[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 420
113
Szerinted nem próbálta?
Az egész mondandója jó része arról szól, hogy próbálnak párbeszédet folytatni a kormánnyal. De itt ment a kormány istenítése, hogy milyen tökösek, mert senki nem fogadta a szenátusi képviselőket. Most akkor mi van? Mikor probálnak tárgyalni, akkor ki vannak röhögve, de mikor nyilvánosan beszélnek akkor meg az a baj?
Te miről beszélsz?
A csávó úgy indított, hogy kinevezése után - még az USA-ban - betámadta az Orbán kormányt.
Az a csávó, akit elvileg azért küldtek ide, hogy mindent megtegyen azért, hogy jó viszonyt alakítson ki pont azokkal, akiket látatlanban is, nagy nyilvánosság előtt még ideérkezáse előtt becsmérelt.
A jó viszony nem azt jelenti, hogy helytartóként fenyegetőzik egy szövetséges államban.
De tudnál olyan mozzanatot említeni, ami azt bizonyítja, hogy próbált jó viszonyt kialakítani?
És ne feledjük, neki DEDIKÁLTAN a legfontosabb feladata a jó viszony fenntartása az amerikai és a magyar kormány között.
Az itteni munkássága eddig abból áll, hogy:
  • elvár
  • követel
  • és most már nyíltan fenyegetőzik
Szerinted ezek alapján hogyan sikerült megugrania a nagyköveti feladatkört?
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 381
7 879
113
Jöhet nyárra a 400 feletti euro meg a további uniós befagyasztások....
Gazdaságilag fognak minket tacsra tenni.
Megjegyzem az ipara nézve ahogy számítottam maradnak a belsőégésű motorok a gyártásban "zöld löttyel" leöntve plung-ing formában olyan 50-50% arányt várok 2030-35 re... élesedik az autóipari loby és kínaiak felé a nyomás
Túl lett erőltetve az akku ipar.... kapkodva.
Visszatérve gazdaságilag satu között leszünk pár évig.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Kéne Orbántól egy megszólalás, és benne egy finom fricska, hogy eddig az olyan nagykövetekkel is tudtak együttműködni, akik olyanok voltak, mint a forma1-ben a fizetős pilóták, még ha voltak is ellentétek, de ha olyan nagykövetet küld az USA, aki a kék osztriga bárban szocializálódott, akkor a kulturális szakadék miatt ellehetetlenül a párbeszéd.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 016
54 017
113
És ha valami csoda folytán nem Trump nyer, akkora hogyan tovább?


Elküldünk nagykövetnek,te úgyis mindent jobban tudsz,illetve gyártasz nekik pár szóviccet,és feltépik a nyaki ütőereiket a saját fogaikkal.
Ahogy eddig, úgy, az itt lévő amerikai cégek továbbra is befektetnek,termelnek,jòl elvannak,a mi cégeink is odaát,megszavazunk minden Oroszország elleni szankciót,ellátjuk a feladainkat a natoban,fejlesztjük a haderőt, a sok balfaszt meg hagy üsse a guta megfele,aki már a semmin is bekészül.
Ásít....
 

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
517
1 448
93
2014 óta tudjuk, hogy háború lesz, még pedig nem kicsi.
Innentől kezdve tudniuk kellet volna, hogy éveink vannak csak.
Én is tévedtem, 2020 előtt gondoltam a háborúra, 2022-lett belőle.
Ezzel szemben tavaly néztem egy youtube videót, ahol egy magyar tábornok okoskodott, hogy ő "németországba jártam NATO iskolába, és ott azt mondták 2030-ra várható a konfliktus"
Ki hitte volna, hogy Putyin nem várja meg a 2030-as "új világrend" tervet, meg, hogy a német elszámolnak egy háborút.... :rolleyes:
De ezt teljesen félre téve, bárki akinek esze van, tudta, hogy éveink vannak. Nem 8+17 évünk!
Ez egy titkosszolgálati félretájékoztatás eredménye volt. (Nem mondom, hogy szándékos, inkább tévedésből adódó.) A sajtóban legalább is ezt lehetett olvasni. Még a háború előestéjén is az volt a hírszerzés véleménye, hogy nem lesz háború, és a koszovói konfliktus kiszélesedésére készültünk, nem az ukránra. Arra meg elég lett volna a Z2026, ha végrehajtják.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Az tud kimaradni, akinek van elegendő ereje eldönteni részt kíván-e venni egy konfliktusban, vagy sem.
A gyengéket előre zavarják ágyútölteléknek, vagy megszállják, ha nincs érdekérvényesítő erő.
A két szép szemünkért nem fognak élni hagyni minket.
Nem látod a lényeget, azért lassítanak, hogy ne legyen mit be küldeni. A németek ugyan így játszanak, szerinted miért jönnek az ilyen kiszivárgások, hogy 2 napra se elég a lőszer, és nem is nagyon igyekeznek javítani a helyzeten. Na ezt csináljuk mi is.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Elküldünk nagykövetnek,te úgyis mindent jobban tudsz,illetve gyártasz nekik pár szóviccet,és feltépik a nyaki ütőereiket a saját fogaikkal.
Ahogy eddig, úgy, az itt lévő amerikai cégek továbbra is befektetnek,termelnek,jòl elvannak,a mi cégeink is odaát,megszavazunk minden Oroszország elleni szankciót,ellátjuk a feladainkat a natoban,fejlesztjük a haderőt, a sok balfaszt meg hagy üsse a guta megfele,aki már a semmin is bekészül.
Ásít....
Orbánnak nyilván súgtak az oroszok és a kínaiak is, nem sima hazardírozásról van szó.
Ez egy olyan chicken game, ahol az autók még száguldanak egymással szemben, de már most tudni, ki rántja el a kormányt előbb, mert van aktuálpolitikai és történelmi magyarázat is.
Az oroszok nem fogják, különben nem kezdték volna el. Nem is tehetik meg, mert ha veszítenek ukrajnában, akkor oroszország megszűnik. Ha az orosz veszít, kínára is ez a sors vár.
Oroszországnak a léte függ a játék kimenetelétől, az USA-nak pedig az a hagymázas elképzelése, amiben ő fingja a passzát szelet abban a rules based orderben, amelyikben ő a kizárólagos globális szuperhatalom. Az oroszoknak van történelmi tapasztalatuk, hogy mi történik, ha engednek, Putyin ezt pontosan felismerte ("a SZU szétesése a 20. század legnagyobb tragédiája"), ezért ilyen nem lesz.
Az USA-ban vagy győz a racionalitás, vagy VV3.

