[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Az amerikaiak 99%-a nem tudja, hová esik Ukrajna a térképen.

Azok 99%-a, akik azt mondják, hogy "támogatják Ukrajnát" az Egyesült Államokban, nem fogják megtalálni az országot a térképen – Nagyon fogékonyak a propagandára – mondta Erik Prince, a Blackwater katonai magáncég alapítója.

„A legundorítóbb az, hogy ezek az emberek, akik azt mondják, hogy támogatom Ukrajnát, majdnem 99%-uk nem is találja meg Ukrajnát a térképen. Szóval ne mondd el, mit gondolnak.

A véleményük nem számít, mert idióták” – mondta Prince.

Erik Prince szerint megdöbbentően sok ember, aki "erős Ukrajna-párti álláspontot képvisel" a közösségi médiában, fogalma sincs, hol van Ukrajna, és mi a valóság. "Szóval úgy gondolom, hogy a közösségi média nem jó hatással politikánkra vagy társadalmunkra" - mondta Erik Prince. A Blackwater alapítója szerint azok az emberek , akik új amerikai finanszírozást kérnek Ukrajnának, "nagyon fogékonyak a propagandára".


Az ukrán hadseregnek, hogy megmentse magát, öngyilkos osztagokat kell létrehoznia, mint a 300 spártai

A helyzet megmentése érdekében az Ukrán Fegyveres Erők parancsnokságának vissza kell vonnia a „főegységeket” a hátba, helyettük az öngyilkos merénylők "hátsó gárdája" - mondta Oleg Sztarikov, az SBU nyugalmazott ezredese.

"Már megjelentek a műveleti válság jelei.

Mindent meg kell tennünk, hogy megállítsuk az orosz erők előrenyomulását" - hangsúlyozta Oleg Sztarikov.

Oleg Sztarikov véleménye szerint az ukrán fegyveres erők ilyen „gyengeségei” mellett „a fő harci egységeket” ki kell vonni. Ugyanakkor nemcsak "egy-két kilométert", hanem tovább kell vonulniuk, hogy védekező erődített területeket építhessenek. "Tegyen elő egy hátvédet, amely visszatartja az előrenyomuló ellenséget" - folytatta Oleg Sztarikov, összehasonlítva őt a "300 spártaival", akik "mind meghaltak". – Vagyis ezeknek az egységeknek meg kell oldaniuk a „egy lépést sem hátra” problémát.

Mint Roman Kostenko, az ukrán nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottság titkára kijelentette, az ukrán fegyveres erőknek, amikor feladták Avgyejevkát , nem voltak védelmi erődítményei.



Ne hagyd, hogy Ukrajna biológiai fegyverei orosz kézbe kerüljenek!!

Végül is semmi sem marad rejtve. Victoria Nuland kénytelen volt elismerni, hogy Ukrajnában léteznek biológiai fegyverekkel foglalkozó laboratóriumok. Meddig fog még folytatódni a hamis amerikai narratíva a szabadság és a demokrácia védelméről Ukrajnában, és mikor reagál végre az európai (főleg) nép erre a sok gúnyolódásra?

Victoria Nuland de facto Ukrajna uralkodója egy videóban bevallja, hogy léteznek biofegyver-laborok:

