[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 203
20 235
113
Én is támogatnám. A nyelvnyújtogató, nyakkendő igazgató orbán bukna mint Rottenbiller!:)
Kifejtenéd hogy jön ide Rottenbiller?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 304
113
Kifejtenéd hogy jön ide Rottenbiller?
Állítólag kártyás körökben van egy ilyen mende-monda, hogy Rottenbiller kártyázás közben halt meg és ott van ilyen kifejezés bizonyos szitukban, hogy "bukott mint Rottenbiller". Az, hogy ez mennyire volt valóság, persze finoman is kérdéses. Ettől még a közmondás él.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 397
120 680
113
Gratula a hangulatkeltéshez. :D
Annyi a lényeg, h nincs ott helyben szívkatéterezés (másutt városon belül), kardiológia meg van. Azért mind az index, mind a továbbgörgetők helyében óvatos lennék, mert -bár jogi végzettségem nincs- alkalmas lehet "rémhírkeltésre" az ilyen ...khm...csúsztatás.
Jó nővérből tényleg hiány van, ebben viszont egyet kell értsek veled.
Utóbbiak miatt én támogatnám az egyházi fenntartású kórházakat.

Nem, az kamuzik akinek érdekében áll.
Hány évet dolgoztál oktatásban? Mert a mai napig csinálom. Itt azért vannak ilyen extrém esetek, mert a tanárnő síel/beteg/gyerekkel van/stb. és felügyelet van, nincs szakszerű helyettesítés.Tartós kiesés esetén a centrum (amihez tartozik) küld tanárt, de a leggyakoribb, h az óráit szétosztjàk a kollégái között.
Sokat kellene képezd magad, h a KSH-t kritizálni tudd, ezért több szerénységet javasolnék; bár eddig egy alkalommal (2005-2006) tényleg manipulálták az adatokat. A következménye az volt, h a forint napok alatt bukott majd 100 forintot az euróval szemben. A piac már csak ilyen.
Ami az eü.-t illeti, ezerszer leírtam, h nem pénz vagy kormány, hanem az emberi minőség a fő ok. Van rálátásom (3 doki a családban, további 8-10 barát, de van kórház alapító is a felmenők között) és nincs narancsköd (mint írtam másnak, korábban még ellenzéki jelölt is voltam). A laborvizsgàlat hely függő (tehát nem központi az anomália)...és itt jön képbe, h kik és miért "terelik" magán ellátás felé a betegeket. ;)
Ami a háziorvoslást illeti, köszönd meg szépen az eu-nak, akik szerint "túl kevés beteg jut egy orvosra". Itthon 1000-1800 jut 1 háziorvosra. Skóciában van, 12 ezer. De nyugi lesz rosszabb is; bevezetik majd a praxisközösségeket (3-4 doki visz majd 8-12 körzetet). Tény, sok hülye beteg is van (mentőt taxinak néző népréteg), ahogy az is, h nem biztos, h a dokinak kell végighallgatnia Mari néni történeteit...de valamiért a skóciában osztályvezetőként dolgozó nagybátyám mégis itthon műtette a nejét. Biztosan azért, mert ki akart vele tolni, nem?!
Kórházi fertőzés kapcsán; nyilván a kormány dolga lenne, h fertőtlenítővel felmosson igaz?! :D Ahogy az is felelőtlenség, h minden nyavajára azonnal antibiotikumot követelnek az emberek. A doki meg felírja, mert ha nem, elviszi a kártyát. Rossz hírem van: megéljük az antibiotikumokra teljesen rezisztens fertőző ágensek megjelenését (ez globális probléma). Üdv az új XIX. században.
Értem a hőbörgést, de egyrészt zéró megoldási javaslattal ez hőbörgés marad csak, másrészről meg fogalmad nincs egyikről sem (ami nem baj, én sem értek sok mindenhez).
Hát nemtom itt nálunk tavaly zárták be a traumatológiát a kórházban idén a szülészet szűnik meg, a háziorvosom 4 körzetet visz 74 évesen. Anyámnak egy bőrgyógyászati vizsgálatra 4 hónapra adtak időpontot.

