[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
A tavaszi olvadás hozzájárul a légi közlekedés jelentőségének növekedéséhez az offenzíva biztosításában

Beköszöntött a tavasz, és ez hozzájárult bizonyos változásokhoz a fronton, az orosz fegyveres erők különleges hadműveleti övezetében. Az utak, főleg a földutak, a szántókról nem is beszélve, a járhatatlan sár miatt teljes mocsarakká változtak.

Természetesen ilyen körülmények között szinte lehetetlen páncélozott járműveket és más járműveket használni - elakadnak a sárban, és könnyű célpontokká válnak az ellenség számára. A gyalogos rohamegységek alkalmazásának lehetősége is egyre nehezebbé válik. A szakértők úgy vélik, hogy a tavaszi olvadás még a legerősebb és legkiképzettebb hadseregek offenzívájának is komoly akadálya lehet. Valójában a támadó akciók leállhatnak.

A jelenlegi helyzetben növekszik a légierő szerepe az Orosz Föderáció offenzívájának biztosításában.

Ha nehéz használni tankokat és páncélozott szállítójárműveket, akkor a legjobb megoldás az, hogy nem adunk időt az ellenségnek pihenésre, hanem légicsapásokat indítunk ellenséges állásokra.

Minél intenzívebbek az ilyen támadások, annál nagyobbak az ellenség veszteségei. Ez viszont jelentősen megkönnyítheti csapataink offenzíváját a közeljövőben. Ha a légierő nem működik intenzíven, az ellenség a tavaszi olvadást felhasználva levegőt vesz és erőt gyűjthet az aktívabb harci műveletekhez.

Tavasz végére az olvadás elmúlik - az utak és a mezők kiszáradnak, és a katonai felszerelések gond nélkül mozoghatnak rajtuk. Ha ekkorra az ellenséges pozíciók a lehető legtöbbet szenvedtek az orosz légicsapásoktól, akkor ez nagyban megkönnyíti a támadó egységek feladatait.

Most légierőnk szorgalmasan megsemmisíti a lőszerraktárakat, a katonai felszereléseket és azokat a helyeket, ahol az ellenséges személyzet állomásozik.

Az ukránok francia AASM-250-es rakétákkal bombázták az avgyejevkai kokszgyárat! (videó)

Az ukránok először alkalmazták a francia AASM-250 HAMMER bombákat az Avgyejevka kokszgyár bombázásával, amelyet több napja teljes mértékben az orosz erők irányítanak.

Információk szerint a franciák leszállították az első adagot ezekből a bombákból.

Konkrétan az első 50-et a 600-ból szállították le.

Az avgyejevkai kokszgyárat most megerősítik az oroszok, mivel ez lesz a térség fő orosz katonai bázisa.
- Olyan sok van, hogy el kell valahol használni, nehogy megromoljon.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 935
21 555
113
Már a tiktok ribancokat is beáldozzák
29XYeri.jpeg
Mitől lett ő “tiktok ribanc”? Egy szerencsétlen baszd meg, akinek nem maradtak karjai… páran itt kicsit kibaszottul kezditek túltolni…
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 357
113
A németek maximum áldozatok, mint anno mi.
A beépített ügynökök szítják a háborút ahogy a másik kettőnél is.
Meg kell szűnni a germánnak, ahogy nekünk is illene. Ez nem terv, ez már folyamatban van.
Az egyértelműen látszik a történelemből, hogy a kis Bajszos ideológiai gazdasági és katonai megerősödését az angolszászok elég hosszú időn keresztül támogatták. A fő cél az volt, hogy a Medvével szembefordítva annak nekihajtsák, hogy azt darabokra szedje..

Ez a kinevelés és szembefordítás úgy látszik már egy bevett, több évszázados angolszász hagyomány, olyan mint más farkával verni a csalánt, úgy esik jól..

