[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 275
113
Zelenszki véleménye az orosz választásról (alul angol felirat):
Fura ezt egy olyan embertől hallani, aki a háborús helyzetre hivatkozván nem meri önmagát megmérettetni a saját országában, egy minden bizonnyal nem elcsalt és teljesen legitim választáson (ha már az oroszok esetében ezt a csalást sugallja burkoltan) pedig a Zelenszkij adminisztráció szerint, Ukrajna lakossága teljes mellszélességgel beállt az elnök úr, és kormánya, és annak politikája mögé...

és mint a szekértolói itteni megállapításaiból is tudjuk, Zelenszkij az igazság Grál lovagja, kinek a száját hazugság sosem hagyja el, sőt az értelmező kéziszótárban ő a tisztesség, igazmondás és becsületesség szinonimája is, minden más hazug orosz propaganda..

-ráadásul úgy, hogy az oroszoknál mindenki gyűlöli a már többször is meghalt Putyint, a gazdaságuk csődközeli csak az ellopott mosogépchipek tartják életben , holott a GDP-jük kisebb mint Olaszországé, maximum csak regionális középhatalom, primitív atomfegyverekkel, az egész világ ellenük van, semmirekellő benzinkútország, szánalmas elnyomott, ostoba muzsikokkal stb stb.. -

mert nagyjából ezek a ténymegállapítások hangzottak el eddig..

de bezzeg Ukrajna, ott mindenki imádja az elnököt,a beléje vetett bizalom töretlen és az ország lakossága egyként zár össze mögötte

csak hát ugye azok a fránya választások maradnak el, hogy ezt az állítását igazolja Zelenszkij elnök úr.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 869
113
Ez nem kevés!

Mi várható?

Kijevi mobilizáció:
GI5cFibXwAAzgGZ


És egy kis érdekesség mennyire is "nem orosz" ez az Ukrajna:

Más.

:)
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Mint írtam, lehet, hogy totál fals gondolatsor és csak olcsó "reménykeltés" a fenti iromány, mert valójában tényleg begőzöltek és tényleg háborút hoznak Európára, ha törik, ha szakad,...
Hogy mit miért tesznek és fognak tenni a franciák, azt legfeljebb sejteni lehet (szerintem ők csak az USA szócsövei, ahogy a többi ugató vagy éppen német módra nem ugató "szövetséges" országok). Amennyiben háborúzni akarnak, akkor menjenek, jó utat kívánunk nekik. Semmi nem kötelez minket arra, hogy velük tartsunk. Majd mennek önkéntes alapon egyes NATO országok. Megjegyzem, nem lesz nagy a tolongás. Nagy a szájuk a kinevezett európai vezetőknek, de csak addig ugatnak, amíg a kerítés tart. Ahogy élesbe fordulna a helyzet, vagy a nép kergetné el őket, vagy a nép kergetné el őket. Márpedig ez nem csak nekik nem jó, hanem az őket hatalomba juttatóknak sem. Valami más megoldás kellene.

De, hogy a lényegre térjek, az az, hogy a franciák egy ukrajnai megjelenéssel nem tudják a NATO-t berángatni a háborúba. Még akkor sem, ha elkeni az orosz a szájukat! Egyszerűen nem fér bele sem a jelen Ukrajna, sem a területén akárki által végzett katonai akció a szervezet alapító okiratába (ahhoz módosítani kellene, de ez kizárt, ezért is lenne jó egy új szervezet az atlantistáknak, ami már támadó - ahogy ezt megjegyezte korábban egy fórumtársunk). Azért, hogy mondjak mást is, még az sem lenne 5. cikkely, ha megcsapkodnák az oroszok a román reptereket, ahonnan a felszálló gépek őket bombáznák. Ez egy kiprovokált támadás lenne, amire megint nem él a kollektív védelem, ugyanis le van írva fehéren feketén, hogy ilyenkor nem lép a szervezet. Minimum a törökök kimaradnának. Hasonlóan egy hamis zászlós művelethez, amit megint csak nem lehetne eltitkolni a szövetségesek előtt. Itt többről lenne szó, mint a németek ÉÁ 2-es vezetékének a felrobbantásáról. Most már Isztambul meg a török jövő esetleges megmaradása lenne a tét.