A családban lévő közép és általános iskolás gyerekeknek meg rendszeresen marad el ( heti több alkalom) óràja (főleg természettudományos) mert már helyettesítés sem megoldható.

De ja minden is csudijó egyébként....
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 397
120 680
113
Már megint csak a panaszkodás. Tudod, a csudijaó deutschlandban sem sokkal jobb a helyzet! Pedig ők a gazdag és fejlett, embörséges (ja nem) felsőbbrendű faj. Néha már írhatnál pozitív dolgokat is, hogy ne legyen annyira egyhangú a narratívád. Oksa?
Vannak itt elegen aki szerint minden is jó, szerintem van ami jó, de ne játtszuk már azt hogy minden rendben lenne..

Deutschland meg pont nem érdekel mivel nem ott élek (szerintem egyszer nem làttàl tőlem összehasonlítást hogy de bezzeg itt meg ott), attól hogy ott van ami szarabb nekem nem különösebben lesz jobb. Annyi, hogy ebből a szempontból (tanárhiány, egészségügyi helyzet) az utóbbi 5 évben eléggé visszaestünk a humánerőforrás területèn saját magunkhoz képest.

Én az ország nyugati felén élek és itt a közszféra nagyon sok embert vesztett a bérverseny miatt. Rappali amennyira tudom szeged környéki arrafelé pedig még versenyképesebbnek számít a bérezés és a munkafeltételek emiatt az ő tapasztalatai mások.

Pro: rengeteg kórházat és rendelőt felújítottak az utóbbi 10 évben, új szárny is épült a kórházban otthon. A környékbeli falusi rendelőket is rendberakták.

Tessék írtam pozitívat is, puszi a hasadra.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 397
120 680
113
Akkor áruld már hogy miért csak panasz áradat jön Belőled
Mert az utóbbi időben sajnos nagyon sok negatív dolog történt és olyan döntést hoztak a dilettantizmus oltárán ami évekre veti vissza a fejlődést a saját területemen és továbbra sem látom azokat az intézkedéseket amik lefektetnék az alapokat a további fejlődésnek
(hàny honvèdelmi sportközpont is épült meg lőtérrel A járásonkènti egyből? A tavalyi nem túl átgondolt kényszernyugdíjazással olyan tudást és tapasztalatot is vesztettünk a ballaszt mellett, hogy azóta is akadozik minden) Nem látom a közszférában sehol sem a stratégiai előrelátást felső szinten, hanem tűzoltó intézkedések tömkelegét csak amik néha többet ártanak mint használnak.

És ez kurvára elkeserítő.

Az utóbbi egy évben negatív tapasztalatok értek többségében amik erősen negatívan befolyásolják a területet ahol dolgozom ezért negatívan látom a jövőt.

Ha ez ennyire bántja a lelki világodat hát sajnálom.

( örülök, hogy Nógrádban van előrelépés kellett már oda nagyon befektetés és munkahely)
 

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
944
2 630
93
Mert az utóbbi időben sajnos nagyon sok negatív dolog történt és olyan döntést hoztak a dilettantizmus oltárán ami évekre veti vissza a fejlődést a saját területemen és továbbra sem látom azokat az intézkedéseket amik lefektetnék az alapokat a további fejlődésnek
(hàny honvèdelmi sportközpont is épült meg lőtérrel A járásonkènti egyből? A tavalyi nem túl átgondolt kényszernyugdíjazással olyan tudást és tapasztalatot is vesztettünk a ballaszt mellett, hogy azóta is akadozik minden) Nem látom a közszférában sehol sem a stratégiai előrelátást felső szinten, hanem tűzoltó intézkedések tömkelegét csak amik néha többet ártanak mint használnak.

És ez kurvára elkeserítő.

