[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 080
113
Érdemes elolvasni a demokrata szócső narratíváját:

"New York a Nemzeti Gárda több száz katonáját és állami rendőrt küld a New York-i metróba, hogy az ország egyik legnagyobb és legforgalmasabb metrórendszerében a bűnözéssel foglalkozzon - jelentette be szerdán Kathy Hochul (D) kormányzó.
A bűnözés a világjárvány idején elért magasságokhoz képest [biztos, hogy világjárvány miatt? Nem volt ehhez köze esetleg Szent Floydnak és a "szeretet nyarának"?] csökkent a metrórendszerben, de Hochul bejelentésére a metróban történt számos nagy visszhangot kiváltó incidens és a bűnözés közelmúltbeli fellendülése után került sor.
Február végén egy metrókísérőt kórházba szállítottak, miután nyakon vágták egy látszólag véletlenszerű késő esti támadás során egy brooklyni vasútállomáson. Néhány nappal korábban két ingázót támadott meg egy kalapáccsal hadonászó férfi egy queensi metróállomáson. És alig néhány órával Hochul bejelentése után egy másik kalauzt is fejbe vertek egy üvegpalackkal egy másik indokolatlan támadás során.
"Ezeket a pimasz, aljas támadásokat a metrórendszerünk ellen nem tűrjük" - mondta Hochul szerdán.
Az állami rendfenntartók beáramlása kiegészíti azt az 1000 városi rendőrt, akiket Eric Adams (D), New York polgármestere februárban helyezett a rendszerbe, miután a rendőrség a város metróperonjain és szerelvényein megugró bűnözésről számolt be. Hochul olyan törvényjavaslatot is előterjesztett, amely lehetővé tenné a bírák számára, hogy a büntetett előéletű embereket kitiltsák a metróból.
A bejelentésre azért is került sor, mert a republikánusok országszerte a városi bűnözésre mutatnak rá annak jeleként, hogy a sok demokrata párti által támogatott büntetőjogi reformtörekvések kudarcot vallottak. Egyes New York-i demokraták aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a bűnözéstől való félelem miatt a republikánusok a 2022-es félidős választásokon több kongresszusi helyet is megszereztek az államban, és ezt a kockázatot idén szeretnék minimalizálni.
A metrórendszerbe vetett bizalom helyreállítását szintén kritikusnak tekintették a város világjárvány utáni helyreállítása szempontjából."

"Az őrök és a katonák a város legforgalmasabb állomásain állomásoznak majd, hogy ellenőrizzék a csomagokat fegyverek után kutatva, amire a 2001. szeptember 11-i támadásokat követő napok óta nem volt példa.
Egyes kritikusok szerint az ellenőrzések faji megkülönböztetéshez vezethetnek.
"Nevetségesnek tartom, hogy a Nemzeti Gárdát a metrórendszerbe helyezzük" - mondta Shekar Krishnan, a városi tanács tagja, egy progresszív demokrata, aki Queens egy részét képviseli. "Olyan stratégiákba kell befektetnünk, amelyek valóban biztonságot nyújtanak, mint például a mentális egészségügyi szolgáltatások. Ehelyett félelemkeltést folytatunk, ami csak azt eredményezi, hogy a fekete és barna New York-iak még inkább túlrendőrzöttek lesznek." (túlrendőrzött, ez jó, az AI alapú gépi fordítás már új magyar szavakat talál fel.)
Ez a jelenség kb 40 év időtávlatában érdekes. A hetvenes évek végén New York csődbe ment, a bűnözés melegágyává vált a metróhálózat és a többi közterület is. Ekkora esett a crack krízis is és az egész eltartott a kilencvenes évek második feléig.
A republikánus Robert Giuliani 1994 és 2001 közötti polgármester zéró toleranciája rángatta ki a várost a bűnözés mocsarából.
Ne feledjük, hogy ekkoriban a "jó" oldalhoz tartozó demokrata párti Bill Clinton volt az USA elnöke, mégis, ezidő alatt kezdődött meg a rendőrség és az FBI intenzív militarizálása is.
Más idők jártak akkor még.

Persze, lássunk a dolgok mögé, hiszen a hidegháborúban kondícionálódott fegyveripar ott keresett potenciális piacokat, ahol csak tudott.
A tradícionális, konzervatív, republikánus rendpártiság találkozott a korabeli demokrata neoliberális üzletpolitikával.
Szóval a jogos kereslet és a tetemes kínálat minden fronton megtalálta egymást magának és ez egy bő húsz-huszonöt
évig tartó viszonylagos rendet jelentett a városban.
De a valóságban kezeletlen ok-okozati összefüggésekkel, melyek mostanra fertőztek el mindent.
Pláne úgy, hogy a BLM után ismét bedobták a lovak közé a gyeplőt és elengedték a csőcseléket és a drogok terjedését egyaránt.