A NATO kollektív védelemre szóló előírása nem úgy működik, hogy majd USA eldönti, hogy mi az és mi nem. Ha pedig ez lesz, akkor viszlát NATO. Pillanatok alatt szétesik. Ha nem másért, akkor mert a tömegek cunami szerűen seprik el a kormányokat és léptetik ki az országukat. Ezt is látja az egészet szító csoportosulás. Nem véletlen, hogy még nem lépett. Ötletük sincs, hogy mi legyen. Arra számítottak, hogy maximum 2 év alatt bedől Oroszország, aztán minden rendeződik azzal, hogy jól megetetik a népet a medve húsából. Csak hát közben a spájz kiürült az EU kezd recesszióba fordulni és a medve vígan elvan. Szóval nincs ötlet mit tegyenek. De még az USA-ban sincs. sodródnak az árral és reménykednek, hogy hátha lesz akkora marha az orosz, hogy megtámadja valamelyik NATO tagot. Igazából ebben sem látom a kérdés megoldását a nyugat számára, mert ez magában hordozza a pusztulását, még ha csak Európáét is, ami nem kevés, hisz az USA az európai hídfő elvesztése miatt, a szigetén ragadva, jelentősen meggyengülne.
Ha tovább gondolom a dolgot, akkor nem zárható ki Haubagoi egykori eszmefuttatása sem a témában...
Pedig de jó lenne, ha beszólna ide Haubagoly. Sokan már nem is emlékeznek, hogy mekkora "sületlenségeket" írt errefelé.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 376
55 059
113
Nem létezik demokráciában 88%-os győzelem. Bárhol történne ilyen azt nem hinném el.

Én értem, hogy te rendkívül tájékozatlan vagy, de könyörgöm, ez már mindent alulmúl!
Csak hazánkból:
4-igenes népszavazás:
N%C3%A9gyigen.png

NATO csatlakozás:
1024px-Nepszav_1997_eredm.PNG

EU csatlakozás:
1024px-Referendum_in_Ungarn_2003.svg.png


A 2016-os migránsos népszavazás:
1024px-Referendum_in_Hungary_2016.png


Akkor ezek szerint mindegyike csalás volt, mert demokráciában nincs 80% fölötti eredmény? o_O
Ezek szerint se EU se NATO tagok nem vagyunk? :D

Az oroszok gyakorlatilag a háborúról és annak hadvezéréről szavaztak. Ennek megfelelő az eredmény is.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
Én értem, hogy te rendkívül tájékozatlan vagy, de könyörgöm, ez már mindent alulmúl!
Csak hazánkból:
4-igenes népszavazás:
N%C3%A9gyigen.png

NATO csatlakozás:
1024px-Nepszav_1997_eredm.PNG

EU csatlakozás:
1024px-Referendum_in_Ungarn_2003.svg.png


A 2016-os migránsos népszavazás:
1024px-Referendum_in_Hungary_2016.png


Akkor ezek szerint mindegyike csalás volt, mert demokráciában nincs 80% fölötti eredmény? o_O
Ezek szerint se EU se NATO tagok nem vagyunk? :D

Az oroszok gyakorlatilag a háborúról és annak hadvezéréről szavaztak. Ennek megfelelő az eredmény is.
Ezek népszavazások igen nem opciókkal. Kicsit más mint egy választás egy elvileg többpártrendszerben.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 275
113
Ezek népszavazások igen nem opciókkal. Kicsit más mint egy választás egy elvileg többpártrendszerben.
fúú meszes ne erőltesd már a hülyeségedet .. :D

népszavazások ? szerinted egy országgyűlési választáson,vagy az önkormányzati ki szavaz ? a nép ? vagy autók,kis székek,porszívók ?

igen nem opciók ? vvoltál már életedben szavazni valamikor ? láttál olyan opciót hogy "talán" ?