Az utóbbi egy évben negatív tapasztalatok értek többségében amik erősen negatívan befolyásolják a területet ahol dolgozom ezért negatívan látom a jövőt.

Ha ez ennyire bántja a lelki világodat hát sajnálom.

( örülök, hogy Nógrádban van előrelépés kellett már oda nagyon befektetés és munkahely)
De nem ugyanazok az emberek dolgoznak ott mint korábban? Mert ha igen, akkor nem ott van a hiba. Az is lehet rajtuk kívül álló okok miatt mennek úgy a dolgok, ahogy.Ez nem jutott az eszedbe?
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 593
16 206
113
Hát nemtom itt nálunk tavaly zárták be a traumatológiát a kórházban idén a szülészet szűnik meg, a háziorvosom 4 körzetet visz 74 évesen. Anyámnak egy bőrgyógyászati vizsgálatra 4 hónapra adtak időpontot.

A családban lévő közép és általános iskolás gyerekeknek meg rendszeresen marad el ( heti több alkalom) óràja (főleg természettudományos) mert már helyettesítés sem megoldható.

De ja minden is csudijó egyébként....
Ki írta, h csudijó? Én írtam, h lesz még rosszabb is. A kamu-index cikkre reflektáltam.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 397
120 680
113
De nem ugyanazok az emberek dolgoznak ott mint korábban? Mert ha igen, akkor nem ott van a hiba. Az is lehet rajtuk kívül álló okok miatt mennek úgy a dolgok, ahogy.Ez nem jutott az eszedbe?
Mármint ha a politikai szint teljesen figyelmen kívül hagyja a szakmai előterjesztést és a dolgok teljesen úgy mennek rosszul ahogy ezután elvárható ott hol a hiba?
 

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
944
2 630
93
Mármint ha a politikai szint teljesen figyelmen kívül hagyja a szakmai előterjesztést és a dolgok teljesen úgy mennek rosszul ahogy ezután elvárható ott hol a hiba?
Szerinted a magyar politikumnak nincs főnöke? Ember, legalább 500 éve nem vagyunk szuverének. Max, egy hangya faxni mozgásterünk van most. Még. De hogy meddig? Nézd meg légyszíves az ultrahanon Hossó Andreát. Nem mindenben értek vele egyet, de az irany nagyjából stimmel.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 397
120 680
113
Szerinted a magyar politikumnak nincs főnöke? Ember, legalább 500 éve nem vagyunk szuverének. Max, egy hangya faxni mozgásterünk van most. Még. De hogy meddig? Nézd meg légyszíves az ultrahanon Hossó Andreát. Nem mindenben értek vele egyet, de az irany nagyjából stimmel.
Ebben teljes mértékben egyetértek, hogy nem vagyunk túlzottan szuverének. Kis ország, nyitott gazdasággal és így zsarolhatók vagyunk.

De ez mennyiben befolyásolja egy értelmes humànpolitika és életpályamodell kialakítását a közszférában? Megállítja a lőtérfejlesztéseket, hogy legyen hol kiépezni az állományt amit szeretnénk felduzzasztani?

Van itt mentős, vámos, rendőr kérdezz tőlük ha az én véleményemet nem találod elfogadhatónak.
 

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
944
2 630
93
Ebben teljes mértékben egyetértek, hogy nem vagyunk túlzottan szuverének. Kis ország, nyitott gazdasággal és így zsarolhatók vagyunk.

De ez mennyiben befolyásolja egy értelmes humànpolitika és életpályamodell kialakítását a közszférában? Megállítja a lőtérfejlesztéseket, hogy legyen hol kiépezni az állományt amit szeretnénk felduzzasztani?

