Az elfogás pillanata - itt még van füle de már tanakodnak a legmegfelelőbb vallatási technikákon:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Főleg hogy a legközelebbi egység pár percre volt mégis sokáig zavartalanul "tombolhattak" a terroristák.Hogy ennek hanyagság vagy más oka volt erre választ valószinűleg soha nem adnak.Dolgoztam a Papp Lászlóban. Egy az egyben ugyanez lenne a szituáció. Kinél és minek lenne fegyver? Nincs ilyen kihívás.
A terrorveszély miatti biztosítás a belügyi erők dolga lenne. Magyar relációban, ilyen helyzetben egy KR raj vagy TEK tűzcsoport a nagyobb rendezvények mellett. Ennek (OMON minimum) hiánya minimum megdöbbentő. Nekik van valös kihívásuk...
- Nem Graham a Nuland utódja? Nem ezt levezényelni ment Kijevbe?Az az érdekes ebben a terrorcselekményben, hogy egy jópár közelmúlti eseményt összeköthet, és egy elég valószínű forgatókönyvet vázol fel.
Mi van akkor, ha közvetlen kapcsolat van Nuland lemondása, a terrorcselekmény, Ukrajna helyzete, és az USA kiszállása között.
Arra tudok gondolni, hogy az USA nyilvánvalóan ki akar már lépni a konfliktusból. Erre ráerősíthet egy Nuland által szervezett gusztustalan művelet, ami balul sül el. Emiatt Putyin bekeményítve "valódi háborút" indíthat, miközben a nyilvánosságra került adatok alapján Ukrajnára lehet terelni a gyanút.
Ezzel pedig elveszíti Ukrajna a kollektív nyugat támogatását.
Tulajdonképpen ez a 130+ civil élete lehet a katalizátor, hogy lezárják a felek az ügyet.
Mi van, ha Nuland balfogása már korábban kiderült, de nem tudták leállítani a műveletet. Emiatt kellett eltüntetni.
Szerintem nem volt véletlen, hogy az amerikaiak direkt, vagy indirekt módon jelezték az orosz fél felé az elszabadult műveletet.
Ezzel együtt nem tudom elképzelni, hogy az oroszok ne vették volna komolyan az amerikai figyelmeztetést.
A gyors és élve történő elfogás nekem eléggé gyanús. Ez akkor legjobban kivitelezhető, ha az oroszok már jó előre készültek rá.
Sajnos rossz ezt leírni, de szerintem az orosz fél tudhatott a műveletről, akár részletekbe menően is.
Pont a korábbi merényletek, az SMO megléte (folyamatos ukrán beszivárgásokkal), és az amerikai figyelmeztetés ellenére is ennyire letolt gatyával érhette őket.
Csakhát ez az egész Putyin malmára hajtja a vizet. Ha a bizonyítékokat felfedik, és egyételmű lesz az ukrán szál, akkor gyakorlatilag az ukránok bebuktak.
Az amerikai vonal felfedése viszont nem valószínű, mert akkor az már messzire vezető kérdéseket vetne fel.
(Konkrétan meg kellene válaszolni, hogy az orosz biztonsági szolgálatok mennyit tudtak az ügyről)
Később a béketárgyalások alkalmával ez az extra információ (mármint az amerikai érintettség) komoly zsarolási és alku alap lehet az orosz fél kezében.
Egy lehetséges amerikai érintettséget kijátszani nem biztos az oroszok érdeke....
Nálam a Nuland lemondásnak csak így van értelme. Ő volt az Ukrajna projektnek a szülőanyja. Túlzottan hozzá kötődött. Ha bukik a projekt, akkor neki is buknia kell!
Ezt vagy stílusosan intézte (esetleg ez a mű művelet volt az amnesztiájanak az ára), vagy egy elbaltázott művelettel tette fel az i-re a pontot.
Tényleg ennyire terhelt lennél? Az orosz vezetés hibázik,az botrány,ha bármelyik nyugati hibázik akkor az rendben van,és nem történt semmi. Saját magadból csinálsz bohócot.
Még jó, hogy volt idejük kitakarni a mocskok arcát. Melyik vagdosta vajon késsel a nyakát a fickónak?Csak erős idegzetűeknek!!!!!