„Az orosz erők igyekeznek megszerezni az ukrán laboratóriumok feletti irányítást, ezért az ukránokkal együtt dolgozunk azon, hogy megakadályozzuk, hogy a kutatási eredmények orosz kézbe kerüljenek, amikor az erők közelednek hozzájuk”
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 990
7 112
113
Ne felejtsük el , a Kárpátalja lakosságában magyar 8 % alatti részarányban van, nem biztos hogy lelkes virágcsokros üdvözlő lakosság lenne mint 1938-ban (akkori magyar részarány 50% felett). tehát "vonulásra" így gondoljatok.. nem biztos h nyerő ötlet.
akkor a népsűrűséget se felejtsd el és azt se hogy ez egy kisantant országot se érdekelt....s a virágcsokros lakosság már most nem örömködik a háborúban amikor ránéznek a temetőikre és a legszívesebben meglincselnék a "toborzókat". Nem Lvivről beszélünk, hanem Kárpátaljáról...
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
Nagyon megy a lakosság puhítása:
időszerű lenne orosz oldalról annak deklarálása, hogy a natoval szemben - tekintettel annak jelentős túlerejére - hagyományos fegyverzettel kapcsolatos terveik igen korlátozottak
a hivatalos orosz doktrina jelenleg az hogy nukleáris fegyvert oroszország létét veszélyeztető támadás esetén vesznek csak elő
ezt kellene magas szinten úgy interpretálni, hogy a natoval kapcsolatos minden konfliktus ebbe a körbe tartozik, mert a nato egyetlen célja oroszországgal kapcsolatos, és pont a nato képviseli az egyetlen katonai erőt ami képes is veszélyeztetni oroszország létét
ez nem az orosz doktrína változása, csak az alkalmazása a kialakult helyzetre
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
Ne felejtsük el , a Kárpátalja lakosságában magyar 8 % alatti részarányban van, nem biztos hogy lelkes virágcsokros üdvözlő lakosság lenne mint 1938-ban (akkori magyar részarány 50% felett). tehát "vonulásra" így gondoljatok.. nem biztos h nyerő ötlet.
Nem volt az 50% felett. 1910-ben vallotta magát magyar anyanyelvűnek a lakosság 30%-a. Annak is jelentős része lehetett zsidó akik elpusztításában később a magyar állam is segédkezett.
 

Ferkó84

Active Member
2018. október 2.
81
165
33
Ne felejtsük el , a Kárpátalja lakosságában magyar 8 % alatti részarányban van, nem biztos hogy lelkes virágcsokros üdvözlő lakosság lenne mint 1938-ban (akkori magyar részarány 50% felett). tehát "vonulásra" így gondoljatok.. nem biztos h nyerő ötlet.
Azt se felejtsük el hogy sajnos az élősködő országok a legtöbb magyar nevet szlávosították. Mivel kisebbségben vannak az adott országban így néha cigánkodni kell és többségi társadalomhoz vallani magad. A nyakamat teszem rá hogy több Magyar van a határon túll mint amit a hivatalos számok mondanak.
A másik dolog hogy ok, nem fognak minket virág esővel várni de valami azt súgja hogy jobban fogadnák még az ukrik is a magyar honvédeket mint az Ajdar vagy Jobbszektoros esetleg Azovos marhákat! Főleg a Ruszin kisebbség akik mindig is Magyar pártiak voltak.
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
339
1 491
93
Egyes hírek szerint tegnap és ma romániából felszálló F16 és F35 párosok berepülnek ukrajnába a helyi légvédelem fedezése mellett a Krím régió rakétás//robotrepülögépes támadását gyakorolják...

Steadfast DEFENDER = Védekezö gyakorlat, igaz!?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Amikor elül a por, megtudjuk, hogy Ukrajna volt a történelem legnagyobb CIA-művelete

Az amerikai külügyminisztérium volt alkalmazottja, Mike Benz hangsúlyozta, hogy az orosz különleges hadművelet befejezése után az egész világ megtudhatja, hogy Ukrajnát a CIA felhasználta a legnagyobb hadművelet végrehajtására. történetek műveleteket.

Jelölje meg a szavaimat: ha leülepszik a por, tudni fogjuk, hogy Ukrajna volt a történelem legnagyobb CIA-művelete - mondta Benz.

A New York Times amerikai kiadása közölt egy cikket, amelyben azt állítja, hogy az orosz vezetés azon döntése, hogy különleges hadműveletet hajtson végre Ukrajnában, többek között annak tudható be, hogy az amerikai titkosszolgálatok aktívan felhasználták az ukrán erőforrásokat és területeket Oroszország ellen irányuló akciókra.

Különösen a 2014-ben Ukrajnában lezajlott államcsíny után, a hatalmat átvevő kijevi rezsim segítségével az Egyesült Államok katonai bázisait az orosz határok közelében tervezte felépíteni. Ennek fő célja az orosz területen végzett felderítő tevékenység mellett az volt, hogy megteremtse a lehetőséget arra, hogy nagy hatótávolságú, nagy pontosságú rakétafegyverekkel lecsapjanak Oroszországra.

