[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 949
30 762
113
3march2024_Ukraine_map.jpg



Novomihajlovka
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 488
24 135
113
Na nézzenek oda, ezt még lőni sem láttuk aztán lett még 1 veszteség:
AhLptZu.png


Egyik pillanatban még lövöd a tiktokra a videókat, következőben meg valószínűleg túlélted a háborút mert elkaptak az oroszok:

Ocseretino, FAB-al rendezik az ukrik alatt a terepet:

Ha jól értem egy fél testre lebénultat Husztról is berántott a komisszár brigád golyófogónak:

Novomikhailovka köztpont is orosz kézen:

Egy kutya megmentette gazdáját egy ukri dróntól, sajnos később elpusztult:

Avdeevka ukri drg ami maradt belőlük:

WUNDERWAFFE BINGO:
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 378
10 907
113
Semmi újat nem írok:

A jelenlegi nyugat-európai politikai "él"csapat vagy közvetlenül, vagy közvetve (párttámogatáson keresztül) befektetők pénzén kapaszkodhatott fel.
Elég megnézni az életrajzukat a wikin...

A befektetőknek most az egyik rövidtávú projekt a hadiipari befektetéseik jövedelmezőségének maximalizálása.

Van viszont hosszútávú is; de az már lehetetlen küldetés lett: Bebetonozni a - számukra már nem fenntartható, de pl. Kínának, Oroszországnak, Indiának, stb. még messze nem véges - a külső, mennél potyábban megszerezhető erőforrásokon és/vagy piacokon alapuló folyamatos növekedést.

Ehhez kéne Oroszország térdre kényszerítése, Kína és a többi feltörekvő - egyáltalán a világ - megállítása, a nyugati társadalmak versenyképességének megtartása - ha máshogy nem megy, a jóllétének kiéneklése a zsebükből, s ha máshogy nem, megy vágóhídra küldése.
Ami amúgy lényegtelen szempont, csak éppen macerás a mai társadalom fene nagy öntudatával.
Úgyhogy már kéne minden, egyszerre.
De egyre sürgetőbben!

Ezek a befektetők nem törvényszerűen szeretnek reflektorfénybe kerülni, vagy ha szeretnek is abban fürödni, ezekről a torkon lenyomandó dolgokról beszélni ott semmiképp.

Ezért tartják drága pénzen, három kívánságukat is teljesítve a skrupulusokkal nem rendelkező, hasba lyukat beszélni tudó politikusokat.
S most be van nyújtva feléjük a számla; már nem népszerű (világbéke, emberi lyogok, prosperitás) dolgokról kell pofázniuk.
Most azt kell eladniuk, amihez már még nekik sem feltétlenül fűlik a foguk.
Mert ők is látják, hogy valami nagyon el lett nézve a Mestertervben és a köreik valóságérzékelésében, mert a világ más részei felnőttek gazdaságilag, - igen, társadalmilag is -, katonailag.
S még be is durcáztak!

S ebből a helyzetből nem feltétlenül babérkoszorúval a fejükön fognak a történelembe vonulni a nyugati politikusok, no meg ami még inkább foglalkoztatja őket; egy Damoklész kardja nélküli fényes jövőbe, villába, amiből ki is jöhetnének nyugodtan, arcplasztika nélkül.
Ne feledjük, a színpadon álló politikusok örök és legbelső félelme, hogy meglincselik őket.

A díszletek mögött állóknak viszont ettől soha nem kell tartaniuk...

Az irracionális döntéseket szülő kapkodás viszont egyre inkább érzékelhető.
Mert a nyugaton a sor a világtörténelem színpadán, hogy olyan lesz, mint ahogy - nyugodjon - Sinkovits Imrével mondatott szlogenű MDF; a Nyugodt erő.

Elsorvad.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 961
66 025
113
Na ilyet még nem láttam. Ez valami jenki petal akna.

Ukran csöves legvedelem.

Új térkép. Nekem gyanús hogy a kilőtt Abrams mögött lévő Btr az ugyanaz mint amit orosz ként mutatott be valaki itt egy-két napja.