Ugyanis az tisztán és világosan látszik, hogy 25-30 évvel ezelőtt lehet, hogy egy rendpárti republikánus vezette New York-ot és egy szaxofonozó és szaxofonoztató demokrata az elnöki adminisztrációt, de az akkori képletből hiányoztak a mai neo-bolsevista anarchisták és úgy en bloc a woke az összes side projektjével, mint pl a BLM, a drogliberalizáció, a migránsok behívása, az oktalan egalizáció és érdemtelen pozitív diszkrimináció, illetve a hierarchia és rend totális elutasítása.
Na ez az, ami miatt most újra a 70-es, 80-as évek fordulóján találta magát New York, de talán egész Amerika is.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 090
13 492
113
Mike Gallagher republikánus kongresszusi képviselő bombát dob saját pártjára, és bejelenti, hogy nem indul újraválasztásra, és idő előtt lemond mandátumáról – így a republikánusok többsége borotvavékony különbségre csökken.

Ez apokaliptikus hír a MAGA-nak...

Gallagher április 19-én kíván távozni. Döntése nem sokkal azután született, hogy Ken Buck képviselő hasonló lemondását jelentette be.

A Wisconsin állam törvényei értelmében Gallagher helyének betöltésére nem lesz külön választás, így a megüresedett posztot csak az általános választások után töltik be.

Amint ez a kettő eltűnik, a republikánusok csekély 217-213-as többségük lesz, ami azt jelenti, hogy Mike Johnson házelnök szinte lehetetlen lesz törvényt elfogadni – ez komoly csapás a választási év során.

Ráadásul Marjorie Taylor Greene képviselő indítványt nyújtott be a mai napon Johnson menesztésére.


 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 870
27 429
113
Ez a jelenség kb 40 év időtávlatában érdekes. A hetvenes évek végén New York csődbe ment, a bűnözés melegágyává vált a metróhálózat és a többi közterület is. Ekkora esett a crack krízis is és az egész eltartott a kilencvenes évek második feléig.
A republikánus Robert Giuliani 1994 és 2001 közötti polgármester zéró toleranciája rángatta ki a várost a bűnözés mocsarából.
Ne feledjük, hogy ekkoriban a "jó" oldalhoz tartozó demokrata párti Bill Clinton volt az USA elnöke, mégis, ezidő alatt kezdődött meg a rendőrség és az FBI intenzív militarizálása is.
Más idők jártak akkor még.

Persze, lássunk a dolgok mögé, hiszen a hidegháborúban kondícionálódott fegyveripar ott keresett potenciális piacokat, ahol csak tudott.
A tradícionális, konzervatív, republikánus rendpártiság találkozott a korabeli demokrata neoliberális üzletpolitikával.
Szóval a jogos kereslet és a tetemes kínálat minden fronton megtalálta egymást magának és ez egy bő húsz-huszonöt
évig tartó viszonylagos rendet jelentett a városban.
De a valóságban kezeletlen ok-okozati összefüggésekkel, melyek mostanra fertőztek el mindent.
Pláne úgy, hogy a BLM után ismét bedobták a lovak közé a gyeplőt és elengedték a csőcseléket és a drogok terjedését egyaránt.