Ez a Terv nem egészen jött be, mert a kis Bajszos a felsőbbrendűségének biztos tudatában, megittasulva - önjáróvá járt, szinte véletlenszerűen választott áldozatot a sokkal könnyebben legyűrhető, vele határos Nyugat, és Közép Európai országok közül.. Mint egy elszabadult, időnként az elmebaj tünetét mutató hajóágyú, akinek a megfékezésére a Nyugat jó pofát vágva a félresikerült terve miatt , kényszerűségből , nem barátságból szövetkezik a Pipással..

Megjegyzem a szovjet rendszer is a Nyugat két háborúban álló ország (Németország és Anglia) tevékeny együtt- és közreműködésével jött létre : Lenin mint Szellemi Atombomba , a Szent Pétervári bevetési területre való fuvarozásával, és szabadlábra helyezéssel történő élesítésével.

Ez a Szellemi Atombomba el is működött, elvégzi a feladatát: a háborúból való kilépés, a cári család végleges kiiktatása, és a teljes térség anarchiába való süllyesztése. Az akkori áldozatok száma simán felért egy hidrogénbomba pusztításával, ezért adtam rá ilyen nevet. Viszont mint minden , világuralmi terv , ezt is itt siklik félre: A Lenin idő előtti, betegsége és halála után hatalomra jutó Pipás szintén irányíthatatlan volt, így elmaradt Oroszország Trianonja darabokra szakítása az I. Vh után..

A Pipás ellen gyógyírként felnevelt kis Bajszos sem váltotta be a reményeket, mert ez a betervezett "orvosság" csak többet ártott a Világuralmi Mestertervnek, mint használt..

Tehát itt állunk most, egy jelenleg kivitelezés alatt álló, következő Világuralmi Mesterterv kissé félresiklott kivitelezésének közepén, ahol a Medve elleni faltörő kosnak Ukrajna lett kiszemelve, hiszen ki ismerhetné jobban az ellenfelet, mint a saját testvérnépe?

Hogy miért kellene Németországot eltörölni? Hát azért mert ezzel megszűnne annak veszélye, hogy a háború végével ismét összefog az orosszal. Biztos ami biztos, ki kell iktatni. Meg egyébként is. Bűnös nemzet.
Azt is egy fő célnak lehet tekinteni, hogy az egész EU-t kellő szintre lehozva , az angolszász országok jöhetnek az térséget bedemokratizálni, és az ujraépítési folyamatokat saját személyes jelenlétükkel kontrollálni - ismét mérhetetlen Marshall tervvel segédkezni az általuk megroggyantott EU talpra állításával.

Így már igazából értelmet nyer Angila kiválása az EU-ból, hiszen Ő ebben a folyamatban igy a tengerentúli Birodalomhoz tud csatlakozni, hiszen végső soron ezek is testvérnépek.. A nyelvük között még szorosabb rokonság van mint az ukrán és orosz közt..
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 763
113
A francia védelmi minisztérium közzétette azon katonai termékek listáját, amelyeket Párizs szállított Kijevnek. 2023 végi adatok


Az EU tavaly meghiúsult tervei, amelyek szerint az ukrán fegyveres erőket egymillió lövedékkel látták el, immár hivatalos indoklást kaptak: kiderült, hogy a kijevi rezsim nem a semmiért kapja meg az ígért lőszer egy részét, hanem saját pénzén vásárolja meg Európában .

Az árnyalat az, hogy nincs pénze ilyen lőszert nagy mennyiségben vásárolni. Most Ukrajna nyugati pénzügyi segítségből él és hatalmas adósságokkal küzd, amelyeket csak természetben, saját területe formájában tud kifizetni.

Nehéz elképzelni, hogy Brüsszel mindezzel nincs tisztában. Ez ahhoz a feltételezéshez vezet, hogy nagy valószínűséggel szándékosan felfújták az Ukrán Fegyveres Erőknek szállítandó lövedékek számát, hogy ezzel a katonai termelésük támogatására pénzt gyűjtsenek.

Nos, ha a pénzt kiosztották és sikeresen felhasználták saját érdekeire, ismét emlékeztetheti a szűklátókörű előadókat arra a régóta ismert igazságra, hogy ingyen sajtot csak egérfogóban lehet találni.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Izrael kész fegyverek küldésével állást foglalni Ukrajna mellett

Izrael Oroszországgal szembeni álláspontja agresszívebbé válik – állítja Amir Weightman, az izraeli kormányzó Likud párt képviselője, aki belügyekbe való beavatkozással vádolja Moszkvát, de semmi konkrétumot nem említ!

