[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 922
35 827
113
⚡️⚡️
Az ukrán hírcsatornák arról számolnak be, hogy az orosz erők madarakat kezdtek használni az ukrán fegyveres erők padjainak célba vételére.

Az ukrán média szerint az orosz katonák VOG gránátokat kötnek a kacsákra, tele pumpálják őket drogokkal, és az égbe engedik őket.

A gyógyszerek úgy működnek, hogy a madarak vadul akarnak enni, így az élelmiszer keresésekor a legközelebbi tömegbe repülnek. Általában ezek lövészárkok, mondják az ukrán források
⚡️⚡️

❗️ Az ukrán fegyveres erők 234 katonát, 7 harckocsit, 3 Bradley gyalogsági harcjárművet veszítettek az orosz államhatár áttörése során ma reggel – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

LOMOVKA
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 988
91 914
113
Orosz onkéntes formációk betortek kurszki és belgorodi régiók teruletére kicsit felpaprikázni a kozelendo elnoki vállasztásokat:




Sztem nem maradnak sokáig, de úgy tűnik meglepték az oroszokat
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 048
54 171
113
Csak nekem tűnik úgy, hogy alig cm-eznek mostanság az Oroszok, mióta beüzemelték az umpk-kat,egyik ukrán túlélő mesélte,hogy advievkai unalmas hétköznapokon,cirka 70 darabot küldtek nekik,azon a frontszakaszon ahol ő volt, hajlok rá,hogy mellékesen az Oroszok feltöltötték a cm készleteiket,és ismét több ezer iszkander várja az indítósínt,hogy a nem náci fiúkat küldje banderához.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 120
13 561
113
Sztem nem maradnak sokáig, de úgy tűnik meglepték az oroszokat

Úgy látszik három helyen támadnak:
https://twitter.com/PoderioMilitar/status/1767561565769760879
A szibériai zászlóalj a Grayvoron ellenőrzőpontot támadja meg, míg a fő roham egy Tyotkino az RDK és a légiósok részvételével.
Az RDK külön támadást hajtott végre Spodaryushyno falu irányába (a Grayvoron ellenőrzőponttól északra).

GIejgE5XwAAH6cY


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kalasnyikov vs drón


2S4 «Tyulpan»

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Csak nekem tűnik úgy, hogy alig cm-eznek mostanság az Oroszok, mióta beüzemelték az umpk-kat,egyik ukrán túlélő mesélte,hogy advievkai unalmas hétköznapokon,cirka 70 darabot küldtek nekik,azon a frontszakaszon ahol ő volt, hajlok rá,hogy mellékesen az Oroszok feltöltötték a cm készleteiket,és ismét több ezer iszkander várja az indítósínt,hogy a nem náci fiúkat küldje banderához.
Az UMPK-k a frontvonaltól pár tucat kilométerre mennek maximum, ilyen távolságra eddig sem használtak cirkálórakétákat. Ennél eggyel távolabbra mennek a Tornado-Sz-ek és az Iszkanderek. A frontvonal kb 10-20 km-es közelében Krasznopolok mennek tipikusan (meg a szokásos Lancet).

A cirkálórakétákat megtartják a hátországnak. Pl ha Papperger tényleg összehoz valami gyárat, az biztosan kap belőlük, de valószínűleg a katonai repterek is ilyenekkel lesznek megszórva, ha végre megjelenik az F-16.
Erőművi kapacitásból meg már egy ideje ott tartunk, hogy ha van is energiaexport, az egészen minimális.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 906
12 505
113
Iohannis román elnök indul a NATO-főkapitányi posztért


Akkor a NATO is atall az orosz oldalra? :D
 
T

Törölt tag 1711

Guest
ukrán nép üdvözölni sugárhajtőműves doritó


Sudoplatov gyüjtemény


Paladin légvédelmi ágyú sikeres bevetés után


fejlövés


sikeres ukrán drónbevetés


T-90M új ew rendszerrel


S-300 rakétaelhárító rendszer Druzsovka


Ezt a falut is sikeresen megvédték az ukránok


Ócska orosz aknamentesítő még azt se tudja, hogy az első dróntalálattól működésképtelenné kell válnia


szokásos ukrán fogolykivégzés eladva fronton történő cselekménynek


Győzelemre fel!