Ugyanis az tisztán és világosan látszik, hogy 25-30 évvel ezelőtt lehet, hogy egy rendpárti republikánus vezette New York-ot és egy szaxofonozó és szaxofonoztató demokrata az elnöki adminisztrációt, de az akkori képletből hiányoztak a mai neo-bolsevista anarchisták és úgy en bloc a woke az összes side projektjével, mint pl a BLM, a drogliberalizáció, a migránsok behívása, az oktalan egalizáció és érdemtelen pozitív diszkrimináció, illetve a hierarchia és rend totális elutasítása.
Na ez az, ami miatt most újra a 70-es, 80-as évek fordulóján találta magát New York, de talán egész Amerika is.
Emlékszik még valaki Tucker Carlson moszkvai metró-videójára? És annak fogadtatására? Jujj, hát a szabadság ára az, hogy hugyosak a metróink!!!4!négy!! Aztán bevetjük a nagy szabadságban a Nemzeti Gárdát, belenézünk a táskákba, persze kizárólag kosztümös, 50 kiló alatti fehér nők rediküljébe. Minden más rasszizmus lenne. És senkinek a szeme se rebben. Az amcsi választópolgár memóriája tényleg 5 másodperc.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 858
113
Emlékszik még valaki Tucker Carlson moszkvai metró-videójára? És annak fogadtatására? Jujj, hát a szabadság ára az, hogy hugyosak a metróink!!!4!négy!! Aztán bevetjük a nagy szabadságban a Nemzeti Gárdát, belenézünk a táskákba, persze kizárólag kosztümös, 50 kiló alatti fehér nők rediküljébe. Minden más rasszizmus lenne. És senkinek a szeme se rebben. Az amcsi választópolgár memóriája tényleg 5 másodperc.
Mert ismételgetik, hogy "Legyetek aranyhalak!" ;)
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 858
113
A terrortámadás kapcsán:
"Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia figyelmeztetései alapján a terroristák kezdetben arra készültek, hogy a SHAMAN-koncert nézőit támadják meg, amelyre március 9-én került sor a Crocusban. Ez egybeesik az amerikai és a brit nagykövetség által megadott dátumokkal, és Oroszország ellenségei szempontjából más jelentéssel bír, mint a Piknik koncert. De valamiért abban a pillanatban nem tudták ezt megtenni."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 858
113
Így érthető a sebesség és hirtelenség ahogy elmozdították:
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 994
113
Így érthető a sebesség és hirtelenség ahogy elmozdították:
Ezek szerintem előre menekülnek, kikotyognak dolgokat, a megbízóik meg felmentik őket. Rájöttek saját maguk, hogy jobb lesz addig lelépni míg nagy szar nem hullik vissza a nyakukba (lásd bojo meg a többi).
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 858
113
Ezek szerintem előre menekülnek, kikotyognak dolgokat, a megbízóik meg felmentik őket. Rájöttek saját maguk, hogy jobb lesz addig lelépni míg nagy szar nem hullik vissza a nyakukba (lásd bojo meg a többi).
Így van. Önjárók lettek, gyűlöletből cselekszenek, és ez most ezzel járt. Elmozdították a gcibe. Most gondolj bele, azonnal, mint a The Sum of All Fearsben hopp, pár seccel a támadás után Washington azzal jött, hogy: nekik nincs hozzá közük, és nem ukránok voltak. Senki sem tud semmit, de ezzel előjönni szinte azonnal? Aztán a hülye ukránt alig lehetett leállítani, és ezt azóta "régebbi nyilatkozat"-nak vagy "nem erre a merényletre gondolt"-nak tolják.

Védekezésben vannak.

A terroristák ellen mindig, mindenki ugyanazt gondolta, legyen az ira, eta, arab, indiai, japó vagy bármi: FÚJ! Erre most támogatsz egy országot, aki terrorista támadásokat hajt végre civilek ellen, meg infrastruktúra ellen, stb. és még közöd is van a támadásokhoz, hisz annyira, de annyira oroszgyűlöletből csinálja a Nuland-féle szar népség, és egyszerűen átmész védekezésbe, nehogy kiderüljönbe, stb. miközben egy ilyen terrortámadás után - úgy, hogy pont Oroszországot vádolják azzal, amit Ukrajna csinál (atomerőmű, krími híd, stb.) - kell "Stand With Ukraine"-oznod a nagyérdemű előtt, mindezt úgy, hogy MINDENKI farka tele van az ukránokkal, az ukrán gabonával, a követelőzésükkel, és azzal, hogy Oroszország erősebb, mint volt 2022ben.

Totális csőd.

El tudom képzelni az orosz választ erre, és nem lennék a helyében az ukránoknak amikor elindulnak az első rakéták ...

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 093
113
Csak sikerül szívós kitartással elérni a 80-as-90-es évek fordulója körüli amerikai filmek "közkedvelt" sötét vízióját; a bűnözés elharapózását, az emblematikus városok élhetetlenné válását:
Robotzsaru, Menekülés New Yorkból, stb. (további példák felsorolását előre is megköszönök!)

Hiába; amikor a hülyeség szorgalommal párosul...
Plusz atomfenyegetettség.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 093
113
Érdemes elolvasni a demokrata szócső narratíváját:

"New York a Nemzeti Gárda több száz katonáját és állami rendőrt küld a New York-i metróba, hogy az ország egyik legnagyobb és legforgalmasabb metrórendszerében a bűnözéssel foglalkozzon - jelentette be szerdán Kathy Hochul (D) kormányzó.
A bűnözés a világjárvány idején elért magasságokhoz képest [biztos, hogy világjárvány miatt? Nem volt ehhez köze esetleg Szent Floydnak és a "szeretet nyarának"?] csökkent a metrórendszerben, de Hochul bejelentésére a metróban történt számos nagy visszhangot kiváltó incidens és a bűnözés közelmúltbeli fellendülése után került sor.
Február végén egy metrókísérőt kórházba szállítottak, miután nyakon vágták egy látszólag véletlenszerű késő esti támadás során egy brooklyni vasútállomáson. Néhány nappal korábban két ingázót támadott meg egy kalapáccsal hadonászó férfi egy queensi metróállomáson. És alig néhány órával Hochul bejelentése után egy másik kalauzt is fejbe vertek egy üvegpalackkal egy másik indokolatlan támadás során.
"Ezeket a pimasz, aljas támadásokat a metrórendszerünk ellen nem tűrjük" - mondta Hochul szerdán.
Az állami rendfenntartók beáramlása kiegészíti azt az 1000 városi rendőrt, akiket Eric Adams (D), New York polgármestere februárban helyezett a rendszerbe, miután a rendőrség a város metróperonjain és szerelvényein megugró bűnözésről számolt be. Hochul olyan törvényjavaslatot is előterjesztett, amely lehetővé tenné a bírák számára, hogy a büntetett előéletű embereket kitiltsák a metróból.
A bejelentésre azért is került sor, mert a republikánusok országszerte a városi bűnözésre mutatnak rá annak jeleként, hogy a sok demokrata párti által támogatott büntetőjogi reformtörekvések kudarcot vallottak. Egyes New York-i demokraták aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a bűnözéstől való félelem miatt a republikánusok a 2022-es félidős választásokon több kongresszusi helyet is megszereztek az államban, és ezt a kockázatot idén szeretnék minimalizálni.
A metrórendszerbe vetett bizalom helyreállítását szintén kritikusnak tekintették a város világjárvány utáni helyreállítása szempontjából."