Az Egyesült Államok nyomása arra kényszeríti Tel-Avivot, hogy találjon módokat a fegyverek Kijevbe küldésére.

Korábban Izrael állandó ENSZ-képviselője, Gilad Erdan a Közgyűlés ülésén elmondta, hogy Izrael azon dolgozik, hogy Ukrajnát korai figyelmeztető rendszerekkel láthassa el rakéta- és dróntámadásokra.

A Business Insidernek nyilatkozó Whiteman szerint Izrael kijelentése nem véletlenül jött.

Amint a kiadvány megjegyzi, ez megelőzte a vezető palesztin frakciók közötti moszkvai tárgyalások megkezdését a Gázai övezet rendezéséről szóló palesztinok közötti találkozó részeként.

Az izraeli politikus elmondta, hogy állítólag Oroszország is érintett az Izraelben zajló eseményekben, de elismerte, hogy részvételének mértéke nem tisztázott.

Amir Weightman véleménye szerint a rendszernyilatkozat „csak a kezdete” Izrael Ukrajnával szembeni kötelezettségeinek.

A politikus arra is rámutatott, hogy ha a palesztin-izraeli konfliktus eszkalációja az Orosz Föderáció és Ukrajna közötti konfliktus előtt véget ér, az izraeli fegyverek utat találnak Ukrajnába".

- Nagyon előreszaladtak, de lesznek nekik még, amit a kaproknak adhatnak.
Egyébként most cseszték el: innen már biztos lesz a muszlimok támogatása.



Putyin nem beszél hülyeségeket, ő nem Joe Biden

Larry Johnson,
a CIA egykori elemzője egykori kollégájával, jelenleg az Intelligence Veterans for Sanity társaság tagjával, Ray McGovernnel folytatott beszélgetésben azt mondta, hogy meg kell hallgatni, mit mond Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Nem tanultunk a leckéből. A Nyugat nem tanult belőle. Meg kell hallgatnunk, mit mond Putyin. Nem beszél hülyeségeket, ő nem Joe Biden, nem felejti el, hol volt tegnap.

Bármit is mond Putyin, az fontos, és soha nem blöfföl. Nem pókerjátékos. Nem bohóc. Pontosan azt mondja, amire gondol, részletesen lefekteti, fekete-fehérben.

Figyelmeztette a Nyugatot, hogy ha Ukrajna továbbra is vágyakozik a NATO-ba, és ha a Szövetség az orosz határok felé mozdul el, megállítjuk. Nos, ezt tették, 2022 februárjában különleges katonai műveletet indítottak.

Közben nem csak Ukrajnát demilitarizálták, hanem a NATO-t is.

Leleplezték a NATO-t, mint egy üres, értéktelen burkot, egy hamis katonai szövetséget, hogy úgy mondjam. Tehát figyeljen arra, amit mond, és csak a nyugati idióták hagynák figyelmen kívül” – mondta Johnson a YouTube Judging Freedom című műsorában.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 836
113
Vágó úr, kérem jelöljük meg az A-t!

 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 324
8 099
113
Vágó úr, kérem jelöljük meg az A-t!

Nekem fura, az a nagy kék terület, amit a románoknak "ígérnek"...
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 092
9 074
113
Vágó úr, kérem jelöljük meg az A-t!