Два майора
ОСТОРОЖНО! ОЧЕНЬ ЖЕСТОКИЕ КАДРЫ! Видео с камер нападавших террористов в столице. Это к вопросу об ухе одного из животных. Это к вопросу, с кем мы воюем. Это к вопросу, какие формы и методы применяет противник для борьбы с нашими людьми. Если кто-то не понял, идет война на уничтожение нашего...t.me
Az amerikai vonal felfedése viszont nem valószínű, mert akkor az már messzire vezető kérdéseket vetne fel.
(Konkrétan meg kellene válaszolni, hogy az orosz biztonsági szolgálatok mennyit tudtak az ügyről)
Az Index nagyon pontatlan, jó lenne eredeti forrásokra utalni. A féligazság rosszabb, mint ha hallgatunk a vizsgálat végéig. Boki írta, hogy két héttel ezelőtt ott volt a koncert biztosításán a belső rendért felelős orosz egység. Ha jól emlékszem, a figyelmeztetés egy konkrét időtartamra szólt, bár például ez is lehet félrevezető.Az amerikaiak jeleztek nekik, hogy valami terrortámadás készül, alapvetően koncert helyszínen. Az oroszok visszautasították, hogy a jelzés csak amerikai provokáció.
Az Egyesült Államok hetekkel ezelőtt figyelmeztette Moszkvát a terrortámadás veszélyére
Moszkva viszont hárított, és provokációról beszélt.index.hu
Hivatalosan nem jeleztek semmit az orosz hatóságok felé.Az amerikaiak jeleztek nekik, hogy valami terrortámadás készül, alapvetően koncert helyszínen. Az oroszok visszautasították, hogy a jelzés csak amerikai provokáció.
Az Egyesült Államok hetekkel ezelőtt figyelmeztette Moszkvát a terrortámadás veszélyére
Moszkva viszont hárított, és provokációról beszélt.index.hu
Így van. Ameddig külső erők az afrikai migránsokat "gyártják" a szülőföldjükön mesterségesen generált háborúkkal, addig onnan megállíthatatlanul jönni fognak mint a sáskák. Főleg, hogy az utazásukat fejenként "ismeretlenek" fejenként pár ezer euróval segítik.Bár vannak kétségeim, hogy a migráció megállítható-e
Így van. Ameddig külső erők az afrikai migránsokat "gyártják" a szülőföldjükön mesterségesen generált háborúkkal, addig onnan megállíthatatlanul jönni fognak mint a sáskák. Főleg, hogy az utazásukat fejenként "ismeretlenek" fejenként pár ezer euróval segítik.
10 évvel ezelőtt, egy külső belgrádi benzinkútnál láttam szőnyegen táborozó, ránézésre nagyon szegény migráns családokat, akiknek kezében okoskodó telefon volt, azon olvasgatták az utasításokat..
Azok a telefonok jobbak voltak, mint akkor amit én használtam..
Igy a migránsolást kiváltó okokat kell megszüntetni, bizonyos személyekkel szervezetekkel együtt, hogy mindegyik maradjon a s@ggén a saját hazájában..
Külső erők által generált afrikai háború? Van egy rossz hírem: nem kell semmiféle külső erő ahhoz, hogy azok ott Afrikában mészárolják egymást. Hiába tette be a lábát Afrikába a 20. majd a 21. század, az emberek gondolkozás megmaradt valahol azon a kőkorszaki szinten ahol azelőtt álltak mielőtt odament a fehér ember.Így van. Ameddig külső erők az afrikai migránsokat "gyártják" a szülőföldjükön mesterségesen generált háborúkkal, addig onnan megállíthatatlanul jönni fognak mint a sáskák. Főleg, hogy az utazásukat fejenként "ismeretlenek" fejenként pár ezer euróval segítik.
10 évvel ezelőtt, egy külső belgrádi benzinkútnál láttam szőnyegen táborozó, ránézésre nagyon szegény migráns családokat, akiknek kezében okoskodó telefon volt, azon olvasgatták az utasításokat..
Azok a telefonok jobbak voltak, mint akkor amit én használtam..
Igy a migránsolást kiváltó okokat kell megszüntetni, bizonyos személyekkel szervezetekkel együtt, hogy mindegyik maradjon a s@ggén a saját hazájában..