Majdnem sikerült
4ztBkat.png
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 967
21 883
113
Látom van itt baj rendesen a néhány ember fejében...

Ha én vagyok a fiatal ember, akkor mivel kapcsolatban vagy kíváncsi a véleményemre?

A kérdés is böszmeség, szerintem százszor elmondta, hogy nem gondolja, hogy valaha is lesz NATO - Orosz meccs (én sem egyébként). Szóval nyilván szívesen menne?
Jóhogy nem? ÉN szívesen mennék? Kurvára nem....
Kezdik itt páran nagyon ledobni a gépszíjat legalább annyira minta NAFO-s elmeroggyantak.... (ezt nem neked szánom egyébként)
Őszintén riasztó mit ki nem hoz a társadalom egy részéből az internet....
Kedves uraim, szívesen válaszolnék ezekre, de finom egy figyelmeztetést követően nem erőltetném.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 378
10 913
113
...


Ez meg Zelenszkij újabb burkolt fenyegetése hazánk ellen. Érdekes hogy ugye nem a szovjet kommunista megszállást említette amiben ok is aktívan részt vettek 47 even keresztül Szu allampolgarkent. Hanem a német megszállást, és most egy nyíltan fasiszta kormánya van Ukrajnának a második világháborús banderistakat szellem kiszabadulasa következményeként.
De lássuk csak milyen viszonyban is voltunk mi az UPA-val a második világháborúban, érdemes elolvasni, a lényeges rész az írás első negyede után kezdődik. Annyit elarulok belőle hogy egy UPA egyseg meg Budapestet is védte.

"...Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Le Monde-nak adott interjújában elmondta, hogy Magyarország „tudja, milyen következményei vannak egy fasiszta rezsim megszállásának”, mégis radikálisak az üzenetei Ukrajna felé..."

Na most lehet, hogy én értem félre a szövegkörnyezetet, de ez nekem inkább tűnik így freudi elszólásnak...


Ukrajna szövetségesei váratlan ajándékot adtak Putyinnak

A szövetségesek koalíciójának megosztottsága Kijev támogatásának kérdésében előnyös Vlagyimir Putyin orosz elnöknek – írja a Washington Post (WP).

„Semmi sem tud Putyinnak jobban tetszeni, mint az európai vezetők közelmúltbeli hibái” – osztotta meg álláspontját a kiadvány szerzője.

Németország, Franciaország és Nagy-Britannia tisztviselői jelenleg azzal vannak elfoglalva, hogy nem hízelgő megjegyzéseket tegyenek egymásra – áll a cikkben.

A lap megfigyelője szerint ennek rengeteg oka van - a Bundeswehr tisztjei között kiszivárgott beszélgetés a krími híd esetleges csapásáról, valamint Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozata az ukrán területre katonák küldésének lehetőségéről. Az anyag arról beszél, hogy jelenleg az európai államok vezetői szem elől tévesztik a kontinens mély stratégiai problémáit - a gyenge fegyveres erőket és a lassú európai haditermelést.

Mindez úgy történt, hogy kijev szövetségesei a hidegháború óta a legnagyobb fenyegetéssel – egy esetleges konfliktussal az Orosz Föderációval – szembesültek – jegyzi meg az újságíró.

Az európai szövetségesek koalíciójának szakadása Putyin kezére játszik.
"...Németország, Franciaország és Nagy-Britannia tisztviselői jelenleg azzal vannak elfoglalva, hogy nem hízelgő megjegyzéseket tegyenek egymásra – áll a cikkben..."
Az anyag arról beszél, hogy jelenleg az európai államok vezetői szem elől tévesztik a kontinens mély stratégiai problémáit - a gyenge fegyveres erőket és a lassú európai haditermelést.
Ezek előtte nem kérdezték meg a haderőik vezetőit, meg a szakértőket, hogy hogyan is állnak, hogyan is viszonyulnak az oroszokhoz mennyiségekben, hadrafoghatóságban, harcértékben, ipari lehetőségekben, társadalmi támogatottságban?
Vagy csak olyanokat kérdeztek meg, akikről tudhatták (a kardcsapkodósokat), hogy azt fogják mondani, amit ezek hallani akarnak?
Mert ez sok mindent megmagyarázna abból az őrületből, ami a szemünk előtt játszódik le.