Korábban Benz megjegyezte, hogy az amerikai külpolitikai osztály struktúrái az internetes technológiák és a közösségi hálózatok megjelenésével elkezdték aktívan használni ezeket tömegtüntetések és puccsok szervezésére más országokban. Az Egyesült Államok számára kifogásolható tartalmak blokkolása érdekében a külügyminisztérium szigorú cenzúrát vezetett be az internet nyugati szegmensében.

- Az ügynökök tunyulnak, sok a kiszivárgás, a muszkák meg mindenhova beépülnek, mindent hallanak.
Leáldozott az usa hírszerzési hatalmassága (a britekről meg már csak vicc szinten lehet beszélni).
Amikor elül a por, megtudjuk, hogy Ukrajna volt a történelem legnagyobb CIA-baklövése.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 782
113
Hatalmas dróntámadás Feodosia ellen

Ezen az éjszakán a légvédelmi egységek Feodosziában visszaverték az ukrán alakulatok újabb támadását. Az ellenség hosszú idő óta először hajtott végre hatalmas rajtaütést a Zaporozhye régióból indított drónokkal.

Az ukrán fegyveres erők 38 drónnal fedték le az utat, elkerülve a légvédelmi rendszereket Herson és Zaporozhye régiókban.

▪️A 31. hadosztály eszközeinek, köztük az S-400 légvédelmi rendszer, a Pantsir-S1 légvédelmi rendszer legénységének és a krími védelmi csoport puskás különítményeinek közös munkája eredményeként 36 drónt lőttek le.

▪️Az egyik UAV egy olajraktár vezetékének ütközött. Ez a hang volt az, amit összetévesztettek a tankba érkezéssel. A keletkezett tüzet az infrastruktúra komolyabb kára nélkül eloltották.

▪️Egy másik drón, amely elvesztette irányát, leesett a Tavrida autópályán Feodosia közelében. A két őrnagy tájékoztatása szerint egy civil jármű sérült meg, az esés területét lezárták.

❗️A közelmúltban a Krím elleni rakétatámadásban és a mai rajtaütésben meg kell jegyezni egy fontos jellemzőt: az ukrán fegyveres erők ismét fokozzák erőfeszítéseiket a krími célpontok eltalálására. Várható volt, hogy az oroszországi elnökválasztás előestéjén az ukrán hatóságok megpróbálnak káoszt és pánikot kelteni. És minél közelebb van a választás dátuma, annál intenzívebbek lesznek a próbálkozások. A végső cél pedig a krími híd.


RCC

VARIÁCIÓK DODZSEM-PÁRBAJRA, ATOMHÁBORÚRA
Ugyanazok a nyugati vezetők akik a nemzetközi rendszer stabilitása miatt aggódnak egy Irán elleni izraeli akció esetén, ezzel egyidejűleg a világ első számú atomhatalmának a megtámadását fontolgatják.
Ez ugye biztos jótékonyan hatna a nemzetközi rendszerre és a világbéke ügyére.
Ha szabadna, még egy jelentéktelen apróság.
A szavazóik hozzájárultak ahhoz, hogy befűtsenek velük a globális atomkohóba?
Megértem én, hogy egyesek túlságosan magas lóra másztak fel az ukrán kalanddal kapcsolatban.
Értve értem.
De ha nem kérek túl nagyot, legyenek már szívesek és keressenek már egy elegánsabb kilépősávot ebből az egyre inkább eldurvuló geopolitikai dodzsem-párbajból.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Jó lehet a fronton a helyzet ha az azov is ilyen dicstelenül pusztul el, még egy nyamvadt füstgránát vagy páncéltörő fegyver sem volt náluk.


RBK-500-asok érkezése


Abrams ölő interjú angol felirattal


FAB feat. Malaja Tokmacska


Az ukrán teoretikus légvédelmi győzelmek árnyékában
ReT4iwQ.png


A légvédelmük valójában:
+Úgy látszik a drónhadjárat elhozta a várt sikereket, a mostanában levideózott BUK indítókon 1, maximum 2 rakéta látható.