Van itt mentős, vámos, rendőr kérdezz tőlük ha az én véleményemet nem találod elfogadhatónak.
Szerinted ha 1 ország nem, vagy csak részben szuverén, akkor annak a humánpolitikai, és egyéb dolgaiba nem ugatnak bele? Legnagyobb tisztelettel, ne legyél naiv.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 397
120 680
113
Szerinted ha 1 ország nem, vagy csak részben szuverén, akkor annak a humánpolitikai, és egyéb dolgaiba nem ugatnak bele? Legnagyobb tisztelettel, ne legyél naiv.
Szóval már azt is külföldön mondjàk meg, hogy milyen legyen az előmeneteli rendszer meg a kafetéria a hivatalban meg a rendőrségen.....

Ééértem......

Legnagyobb tisztelettel én nem keresek a saját szakpolitikai döntések mögött meghúzódó titkos külföldi befolyásolást ezen a szinten azért még.
Ez kissé sci-fi, de hát ha ettől jobban alszol lelked rajta.

Minden is mindig legyen más hibája az ugy sokkal kényelmesebb természetesen mint bármilyen jellegű felelősségvállalás.
 

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
944
2 630
93
Szóval már azt is külföldön mondjàk meg, hogy milyen legyen az előmeneteli rendszer meg a kafetéria a hivatalban meg a rendőrségen.....

Ééértem......

Legnagyobb tisztelettel én nem keresek a saját szakpolitikai döntések mögött meghúzódó titkos külföldi befolyásolást ezen a szinten azért még.
Ez kissé sci-fi, de hát ha ettől jobban alszol lelked rajta.

Minden is mindig legyen más hibája az ugy sokkal kényelmesebb természetesen mint bármilyen jellegű felelősségvállalás.
Tudod, sokkal de sokkal több az otthoni tégla mint azt hinnéd. A legtöbbje nem is tudja, hogy valójában mit is csinál. Egyszerűen erre "nevelődött". Ezekre mondta lennin, hogy hasznos hülyék. Egyébként meg nézed meg a mostani nyugati elitet. Ilyen hülyén hogy lehet ilyen magasra jutni. Hát úgy hogy évtizedek alatt az egyszerű nép jó részét is hülyére "nevelték".
 

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
944
2 630
93
Tudod, sokkal de sokkal több az otthoni tégla mint azt hinnéd. A legtöbbje nem is tudja, hogy valójában mit is csinál. Egyszerűen erre "nevelődött". Ezekre mondta lennin, hogy hasznos hülyék. Egyébként meg nézed meg a mostani nyugati elitet. Ilyen hülyén hogy lehet ilyen magasra jutni. Hát úgy hogy évtizedek alatt az egyszerű nép jó részét is hülyére "nevelték".
Értem én a kegyelmi botrányt de miért most derült ki, mikor tavaly áprilisban írták alá. Több mint gyanús.
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
547
2 769
93
Már megint csak a panaszkodás. Tudod, a csudijaó deutschlandban sem sokkal jobb a helyzet! Pedig ők a gazdag és fejlett, embörséges (ja nem) felsőbbrendű faj. Néha már írhatnál pozitív dolgokat is, hogy ne legyen annyira egyhangú a narratívád. Oksa?
Nézd, lehet vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy azért, mert Amerikában verik a négereket, még nem lesz jó, hogy itthon nincs tanár, nincs ápoló, mentős, képalkotó diganosztikus, anesztes, radiológus, laboráns, egyáltalán laborszemélyzet, rendőr. Nézhetjük a pozitív dolgokat, és nézzük is. Az ország szép, viszonylag fejlett az infrastruktúra, ha nem a magyar kkv szektor audis vállalkozói, és a hozzájuk idomult nagyválalatok valamelyikénél dolgozol, még az infláció ellenére is egész jól lehet itt élni. Persze el kell fogadni, hogy a tengerpart az max a görög, ha hosszabban mennél, Thaiföldre nem nagyon fogsz eljutni, és az autód se a legmencibb lesz. De ha ezen túl lép valaki, akkor teljesen megelégedve, boldogan élhet.
Csak a másik oldal, hogy kolléga akit mentő vitt el, mert annyira rossz volt az EKGja, 1 hónapra kapott időpontot kardiológiára, ami nem vicces.
De mondhatom apámat is, akit 20+os cukorral sikerült 1 hét után kórházba juttatni, mert annyira nem volt hely.
Személyesen ismerem a tanárballagás egyik főszervezőjét. Konzervatív, jobboldali ember. A legjobb barátom tanár volt, idén abbahagyta. Annyira soros bérenc, hogy együtt énekeltük Pozsonyban, hogy Lesz lesz lesz... De a státusztörvény betette nála végleg a kaput.
Ezekre lehet legyinteni, csak esetleg jobb lenne megoldani, és nem 23. presztizsberuházásba kezdeni helyette.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 972
113
A cucc neve: nem iszom/kábszizom/dohányzom. Régen józan, ma inkább analítikus gondolkodásnak nevezik és ne tőlem, hanem a teremtőtől kérd.
Aha. Hát persze.
Szerintem ezt hívják vallási fanatizmusnak.
Ők is meg vannak győződve arról, hogy igaz, amit látni vélnek és megingathatatlanok a hitükben, bármi is a valós tapasztalatuk. És dzsihadot hirdetnek, ha bántják hitük tárgyát.
 