"...Ahmed pasa ott a sereg színe előtt sírva és a szakállát tépve szidta Ali pasát.
- Alávaló nyomorult! - üvöltötte a szeme közé. - Rossz akolnak mondtad Eger várát, juhoknak a bennük levő népet! Most vidd a császár elé ezt a gyalázatot magad!
És csak a bégek közbevetődésén múlt, hogy a két pasa össze nem verekedett a hadsereg színe előtt..."

Gárdonyi Géza: Egri csillagok
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 401
10 194
113
Az értelmes rész a 34. perctől jön. Amiről két éve beszélünk többen és le lettünk hülyézve, mert biztos nem úgy működik, hogy csak úgy átlépik fegyveresek a határt.... Ha ezt egy ezért fizetett, kormányközeli intézetben dolgozó szakértő (Somkuti tényleg az) mondja, akkor remélem már nem kell tovább magyarázni a nyilvánvalót.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 988
91 914
113
Lehet, mindenesetre több helyen erőltetik, hogy a belgorodi és a kurszki régióba ma betörtek az ukránok. Vagyis oroszok.
Kik ezek?

Az Oroszország Szabadsága Légió szóvivője, Alekszej Baranovszkij hangsúlyozta, hogy a művelet még csak most kezdődött, és a legfontosabb események még váratnak magukra. A légió azt állítja, hogy ellenőrzésük alatt tartanak egy Kurszkhoz közeli falut. Baranovszkij szerint a támadás célja Oroszországot arra kényszeríteni, hogy erősítse meg védelmét ezen a területen, így csökkentve az ukrán csapatokra nehezedő nyomást Kelet-Ukrajnában. A csoport azt is közölte, hogy együttműködik két másik ukrajnai csoporttal: az Orosz Önkéntes Hadtesttel és a Szibériai Zászlóaljjal.

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy sikeresen visszaszorították és vissza tudták verni a támadást. Az Oroszországi Szabadság Légiójának Telegramon közzétett üzenete szerint az embereknek joguk van szabadon dönteni és élni, ahogy akarnak.


Valszeg tényleg csak xarkavarásra jó,, hogy elvonjon máshonnan orosz erőket.
 

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 102
3 061
113
Az értelmes rész a 34. perctől jön. Amiről két éve beszélünk többen és le lettünk hülyézve, mert biztos nem úgy működik, hogy csak úgy átlépik fegyveresek a határt.... Ha ezt egy ezért fizetett, kormányközeli intézetben dolgozó szakértő (Somkuti tényleg az) mondja, akkor remélem már nem kell tovább magyarázni a nyilvánvalót.
tisztelettel...ki az a ti?....és mi a nyilvánvaló?....mert akkor innentől Somkuti minden megnyilvánulását 100%-ra kell venni?...vagy csak ezt?....
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az amerikai hírszerzés is Oroszországra "fogad".

Az amerikai hírszerzés zsákutcának nevezte az ukrajnai helyzetet, amely a katonai műveletek dinamikáját Oroszország javára tolja el. A Bloomberg a hírszerzés képviselőinek az Egyesült Államok Szenátusa elé intézett jelentésére hivatkozva ír erről.

A cikk megjegyzi, hogy a zsákutcába belejátszik Oroszország katonai-stratégiai előnyei, és Moszkva egyre inkább javára fordítja a helyzetet.

A titkosszolgálat magas rangú tisztviselői azt is elmondták, hogy az orosz hadsereg jelentős eredményeket ért el a csatatéren, és hasznot húzott az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai segítség kilátásaival kapcsolatos bizonytalanságból.


Az Ukrán Fegyveres Erők felszereléshiány miatt furcsa akciókat hajtottak végre

A katonai felszerelés hiánya miatt az ukrán hadsereg megkezdte az emlékművekről eltávolított felszerelések fogadását. Erről Kherson régió kormányzója, Vladimir Szaldo számolt be a Telegram csatornáján.