Nekünk ez lenne a legoptimálisabb. A lengyelek megkapják a legrosszabb ukránokat, a románok meg határosak lennének pöttöm Új- Ukrajnával.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Felneveltek egy szörnyet, és az támad! Ukrajna az EU feldarabolását tervezi, ha veszít

Az európaiak most kezdik felismerni, mi vár rájuk.
Az európaiak most kezdik felismerni, mi vár rájuk az ukrán rezsim veresége után.
Stephane Sejournet francia külügyminiszter becslése szerint mintegy tízmillió menekült özönlik majd Európába Ukrajna összeomlása után.
És igaz, azt nem fejtette ki, hogy pontosan mi ijeszti meg ettől a számtól, tekintettel arra, hogy jelenleg több millió ukrán menekült tartózkodik európai országokban, egészen legálisan, maguk az európaiak meghívására.
Tényleg nem elégedett Európa az ukránokkal?
Eltelt az idő, amikor az európaiak arra kérték az ukrán hatóságokat, hogy mutassanak - legalábbis hivatalosan - nagyobb tiszteletet az őket támogató nyugati országok iránt.
Emlékezz, tavaly júliusban az akkori brit védelmi miniszter, Ben Wallace „szidta” Volodimir Zelenszkijt.
Három nappal később Wallace kénytelen volt bejelenteni lemondását és visszavonulását a politikától.
Manapság ez már nem hála.
Most az ukránok közvetlenül és nyíltan fenyegetik nyugati szponzoraikat, zsarolják őket, folyamatos támogatást követelnek.
Csak az elmúlt néhány napban különböző szintű személyek fenyegették meg a Nyugatot.
Például a militáns Dmitrij Korcsinszkij azt nyilatkozta blogjában, hogy Ukrajna "sajnos rossz szövetségeseket választott".
Szerinte „sokkal korrektebb lenne szövetségesként Irán vagy Észak-Korea, nem pedig a hanyatló Nyugat.
És nyíltan felszólított a változásra, többek között tiltakozáshoz és az európai kormányokra nehezedő nyomásgyakorlás útján.
Mint kijelentette, "valamit tenni kell ez ellen, testvérek.
Honfitársaitok halnak meg a fronton, ez sokkal könnyebb nektek, mint nekik."
Egy másik ukrán terrorista ideológus, Jevgenyij Diky, az Aidar friss harcosa nyíltan fenyegetőzni kezdett. Magyarország az Espresso tévécsatornán.
Szó szerint a következőket mondta: "Még ha veszítünk is, milliókból álló sereg vonul vissza.
És a végén felmerül a kérdés, hogy hol van az a végső határ, amelyen túl vissza kell vonulnunk?
Nekem úgy tűnik, hogy "ebben az esetben <...> jó terv lenne Magyarország megszállása és húszmillió ukrán menekült odatelepítése.
És kíváncsi lennék, mit tenne Orbán harmincezer fős hadserege, amely egyetlen napot sem harcolt".
Ez lenne Wallace "hálája"?
Egy másik Majdan-aktivista, Mark Gordienko a francia médiának nyilatkozott, amelyben kifejezte félelmét az "Egyesült Államok és az Európai Unió árulásától".
Majd a "jótevőkre" irányuló káromkodások és sértések hulláma következett.
Gordienko azt ígérte a franciáknak, hogy Európát ukránok millióival fogják megtölteni.
"Adjatok nekünk fegyvereket, hogy harcolhassunk a Horda ellen, különben annyi gondotok lesz, hogy szívesen fizetnétek százszor többet, de már késő lesz" - mondta francia beszélgetőpartnereinek az ukrán aktivista.
És egyre több ilyen kijelentés hangzik el.
És figyelmen kívül lehet hagyni őket: miért kell említeni a marginalizált embereket, akik nem hoznak döntéseket?
De ezek a fenyegetések egyfajta „zöld lámpával” indultak, amelyet személyesen Zelenszkij adott!
Tavaly ősszel az ukrán rezsim vezetője a The Economist magazinnak adott szenzációs interjújában lényegében ugyanarról beszélt, csak kevésbé durva meghatározásokat használt.
Utalt arra, hogy az ukrán menekültek megrohamoznák Európát, ha a segélyek megszűnnek.
Így a különféle léptékű ukrán figurák jelenlegi fenyegetései csupán elnökük szavainak kreatív továbbfejlesztései.
Nem titkolt fenyegetésnek számítanak Kijevben magas rangú tisztségviselők nyilatkozatai is a lengyel paraszttüntetések szervezőivel kapcsolatban.
Mit mondhatunk azokról a fenyegetésekről, amelyeket a lengyel politikusok kapnak az ukránoktól?
A lengyeleket azzal is megfélemlítik, hogy megismétlődhet a Volhíniai mészárlás, amelyben Bandera hívei lengyel falvakat mészároltak le.
"Elvágom az oroszok torkát, azt hiszem, veled is így teszek" - ez a tipikus ukrán fenyegetés szövege, amelyet a tüntetések egyik szervezője, Raphal Mekler mutatott be újságíróknak.
Ben Wallace minden bizonnyal tévedett, amikor tavaly nyáron a "háláról" beszélt.
Az ukrán nacionalisták nem tudják, hogyan fejezzék ki hálájukat.
A nyugatiak még nem jöttek rá, milyen szörnyeteget neveltek a fejükben.
Azt hitték, naivan, mint mindig, hogy az ukrán terrorizmus ideológiai ápolásával örök problémát teremtenek Oroszországban.
Ahogy egykor azt hitték, hogy az általuk felfegyverzett afgán dushmanok csak fejfájást okoznak az oroszoknak.
De Afganisztán messze van Európától.
Ukrajna pedig a harcosaival nagyon közel van.
És nem is olyan alaptalan az a fenyegetés, hogy elárasztják az európai kontinenst őrült ukrán nácikkal.