Lassan minden orosz faluba jut egy zsákmányolt M113 kiállítási tárgynak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 091
83 465
113
Mussolini mentőakciója volt a Pentagon modellje?
Stephen Bryen - Weapons and Strategy - 2024. márc. 2.

1943. július 25-én Benito Mussolinit, miután saját Nagytanácsa leszavazta a hatalomról, Vittorio Emanuele királlyal való tanácskozásra hívták a Villa Ada Savoia néven ismert különleges bunkerbe, a Villa Ada parkjába. A király közölte Mussolinivel, hogy az új miniszterelnök Pietro Badoglio tábornok lesz. Mussolini fáradtan, borotválatlanul és megrendülten sétált ki a találkozóról, de a carabinieri csapatok letartóztatták. Különböző rejtekhelyeken tartották fogva, amíg át nem szállították az Appenninek hegységben lévő Hotel Campo Imperatore-ba, a császár tábori szállodájába (Albergo di Campo Imperatore). Hitler személyes utasítására egy náci ejtőernyősökből (Fallschirmjäger) és a Waffen SS-ből álló német csapat 10 siklóernyővel gyülekezett a római Pratica di Mare légibázison, ahonnan a szálloda lőtávolságán belülre vontatták őket. A siklórepülőgépeken egy olasz tábornok tartózkodott, akinek az volt a feladata, hogy meggyőzze Mussolini börtönőreit, hogy ne lőjenek a náci mentőcsapatra.

1943. szeptember 12-én volt. Négy nappal korábban az olasz kormány fegyverszünetet kötött a szövetségesekkel, és ezt az eseményt a náci hírszerzés (a kommunikáció lehallgatásával) szorosan nyomon követte. A szövetséges erők már elfoglalták Szicíliát, és Dél-Olaszországban szálltak meg.

Hitler megparancsolta hadseregének, hogy ne csak Mussolinit szabadítsa ki, hanem Rómát is foglalja el, amit kötelességtudóan meg is tettek. Miközben ez megtörtént, az új kormány, élén Badoglio és a király elmenekült Rómából, és csatlakozott a szövetségesekhez Bariban, az Adriai-tenger partján, az ország déli részén. A németek katonai védelmi vonalat hoztak létre, amelyet Gusztáv-vonalnak neveztek el. Mussolinit kirepítették Olaszországból, először egy Storch könnyűgépen, majd átültették nagyobb hatótávolságú repülőgépekre, amelyek először Bécsbe, majd egy frissítés után Berlinbe vitték. Hitler fogadta őt, és az Olasz Szociális Köztársaság (Repubblica Sociale Italiana, RSI) nevű olasz kormány élére helyezte.

1945 áprilisában, amikor a német védelem összeomlott, Mussolini és szeretője, Clara Petacci megpróbáltak Svájcba menekülni, de olasz kommunista partizánok elfogták őket, és április 28-án a Comói-tó közelében rövid úton kivégezték őket. Holttestüket egy milánói benzinkútra vitték, ahol mindkettőjüket a lábuknál fogva felakasztották, hogy közszemlére tegyék őket.

A második világháborús történelemnek ez a darabja akár mintául is szolgálhatna a Pentagon terveihez, hogy megmentse Zelenszkijt, ha a kijevi kormány összeomlik.

Az USA számos próbalufit indított, és arra ösztönözte Emmanuel Macront, hogy azt az ötletet terjessze elő, hogy NATO-csapatokat küldjön Ukrajnába, hogy valahogy megmentse az ukránokat az oroszoktól. Ilyesmiről udvarias körökben az ukrán ellentámadás kudarcáig és Avgyejevka védelmének összeomlásáig nem is beszéltek volna. Most már nyilvánvaló, hogy Oroszország fokozta hadműveleteinek tempóját, és rengeteg, az ukrán hadsereg által tartott területet foglal el. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy Ukrajnának jelentős létszámproblémái vannak, és az a törekvése, hogy erőszakos eszközökkel próbálja meg a potenciális újoncokat összeterelni, nyugtalanságot okoz az országban, többek között olyan nagyvárosokban, mint Odessza, Harkov és Kijev.