pl be tudod húzni,hogy mondjuk (neked tetszőt írok) Kétfarkú Kutyapárt - talán ? vagy Momentum - talán ? SZDSZ- talán ? :D :D

segítek ..

igen és nem opcióval élhetsz ott is, kifejezheted az X-el az igenlésedet hogy hova húzod, és ahova nem húzod az X-et azzal pedig a nem tetszésedet fejezed ki.

tehát a jelenleg kormányzó pártra a választáson egy X megfelelő helyre húzásával ,tudsz igennel vagy nemmel voksolni

szívesen.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Heves támadások kezdődnek Zaporozsje és Donbász ellen – az oroszok előrenyomulnak Orehov és Ugledar felé

Az elnökválasztás befejeztével az oroszok az ukrán háború utolsó szakaszába lépnek
Az oroszok közvetlenül az elnökválasztás befejezése és a „friss” népi mandátum után, hogy az ukrajnai háborút a szóban forgó orosz városok felszabadításáig folytassák, támadást indítottak a front három pontján.

Miután elfoglalták Rabotinot Zaporozsjéban, előrenyomulnak Verbovotól északnyugatra azzal a szándékkal, hogy az érintkezési vonalat Orehovba helyezzék át!

A zaporozsjei fronton azonban az oroszok elfoglalták Mirnoje települést is Ugledartól nyugatra és Orehovtól keletre, új, komoly problémát okozva az ukránoknak, akiknek újabb manővererővel kell szembenézniük, amely keletről fenyegetheti őket.
Mirnojét megerősítették az oroszok, és újabb beszivárgásba kezdenek.
Az első becslések szerint az oroszok két irányból próbálják megközelíteni Orehovot.
https://twitter.com/ZAM90Z/status/1769384187243466855

Az oroszok azonban támadást indítottak az Avgyejevkától 60 km-re nyugatra fekvő Szemenkova ellen is.
Három irányból támadja a várost. Az ukránok állítólag nagy létszámú erőket gyűjtöttek össze, és igyekeznek megtartani a területet, mert nagy síkságokat követnek, majdnem Ugledarig.

Orosz razzia várható Csaszov Jarban is, mivel az oroszok teljesen elfoglalták Ivanickijt, és most a város déli "kapuján" van átjárásuk.

Oroszország az 1000 kis "csípés" stratégiáját követve rombolja Ukrajnát, mivel egyszerre több fronton hajt végre kisebb támadásokat.




Megkezdődött a visszaszámlálás: az orosz hadseregek készen állnak az Ukrajna elleni végső támadásra Harkovig és Odesszáig

Az orosz hadseregek készen állnak a tavaszi utolsó offenzívára.
Az új választási mandátummal rendelkező oroszok a háborút felszabadítónak tartják, ezért azt szeretnék, ha a két nagyváros visszatérne Oroszország területére, mivel teljes mértékben orosznak tartják őket.

Moszkvában ebben a pillanatban a megfelelő lehetőséget látják a döntő győzelmekre, mivel az ukrán fegyveres erők nagy részét megsemmisítették, és nem lehet nagy mennyiségű fegyverrendszert és lőszert beszerezni, ami komoly akadályt jelent.

Emellett az ukránok fő védelmi vonala is megmozdult a bahmuti és avdejevkai nagyon súlyos veszteségek miatt.
Az ukránoknak nincs idejük a városi "erődök" újjáépítésére.
Megjegyzendő, hogy a kisvárosok éppen kis méretük miatt sokkal könnyebben megközelíthetetlen erődökké válnak.

Ugyanez nem igaz Harkovra és Odesszára, amelyek hatalmasak és nagy százalékban orosz ajkúak.
Ez azt jelenti, hogy ezekben a városokban az ukrán egységeknek az orosz támadások mellett a városi szabotőrök támadásaival is meg kell küzdeniük.
Valami olyasmit, amit Odessza esetében már megtettek, és valóban nagy sikerrel, mivel a franciák és britek elleni nagy csapás (a jelentések legalább 550 nyugati ember haláláról beszélnek), amelyet az oroszok hajtottak végre néhány napja , azután történt, hogy az oroszul beszélők bemutatták a célt.
Úgy gondolják, hogy Harkovban is szerveznek valami hasonlót.

