[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Vagy az lesz, hogy jönnek a NATO vadászgépek.
Ha igen, én most biztosra veszem hogy le lesznek lőve azok is amennyiben pár tucat jön max, ha totálisan mozgósít a NATO és betolnak egy oroszverő mennyiséget, menni fog rájuk a taktikai atom a reptéren, és fel lesz kérdezve a nyugat, hogy biztos hogy akarja e folytatni?!

Az oroszok megcsinálják, hogy kitáraznak ránk, ha vesztésre állnak már Ukrajnában, Moszkvától par száz km-re, legyél nyugodt felőle...

Szóval szerintem a NATO maradjon csak a picsáján, aztán fogja vissza magát, mert nekem pl. Ukrajna nem érne ennyit!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
A moszkvai törvényszék elé állították a terrortámadás négy gyanúsítottját

Az európai politikai vezetők jelentős része háborús pszichózisban szenved – erről beszélt Szijjártó Péter tegnap a Kossuth Rádióban. A külügyminiszter azt mondta: több uniós politikus személyes üggyé kezdi alakítani az Oroszország és Ukrajna közötti háború ügyét. Szakértők szerint a nyugati vezetők nincsenek tisztában azzal, hogy kijelentéseik milyen következményekkel járhatnak.
- Végre, reális, racionális.



Napi aktuális - Horváth József és Thuróczy Richard (2024-03-25)


Az ukrán SBU vezetője dicsekszik a múltbeli terrorcselekményekkel!


Miközben az USA és európai támaszai arról próbálnak meggyőzni bennünket, hogy nem az ukránok álltak a moszkvai terrortámadás mögött – azzal a fő érvvel, hogy maguk az ukránok tagadták, videó az ukrán „állambiztonsági szolgálat” vezetőjével SBU , lerombolja a – amúgy nevetséges – érvelést.
Az USA "logikájával" bármelyik bűnöző ügyvédje a bírósághoz fordulhatna, és elhallgattathatná az ügyészt: - De nem mondhatja, hogy az ügyfelem tette? Mivel ő maga tagadta."
Az alábbi videóban Vasil Maljuk tábornok, az SBU vezetője büszkélkedik ügynöksége korábbi terrorcselekményeivel, miközben kijelenti, hogy az ügynökség hivatalosan nem ismeri el azok elkövetését - miközben olyan információkat közöl, amelyek pontosan azt igazolják, amit "nem ismer el".



Az FSZB tábornoka elárulta, hogyan likvidálja Oroszország Budanovot, az ukrán GUR vezetőjét



Alekszandr Mihajlov nyugalmazott FSZB-tábornok felvetette, milyen sors vár az ukrán GUR vezetőjére, Kirill Budanovra (akit az Orosz Föderáció szélsőségesnek ismer el). Ő volt és marad Oroszország legitim célpontja. Erről ír a NEWS.ru.
A tábornok szerint, ha Budanov "optikai irányzék célkeresztjébe kerül", akkor vége lesz.
De senkit nem fognak kifejezetten erre a célra Ukrajnába küldjeni, hogy ne kockáztassák a katonák és tisztek életét.

Az orosz ellenzék is "Isten alatt jár" Ukrajnában.