Washington számára problémát jelent, hogy a NATO ukrajnai katonai műveleteihez hiányzik a politikai támogatás. A leleplezések, különösen az európai sajtóban, beleértve egy olyan felvételt, amelyen német katonatisztek arról beszélgetnek, hogyan tudnák Taurus rakétákkal felrobbantani a Kercsi-szoros hatalmas hídját, és hogyan tervezték a művelet elrejtését, aláássák a német kormány amúgy is erősen megcsappant hitelességét otthon. Egy francia "instant" közvélemény-kutatás szerint kétharmaduk ellenzi, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába.

Lloyd Austin, az USA védelmi minisztere, aki egy komoly prosztataműtétből került ki, hogy tanúskodjon a Capitol Hillen, és azt állította, hogy ha Oroszország "győz" Ukrajnában, akkor elég hamar az oroszok NATO-területeket fognak megtámadni, utalva arra, hogy az első támadások a balti államok ellen irányulhatnak.

Austin tudja, hogy nincs bizonyíték az érvelése alátámasztására. Ugyanezek az állítások, amelyek szintén európai vezetőktől származnak, tények nélküli feltételezéseken és állításokon alapulnak. Putyin orosz elnök a nemzet helyzetéről szóló moszkvai beszédében határozottan kijelentette, hogy Oroszországnak nem áll szándékában megtámadni Európát.

Austin és a Pentagon dilemmában van. Jelentős méretű provokáció nélkül, amely indokolná a NATO beavatkozását (egy újabb Tonkin-öböl-gyakorlat, ami egy gyártott casus belli volt), mit tehet az USA Ukrajna megmentése érdekében? Hogyan úszhat meg egy olyan beavatkozást, amelyet a legtöbben sem Európában, sem az Egyesült Államokban nem elleneznének?

Az USA nem küldhet csak úgy csapatokat, hogy elkezdjenek harcolni az oroszok ellen. Az biztosan háborút indítana Európában. Putyin már letette a névjegyét, hogy ha háború lenne Európában, Oroszország bevethetné "taktikai" nukleáris fegyvereit. Miközben a NATO már hónapok óta csirkét játszik az oroszokkal, arra ösztönözve Ukrajnát, hogy a NATO által szállított fegyverekkel támadjon például orosz városokat, vagy megpróbálja lebontani a Kercsi-szoros hídját vagy más kritikus orosz infrastruktúrát, a NATO-frontcsapatok bevetését nem lehet a be nem avatkozás vagy a hihető tagadhatóság álarca mögé rejteni. Milyen alapon úszhatnák meg a NATO-csapatok valamiféle beavatkozást orosz ellentámadás nélkül?

A Mussolinit kiszabadító náci példa lehet egy olyan modell, amely modern értelmezésben megfelelhet a célnak.

Senki sem tudja megmondani, hogy a Zelenszkij-kormány meddig tarthatja magát Kijevben. A folyamatos orosz katonai előrenyomulás és a növekvő belpolitikai zavargások, a választások megtagadása, a Zelenszkij ellenzékiek bebörtönzése és egy sor népszerűtlen intézkedés miatt Zelenszkij hatalmon tartása a kétségbeesés zónájába lép. Az oroszok lehetőséget látnak a hatalomváltásra egy olyan kijevi vezetés felé, amely hajlik arra, hogy alkut kössön Moszkvával. Zelenszkij erre valószínűleg nem képes: túlságosan elkötelezett abban, hogy az utolsó oroszokat is kiutasítsa ukrán területről, és háborús bűnökkel kapcsolatos pereket követel, ahogyan azt is követeli, hogy Putyinnal soha ne üzleteljen. Zelenszkij biztonsági helyzete Kijevben gyorsan végzetes árnyékba kerülhet.