A rendelkezésre álló teljes sorozott állománynak csak egy részét hívják be, azért is volt jellemző pl. a Magyar Néphadseregnél, hogy kitolódott a sorozottak átlag életkora. Oroszországban jóval több hadköteles van, mint amennyit behívhatnak egyszerre. szerintem egy 2-3 milliós hadsereget is fel tudnának tölteni, de ezek addig a gazdaságból hiányoznak és ez a nagyobb probléma. A 2 új szárazföldi hadsereg létszáma kb. 250.000-300.000 fő körül mozoghat.soron kívül berántott sorállománnyal és mozgósítottakkal nem lehet hadsereg létszámot növelni, mert azok idővel leszerelnek hazamennek
ezek átmeneti megoldások rendkívüli esetre, tipikusan háború idejére
hivatásosokkal lehet létszámot növelni és azzal ha a sorállomány szolgálati idejének a hosszát növelik (ugyanannyi sorköteles dupla annyi ideig szolgálva dupla sorállomány létszámot eredményez)
Kinek az érdeke?A kérdés.Putyin hatalmát az orosz belső viszonyokat nem borítja ez a merénylet.Én is arra gondoltam(arra is..)Hogy az Usa szeretne már gyorsítani...Vagyis hogy Putyin rendezze már le az Ukrikat.Most kapott felhatalmazást..?Occón kici pénzből..De pont ez benne a "zseniális".Ilyen kubikosokat miféle titkosszolgálathoz lehetne kötni?Mégis hatékonyak voltak.Viszont akkor az ukrán reakciókat kell figyelni.Mert akkor ez az ő bőrükre megy ..Az az érdekes ebben a terrorcselekményben, hogy egy jópár közelmúlti eseményt összeköthet, és egy elég valószínű forgatókönyvet vázol fel.
Mi van akkor, ha közvetlen kapcsolat van Nuland lemondása, a terrorcselekmény, Ukrajna helyzete, és az USA kiszállása között.
Arra tudok gondolni, hogy az USA nyilvánvalóan ki akar már lépni a konfliktusból. Erre ráerősíthet egy Nuland által szervezett gusztustalan művelet, ami balul sül el. Emiatt Putyin bekeményítve "valódi háborút" indíthat, miközben a nyilvánosságra került adatok alapján Ukrajnára lehet terelni a gyanút.
Ezzel pedig elveszíti Ukrajna a kollektív nyugat támogatását.
Tulajdonképpen ez a 130+ civil élete lehet a katalizátor, hogy lezárják a felek az ügyet.
Mi van, ha Nuland balfogása már korábban kiderült, de nem tudták leállítani a műveletet. Emiatt kellett eltüntetni.
Szerintem nem volt véletlen, hogy az amerikaiak direkt, vagy indirekt módon jelezték az orosz fél felé az elszabadult műveletet.
Ezzel együtt nem tudom elképzelni, hogy az oroszok ne vették volna komolyan az amerikai figyelmeztetést.
A gyors és élve történő elfogás nekem eléggé gyanús. Ez akkor legjobban kivitelezhető, ha az oroszok már jó előre készültek rá.
Sajnos rossz ezt leírni, de szerintem az orosz fél tudhatott a műveletről, akár részletekbe menően is.
Pont a korábbi merényletek, az SMO megléte (folyamatos ukrán beszivárgásokkal), és az amerikai figyelmeztetés ellenére is ennyire letolt gatyával érhette őket.
Csakhát ez az egész Putyin malmára hajtja a vizet. Ha a bizonyítékokat felfedik, és egyételmű lesz az ukrán szál, akkor gyakorlatilag az ukránok bebuktak.
Később a béketárgyalások alkalmával ez az extra információ (mármint az amerikai érintettség) komoly zsarolási és alku alap lehet az orosz fél kezében.
Egy lehetséges amerikai érintettséget kijátszani nem biztos az oroszok érdeke....
Nálam a Nuland lemondásnak csak így van értelme. Ő volt az Ukrajna projektnek a szülőanyja. Túlzottan hozzá kötődött. Ha bukik a projekt, akkor neki is buknia kell!
Ezt vagy stílusosan intézte (esetleg ez a mű művelet volt az amnesztiájanak az ára), vagy egy elbaltázott művelettel tette fel az i-re a pontot.