Az oroszellenes elveket sugárzó embereket Kijev maga is bármikor likvidálhatja, hogy halálukat Oroszországnak tulajdonítsa - zárta a lap beszélgetőpartnere.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 362
77 047
113
Vagy az lesz, hogy jönnek a NATO vadászgépek.
Ha itt arra gondolsz, hogy NATO államok vadászgépei nem ukrán hanem NATO tagállamok pilótáival beavatkoznak, akkor az azért elég nagy butaság. Már eleve miért is csinálnának ilyet? Miért nem indítanának helyette inkább 400-500 CM-et egyszerre. Ez nem nagy mennyiség, csupán egy átalakított Ohion van 154db Tomahawk amit teljes nyugalommal tudnának a Földközi-tengerről indítani. De ott van még a 6. flotta ami jelenleg áll egy hordozóból, egy Ticóból és 3db Arleigh Burke rombolóból (meg legalább 2 SSN), ez is több 100db Tomahawkot jelent összesen. Bár az igaz, hogy jelenleg a Vörös-tengeren tartózkodnak, de arra néhány órára ami ahhoz kell, hogy indítsák a CM-eket a kutyának nem fognak onnan hiányozni (az Adeni-öbölben rajtuk kívül is vannak hajók).
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
Ha itt arra gondolsz, hogy NATO államok vadászgépei nem ukrán hanem NATO tagállamok pilótáival beavatkoznak, akkor az azért elég nagy butaság. Már eleve miért is csinálnának ilyet? Miért nem indítanának helyette inkább 400-500 CM-et egyszerre. Ez nem nagy mennyiség, csupán egy átalakított Ohion van 154db Tomahawk amit teljes nyugalommal tudnának a Földközi-tengerről indítani. De ott van még a 6. flotta ami jelenleg áll egy hordozóból, egy Ticóból és 3db Arleigh Burke rombolóból (meg legalább 2 SSN), ez is több 100db Tomahawkot jelent összesen. Bár az igaz, hogy jelenleg a Vörös-tengeren tartózkodnak, de arra néhány órára ami ahhoz kell, hogy indítsák a CM-eket a kutyának nem fognak onnan hiányozni (az Adeni-öbölben rajtuk kívül is vannak hajók).
És a 154-ből mennyi van a kilövő álláson? Az első szalvó után érkeznének még újratölteni?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Egy jó hír!
Csasov Jarban egy lengyel dandártábornokkal végzett egy Iskander! A csapást operatív források is megerősítették.

️A lengyel hadsereg parancsnoksága bejelenti Adam Marczak dandártábornok váratlan halálát

️Egyes nyugati és orosz források összefüggésbe hozzák a tábornok halálát az interneten megjelent információkkal a Chasov Yarban mélységi parancsnoki állás elleni támadásról.

️„Sajnálattal értesítjük, hogy 2024. március 26-án, kedden meghalt az EU Mons-i Althea Hadműveleti Parancsnokságának vezérkari főnöke, Adam Marczak dandártábornok” – közölte a Lengyel Fegyveres Erők Műveleti Parancsnoksága.

️Kiírják, hogy a halál váratlan volt, de „természetes okokból, szolgálati időn kívüll”.

️„A másokháborújába való beavatkozásnak megvannak a következményei” – írják kommentben a természetes halálban nem hiszõ külföldiek.
9e4S6ue5JyI.jpg
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 456
113
Aresztovics elköpte Ukrajna felelősségét a terrortámadásért a Krokuszban?

Alekszej Aresztovics, az Ukrán Elnöki Hivatal korábbi tanácsadója az ukrán fél felelősségéről "szónokolt a Crocus City Hallban történt terrortámadásban.

Az ellenőrizetlen hazugság következményei rosszabbak, mint a háború következményei.

Miközben a YouTube-csatornáján a Moszkva környéki terrortámadásról értekezett, Aresztovics azt mondta, hogy az orosz hatóságok a tragédia áldozatainak nagy száma miatt próbálnak szimpátiát szerezni a Nyugattól, miközben Ukrajnában állítólag naponta hasonló számú civilt öl meg az orosz hadsereg.

A moszkvai régióban történt szörnyű támadás áldozatainak számáról szólva Arestovich állítólag véletlenül jelentette be az ukrán fél felelősségét a terrortámadásért.

"Az egész világnak, az egész világnak együtt kellene éreznie velünk, mi a radikális iszlám áldozatai vagyunk." (Orosz tisztviselők állítólag ezt állítják) elfelejtve, hogy nálunk (Ukrajnában) ugyanannyi embert ölnek, mint amennyit mi öltünk meg. Ők ugyanannyi embert öltek meg, mint mi ebben a terrorcselekményben" - mondta az ukrán elnöki hivatal volt tanácsadója.