Orbánnak ezt vagy direktbe megmondta Putyin, vagy Orbán is lejátszotta fejben ezt a partit sokszor, és mindig az jött ki, hogy ez nem érhet véget másként, mint egy nyugati visszavonulással, ami által a jelenlegi volatilis világrend szükségszerűen elmozdul egy stabilabb állapotba.
Mert ha nem így lenne, akkor isten irgalmazzon a világnak. Egy nyílt USA/Nyugat - Oroszo./Kelet összeütközés esetén pedig szintén az adja a legjobb oddsot, ha most ülünk és lapítunk. Elmondjuk minden nap, hogy mi a nyugat része vagyunk, EU és NATO tag, de nem fogunk részt venni ebben a szarságban.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 195
20 190
113
Orbánnak nyilván súgtak az oroszok és a kínaiak is, nem sima hazardírozásról van szó.
Ez egy olyan chicken game, ahol az autók még száguldanak egymással szemben, de már most tudni, ki rántja el a kormányt előbb, mert van aktuálpolitikai és történelmi magyarázat is.
Az oroszok nem fogják, különben nem kezdték volna el. Nem is tehetik meg, mert ha veszítenek ukrajnában, akkor oroszország megszűnik. Ha az orosz veszít, kínára is ez a sors vár.
Oroszországnak a léte függ a játék kimenetelétől, az USA-nak pedig az a hagymázas elképzelése, amiben ő fingja a passzát szelet abban a rules based orderben, amelyikben ő a kizárólagos globális szuperhatalom. Az oroszoknak van történelmi tapasztalatuk, hogy mi történik, ha engednek, Putyin ezt pontosan felismerte ("a SZU szétesése a 20. század legnagyobb tragédiája"), ezért ilyen nem lesz.
Az USA-ban vagy győz a racionalitás, vagy VV3.

Orbánnak ezt vagy direktbe megmondta Putyin, vagy Orbán is lejátszotta fejben ezt a partit sokszor, és mindig az jött ki, hogy ez nem érhet véget másként, mint egy nyugati visszavonulással, ami által a jelenlegi volatilis világrend szükségszerűen elmozdul egy stabilabb állapotba.
Mert ha nem így lenne, akkor isten irgalmazzon a világnak. Egy nyílt USA/Nyugat - Oroszo./Kelet összeütközés esetén pedig szintén az adja a legjobb oddsot, ha most ülünk és lapítunk. Elmondjuk minden nap, hogy mi a nyugat része vagyunk, EU és NATO tag, de nem fogunk részt venni ebben a szarságban.
Gondolod, hogy a ny-eu-i vezetők ezt nem tudják lejátszani maguknak?
Mert nem így viselkednek!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 919
113
+10% lehetne a kormánypártnak, ha Présembert 24 órán belül kibaszná az országból. (Egyébként vannak erre jelek.)
Kb. novemberig kellene elviselni a demens nyomását, aztán vagy még szarabb lenne vagy sokkal jobb, de önérzetileg minden nem hazaáruló polgár kicsit megnyugodna lélekben.

Elképesztő amit ez a helytartó megenged magának, miután nem csaptak rá időben a kezére!
 
Status
Not open for further replies.