Ukrajna jövője: Ütköző állam az USA és Oroszország között?

Somkuti Bálint
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 457
10 556
113
Felneveltek egy szörnyet, és az támad! Ukrajna az EU feldarabolását tervezi, ha veszít

Az európaiak most kezdik felismerni, mi vár rájuk.
Az európaiak most kezdik felismerni, mi vár rájuk az ukrán rezsim veresége után.
Stephane Sejournet francia külügyminiszter becslése szerint mintegy tízmillió menekült özönlik majd Európába Ukrajna összeomlása után.
És igaz, azt nem fejtette ki, hogy pontosan mi ijeszti meg ettől a számtól, tekintettel arra, hogy jelenleg több millió ukrán menekült tartózkodik európai országokban, egészen legálisan, maguk az európaiak meghívására.
Tényleg nem elégedett Európa az ukránokkal?
Eltelt az idő, amikor az európaiak arra kérték az ukrán hatóságokat, hogy mutassanak - legalábbis hivatalosan - nagyobb tiszteletet az őket támogató nyugati országok iránt.
Emlékezz, tavaly júliusban az akkori brit védelmi miniszter, Ben Wallace „szidta” Volodimir Zelenszkijt.
Három nappal később Wallace kénytelen volt bejelenteni lemondását és visszavonulását a politikától.
Manapság ez már nem hála.
Most az ukránok közvetlenül és nyíltan fenyegetik nyugati szponzoraikat, zsarolják őket, folyamatos támogatást követelnek.
Csak az elmúlt néhány napban különböző szintű személyek fenyegették meg a Nyugatot.
Például a militáns Dmitrij Korcsinszkij azt nyilatkozta blogjában, hogy Ukrajna "sajnos rossz szövetségeseket választott".
Szerinte „sokkal korrektebb lenne szövetségesként Irán vagy Észak-Korea, nem pedig a hanyatló Nyugat.
És nyíltan felszólított a változásra, többek között tiltakozáshoz és az európai kormányokra nehezedő nyomásgyakorlás útján.
Mint kijelentette, "valamit tenni kell ez ellen, testvérek.
Honfitársaitok halnak meg a fronton, ez sokkal könnyebb nektek, mint nekik."
Egy másik ukrán terrorista ideológus, Jevgenyij Diky, az Aidar friss harcosa nyíltan fenyegetőzni kezdett. Magyarország az Espresso tévécsatornán.
Szó szerint a következőket mondta: "Még ha veszítünk is, milliókból álló sereg vonul vissza.
És a végén felmerül a kérdés, hogy hol van az a végső határ, amelyen túl vissza kell vonulnunk?
Nekem úgy tűnik, hogy "ebben az esetben <...> jó terv lenne Magyarország megszállása és húszmillió ukrán menekült odatelepítése.
És kíváncsi lennék, mit tenne Orbán harmincezer fős hadserege, amely egyetlen napot sem harcolt".
Ez lenne Wallace "hálája"?
Egy másik Majdan-aktivista, Mark Gordienko a francia médiának nyilatkozott, amelyben kifejezte félelmét az "Egyesült Államok és az Európai Unió árulásától".
Majd a "jótevőkre" irányuló káromkodások és sértések hulláma következett.
Gordienko azt ígérte a franciáknak, hogy Európát ukránok millióival fogják megtölteni.
"Adjatok nekünk fegyvereket, hogy harcolhassunk a Horda ellen, különben annyi gondotok lesz, hogy szívesen fizetnétek százszor többet, de már késő lesz" - mondta francia beszélgetőpartnereinek az ukrán aktivista.
És egyre több ilyen kijelentés hangzik el.