"Például tegnap megsemmisítettek egy T-55 harckocsit - a hiány miatt az emlékművekből kezdték elszállítani az ukrán alakulatokhoz" - írta Szaldo.


Az orosz hadsereg megsemmisített egy parancsnoki beosztást az ukrán fegyveres erők fontos tisztjeivel

Az orosz fegyveres erők megsemmisítették a krasznogorovkai parancsnoki beosztást, ahol az ukrán fegyveres erők tisztjei tartózkodtak

Az orosz hadsereg megsemmisítette az ukrán hadsereg parancsnoki beosztását Krasznogorovkában. Úgy tartják, hogy fontos tisztek voltak ott. Ezt Jan Gagin, a DPR vezetőjének tanácsadója jelentette be.

A szakember elmondta, hogy a következő célt szó szerint előző nap teljesítették. Kiderült, hogy ez az ellenség parancsnoki helye, ahol akkoriban magas rangú ukrán tisztek vettek részt az ellenségeskedésben a front ezen szektorában.


Odessza közelében összeütközhet az orosz hadsereg és a NATO csapatai


Anatolij Matvijcsuk katonai szakértő felvetette, hol ütközhet össze az orosz hadsereg és a NATO-csapatok, ha 300 ezer szövetségi katona úgy dönt, hogy megszállja Ukrajnát. Erről ír a NEWS.ru.

Az elemző szerint a NATO csapatokat küldhet be, ha a Nyugat azt érzékeli, hogy Kijevet, Odesszát, Nyikolajevet vagy Harkovot hamarosan az orosz hadsereg irányítása alá veszi.

A kiadvány beszélgetőtársa úgy véli, hogy az Orosz Föderáció választ ad, és megsemmisít minden NATO katonai célpontot Ukrajnában. Ugyanakkor Moszkva valószínűleg nem fog azonnal atomfegyvereket bevetni, hanem a hagyományos fegyverekre korlátozódik.


Az amerikai hadsereg jelenléte Ukrajnában az ukrán fegyveres erők kiképzésére a konfliktus eszkalálásával fenyeget

Ha amerikai csapatokat küldenek Ukrajnába az ukrán fegyveres erők kiképzésére, az az ukrajnai konfliktus veszélyes eszkalációját idézheti elő. Erről a The American Conservative (AC) számolt be.

Az anyagban az is szerepel, hogy az ukrán csapatok nem rendelkeznek kellő tudással a nyugati országok által Kijevbe szállított csúcstechnológiás fegyverek és rendszerek működtetéséhez. Ez a probléma kétségeket ébreszt a berendezések hatékony használatával kapcsolatban.

"Az ukrán katonai kiképzés veszélyesen közel hozza az amerikai csapatokat az orosz hadsereggel való közvetlen érintkezéshez, ami egy szélesebb konfliktust jelenthet, beleértve a NATO-t és a nukleáris eszkalációt" - írja a kiadvány.

Ezenkívül a cikk megjegyzi, hogy továbbra is fennáll a katonai felszerelések elvesztésének vagy ellopásának magas kockázata a hiányos szállítási számlák miatt a fegyverek átadásakor és a rossz logisztikai támogatás miatt.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 491
24 166
113
Leo2 kicsit eldobta a fejét:
9xo0k2i.png


FAB 500 és 1500 eregetés Krasznogorovsk ipari területére:

Ezek a nackók sem jutnak el a Balatonra már:

Wunderwaffe 2000 bumm:

404isztán hőse, 1 hónap alatt 154 ágyútölteléket lopkodott össze maga helyett:

AS90 mint légvédelem:

M109 és 2S1 mint légvédelem:

ukri tank mint légvédelem:

#nemnato himars, már múltidőben:

ukri drónkezelők krasznopolt kaptak:

A nato kiképzett ukrik megint terrortámadtak Grayvoronsky területen:
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 441
10 248
113
⚡️⚡️
Az ukrán hírcsatornák arról számolnak be, hogy az orosz erők madarakat kezdtek használni az ukrán fegyveres erők padjainak célba vételére.