  • Tetszik
Reactions: G__G

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 972
113
Nézd, lehet vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy azért, mert Amerikában verik a négereket, még nem lesz jó, hogy itthon nincs tanár, nincs ápoló, mentős, képalkotó diganosztikus, anesztes, radiológus, laboráns, egyáltalán laborszemélyzet, rendőr. Nézhetjük a pozitív dolgokat, és nézzük is. Az ország szép, viszonylag fejlett az infrastruktúra, ha nem a magyar kkv szektor audis vállalkozói, és a hozzájuk idomult nagyválalatok valamelyikénél dolgozol, még az infláció ellenére is egész jól lehet itt élni. Persze el kell fogadni, hogy a tengerpart az max a görög, ha hosszabban mennél, Thaiföldre nem nagyon fogsz eljutni, és az autód se a legmencibb lesz. De ha ezen túl lép valaki, akkor teljesen megelégedve, boldogan élhet.
Csak a másik oldal, hogy kolléga akit mentő vitt el, mert annyira rossz volt az EKGja, 1 hónapra kapott időpontot kardiológiára, ami nem vicces.
De mondhatom apámat is, akit 20+os cukorral sikerült 1 hét után kórházba juttatni, mert annyira nem volt hely.
Személyesen ismerem a tanárballagás egyik főszervezőjét. Konzervatív, jobboldali ember. A legjobb barátom tanár volt, idén abbahagyta. Annyira soros bérenc, hogy együtt énekeltük Pozsonyban, hogy Lesz lesz lesz... De a státusztörvény betette nála végleg a kaput.
Ezekre lehet legyinteni, csak esetleg jobb lenne megoldani, és nem 23. presztizsberuházásba kezdeni helyette.
Felesleges a vita az ilyen fidesz tálibokkal.
Ők olyanok, hogyha egy este betörne hozzájuk Rogán, Szijjártó, Áder, Kövér, Németh Szilárd, Szájer, Orbán és végigerőszakolnának mindenkit gyerekekkel együtt (a nőket kétszer) , akkor is azt mondanák, miután magukra hagyták őket, hogy "legalább nem Gyurcsány!".
:D
 
  • Tetszik
Reactions: pela3 and G__G

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 910
22 401
113
Mindkét oldal be van tárazva hasonló politikai lőszerből a megfelelő alkalomra lejárató kampányokhoz.
Nálunk ezt úgy mondják belső körökben (politikai pártokról beszélek), hogy mindenkinek van egy jól védett trezorja, amiben nem pénzre vigyáznak, hanem mindenkiről aki számit (saját oldalról is) terhelő bizonyitékokra, dokumentumokra stb. Abban van az igazi hatalom. :cool:
ae574aa8a86c1a448e1da8f2a112670449c3c9a7.gifv