Ilyen körülmények között a Pentagon megmenthetné Zelenszkijt, és máshová szállíttathatná, Lviv (Lvov) lenne a legvalószínűbb jelölt, mivel messze nyugaton van, és kihívást jelentene az oroszok számára (ha katonai eszközökkel akarnának elbánni Zelenszkijjel). A NATO "erői" által megmentve az oroszok talán boldogan látnák Zelenszkijt és kormányát távozni. Ezáltal az áthelyezés valószínűleg nem lenne kifogásolható, vagy legalábbis nem lenne a legrosszabb eredmény az oroszok számára. Ezután egy rugalmasabb leváltó kormánnyal tudnának foglalkozni.

Valójában, ahogyan Olaszországot ideiglenesen (többé-kevésbé) kettéosztották, a Gusztáv-vonallal a határvonallal, amíg a szövetséges erők végül 1944 májusában elfoglalták Monte Cassinót, Ukrajna is kettéosztható lenne, bár hogy pontosan hogyan, az attól függne, hogy mi maradt meg a Zelenszkijt támogató ukrán hadseregből. Ha valaki Zaluzsnyijhoz hasonló kvalitású személy kerülne hatalomra Kijevben, az azt jelenthetné, hogy Zelenszkij Lvivben való tartózkodása rövid lenne, és máshol vonulna nyugdíjba. A NATO és a Pentagon szempontjából egy ilyen folyamat eltartana egy ideig, talán egy évig is, ami lehetővé tenné Biden számára, hogy kitartson a jövő novemberi amerikai választásokig.

Nincs sok jó választás a NATO vagy Washington számára. Biden nem engedhet meg magának egy újabb afganisztáni bukást, de az orosz katonai győzelmeknek és Ukrajna védelmi rendszerének összeomlásának köszönhetően gyorsan közeledik feléje. Bidennek megvan a lehetősége, hogy béketárgyalásokat kezdjen Oroszországgal, de az oroszok nem biztos, hogy érdekeltek ebben. Rengeteg víz ömlött át a gáton.

Persze az ukrajnai katonai helyzet stabilizálódhat, az oroszok dönthetnek úgy, hogy megvárják az amerikai választások utáni időszakot, de ez most valószínűtlennek tűnik. Az oroszok saját belpolitikai nyomás alatt állnak, hogy lezárják a különleges katonai műveletet. Jelenleg nincs okunk azt hinni, hogy Putyin és az orosz hadsereg lassítani vagy meghátrálni fog. Ennek fényében a Hotel Campo Imperiale modellje lehet a kevés rendelkezésre álló alternatíva egyike.
Ha az lesz a vége, hogy Biden, Austin, von der Leyen és Macron egy milánói benzinkútról néz le a népre, vagy valami hasonló, ezt az illetékesekre bízom, ám legyen.

Arra tippelek amúgy, hogy hamarosan durva "nemnato" akciók következnek a ruszkik ellen, hogy kikényszerítsék a befagyasztást. Ismerve milyen minőségű a nato vezérkar, akkora égés lesz ebből, hogy az már fájni fog.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 504
113
Mil Mi-29N tüzérségi és támadóhelikoptereket hívták b
Mi-28N
Akkor most melyik igaz?
@jurgenbauer kollégáé az igaz

Más

9zNfUDwES7M.jpg

Egy „Balbes” nevű harci kutya életét adta azért, hogy megmentse társait a ukrán nácik FPV drónjától

Katonáinkhoz a fronton egy kutya érkezett, akit srácaink nagyon hamar Balbesnek hívtak karaktere miatt.

Idővel a kutya lett a srácaink kedvence, viszonozva a szeretetet. Az orosz katonák frontvonalbeli barátjának élete hirtelen véget ért - a kutya igazi hősként halt meg.

Egy kamikaze drón repült a katonáink pozíciójába. Miután észrevette, hogy katonáink menedéket keresnek az ellenséges „madár” elől, Balbes úgy döntött, hogy megvédi bajtársait, és rohant elfogni az ukrán náci drónt.