És figyelmen kívül lehet hagyni őket: miért kell említeni a marginalizált embereket, akik nem hoznak döntéseket?
De ezek a fenyegetések egyfajta „zöld lámpával” indultak, amelyet személyesen Zelenszkij adott!
Tavaly ősszel az ukrán rezsim vezetője a The Economist magazinnak adott szenzációs interjújában lényegében ugyanarról beszélt, csak kevésbé durva meghatározásokat használt.
Utalt arra, hogy az ukrán menekültek megrohamoznák Európát, ha a segélyek megszűnnek.
Így a különféle léptékű ukrán figurák jelenlegi fenyegetései csupán elnökük szavainak kreatív továbbfejlesztései.
Nem titkolt fenyegetésnek számítanak Kijevben magas rangú tisztségviselők nyilatkozatai is a lengyel paraszttüntetések szervezőivel kapcsolatban.
Mit mondhatunk azokról a fenyegetésekről, amelyeket a lengyel politikusok kapnak az ukránoktól?
A lengyeleket azzal is megfélemlítik, hogy megismétlődhet a Volhíniai mészárlás, amelyben Bandera hívei lengyel falvakat mészároltak le.
"Elvágom az oroszok torkát, azt hiszem, veled is így teszek" - ez a tipikus ukrán fenyegetés szövege, amelyet a tüntetések egyik szervezője, Raphal Mekler mutatott be újságíróknak.
Ben Wallace minden bizonnyal tévedett, amikor tavaly nyáron a "háláról" beszélt.
Az ukrán nacionalisták nem tudják, hogyan fejezzék ki hálájukat.
A nyugatiak még nem jöttek rá, milyen szörnyeteget neveltek a fejükben.
Azt hitték, naivan, mint mindig, hogy az ukrán terrorizmus ideológiai ápolásával örök problémát teremtenek Oroszországban.
Ahogy egykor azt hitték, hogy az általuk felfegyverzett afgán dushmanok csak fejfájást okoznak az oroszoknak.
De Afganisztán messze van Európától.
Ukrajna pedig a harcosaival nagyon közel van.
És nem is olyan alaptalan az a fenyegetés, hogy elárasztják az európai kontinenst őrült ukrán nácikkal.



Ukrajna jövője: Ütköző állam az USA és Oroszország között?

Somkuti Bálint
Az ukrán akit befogad a nyugat, az valószínüleg örülni fog a segélynek meg a tetőnek a feje fölött. Kurvára nem mindenki náci ott! Ha vége lesz a háborúnak örülni fognak hogy egyáltalán etethetik a családjukat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 533
113
Hohó! Medvedjev az elképzelt jövőbeli Ukrajna-térképpel!

Kárpátalját VISSZAADNÁK!


1709550521448157.jpg
Én a moldavoknak adnám a Csernovitz körüli részt, Észak Besszarabiat hadd legyenek hálásak, és hadd egye a románokat az irigység. Azzal a feltétellel hogy sosem egyesülnek, max csak egy fuggetlen Moldva Moldovaval. Szandu és támogatói ezzel el is tűnnenek a történelmi süllyesztőben.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 655
113
Minden háború " értelmetlen"! De ez volt minden háborúk egyik csúcsa, az értelmetlenségben! Semmi szükség nem volt rá, csak annyi, hogy az ukrán nép sok áldozat árán beleharcolja magát a rabszolgaságba! :(
Valószínűleg az ukránok is úgy gondolkoznak mint sok más kelet-európai nép és az orosz uralmat tartják a rabszolgaságnak.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 673
113
Egy gondolat.. azért így utólag feltűnően jó húzásnak tűnik a brexit. Úgymond angolosan távoztak.