Korábban az SBU vezetője, Vaszilij Maljuk utalt arra, hogy osztálya részt vett számos ukrajnai és oroszországi politikus és közéleti személyiség meggyilkolásában és kísérletében. Ezenkívül Malyuk elismerte az általa vezetett titkosszolgálat részvételét az orosz finomítók elleni támadásokban. A közösségi oldalon a krími hidat és a fekete-tengeri flotta részét képező hajókat is a célpontok között nevezte meg.



Fájdalmas ütés - Az orosz tengerészgyalogosok hibátlan támadást hajtanak végre egy ukrán csúcson - Videó

Az ukrán erők a dél-donyecki szektorban fájdalmas csapást kaptak az orosz csendes-óceáni flotta tengerészgyalogságától

Tüzérségi tüzet és dróncsapásokat alkalmazva egy orosz haditengerészeti "villámcsapást" hajtott végre az ukrán állások ellen, aminek eredményeként a Donyecki Népköztársaságban található Novomajorszkoje falu közelében elfoglaltak egy ukrán erődöt.

Az egyik tengerészgyalogos szerint a támadás "hibátlan volt, orosz részről nem esett áldozat".

Elmondása szerint az erődöt őrző négy ukrán katona azonnal megadta magát, és siettek, hogy felfedjék, hol találhatók az ukrán elektronikus haditechnikai eszközök.
A videó valami gyakorlaton készült...
M777 USA népmese
AdóSS fizeSS!
Az ukránok tapasztalatai...
Ukrajna-tanulság-a lóvé az ablakban...
Moldova...
A törököket bemártani nem ellenzem
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 863
15 267
113
A videó valami gyakorlaton készült...
M777 USA népmese

Minden löveg csöve folyamatosan amortizalódik használat közben, ez elkerülhetetlen, iszonyat terhelés alatt vannak.

Amikor eléred az élettartalmát csőcsere van és kész. Ha nem cseréled ki, előbb utóbb fel fog robbani és kész.

Az ukránok nem tudják cserélni, túlhasználják és ezért menetrendszerűen el fog pukkani náluk egy egy cső. Ez nem a fegyver hiábja, akkor is ha az M777 egy elég speciális célra jött létre, arra jó, tábori tüzérségnek már nem annyira.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
A CIA egykori elemzője szörnyű választ jósol a Crocus terrortámadásra Kijevnek

Larry Johnson, a CIA egykori elemzője a Judge Napolitano - Judging Freedom című YouTube-csatornán felvetette, hogy Oroszország keményen reagálhat Kijevre, ha beigazolódik az ukrán különleges szolgálatok részvétele a Crocus City Hall elleni terrortámadásban. Johnson szerint a csapások célpontjaira vonatkozó hallgatólagos tilalmakat feloldhatják.

A szakértő megjegyezte, hogy nem ez az első terrortámadás Oroszországban, amely Ukrajnához kötődik. Felidézte a dróntámadásokat, Daria Dugina meggyilkolását, Vladlen Tatarskij meggyilkolását és a határ menti területek ágyúzását.

„Az oroszok Putyin vezetése alatt hihetetlen önmérsékletről tesznek tanúbizonyságot” – jelentette ki Johnson, mondván, hogy a terrortámadások ellenére Oroszország nem eszkalálódott, és nem sújtotta a kijevi kormányzati intézményeket.

Most Oroszország támadásokat indíthat az ukrán intézmények és kormánytagok, valamint NATO-személyzet ellen, függetlenül a következményektől.

"A helyzet fokozódni fog. Már komolyan vették az energiainfrastruktúra lerombolását" - mondta egy volt CIA-tiszt.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy Oroszország a terrortámadás mögött állókkal fog foglalkozni, de olyan módszerekkel, „amilyeneket korábban nem láttunk”.