Egy másik fontos tényező, hogy hosszú idő telt el azóta, hogy az új régiókat beépítették az Orosz Föderációba, és így az orosz erők be tudták helyezni infrastruktúrájukat.
Ez azt jelenti, hogy az orosz hadsereg már nem „idegen földön” harcol, és rendelkezik a harchoz és a győzelemhez szükséges támogatással.

Kijevben és nyugaton is tudták, milyen fontos tétje van az orosz elnökválasztásnak, és a napokban öngyilkos merényletekkel próbálták azt a képet kelteni, hogy az orosz Belgorodban komoly probléma van.
Az oroszok azonban legalább két héttel előre tudtak a támadásokról, és ennek köszönhetően könnyedén megbirkóztak velük, nagyon súlyos veszteségeket okozva az ukránoknak.
Az oroszok az elmúlt napokban a határőrséget a GUR különleges egységeivel (talán a bolygó legjobban képzett alakulataival), valamint a különleges katonai alakulatok önkénteseivel cserélték le.

A zaporizzsjai Rabotino falut elfoglalták az oroszok, és ez volt az egyetlen település, amely még mindig minimális területi nyereséget jelentett a véres (az ukránok számára) ukrán ellentámadásból.

Az adott, hogy heves orosz támadás lesz, amely a logika szabályai alapján valószínűleg először Harkovban lesz, de az elmúlt napok egyes eseményei azt mutatják, hogy Odesszában is megtörténhet.
Határozottan meg akarják támadni Harkovot, hogy visszaszerezzék az elvesztett területeket, például Izjumot és Kupjanszkot, de azért is, mert ez különösen segíti őket Szlavjanszk-Kramatorszk testvérvárosok későbbi elfoglalásában.

De az oroszul beszélők által Odesszában elindított felkelés, a város radarjainak megsemmisítése, a tengeri drónok gyártósorának megsemmisítése és a központ megsemmisítése, ahol reguláris és nem zsoldos nyugati katonai erők helyezkedtek el, azt mutatják, hogy az oroszoknak terveik vannak a fekete-tengeri várossal.
Végtére is, ha Odesszát elfoglalják, az orosz Fekete-tengeri Flotta szabadon léphet fel, mind a rakétatámadásokban való részvétellel, mind pedig az orosz erők megerősítésére irányuló kétéltű hadműveletek végrehajtásával.

Egy másik kulcsfontosságú tényező, amely a város rövid időn belüli elfoglalását diktálja, a Dnyeszteren túli terület.
Dnyeszteren túliaknak segítségre van szüksége, és kérte is. Az ilyen segélyek valószínűleg nem lesznek hatékonyak, ha Odessza a régió és az orosz erők között áll.

Az is kiderül, hogy komoly gond van az ukrán F-16-osokkal, mert a pilóták üzemi teljesítményét rossznak tartják, és emiatt a nyugatiak nem szívesen "levezik" őket.
Úgy gondolják, hogy megsemmisülnek azokkal az orosz vadászgépekkel szemben, amelyek pilótái sok harci tapasztalatot szereztek.

Különösen ambiciózus volt azonban az a nyugati követelés, hogy az ukrán pilóták 10 hónapon belül tanuljanak meg egy külföldi repülőgépet úgy kezelni, mintha az egyfajta bicikli lenne.

Megjegyzendő, hogy az ukránokhoz M1117 páncélozott felderítő járműveket szállítottak, mint Görögországnak, de ez lényegében egy páncélozott autó, amely nem tölthet be fontos szerepet a harctereken.

Nagyon kicsi az esélye annak is, hogy a következő hónapokban az amerikai F-35-ösök és az orosz Szu-57-esek között találkozunk majd.

Magától értetődik, hogy az orosz ötödik generációs vadászgép a közeljövőben sokkal aktívabb lesz (valószínűleg ez volt az, amely elpusztította Odessza nyugati katonai központját), miközben már ismert, hogy az amerikai repülőgépek nagy teljesítményű elektronikus rendszereiket használják észleli az orosz légvédelmi tömböket.