"Az őrök és a katonák a város legforgalmasabb állomásain állomásoznak majd, hogy ellenőrizzék a csomagokat fegyverek után kutatva, amire a 2001. szeptember 11-i támadásokat követő napok óta nem volt példa.
Egyes kritikusok szerint az ellenőrzések faji megkülönböztetéshez vezethetnek.
"Nevetségesnek tartom, hogy a Nemzeti Gárdát a metrórendszerbe helyezzük" - mondta Shekar Krishnan, a városi tanács tagja, egy progresszív demokrata, aki Queens egy részét képviseli. "Olyan stratégiákba kell befektetnünk, amelyek valóban biztonságot nyújtanak, mint például a mentális egészségügyi szolgáltatások. Ehelyett félelemkeltést folytatunk, ami csak azt eredményezi, hogy a fekete és barna New York-iak még inkább túlrendőrzöttek lesznek." (túlrendőrzött, ez jó, az AI alapú gépi fordítás már új magyar szavakat talál fel.)
Vicces, hogy lényegében a szavazatok miatt nem sz...ak a lakosság szájába.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 870
27 429
113
Vicces, hogy lényegében a szavazatok miatt nem sz...ak a lakosság szájába.
Amúgy a legjobb, h pont 50 kilós, kosztümös fehér nők táskáját nézik meg. Ők megnyugodnak, h van ellenőrzés, és nő a biztonságérzetük. És rassz szerinti profilozás sincs. Adtak a szarnak egy pofont. Kíváncsi vagyok, a motozást mikor vezetik be, meg hogy cipőt, övet le, mint a reptéren. Vagy az Empire Stae Buildingben.
Ugyanitt: a ruszkik nem szabadok! Ja, meg mi sem, persze. Nálunk abból botrány lenne, ha a Szépmüvibe vagy az Operába fémdetektoron át jutnál be.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 365
113
Amúgy a legjobb, h pont 50 kilós, kosztümös fehér nők táskáját nézik meg. Ők megnyugodnak, h van ellenőrzés, és nő a biztonságérzetük. És rassz szerinti profilozás sincs. Adtak a szarnak egy pofont. Kíváncsi vagyok, a motozást mikor vezetik be, meg hogy cipőt, övet le, mint a reptéren. Vagy az Empire Stae Buildingben.
Ugyanitt: a ruszkik nem szabadok! Ja, meg mi sem, persze. Nálunk abból botrány lenne, ha a Szépmüvibe vagy az Operába fémdetektoron át jutnál be.

Szerintem az oroszoknál is van sok helyen. Mondjuk a Crocus City Hallban is sajnálhatják, hogy nem volt (Bár ha erőszakkal mentek be, sokat nem ért volna.)
Az emberek meg sok mindent elfogadnak zokszó nélkül, lásd a közelmúltat. A reptéri biztonsági cirkuszt is, 2001 óta.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 870
27 429
113
Szerintem az oroszoknál is van sok helyen. Mondjuk a Crocus City Hallban is sajnálhatják, hogy nem volt (Bár ha erőszakkal mentek be, sokat nem ért volna.)
Az emberek meg sok mindent elfogadnak zokszó nélkül, lásd a közelmúltat. A reptéri biztonsági cirkuszt is, 2001 óta.
Oké, csak ezt ne nevezzük szabadságnak. És az oroszoknál - az amcsik szerint - csúnya diktatúra van. Szóval szerintem a szabadság nem ott kezdődik, h felírhatod-e a házad falára, h O1G vagy Putyin kapja be, hanem hogy egy 50 kilós nő metrózhat-e sötétedés után egyedül vagy hogy reptéri szintű biztonsági ellenőrzés után lehet-e bejutni operába, múzeumba.