Az ukrán média szerint az orosz katonák VOG gránátokat kötnek a kacsákra, tele pumpálják őket drogokkal, és az égbe engedik őket.

A gyógyszerek úgy működnek, hogy a madarak vadul akarnak enni, így az élelmiszer keresésekor a legközelebbi tömegbe repülnek. Általában ezek lövészárkok, mondják az ukrán források
⚡️⚡️
Ez amúgy komolyan volt az ukránoknál mint hír? Kinézem belőlük, minden esetre nekem ez a nap híre, elég mémgyanús és csodálkozom hogy senki nem reagált erre, bár nem könnyű hogy mit :D

Amúgy én hülye vagyok ezekhez, de vajon a harci lufiknak lenne létjogosultsága mint olcsó eszköz az ellenség légvédelmét fogyasztani? Lenne olyan amin semmi nincs, lenne olyan ami irányítható vagy előre programozott, és ha a bejáratott légmozgások célközelbe juttatják, korrigálja a célt és lezuhan. Ezek magasan tudnak mozogni és csak drágán le lőhetőek, áruk szerintem pár ezer dollárban megállna, bár ha belegondolok elég problémás eszköz mert ha meg elrepül lehet valahol az atlanti óceánnál áll meg.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 172
113
⚡️⚡️
Az ukrán hírcsatornák arról számolnak be, hogy az orosz erők madarakat kezdtek használni az ukrán fegyveres erők padjainak célba vételére.

Az ukrán média szerint az orosz katonák VOG gránátokat kötnek a kacsákra, tele pumpálják őket drogokkal, és az égbe engedik őket.

A gyógyszerek úgy működnek, hogy a madarak vadul akarnak enni, így az élelmiszer keresésekor a legközelebbi tömegbe repülnek. Általában ezek lövészárkok, mondják az ukrán források
⚡️⚡️

❗️ Az ukrán fegyveres erők 234 katonát, 7 harckocsit, 3 Bradley gyalogsági harcjárművet veszítettek az orosz államhatár áttörése során ma reggel – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

LOMOVKA
Ezek az ukránok teljesen megbolondultak már.
Egyrészt egy kacsa nem így működik, másrészt fel sem tudna szállni ennyi plusz súllyal, pláne ha a szárnyara kötözik. Harmadrészt pont oda szokott repülni a kacsa is ahol lőnek, ja nem...
Szóval ez egy ukrán kacsa. Megfigyelni esetleg lehetne velük, hátha látni valami érdekeset míg el nem veszik a jel, de ehhez egy vadkacsa nevelde kell, nem tudom van-e még olyan.

Úgy látszik három helyen támadnak:
https://twitter.com/PoderioMilitar/status/1767561565769760879
A szibériai zászlóalj a Grayvoron ellenőrzőpontot támadja meg, míg a fő roham egy Tyotkino az RDK és a légiósok részvételével.
Az RDK külön támadást hajtott végre Spodaryushyno falu irányába (a Grayvoron ellenőrzőponttól északra).

GIejgE5XwAAH6cY


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kalasnyikov vs drón


2S4 «Tyulpan»

Már a terroristák szetdobalt fegyvereit is összegyűjtöttek az oroszok.

M-109-et gyakorlatilag ketteszelte a Lancat.

M-39 APAM is megy Ukrajnába.

Két újabb hadifogoly bekiserese.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 125
83 620
113
A NATO is elutasítja Ferenc pápa béketörekvését
Brüsszel, Washington, 2024. március 12. kedd (MB)

A NATO és vezető hatalma, az Egyesült Államok hétfőn elutasította Ferenc pápa Zelenszkij ukrán elnöknek tett javaslatát, hogy kössön tűzszünetet, és tárgyaljon a békéről Oroszországgal – jelentette a Magyar Békekör tudósítója.
„Ukrajnának fegyverre van szüksége, nem fehér zászlóra” – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott nyilatkozatában.
Washington szerint is folytatni kell Kijev katonai támogatását, mert a béke csak úgy érhető el, ha az oroszok visszavonják csapataikat Ukrajnából, és helyreáll Ukrajna területi integritása – tudatta az amerikai nemzetbiztonsági tanács egyik szóvivője az ANSA olasz hírügynökséggel.