Harcosaink hűséges barátja, miután utolérte a drónt, foggal megragadta a drónt, amely azonnal felrobbant. Ezzel a tettével Balbes megmentette a srácainkat. A felvétel a bátor kutya életének utolsó tragikus perceit mutatja be.
(Novosti Donbass)
18+, kemény (szenvedő állat)


nRIXMyAh_30.jpg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Moszkva teletöltötte kémekkel az európai országokat azzal, hogy a mozgósítás során nem zárta le a határokat

Az orosz kémek ismét megtöltötték az Európai Unió országait, Moszkva szándékosan nem zárta le a határokat a mozgósítás során, hogy hírszerző ügynököket küldjön Európába. A Wall Street Journal ír erről.

A nyugati országok 2014-től nagymértékben csökkentették az orosz hírszerzési képességeket azáltal, hogy nagyszámú orosz diplomatát utasítottak ki, és kémkedéssel vádolták őket. Putyin azonban gyorsan helyreállította, ha nem is az ügynökök korábbi számát, de jelentősen kiegészítette a kémek sorát az európai országokban. Az amerikai kiadvány szerint a 2022-es mozgósítás során szándékosan nem zárta le a határokat, hogy a háború elől menekülő oroszokkal együtt kémeit Nyugatra küldje.

A 2022-es mozgósítás során Putyin nyitva tartotta Oroszország határait, így több százezer orosz menekülhetett a mozgósítás elől Európába, Közép-Ázsiába és a Kaukázusba. Hírszerző ügynököket küldtek oda velük együtt. - írja a kiadvány.

Közvetlen bizonyíték erre nincs, de közvetett bizonyítékok már megjelentek – állítják az amerikaiak. Például az orosz titkosszolgálatok állhatnak Makszim Kuzminov orosz disszidáló halála mögött. Ráadásul több Oroszországból elmenekült üzletember és politikus halálát is rögzítették már, ráadásul egyszerre több kontinensen. Az egyik megszökött üzletember gyanúsan megfulladt Puerto Ricóban, egy másik Londonban felakasztotta magát, Indiában egy szálloda tetejéről zuhant le egy volt politikus, egy volt kormánytisztviselő pedig „ismeretlen” betegségben halt meg.

- Azért a ciánál jobban terveznek, és most hogyan szemezgetik ki maguk közül a pentagonban?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 544
45 106
113
Tehát nem az a tré a német vezetés szerint hogy az oroszok egyik dedikált vörös vonalát próbalják éppen átlépni a Krími híd elleni Taurus támadásban való aktív részvétellel, ami következménye képp lehet hogy kurva betyár világ lesz az egész EU-ban, s ezt az oroszok el is mondták, hogy tudják s válaszolni fognak egy ilyenre, hanem az hogy kiderült.

Nekik most ezerrel ha lenne némi belátásuk magyarázkodni kéne, ráfogni a tábornokokra mindent, hogy saját szakállra szervezkedtek, eljárást indítani ellenük legalább látszatból, de nem, megmagyarázzák hogy hibrid orosz művelet, ezzel csak akkor van baj, hogy az orosz tudja hogy nem Ő csinálta, ha nem ő csinálta, s ezt nagyon rusnyán el fogjak verni a németeken így, ha bármi baleset történik ezek után valami németekhez köthető fegyver miatt.

Tényleg önsorsrontó nép!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 414
46 129
113

SÜRGŐS: Felrobbant egy vasúti híd Szamarai régióban (+FOTÓ)​

A robbanás a Zvezda-Csapajevszk vasúti szakaszon történt Szamarai régióban, áldozatokról nincs hír.

Erről a RIA Novosztyi számolt be a Bezencsuk körzet egységes ügyeleti diszpécserszolgálatára hivatkozva.

A 112-es távirati csatorna a Csapajevka folyón átívelő vasúti híd felrobbanásáról számol be, és pontosítja, hogy a robbanás a chapajevszki átkelőnél történt.