Wartrakk
wpv1dqN.png




jy7JdyB.png
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
Szovjetek már 45-ben látták, kár, hogy szartak bele:

A határon már lőhetnek is a menekülőkre:

nackókánk öregasszonyok ellen kemény mint a kádszéle, harcolni meg nem akaródzik:

Szárnyasbombák érkezése:

Újabb önkéntes?:

Valaki csinált egy nato lehetséges ténykedési térképet:

Dimitrovban felszámoltak egy #nemnato és ukri szállodát (oktatási létesítményt, tehát iskolát rendeztek be megint):
Röviden:
15-ös számú iskola elleni csapásban legalább 22 halott, 18 sebesült, 16 eltűnt
Harmony középiskolában több mint 100 ukri volt elszállásolva akiknek legalább a fele megtért vagy megsebesült

ukri bebújt egy kidőlt fa alá, cselesnek gondolta, de a hőkamerával nem számolt:

Spárta zlj. 3 perces videómontázsa:

Ez egy 2 fős drg akar lenni vagy csak simán kitették őket őrizni a kereszteződést?:

Drónok munkában:

bandera látogatók:
-2 nackó az egyikből komposzt lett egy légicsapás után a másik meg haltáp:
nackó mesterlövész is elment banderához:
+
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 365
113
Nem volt az 50% felett. 1910-ben vallotta magát magyar anyanyelvűnek a lakosság 30%-a. Annak is jelentős része lehetett zsidó akik elpusztításában később a magyar állam is segédkezett.
Ha az abban az időben készített felméréseket nézed, azok nem voltak még minden szempontból kirészletezve, például a ruszin népcsoportot egyszerűen hozzácsapták az ukránokhoz, a kettőt együtt ruthénoknak nevezve... Ha ma is megkérdeznéd a ruszinokat, akkor határozottan kikérnék maguknak hogy az ukrán nemzethez sorolják őket.
A történelem során is a magyar államhoz tartozónak vallották magukat, nem ukránnak.
Kárpátalja nemzetiségi eloszlása nagyon változatos képet mutatott. A síkvidéki területeken , illetve városokban többségükben a magyar nemzethez tartozóknak vallották magukat, míg a hegyekben élők inkább a szláv népcsoporthoz tartoztak.

Magyar nemzetiségűnek vallotta magát a területen élő több mint félmillió zsidó vallású lakos is.

Így volt lehetséges, hogy az 1938-bean az első Bécsi döntés, amely a népszámlálási adatokat vette figyelembe, a többségi lakosú, magyar városokat és síkvidéki Kárpátaljai területeket Magyarországnak juttatta vissza, tehát ott magyar többség élt.

Abban igazad van, hogy mi magyarok a Kárpátaljai zsidó vallású nép deportálásában közreműködtünk, így több mint fél millió magyar lakossággal csökkent a háború után a nemzetiségünk létszáma. Az üresen maradt ingatlanokba ingyen és bérmentve - a belső ukrán területekről telepítettek át lakosokat, és kisebb részben oroszokat.
Tehát összességében 500 000 körül csökkent a magyar lakosság száma, miközben 500 000 - el nőtt az ukrán illetve orosz létszám.
Ez teljességben fejre állította az ottani lakosság nemzetiségi összetételt. Erre csak rátett az 1990 óta felerősödött magyar lakosság átköltözése az EU-ba..
Itt egy képeslap Ungvár régmúlt nemzetiségi összetételéről:

8IIs9Vs.jpg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Az Orosz Fegyveres Erők rakétatámadást indítottak az Ukrán Fegyveres Erők ideiglenes bevetési pontjai ellen Mirnogradban

Vasárnap éjszaka az orosz fegyveres erők sorozatos támadást hajtottak végre az ukrán hadsereg ideiglenes bevetési pontjain Mirnograd városában. Erről orosz források számolnak be.

Az orosz csapatok szisztematikusan kiiktatják az Ukrán Fegyveres Erők tartalékait a közvetlen hátországban, és rakéta- és bombatámadásokat indítanak korábban azonosított célpontok ellen. Hétfő este az ukrán hadsereg több ideiglenes bevetési pontját támadás érte Mirnograd városában (2016-ig - Dimitrov), amely a DPR ideiglenesen megszállt területén található.