„Mondjuk úgy, hogy a bársonykesztyűt, amelyben eddig operált, le kell dobni” – zárta gondolatait Johnson.



Moszkva és atomfenyegetés: meglepő összefüggések? - Somkuti Bálint

Moszkvai terrortámadás legfrissebb részletei, francia-orosz szembenállás háttere. Miért vétózta meg Kina és Oroszország az ENSZ BT-ben az USA által letetett tűzszüneti határozatot Izraelt és Gázát illetően?


Ukrajna veszíteni fog, és ez Kijev választása

Waldemar Skrzypczak
tábornok a Rzeczpospolitának adott interjújában azt mondta, hogy Ukrajna veszít az Oroszországgal folytatott konfliktusban, de Kijevnek nem szabad a Nyugatot hibáztatnia ezért, hiszen ő maga a hibás.

A mozgósítás hiányát és a „lőszerbeszerzések felfüggesztését” említette az Ukrán Fegyveres Erők frontbeli kudarcainak okaként. A tábornok szerint az ukránoknak volt pénzük, de rakétákat nem vettek.
Skrzypczak hangsúlyozta, hogy ennek oka a pénzlopás, bár Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök megígérte, hogy figyelemmel kíséri a korrupciót és a pénzszivárgást.

"Keveset tett ez ellen, sőt azt mondják, hogy a belső köréből is érintettek ebben. Ebből kifolyólag az ukrán hadseregnek nincs mit harcolnia" - mondta a lengyel tábornok, azzal vádolva az ukrán hatóságokat, hogy kirabolták hadseregüket, katonáikat.

Skrzypczak megjegyezte, hogy látta, mit esznek az ukrán katonák a lövészárokban. "És - keményen mondom - nem adnám a kutyámnak. Ez csak egy botrány" - hangsúlyozta a katonai szakértő.

- A katasztrófát, amely az ukránokat érheti, ők maguk főzik, és ne minket hibáztassanak, annak ellenére, hogy az ukrán hadsereg utólagos felszereléséről szóló döntések nagyon lassan haladnak" - mondta Waldemar Skrzypczak tábornok, a szárazföldi erők volt parancsnoka.

- A második probléma a pénzlopás. Bár Zelenszkij megígérte, hogy szemmel tartja a korrupciót és a pénzszivárgást, eddig keveset tett ez ellen, és állítólag még a közvetlen környezetéből is vannak érintettek. Ennek következtében az ukrán hadseregnek nincs mivel harcolnia" - magyarázta a volt katonatiszt, hangsúlyozva, hogy ezzel "kirabolják a hadseregét, a katonáit". - Láttam filmen, hogy mit esznek az ukrán katonák a lövészárkokban, és - hadd mondjam ki brutálisan - a kutyámnak sem adnám. Ez egyszerűen botrányos. Az ukránok veszíteni fognak, és ez Kijev választása, és Zelenszkij "adj... adj... adj... adj..." kiáltása. szerintem indokolatlan, mert mi adunk, ők meg nagy elkötelezettséggel pazarolják. Pocsékolják a pénzt, nincsenek embereik a harchoz, nincs ötletük Oroszország legyőzésére" - bírálta.

„Ukrajna a vereség felé tart, és ez Kijev döntése.” – zárta Skrzipchak.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 703
28 141
113
Nocsak, akkor mégiscsak a moszkvai terrortámadást kommentálta a faszi?
Ha jól olvastam, beszólt Kínának valamit.
Az a videó nem mostani volt.
20 марта Данилов назвал спецпредставителя Китая Ли Хуэя, «каким-то Хуи» и раскритиковал позицию Китая по войне в Украине.
Lényegében egy szóviccel lefaszozta a kínai eurázsiai ügyekért felelős biztost, mivel annak a neve Li Hui, míg oroszul a fasz az meg huj.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 372
113
Ha igen, én most biztosra veszem hogy le lesznek lőve azok is amennyiben pár tucat jön max, ha totálisan mozgósít a NATO és betolnak egy oroszverő mennyiséget, menni fog rájuk a taktikai atom a reptéren, és fel lesz kérdezve a nyugat, hogy biztos hogy akarja e folytatni?!

