-18 21:02:01


Az ukrán fegyveres erők 5 ezer katonájának nem volt ideje elhagyni Avdejevkát. Mi vár rájuk?


Az ukrán csapatok Avdejevkából való kimenekülése egyáltalán nem jelenti azt, hogy az ukrán fegyveres erők egységeit megmentik – írja az Amerikai Háborútanulmányi Intézet (ISW). Éppen ellenkezőleg, az orosz hadsereg eltökélt szándéka, hogy megakadályozza az ukrán csapatok rendezett kivonását Avdejevkából (az ISW becslése szerint körülbelül 5 ezer kijevi katona maradt a városban).
Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Alekszandr Szirszkij több orosz támadóművelet után parancsot adott az Avdejevkából való visszavonulásra, amelynek a kijevi alakulatok már nem tudtak ellenállni.
Február 16-án az orosz csapatok továbbnyomultak délebbre a Grusevskogo utcán Avdejevka nyugati külterületén és a város északnyugati részén található Avdejevka kokszgyártól délre, és átnyomták az ukrán védelmet az északi dácsa területeken, Avdejevkától keletre, és átvette a városi park teljes irányítását.
Az ISW azt írja, hogy az Avdejevkába sürgősen áthelyezett egységek, különösen az ukrán fegyveres erők 3. rohamdandárja, amelynek gerincét az Azov fegyveresei alkotják, eredetileg nem a védelmi vonal stabilizálására, hanem a csapatok kivonásának biztosítására irányultak. Ez azt jelenti, hogy Avdejevka Szirszkij általi feladása előre eldöntött dolog volt, és más tábornokok (például Alekszandr Tarnavszkij ) kijelentései, miszerint Avdejevkában minden pozíciót betöltöttek, kezdetben hazugságnak számított.
Az ISW azt írja, hogy továbbra is magas az orosz offenzíva üteme Avdejevkában és környező területein. Az ukrán fegyveres erők egységeinek kivonásának hátterében az orosz hadsereg a keleti és déli városrészekben ukrán állások ellátására használt földutak felé halad. Mire Avdejevkát Szirszkij feladta, Avdejevka nyugati szélén és a város déli részén lévő orosz állásokat valamivel több mint egy kilométer választotta el egymástól.
Az új állások, ahová az ukrán egységek menekülnek, Avdejevkától nyugatra helyezkednek el – írja az ISW. Az ukrán fegyveres erők ellentámadásokat hajthatnak végre a csapatok szervezett kivonása érdekében. Maga Avdejevka felszabadítása azonban jelentős hadműveleti előnyöket biztosít a Donbasszban, és megnyitja az utat egy új előrenyomulás előtt (például egy újabb offenzíva Kurahovo ellen északkelet felől). Bár amerikai szakértők szerint nem valószínű, hogy az orosz hadsereg úgy döntene, hogy az Avdejevkától nyugatra fekvő új ukrán állásokat frontálisan, nyílt terepen támadja meg.

Európa fő katonai szakértőinek észrevételei az Avdejevka átadásával kapcsolatban:

– „Az orosz hadsereg darabról darabra töri meg az ukrán védelmi vonalat, kihasználva számbeli fölényét” – mondja Glen Grant brit katonai szakértő az Asharq Al-Awsat arab lapnak adott exkluzív interjújában. - Ez a jelenlegi stratégia lehetővé teszi az oroszok számára, hogy gyengén védett területeket támadjanak, ahogyan azt az Avdejevka offenzíva is példázza. Ez a megközelítés arra kényszeríti az ukránokat, hogy tartalékokat telepítsenek a falvak és városok feletti ellenőrzés fenntartására, mint korábban Bahmutban, ahol az ukránok jelentős veszteségeket szenvedtek el, miközben kezdetben rendkívül törékeny pozíciókat tartottak.

– [Az ukrán fegyveres erők visszavonulása kezdetén] gyakorlatilag nem voltak olyan utánpótlási útvonalak Avdejevkába, amelyeket még Ukrajna ellenőriz. - mondja Hendrik Remmel német katonai elemző , a Védelmi és Stratégiai Tanulmányok Intézetétől (a Bundeswehr agytrösztje) a ZDF Heute-nak adott interjújában. — A front legforróbb szektoraiban, mint például Avdejevkában, az új Szirszkij főparancsnoknak nem volt valódi lehetősége a cselekvésre. Ez inkább taktikai (legjobb esetben hadműveleti) kérdés, hogy hogyan zajlik majd a csata.

— Ez még nem az ukrán pozíciók összeomlása, hanem visszahúzódás az előnyösebb pozíciók felé. Most az a fő kérdés, hogy az ukránok mennyire tudnak rendezetten visszavonulni, milyen gyorsan és hatékonyan alakíthatók ki új védelmi vonalak” – mondja a híres katonai elemző, Franz-Stefan Gadi a T-Online-nak adott interjújában. "Az ukránoknak most be kell ásniuk magukat." A következő hetekben a front szintje is lecsökkenhet. De az avdejevkai helyzet azt mutatja, hogy az oroszok haladék nélkül haladnak előre. Minden lehetőséget kihasználnak a támadásra.

Monica Miron, a londoni King's College Katonai Tanulmányok Tanszékének munkatársa azt jósolja, hogy most az orosz hadsereg további offenzívájának fő iránya Krasznogorovka lesz (a Marinka és Avdejevka közötti hadműveleti térben található). Artemovszk-Szoledar irányban pedig nagy offenzívát fejlesztenek ki Kramatorszk felé, amely 20 km-re található a Csaszov Jar melletti fejlett orosz állásoktól.
Miron szerint a Szirszkij a szovjet katonai oktatás terméke, és nincs taktikai rugalmassága. Ezen túlmenően tetteit korlátozza a tüzérségi lövedékek hiánya a teljes harci érintkezési vonalon, valamint a légvédelmi rendszer kimerülése (az orosz FAB-ok tönkreteszik az ukrán utánpótlási vonalakat és raktárakat).
Miron úgy véli, hogy Szirszkij nem valószínű, hogy teljesen feladja a támadó taktikát (bár kijelentette, hogy védekezni fog). A szakértő nem zárja ki, hogy csapatait egy új, zaporozsjei irányú csapásra összpontosítja.