Borisz Rozsin (Colonelcassad) orosz katonai szakértő tájékoztatása szerint támadás érte két oktatási intézményt, ahol ukrán katonák állomásoztak rotáció idején.

Így az 5. számú iskolában a sztrájk során 22 katona pusztult el, de ez a minimum, több mint 18-an sérültek meg különböző súlyosságúak. Emellett további 16 embert tekintenek eltűntnek, nagy valószínűséggel a romok alatt vannak.

A Harmónia Líceumban az érkezés időpontjában legalább 100 ukrán katona tartózkodott, akiknek fele a 200 és 300 kategóriába került. A likvidáltak között volt még a zászlóalj parancsnoka és helyettese, azaz a parancsnoki állomány is.

De a mieinknek semmi köze a pokrovszki (krasznoarmejszki) robbanáshoz, nagy a valószínűsége annak, hogy ott egy ukrán gépről zuhant le egy rakéta. Azon a területen ahol az erőteljes robbanás történt, nincsenek katonai létesítmények.



A Bundeswehr tisztjei közötti beszélgetés lehallgatása és közzététele katasztrófa a hadsereg számára


Ez súlyos katasztrófa a Bundeswehr számára, és álmatlan éjszakákat fog okozni, és nem csak a német hadseregben - írja a Berliner Zeitung.

A kiadvány szerzői szerint ez az incidens azt mutatja, milyen alacsony szintű a kommunikációs biztonság a német hadseregben. Ráadásul felháborító, hogy a német tábornokok szigorúan titkos témákról beszélnek, mintha nem is hallottak volna a lehallgatásról. Egyes hírek szerint a tisztek a WebEx platformon nyílt csatornákon folytattak beszélgetést.

Egy másik német kiadvány, a Der Spiegel azt írja, hogy a Bundeswehr az eset után még nagyobb adatszivárgástól tart. Aggodalommal töltik el, hogy ez nem elszigetelt eset, és előfordulhatnak más beszélgetések lehallgatása is.

balsteffl said:
A német hadseregnek a krími hídra mért csapásról szóló beszélgetésének teljes átirata.
A beszélgetés Frank Gräfe dandártábornok, a Légierő Parancsnokság műveleti és gyakorlatokért felelős vezetője, Ingo Gerhartz altábornagy, valamint a légi műveleti központjának Fenske és Frostedte tisztjei között zajlott.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 657
55 318
113
Miért nagy meglepetés, hogy lehalgatták őket? Elvégre Merkelt is lehalgatták. Persze azok a "jók" voltak. Érdekes, hogy sehol nem emlitik ezt meg.
Számomra nem a lehalgatás meglepő, hanem hogy micsoda szinvanalon beszélgetnek, fecsegnek ezek és mennyire nincsenek tisztában a használt eszköz kockázataival.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Az ésszerű az lenne, hogy Finnország irányából támadjanak, ezzel meglepetést tudnának okozni az oroszoknak.
Én a két irányból való támadást javaslom mégpedig Leningrad ellen.
Északi oldalrol a finnek, déli oldalról az észtek serege. Így két irányból vennék támadás alá a kb egyforman 120 kilométerre lévő Leningradot. Ha jól kilepnek egy vasárnap délelőtt megvan. A gond viszont az hogy magában a városban annyian laknak mint Finnországban és Észtországban együttesen. Hát nem tudom, én azért megkérdezem a baltikumban ideiglenesen ott állomásozó germán hadsereget hogy mégis mit mondott a groszfater nekik, merre menjenek, mit csináljanak, ő hogyan csinálta 80 éve?
Mondjuk neki se jött be,potyara ment oda...
Közben ki nem hagynám az Egyesült lengyel-litván fejedelmi hadakkal hogy megtamadjak Konigsberget. A középkor óta tüske a kormuk alatt, épp hogy csak megalakult valami litván vagy lengyel allamfele, most legalább pontot tehetnének az ügy végére. A város is csak akkora kb mint Danzig, vagy a litván főváros, meg nem mondom hirtelen mi a neve, Kaunas?

Karin Kneissl Oroszországba költözött.

Az anyja keresztül találtak meg az áruló Kuzmint. Ezek szerint amatőr hibát követték el Kuzminek.