Az oroszok megcsinálják, hogy kitáraznak ránk, ha vesztésre állnak már Ukrajnában, Moszkvától par száz km-re, legyél nyugodt felőle...

Szóval szerintem a NATO maradjon csak a picsáján, aztán fogja vissza magát, mert nekem pl. Ukrajna nem érne ennyit!

Ha itt arra gondolsz, hogy NATO államok vadászgépei nem ukrán hanem NATO tagállamok pilótáival beavatkoznak, akkor az azért elég nagy butaság. Már eleve miért is csinálnának ilyet? Miért nem indítanának helyette inkább 400-500 CM-et egyszerre. Ez nem nagy mennyiség, csupán egy átalakított Ohion van 154db Tomahawk amit teljes nyugalommal tudnának a Földközi-tengerről indítani. De ott van még a 6. flotta ami jelenleg áll egy hordozóból, egy Ticóból és 3db Arleigh Burke rombolóból (meg legalább 2 SSN), ez is több 100db Tomahawkot jelent összesen. Bár az igaz, hogy jelenleg a Vörös-tengeren tartózkodnak, de arra néhány órára ami ahhoz kell, hogy indítsák a CM-eket a kutyának nem fognak onnan hiányozni (az Adeni-öbölben rajtuk kívül is vannak hajók).

Mert először az lesz az indok, hogy "csak lelőjük a NATO tagállam felé tartó rakétákat". Persze ilyen indokkal aztán ki lehet majd terjeszteni a "védőernyőt" fokozatosan Kelet felé. Nem az orosz csapatok elleni csapásokkal kezdenék.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 128
113
Donyeck a frontvonalon fekszik, az volna a meglepő ha nem kapna. Ugye nem kell bemutatnom hogy mit kaptak a fronttól kurva messze lévő ukrán városok az oroszoktól?
Azt ugye vágod, hogy szerintetek ez a háború 2022-ben kezdődött? A 2014-22 közti 6 évben - háború híján - nevezhetjük "terrorbombázásnak" a Donyeck elleni támadásokat? (Mondjuk megjegyzem: piacterek, buszmegállók elleni támadások háború esetén is annak minősülnek.) Mutass már olyan orosz csapást, ami direktben polgári lakosság ellen irányult. Azt most nem számítanám oda, hogy olyan szállodák pukkantak el, ahol a NATO országok zsoldosai tengették a mindennapjaikat.
Tetszik, ahogy próbálod igazolni az igazolhatatlant, pusztán ruszofóbiából... A logika nem az erősséged, szerintem ne is próbálkozz vele. Menj, mert hamarosan lejár a műszakod! :D
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 362
77 047
113
Mert először az lesz az indok, hogy "csak lelőjük a NATO tagállam felé tartó rakétákat". Persze ilyen indokkal aztán ki lehet majd terjeszteni a "védőernyőt" fokozatosan Kelet felé. Nem az orosz csapatok elleni csapásokkal kezdenék.
Semmilyen NATO-orosz háború nem lesz.
Se kicsi se nagy, se 1 gép, de 50.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 192
113
Semmilyen NATO-orosz háború nem lesz.
Se kicsi se nagy, se 1 gép, de 50.
Legyen igazad! Csak sajnos eszembe jutott a Pólya-féle urna modell valószínűségszámítása; avagy a világháborúk eszkalációs mintázatát követjük (főleg az elsővel analóg, ami a kövi balkáni háborúnak indult és az "úgy sem merik" vezetett oda, ahová).
Visszatérve, volt ugye az us-magizomer kutatás, nato araszolás. Ez eleve a háború vszínűségét emelte. Utána szines forradalmak, tavaszok az orosz határon innen és túl. Ez sem a békét jósolta. Utána 2014-22, majd a kkm, fegyverszállítások. Most meg látjuk hol járunk. Végig az urna modell szélső ágán haladunk (legmagasabb vszínűség a két lehetséges esemény egyikére.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Az ukrán légvédelem lakossági infrastruktúrát talált el Harkovban

