[HUN] Vadászgépek beszerzése

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

efott1974

Well-Known Member
2022. március 11.
1 712
2 259
113
...rendel, azt is pl. 26-28-as beérkezéssel...

Igen, majd.

Időt nyertünk, megvan a karbantartási szerződés, kihúzzuk egy kedvező gazdasági/politikai pillanatig amikor majd mi is 5.gen vételéről beszélhetünk.
Igen , igazat adok neked , számunkra még nem reális opció az F-35 vétele!Kicsit combosodni kell hozzá!
 
  • Tetszik
Reactions: arcas

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 005
7 180
113
Látom félelmeink megalapozottak voltak...Ezek az Istenverte kalmár barmok eladják a már rég megrendelt +4 Gripent sikernek mert ugyan úgy mint a Finn csatlakozás esetén teljessen képtelenek tőkét kovácsolni az ilyen helyzetekből.
A NER média most meg majd megpróbálja eladni a sokadjára bejelentett 4 gépet mint A GÉNIUSZ győzelmét.

Jól megmutattuk az Imperialistáknak, Elvtársak ! Túljártunk az eszükön.
Magyarország 2024(nem, nem a Tanú c. film)
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
.
.
A svedek ugy irjak ezt, hogy 2022 ota volt felenk egy elfogadasra varo ajanlat 4 tovabbi C verzios gep megvasarlasarol, ami elfogadasi hatarideje jövö het csutörtök, febr.29. volt.

"De fyra ytterligare planen som Ungern köper är av modell C. Offerten för affären har gällt sedan 2022 och löper nu ut den 29 februari – alltså om sex dagar."
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Pontosan. A Gripen storyt le kell zárni majd a C/D század kivonásával és elfelejteni örökre.
5.th gen vagy semmi értelme. Amíg meg nincs a piacon megfelelő, légvédelmet építeni minden mással együtt, ami égető...
.
"2024 tecknade Ungerns försvarsminister och Försvarets materialverks generaldirektör under ett nytt förlängt avtal som innebär att Ungern får köpa fyra nya C-plan och får hjälp med stöd och logistik fram till 2036."
.
Ugy fest, ez a sztori 2036-ig velunk marad, legalabbis a logisztikai tamogatas eddig lett szerzödve most
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Most akkor 4 darab, pontosan mit is vettünk? Vettünk?
.
.
A sved verzio:
2026-ban a magyarorszagi Gripenek atmennek magyar tulajdonba. Most vettunk 4 db Gripen-C-t (hasznaltat/felujitott), ez egyböl a mienk lesz, amikor megerkeznek.
Es ehhez az egeszhez meg lett 2036-ig hosszabbitva a logisztikai tamogatas, tehat minimum kb eddig tervezunk a gepekkel.
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 648
5 395
113
Én régi német rakétákra emlékszem, de nem biztos hogy jól. Régi rakétákat vettünk, mert olcsóbb volt, és arra tökéletesen jó, hogy a pilóták éleslövészeten el lőjék.

Igen, ahogy a főni is elismerte, csórók voltunk, drága volt az M változat, ami a svédeknek volt, ezért kukáztunk a németeknél elfekvő, olcsóbb L változatot
 
  • Tetszik
Reactions: endre and Rferi66

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 159
2 383
113

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 283
7 396
113
.
.
A sved verzio:
2026-ban a magyarorszagi Gripenek atmennek magyar tulajdonba. Most vettunk 4 db Gripen-C-t (hasznaltat/felujitott), ez egyböl a mienk lesz, amikor megerkeznek.
Es ehhez az egeszhez meg lett 2036-ig hosszabbitva a logisztikai tamogatas, tehat minimum kb eddig tervezunk a gepekkel.
Párszor már le írtam 35ig tervezünk a gripennel már keressük mi tudja ki váltani ami nem f-el kezdődik és nem 5el végződik
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 338
13 761
113
Mert kibaszták az F-35 programból, van fullos F-16 nagyjavító kapacitása és kvázi nincs más épkézláb alternatíívája...
Francia azt veszi amit otthon gyárt.
USAF: Congress eventually approved a total of 43 F-35As, along with 24 F-15EXs, for a total of 67 fighters.
A Boeing pénztemető projectje egy nem elsővonalas vas az USAF számára. A légierő rühelli, nekik F-35, LW meg PCA progikra kéne ez a pénz
Lásd feljebb. Az F-15EX baromi nagy mellényúlás. Első vonalnak mára kevés, ha meg már le van gyűrve a légvédelem, a drón töredékáron dolgozik.
Pénz beszél, savszerűen oldja az emberi jogokat...
SA mindent is vesz, amit eladnak neki, mivel F-35 neki nem lehet, kapkod mindenhová. Lásd koreai betársulás
Polish Air Force – 12 FA-50GF Block 10 and 36 FA-50PL Block 20 on order
Lengyelnek minden és azonnal kell, a várható Ukrán kaland miatt...
Oroszokat ide sem rakom.
Na azoknak meg aztán főleg minden kell, gyártanának bármit, amihez van gyártósor. Szétrepülik a flották + vannak veszteségek. Szu-57 lenne az álom, nyomják ahogy tudják, de az ipar szenved vele, mint malac a jégen...
Hülyék ülnek mindenhol. Ez van, Dudi.
Nem, kényszerhelyzetek vannak. Aki teheti, vagyis eladják és pénze is van 5.th gent vesz. 4th gen csak ha nincs más, ha a politika akarja, vagy ha minden kell, ami repülni is tud...
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 318
31 464
113
No,akkor amit mar parszor leirtam....
Hadmuveletileg relevans legiero a mi helyzetunkben kb 4 szazadnal kezdodik.Istenigazabol ez 4 szazad F35 kene,hogy legyen,de arra nekunk nincsen penzunk.Vegyes legierot talan ki tudnank hozni,ha nagyonnagyonnagyon felkotjuk a gatyat,es megvonjuk a szanktol a falatot.1-2 szazad F35 2-3 szazad tamogato tipussal/tipusokkal(?).
Tamogato tipus kriteriuma,hogy legyen a leheto legolcsobb,legyen kello teljesitmenye,legyenek korszeru harcrendszerei,es legyen fegyverzete kompatibilis az F35el,es legyen kepes egyutmukodni vele.
Erre a szerepre.
Erre a szerepre meg a Gripen C megfelel,ugyahogy.Kfir NG jobban megfelelne- HA a gyakorlatban is tudja hozni azt,mit az IAI pairon allit rola(ez egy jo kover HA).
Realitas meg az,hogy se penz,seposzto,se szandek nincs egy onalloan is hadmuveletileg relevans legiero kiepitesere.Ez esetben meg boven eleg ez a plusz 4 Gripen C.
A NATO majd megved a doktrina.Ehez meg eleg ez a plusz 4 gep.
Reszemrol orulok inkabb,hogy csak ez a 4 C gep jon,es nem 1-2 szazad penzkidobas Gripen E.