[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 782
113
Kráter a Crocus Városháza színpadának helyén; a tető beomlott.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 657
55 318
113
Bécsben mekkora a szemét ?
Bécs egy nagyon tiszta város, jól müködő közszolgáltatásokkal, rendezett forgalommal. A helyzet csak a saját magas szinvonalához képest romlott és csak egyes környékeken,ahol jelentős a migránsok aránya. Mondom én, aki nem járok olyan környéken és erről csak újságból olvasok.
Mikor Budapesten laktam, akkor sem jártam a Havanna lakótelep környékén.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 332
113
Akkor idáig 2 biztonsági veszteség.. , akiknek lehet h 1 lövésre sem jutott lehetőség. Azért látjuk h ez a létesítmény azért igen impozáns - volt. A védelmük tán nem volt alulméretezve, vagy lazításképp csak ez a 2 fő volt szolgálatban..
Akkor összesen ennyi volt a helyszinen?
Érdekes kérdés lehet az is hogy az első "tünetek " után legalább a tűzjelzőt betörve , mikor indítottak riasztást..
En azt olvastam, hogy tobb biztonsagi ort megoltek. Viszont a biztonsagi oroknel Oroszorszagban nincs fegyver, max sokkolo. Epp most inditvanyoztak a Crocus eset utan, hogy lehessen a szolgalaton kivuli katonaknal, rendoroknel fegyver, mert ha akar 2-3 ilyen ember lett volna *(illetve volt ott tobb katona tiszt es rendor is szolgalaton kivul, csak fegyvere nem volt) akkor ennek az egesznek nagyon hamar vege lett volna, sokkal kevesebb aldozattal.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 515
14 973
113
Az az érdekes ebben a terrorcselekményben, hogy egy jópár közelmúlti eseményt összeköthet, és egy elég valószínű forgatókönyvet vázol fel.
Mi van akkor, ha közvetlen kapcsolat van Nuland lemondása, a terrorcselekmény, Ukrajna helyzete, és az USA kiszállása között.
Arra tudok gondolni, hogy az USA nyilvánvalóan ki akar már lépni a konfliktusból. Erre ráerősíthet egy Nuland által szervezett gusztustalan művelet, ami balul sül el. Emiatt Putyin bekeményítve "valódi háborút" indíthat, miközben a nyilvánosságra került adatok alapján Ukrajnára lehet terelni a gyanút.
Ezzel pedig elveszíti Ukrajna a kollektív nyugat támogatását.
Tulajdonképpen ez a 130+ civil élete lehet a katalizátor, hogy lezárják a felek az ügyet.
Mi van, ha Nuland balfogása már korábban kiderült, de nem tudták leállítani a műveletet. Emiatt kellett eltüntetni.
Szerintem nem volt véletlen, hogy az amerikaiak direkt, vagy indirekt módon jelezték az orosz fél felé az elszabadult műveletet.
Ezzel együtt nem tudom elképzelni, hogy az oroszok ne vették volna komolyan az amerikai figyelmeztetést.
A gyors és élve történő elfogás nekem eléggé gyanús. Ez akkor legjobban kivitelezhető, ha az oroszok már jó előre készültek rá.
Sajnos rossz ezt leírni, de szerintem az orosz fél tudhatott a műveletről, akár részletekbe menően is.
Pont a korábbi merényletek, az SMO megléte (folyamatos ukrán beszivárgásokkal), és az amerikai figyelmeztetés ellenére is ennyire letolt gatyával érhette őket.
Csakhát ez az egész Putyin malmára hajtja a vizet. Ha a bizonyítékokat felfedik, és egyételmű lesz az ukrán szál, akkor gyakorlatilag az ukránok bebuktak.
Az amerikai vonal felfedése viszont nem valószínű, mert akkor az már messzire vezető kérdéseket vetne fel.
(Konkrétan meg kellene válaszolni, hogy az orosz biztonsági szolgálatok mennyit tudtak az ügyről)
Később a béketárgyalások alkalmával ez az extra információ (mármint az amerikai érintettség) komoly zsarolási és alku alap lehet az orosz fél kezében.
Egy lehetséges amerikai érintettséget kijátszani nem biztos az oroszok érdeke....
Nálam a Nuland lemondásnak csak így van értelme. Ő volt az Ukrajna projektnek a szülőanyja. Túlzottan hozzá kötődött. Ha bukik a projekt, akkor neki is buknia kell!
Ezt vagy stílusosan intézte (esetleg ez a mű művelet volt az amnesztiájanak az ára), vagy egy elbaltázott művelettel tette fel az i-re a pontot.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 000
1 573
113
Nekem az a gyanús, hogy ezeknek a terroristáknak rubelt igértek és nem mondjuk grivnyát.
Hónap vicce. Még a komolyabb kocsi, ház és stb vásárlások is dollárban esetleg euróban történek és történtek Ukrajnában is, max a szerződésben szerepelt hrivnya. Továbbá gondolom a hrivnya vagy nyugati valuta utalásokra jobban figyelnek a bankok és a szolgálatok, mint a rubelre, márha ezeket lehet utalni Oroszországban, hisz a nemzetközi rendszerből kizárták őket, ha jól emlékeszem. Elméletben a szervezés profi volt, a kivitelezés meg már nem annyira.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 782
113
Folytatják a Crocus romjainak eltakarítását. A csarnok egy részét már szétszedték. Továbbra is halottakat találnak a romok alatt. A hivatalos 133 halálos áldozatok száma nem lesz végleges.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 782
113
Agalarov elmondta, hogyan sikerült megállapítania a terroristák autójának rendszámát
A terroristák autóját a Crocus városháza térfigyelő kamerái felvételeinek köszönhetően azonosították, a helyiség, ahol voltak a kamerák, le is éghetett volna, de a rendkívüli helyzetek minisztériumának munkatársai meg tudták akadályozni, hogy kigyulladjon - mondta az RBC-nek Araz Agalarov, a Crocus tulajdonosa.
Ezen információk alapján meg tudtuk határozni a menekülési útvonalakat, meg tudtuk határozni a már üldözött autó rendszámát.És úgy gondolom, hogy itt minden szolgáltatás jól működött, "
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 444
16 768
113
Senki nem mondta, hogy ha egy nyugati ország hibázik, akkor az rendben van. Ezt nem tudom honnan veszed. Sőt, az ellenkezőjéről inkább volt szó, hogy baj ott is. De most nem a nyugati országokról van szó. Sehogy nem kerül ide. Most Oo a téma. És az hogy figyelmeztetés ellenére történt ott ilyen. Itt engedd el a nyugati országokat, foglalkozz csak Oo-gal.
Ja,csak a dumádat az oroszra hegyezted ki. Azt még véletlenül sem említetted az első szösszenetedben,hogy a fényességes nyugati vezetők miért is nem mondtak le.