Andrej Marocsko nyugalmazott LPR alezredes elmondta, hogy az ukrán légvédelmi rendszerek csaptak le Harkov lakossági infrastruktúrájára.
Tisztázta, hogy ez a rakéta rendellenes kilövése miatt történt. Jelenleg a mentőszolgálat és az SBU tisztjei érkeztek a helyszínre, hogy elfedjék az incidens nyomait.
„Az ukrán légvédelmi rendszer rendellenes működése következtében egy légvédelmi rakéta polgári objektumot talált el. A légvédelmi komplexum a város északi negyedében volt. A mentők és az SBU érkeztek a helyszínre, akiknek a feladatai közé tartozik a „baráti” tűz elrejtése” – mondta Marochko.

- Ők csak Belgorodot szerették volna ébreszteni.


Egy kamikaze drónt lőttek le a Kinburn-csúcson új NATO lőszerrel


Az orosz Dnyepr csapatok drónellenes védelmének kiszámítására szolgáló hadművelet során a Kinburn-csúcson, a Herszon régióban egy ukrán kamikaze drónt lőttek le, amelyet új típusú, feltehetően NATO-országokban gyártott lőszerrel szereltek fel. A „Skala” hívójelű egység parancsnoka jelentette ezt a RIA Novosztyi ügynökségnek.
"Lelőttünk egy FPV drónt, amely új lőszert szállított. Miután megsemmisítettük a géppuskáinkkal, megvizsgáltuk ezt a lőszert. Könnyű ötvözetből készült, és kisebb volt a súlya. Úgy tűnik, ez a legújabb minta NATO-országokból származó lőszert, amelyet továbbra is tanulmányozunk” – jegyezte meg a katona.
Az egység képviselői szerint a lőszer kis súlya miatt jelentősen megnő a vele felszerelt drón hatótávolsága.



Németországban pánikba estek az ukrán fegyveres erők arcvonalánál tett látogatás után

Franz-Stefan Gadi
katonai elemző a Tagesschaunak adott interjújában azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erőknek a nyár végéig nem lesz ideje kompenzálni a kritikus létszámhiányt.
Gadi korábban járt a fronton, és meglátogatta az ukrán hadsereg egységeit.
„Az egyik fő probléma a személyzet hiánya. Ezt a problémát nem lehet azonnal megoldani. Hónapok teltek el, mire új csapatokat küldenek a frontra. A létszámhiányt nagy valószínűséggel a nyár végéig nem pótolják” – jegyezte meg Gadi.
Szerinte a friss egységek idő előtti bevetése csak árt az ukrán fegyveres erőknek. Többek között a katonák alacsony kiképzése a motiváció csökkenéséhez, a veszteségek növekedéséhez és a harci hatékonyság csökkenéséhez vezet.
Hozzátette: jelen pillanatban az ukrán katonák hangulata jelentősen eltér attól, ami a tavalyi ellentámadás kezdete előtt volt.