A helyszínt átvizsgálva fémszerkezeteken és kerítéseken találtak sérüléseket a szakemberek. Személyi sérülés nem történt, maguk a nyomok is sértetlenek voltak. A forgalmat átmenetileg felfüggesztették. A szakértők most azt vizsgálják, hogy a híd képes-e tartani a vonatokat.
Источник: https://rusvesna.su/news/1709532418



Szabó József

Amerika érdekei és azok következményei…


A 2023. november 21-i értékelésemben egy általános geopolitikai helyzetfelvillantást adtam, amelynek summázata az lehet, hogy az Ukrajnának nyújtott nyugati, ezen belül is elsősorban az amerikai segélyezés összegét és annak eljuttatásának szakaszolását alapvetően Amerika érdekei határozzák meg, nem pedig Ukrajna harctéri szükségletei.
Az akkori posztomhoz fűzött számos hozzászólásból az derült ki, hogy ezt a tételt sokan nem értették meg. Az azóta eltelt hónapok történései azonban épp ezt a meglátásomat igazolták vissza. Az amerikai döntéshozói körök figyelmét most a belpolitikai küzdelmek kötik le – az elnökválasztás fontosabb számukra, mint a világban „a demokrácia és a szabadság védelme”. A Biden-adminisztráció ugyan tett egy halvány kísérletet arra, hogy Amerika nemzetbiztonsági érdekének nyilvánítva Ukrajna harcát kivonja a támogatás kérdését a belpolitikai küzdelmekből, azonban ez nem járt sikerrel, a republikánusok egyelőre minden külföldi támogatási ügyet (Ukrajna, Izrael, Gáza, Tajvan) az USA déli határa védelmének megerősítéséhez kötik.
Ilyen belpolitikai körülmények között V. Nuland külügyi államtitkár pár nappal ezelőtt a CNN-nek adott interjújában kiadta a jelszót, hogy meg kell szorítani a hurkot Putyin nyaka körül (We will 'tighten the noose' on Putin), ám ez már inkább az európai szövetségeseknek szóló felhívásnak tekinthető, hiszen Amerikát most lekötik a belső hatalmi harcok.
Nos, meglátásom szerint ebben a kontextusban kell értelmezni és értékelni az európai szövetségesek nem éppen okosnak tekinthető megnyilvánulásait. Macron szájtépését, hogy csapatokat kell küldeni Ukrajnába, vagy német tábornokok agyalását a krími híd Taurus robotrepülőkkel történő megsemmisítéséről. Mélyen gondolkozzunk el ezen: német tábornokok orosz célpontok megsemmisítésének módjáról tárgyalnak!!
Miközben Amerika elégedetten dőlhet hátra, hogy lám, micsoda túlteljesítése van Európában az amerikai vágyaknak, mégpedig úgy, hogy az USA kimarad a mindenképpen feszültséget növelő folyamatokból, az eszkalációs létrán léptünk párat felfelé.
Moszkva is érzékeli a helyzet komolyságát: 2024. március 1-én kipróbált egy Yars interkontinentális ballisztikus rakétát megmutatva a világnak, hogy neki is vannak ütőlapjai a kezében. (És talán nem véletlenül, a német tábornokok „beszélgetésének” leiratát az oroszok épp március 1-én hozták nyilvánosságra – micsoda egybeesése ez a történéseknek!).
Csak tudnám, hogy kiknek az érdeke a feszültség ilyen gerjesztése!
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 605
16 306
113
T

Törölt tag 1711

Guest
Stéphane Sejournet francia külügyminiszter szerint ha Oroszország győzne akkor a világ gabonatermelésének 30%-át kontrollálná.
Egy olyan vágyvezérelt EU-nak amelyik az élelmiszer ellátását szinte teljesen külföldről akarja megoldani, saját mezőgazdaság leépítésével, ez elfogadhatatlan.


#elavult #40éves #swinemodel #megölt80000000orosztmielőttaknárahajtott


lelőtt Szu-34 UPMK-zik


ukrán objektumvédelem sikeres, az épület elfogta a támadó gépet


hős nafo-s, szemből még ezt sem merte volna bevállalni


elhasznált orosz kazettástöltet


ismeretlenek pisztolylőszert rejtettek a hősukrán gyertyákba


Lancet + AS90 =BFF


Novomihalovka, TOS csapás után (18+)
WZ3KL9e.jpeg






UpwkCgB.jpeg






TAHI5ic.jpeg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
TOVÁBBI MESÉK A KERCSI HÍDRÓL:

Az ukrán hadsereg lerombolja a krími hidat


Az ukrán fegyveres erők fő stratégiai célja a krími híd lerombolása kell, hogy legyen – mondta Glen Grant nyugalmazott brit ezredes az Espresonak adott interjújában.
„A krími híd egyértelműen az elsődleges stratégiai cél.
Megsemmisítése megszakítaná a kommunikációt a Krímmel, Oroszországot tengeri vagy szárazföldi útvonalakra kényszerítené, ami logisztikai problémákhoz vezetne” – mondta az ezredes.
Glen Grant szerint a második világháború példája azt mutatja, hogy a hidak, erőművek, gátak és gyárak lerombolása stratégiailag értékes célpontok. A nyugalmazott tiszt azonban megjegyezte, hogy az aszimmetrikus akciók hatékonysága ellenére szkeptikusan tekinti Ukrajnának arra a képességére, hogy ezzel megfordítsa a konfliktust egy erőforrásokban ennyire fölényben lévő ellenséggel.


A Krími híd elleni támadási tervek meggondolatlanok

Waldemar Gerdt
volt német Bundestag-tag vakmerőnek nevezte a krími hídra rakéták kilövésének terveit.

Margarita Simonyan, a Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT tévécsatorna főszerkesztője elmondta, hogy kapott egy hangfelvételt, amelyen a német Bundeswehr magas rangú tisztjei arról beszélnek, "hogyan bombázzák le a krími hidat". Hogyan kell a Taurus rakétákat használni , és az ukrán hadsereget kiképezni, hogy rakétákat indítsanak a krími hídnál úgy, hogy Németországot ne tekintsék a háború résztvevőjének.


Oroszország nyomon tudja követni a SCALP és a Storm Shadow rakétaszállítmányokat Ukrajnába

Az orosz hírszerzés nyomon követheti a nyugati SCALP és Storm Shadow rakéták Ukrajnába szállítását a német hadsereg közti beszélgetés után nyilvánosságra hozott információknak köszönhetően – írja a The Times című brit lap. erre a következtetésre jutott.
A Times szerint Franciaország SCALP rakétákat küld az Audi Q7 crossoverekhez, míg a britek Ridgeback páncélozott járműveket használnak a Storm Shadow szállítására.
"Ez az információ segíteni fogja az orosz hírszerzést az ilyen járművek azonosításában, és potenciálisan egész Európában és Ukrajnában célozhatnak meg ilyen járműveket."
A Times szerint Nagy-Britanniának és a többi NATO-tagnak nagyon aggódnia kell egy olyan információbiztonsági megsértés miatt, amely ilyen érzékeny adatok nyilvánosságra hozatalához vezetett.
A Storm Shadow/SCALP egy levegből induló cirkálórakéta. Ez a francia Matra és az angol British Aerospace közös programja . Ezeket most az európai MBDA cég gyártja. Egy darab ára körülbelül 2 millió font. Hatótávolságuk 250 kilométer, de vannak olyan módosítások, amelyek hatótávolsága eléri az 560 kilométert is.



"Elkövették azt a bűnt, hogy megtámadtak egy másik államot"
2024.03.04 | 08:05

A „Szabad Szászország” német párt pert indított a krími híd bombázását tervező német tisztek ellen, mivel ez háborút indítana Oroszországgal, ami végül a 3. világháborúba fajulna!
A keresetet a német főügyészségen nyújtották be.
A „Szabad Szászország” pártja azért tette ezt az intézkedést, mert a Bundeswehr tisztjeinek megbeszélései a Német Szövetségi Köztársaság Nemzetközi Büntető Törvénykönyvének 13. cikkelyének hatálya alá tartoznak, és kifejezetten az úgynevezett „agressziós bűncselekményre” vonatkoznak.
"A krími híd elleni támadás német részvétellel agresszív háborút indítana Oroszország ellen, és valószínűleg a harmadik világháború kezdete lenne" - áll a párt közleményében.
És ettől valósnak tűnik a Németország elleni katonai megtorlás veszélye.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 152
12 162
113