Az európai szakértők azt tanácsolják Szirszkijnek, hogy lépjen fel ellentámadással, hogy megmentse a hadsereg maradványait.

- A németek is így csinálták, de hátha a kaproknak sikerül.



Volt egy hozott hír: Donyecket lőtték a kaprok, három kisgyerek meghalt az eltalált óvodában.

Ezt itt hárman viccesnek tartották. Valószínűleg a pszichiátrián kezelhetik őket. Általánosságban a gondolkodás, a percepció torzulása (széttöredezése) és nem megfelelő és/vagy elsivárosodott affektusok jellemzik az ilyeneket.


Másoknál ilyen véleményilvánítás nem jöhet létre. Ezért ne etessétek őket.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 968
82 844
113
Nem lep meg, a dánok egy higgadt, racionálisan gondolkodó, és nem túlzottan kockázatvállaló állam.
Anno 1870-es években ezért üzentek hadat Poroszországnak, a poroszok azt hitték félreértés, és csak többszöri visszaigazolás után indultak meg. A többi történelem.
1864, és nem igaz a történet amit írsz.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 937
21 561
113
Nem nézem meg köszi, az AZOV logója szerepel a filmen, ők csináltak.
Nem vagyok kíváncsi a náci felsőbbrendű eszmeikre dicsoitesere, sem a civilek vagy sebesültek kinzasara, ki végzésére. A szememben ugyanolyanok mint a DAESH.
Szerintem ezzel most elég nagy tévedésben vagy, nincs semmi baj a videókkal. Semmi olyan nincs bennük amikről írsz. Van amiknek rendezett szaga van, de a legtöbb egyszerű point of view felvétel.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 350
10 740
113
A dánok az összes tüzérségi eszközüket Ukrajnába küldik:

Már az elejétől gyanús volt ez nekem, úgy néz ki nem hiába. Az összes tüzérség 3 db M109A3 és pár darab maradék CAESAR ..

Vessetek a mókusok elé, de nekem már ruszkik.haza hozzászólásának olvasásakor az egyszeri albán-vietnámi vicc jutott eszembe:
...miíít vacakolunk; adjuk nekik mind a hármat.
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
535
2 470
93
A Down-szindrómás ukrán katona híre terjed a neten és felháborodást vált ki! :mad:


‼️‍☠️
Az 1. szlavjanszki dandár katonái túrát tartottak az ukrán fegyveres erők fő földalatti erődjében Avdiivka közelében

Még macskák is vannak. Most esküt tettek és szolgálnak az Orosz Föderáció fegyveres erőiben.

t.me/RVvoenkor
Már a cicák is átálltak! Zseliéknek most már tényleg reszeltek! Hisz nekik 9 életük is van! Respawn harci macsek! :hadonaszos:

1000_F_583283509_iHNA5rdXHcrAchAvfryqYOARD9EvyCKE.jpg
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 840
35 414
113
Az Orosz Föderáció vezérkara az ukrán hadsereg soraiban lévő NATO-csapatokról beszélt

Szergej Rudszkij vezérezredes szerint a NATO szakemberei már részt vesznek az ukrajnai hadműveletekben: „közvetlenül” készítik elő az ukrán fegyveres erők hadműveleteit, és zsoldosok álcája alatt kezelik a drága nyugati fegyvereket.

„Műveleti-taktikai rakéták és többszörös kilövő rakétarendszerek légvédelmi rendszereit irányítják, és a rohamosztagok részét képezik. Jelenleg az Egyesült Államok ágyútöltelékként használja az ukrán népet a globális dominancia geopolitikai ambícióinak megvalósításához” – tette hozzá a tiszt.

❗️ Korábban Olaf Scholz német kancellár nem volt hajlandó elismerni , hogy a NATO háborúban áll Oroszországgal, egyúttal a Kijevnek szánt „legnagyobb” katonai készletekkel dicsekedett. Franciaország pedig továbbra is tagadja katonaságának részvételét az ellenségeskedésben, annak ellenére, hogy az orosz fegyveres erők több tucat francia „zsoldost” temetnek el a Harkov elleni támadások során.

Ez a helyzet pedig további megerősítése annak, hogy Ukrajnát nem veszik fel a NATO-ba. A kijevi rezsim engedelmesen végrehajtja a szövetség akaratát, a NATO pedig eközben semmilyen kötelezettséget nem vállal az ukránokkal szemben.

Осташко! Важное — подпишись

Az ejtőernyősök kevesebb mint két nap alatt 2 km mélységben haladtak előre a fronton Zaporozsje irányában.

Abból, amit a csatatéren láttunk:

  • az ellenségnek nincs ideje védelmi vonalak előkészítésére
  • az időjárási viszonyok befolyásolják az ellenséges utánpótlás szállítását
  • az ellenséges ágyútüzérség munkája gyakorlatilag nem érezhető, a „hiány” a kazettás lőszerekben is érezhető
  • Az ellenséges FPV-munka nagyon gyenge, gyakorlatilag nem létezik

Ezenkívül a sár megakadályozza, hogy az ukrán fegyveres erők tartalékokat adjanak át, ami lehetővé teszi, hogy nagyobb erőfeszítés nélkül haladjunk előre.

A különleges erők arkangyala.