 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 537
8 831
113
Ehhez a "Semmi értelme komolyan venni az orosz választásokat" bejegyézhez egy észrevétel: az orosz polgárok legalább biztosan tudhatják, kinél van a valódi hatalom. Ezt ma már egy nyugati polgár nem mondhatja el magukról. És ezen azért érdemes lenne Nyugaton elgondolkozni, ahelyett, hogy azon agyalnának, mi történik Rettegett Iván, Nagy Péter, Nagy Katalin, és Sztálin országában.
Azt ugyanis úgyis tudjuk. Nincs benne semmi új.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Az a nő is jól járt akit behülyítettek, hogy kifizetik az 500.000 rubel bankhitelét ha festéket önt a szavazó urnába. Természetesen az ukránoktól egy kopekot se kapott, de orosz anyácska megjutalmazhatja 5 év börtönnel...
Meg itt is tolták a nafosok, mint az "orosz ellenállás" tagját.


Ukrán aknaszedők a határnál.
Valószínűleg a visszavonulás biztosítása lett volna a feladatuk, az oroszok által a támadók mögé szórt aknamezőn át, a tiktok videók feltöltése után.


Ukrán anon kijutott
Lvov anon is finally illegal immigrant anon. I thought it will be easy 1 day walk, but it was 3 days and no food and sleep because I didnt train at all. At the end 2mins walking and 10 mins resting\sleeping. Insane 60-80 degree ups and downs.
Slovakia border is super protected in Ukraine. There was helicopter on border, but i was far from border at that time. And many patrols on cars. Border guard was walking 10-15m near me and somehow they didnt see me when pointing flashlight on me. Pure luck.
Slovak police stopped me on road like 4km after border, i wanted to call them but no signal there. 2-3hours in police, they gave me paper instead of stamp in passport and released to go further to Czechia, I said i will go there because have family. At 12pm there was 6 more ukrainians in police. Maybe 10-15 escape per 1 place in 1 day. I got visa for 1 year, no problem that i didnt have stamp.




Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
- The war in the US greatest ally continues. Day 164
  • PUTIN WON AGAIN. 87.28%. Totally not democratic and illegal! As all obedient goyim know that there couldn't be any elections during the war and that the jew may rule as long as he wants! That's how a true democracy works... That, and voting (((by mail))) of course... but that's a completely different story
  • THE JEW CALLED RUSSIAN ELECTIONS AN IMITATION. We don't have even imitations...
  • Goymoney screeches about dictatorship in Russia
  • Many people from Russian diaspora voted against Putin. See goy, those results are totally correct and not rigged
  • Ministers of foreign affairs of EU approved additional 5 BILLION EUR for Ukraine. Keep paying taxes, anons!
  • USD/UAH exchange rate keeps skyrocketing
  • MIGHTY CZECH REPUBLIC GOES HUNTING FOR ARMS FOR UKRAINE(The WSJ)
  • Russians viciously attacked the Sumy region
  • China antisemiticly set for record Russian oil imports in March(Bloomberg)
  • NATO soldiers are already in Ukraine, but they do not fight at front lines(El Pais)
  • A body of a 33 y.o. man from Kharkov was found in the Tysa river. Unfortunately he failed to escape this insane, bloodthirsty, jewish dystopia to Romania. It's the 22nd body of a man found in that river since the war started
  • Lindsey Graham arrived to Kiev. The mutts sure do love this goyim petting zoo...
  • Putin antisemiticly wants to build a railroad from Rostov to Crimea via the occupied regions. Oy vey
  • The largest NATO base in Europe to open in Romania
  • AFU intercepted 17 out of 22 Iranian drones last night
  • Netanyahu screeches about a new Holohoax
  • A bus overturned in the Dnipro region. 4 people died
  • Harvard probe finds honesty researcher(she/her) engaged in scientific misconduct(The WSJ)
  • John Kirby antisemiticly screeches that AFU is running out missiles in Donbass