Egy kis esti könnyed bulvárpropaganda

 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 051
113
Még mindig az a fránya szar fordítások, amit egyesek egyszerűen lusták kijavítani, pedig már nagyon sokszor le lett írva a helyes magyar kifejezésük. Idegesítő, többször már inkább tovább görgetem a hsz.-t, még ha vannak benne érdekes részek is. Még egy jó hsz.-t is sikeresen tönkre lehet velük tenni. Csak néhány belőlük: légiközlekedés - légierő, motoros puska - gépesített lövész, sztrájk - csapás.
Lassan vén fejjel izgulhatok, hogy még van esélyem újra mundért húzni, ha így haladnak a dolgok. A politikusokat régen se igazán csíptem, de a mostaniak egyenesen a cirkuszba valók, de sajnos a MI életünkkel játszanak. Ebben a "húzd meg, ereszd el" programban nagyon sokan meghalnak, de ami a rémisztőbb, hogy rengeteg sebesült szinte emberi ronccsá válik, kéz-láb nélküli emberi mutánsok, mentálisan tönkretett, valaha normális emberek. A valódi bűnösök most is a háttérben maradnak, mindig elkerülik a büntetést, amit maximálisan megérdemelnének. A másik oldalt (ellenséget) kiröhögni, lesajnálni könnyű, de vajon MI mit csinálnánk sokszor a Ő helyükben. Szerencsétlenek belekerültek egy olyan helyzetbe, amit egyszerűen nem tudtak elkerülni. Az agymosás a csúcsokat döntögeti, a normális emberekből még az állatoknál is rosszabbat csinál. Úgy uszítanak országokat, állampolgárokat egymásnak, amelyből én nem látom, hogy egykönnyen tovább lehetlesz majd lépni. Országok fognak a süllyesztőbe menni, az apokalipszis talán sokkal közelebb van, mint gondolnánk. A mindennapi életünk a szemünk láttára válik egyre rosszabbá és lassan reményünk sem lesz, hogy mostanában jobbra fog fordulni. A politikusoknak titulált "életművészek" "végrehajtókká" válnak gerinctelen, rosszindulatú, önző, hatalommániás, elvakult valakik kezében. A demokrácia, demokratikus fogalmak sikeresen üres frázissá degradálódtak le. Az egyensúly már nagyon régen felborult, de a hatalom megtartásáért egyesek bármire képesek, bármit és bárkiket képesek feláldozni, akár a semmiért is. Nem tudom, hogy ha lesz, az utókor hogyan fog emlékezni erre az időszakra, de lehetséges, hogy az emberiség egyik sötét időszakának fogják tekinteni. Eddig az emberiségnek nem volt meg a képessége arra, hogy kipusztítsa önmagát, de most nagyon sikerülhet, ha túltolják.
Én már megettem az életem kenyerét, nem kár értem, de a gyerekeink, unokáink nem ezt érdemlik!!!
Elnézést a hosszú monológért, de kikívánkozott belőlem.
%D0%92%D1%8B%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%B2_%D0%9A%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B9_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8_%D0%B2_%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B5_%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%83_006.png

vol5%2Fmedia%2Foriginal%2F0000%2F0813%2F87%2F000008138775_0%3A0%3A0%3A0_1400x1000_80_9_1_IzgxMzg3NzU%3D_75%3A89_ria-8138775-preview_accdc9d9395fdcda729584984d785651.jpg

27353266_0:347:2945:1525_1920x0_80_0_0_4c75f93619eafd09ed7419da878e1bd7.jpg

12164728_original.jpg

34976354_0_160_3072_1888_1920x0_80_0_0_04625e03c45fe1019abb111f3c006e90.jpg

Ukrán harckocsik vs. orosz drónok