- Bátor ember, még a frontra is kimegy, amúgy nem értené, milyen reménytelen a helyzet.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
Azt ugye vágod, hogy szerintetek ez a háború 2022-ben kezdődött? A 2014-22 közti 6 évben - háború híján - nevezhetjük "terrorbombázásnak" a Donyeck elleni támadásokat? (Mondjuk megjegyzem: piacterek, buszmegállók elleni támadások háború esetén is annak minősülnek.) Mutass már olyan orosz csapást, ami direktben polgári lakosság ellen irányult. Azt most nem számítanám oda, hogy olyan szállodák pukkantak el, ahol a NATO országok zsoldosai tengették a mindennapjaikat.
Tetszik, ahogy próbálod igazolni az igazolhatatlant, pusztán ruszofóbiából... A logika nem az erősséged, szerintem ne is próbálkozz vele. Menj, mert hamarosan lejár a műszakod! :D
14-ben kezdődött a krím elleni orosz támadással.

Az oroszok mindig csak katonai célpontokat támadnak. Valahogy mégis az ukrán civilek millióinak kellett elmenekülnie és valahogy mégis ukrán városok lettek teljesen elpusztítva. De ez biztos csak véletlen.
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
538
2 749
93
Mert először az lesz az indok, hogy "csak lelőjük a NATO tagállam felé tartó rakétákat". Persze ilyen indokkal aztán ki lehet majd terjeszteni a "védőernyőt" fokozatosan Kelet felé. Nem az orosz csapatok elleni csapásokkal kezdenék.
Minden ilyen dolog lényege az, hogy az ellenség nem fog visszalőni. De az ellenség itt vissza fog lőni. Mert képes rá. Lassan napi szinten megy 100as nagyságrendű rakéta Ukrajnára. Csak úgy érdeklődés szintjén, mondjuk a magyar légvédelem mit kezdene ezzel, ha szét akarnának itt kapni minden repteret? Vagy a lengyel?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Mert először az lesz az indok, hogy "csak lelőjük a NATO tagállam felé tartó rakétákat". Persze ilyen indokkal aztán ki lehet majd terjeszteni a "védőernyőt" fokozatosan Kelet felé. Nem az orosz csapatok elleni csapásokkal kezdenék.
Akkor ugyan azt mondom még mindig, legit célpontok lesznek ha berepülnek Ukrajnába, lőni fognak rájuk. Nekem az az érzésem ebben az esetben, hogy ahogy láttunk megcsapott Leokat, Bradleyt, Abramset, vészürítés után kupplung nélkül recsegőssen kettesbe vert Patriotot, megdrónozott NASAMSet/Pzh2000/Himars/Ceasart, látni fogunk szétcsapkodott nyugati repülőgépeket is. Ha annyian jönnek hogy game changer lesz és bukik az irosz konvencionális haderő, röppennek a Kindzsalok, Iszkanderek, csak morcosabb fejjel a bázisrepterek ellen, és egy utolsó kérdés esetleg még elsül az oroszoktól felénk, hogy szeretnénk e ezt stratégiai szinten is lejátszani, vagy sem?!

Szerintem ott baszódjon meg Ukrajna jelenlegi vezetése ahol van, ha ez a tétje a dolgok kifutásának!!!

Lehet játszani a keményet, csak az EU nem kemény, az oroszok meg igen, ebbe beleállunk nagy pofával, vesztünk!
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
Akkor ugyan azt mondom még mindig, legit célpontok lesznek ha berepülnek Ukrajnába, lőni fognak rájuk
senki nem áll le bunyózni a kocsmában a nagyobbal ha van nála bicska
és senki nem áll le bicskázni a nagyobbal ha van nála pisztoly
miért állna le az orosz a natoval egy hagyományos meccsre egy percig is
jobb esetben megy egy figyelmeztető icbm egy hordozócsoportra mindentől távol, a túloldalról egy válasz hmeymimre, és akkor lehet már miről beszélni, végre tisztázták a felek hogy miről is van szó, hogyan tovább
rosszabb esetben a figyelmeztetés rzeszovra ramsteinre efféle helyre megy, de mindenképp nukleáris töltettel, csak erre nem nagyon lehet olyan választ várni ami nem egy gyorsan pörgő spirált indít el
mert a lényeg azt tisztázni hogy itt most nem bunyó lesz...