Zelenszkij ukrán elnök már vasárnap esti TV-beszédében visszautasította Ferenc pápa békekezdeményezését. Külügyminisztere, Dmitro Kuleba közölte, hogy Ukrajna nem cseréli fehér zászlóra nemzeti lobogóját.

A Békekör tudósítója megjegyezte: Ferenc pápa, Zelenszkijjel folytatott szombati magánkihallgatásán azért ajánlotta a fehér zászló felemelését az ukrán elnök figyelmébe, hogy véget vessenek a vérontásnak, és tárgyalással állítsák helyre a békét. Vatikáni megbeszélése után egy nappal Zelenszkij megtagadta mind a fegyvernyugvást, mind a tárgyalást Oroszországgal.
Simó Endre, a Magyar Békekör elnöke egyetértő támogatásáról biztosította Ferenc pápa magas erkölcsiségről tanúskodó békekezdeményezését, kiállását a legfőbb érték, az emberélet védelmében. Simó megdöbbenését fejezte ki amiatt, hogy Ukrajna első embere semmibe vette a római katolikus világegyház vezetőjének intelmét, hogy tanúsítson bátorságot, és hagyja abba az értelmetlen harcot egy olyan ellenféllel szemben, akit nem tud legyőzni.


Az orosz határ áttörésének kísérlete


A védelmi minisztérium közleménye szerint a kijevi rezsim 234 fegyverest veszített el, amikor sikertelenül próbálta áttörni az orosz határt .
"Az ellenség 234 megölt fegyverest, hét harckocsit, három amerikai gyártmányú Bradley gyalogsági harcjárművet és két páncélozott szállítójárművet veszített. Az államhatár megsértése nem történt" - közölte a minisztérium.

- Rosszul döntött 234, több kisérletük nincs. Csak így tovább. Indulhat a többi is.



„Nem lehet az utolsó ukránig harcolni!”

Harald Kujat nyugdíjas tábornok nagy szimpátiát érez Magyarország külpolitikai álláspontja iránt. Szerinte az racionalitásról, biztonságpolitikai előre látásról, és stratégiai ítélő képességről tanúskodik. A német fegyveres erők volt főfelügyelője, azaz parancsnoka (2000-2002), és a NATO Katonai Bizottságának egykori elnöke (2002-2005) a #Moszkvatérnek adott interjúban elemzi a NATO és az Európai Unió biztonságpolitikai szerepét, rámutat a hibákra és figyelmeztet a „21. század ős-katasztrófájára”. Kujat különböző pozíciókat töltött be a NATO-nál, többek között ő volt felelős Magyarország csatlakozásáért. Erről is nyilatkozik az interjúban. Józanul elemzi az európai biztonsági helyzetet, és kifejti, hogy véleménye szerint miként lehet növelni a biztonságot, és így elkerülni egy nagy háborút Európában.
F.szkalap a NATO. Köpedelem amit tolnak. Csak szólok, hogy egy vesztes háború közepén vannak, annak minden összeomlásával és az ebből fakadó menekülésével úgy hogy hivatalosan benne sincsenek.

A polák CIA ügynök 300k bohócról beszél akit bevethetnének, de meddig lehetne őket bevetni? Két hét? Három? Meg 300k?! Muhaha!

Hányok ettől a fals szövetségtől, ahol az egyik ország puccsolná a másikat, csak mert nem farok libernáci a vezetése.

Durva összeomlás lesz belőle, ha sokáig b.szakxanak Oroszországgal.

Ne felejtsük el, hogy a ruszkik többszáz év tatár hordán is túl voltak, Napóleont és Hitlert szopattak sok millió áldozat árán.

Ellenben az USA? A mai NATO bohócai pedig pláne messze vannak egy normális hadseregtől.

Trumpban reménykedem, hogy kilép belőle, és utána a büdös baltiak még a maci szarát is megennék, csak hogy a cárt kiengeszteljék. Remélem, lenyeli őket, mint kaméleon a repkedő baromságokat!