[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 128
113
14-ben kezdődött a krím elleni orosz támadással.

Az oroszok mindig csak katonai célpontokat támadnak. Valahogy mégis az ukrán civilek millióinak kellett elmenekülnie és valahogy mégis ukrán városok lettek teljesen elpusztítva. De ez biztos csak véletlen.
A Krím elleni orosz "támadás" során hogy került a "frontvonalba" Donyeck? Főleg, hogy ez a "támadás" kimondottan vértelen és békés volt. Az urkánok közül aki akart hazament, de a többség maradt és betagozódott az oroszokhoz. Erre lenne válasz egy város terrorlövetése? Ne légy már ilyen "eccerű lélek" :D Vért izzadsz, hogy valahogy igazold a kapor terrort, de igazából csak magadat égeted. Az ukránok milliói valóban leléptek otthonról, de sokkal inkább a kényszersorozás okán, meg persze a kilátástalan otthoni gazdasági helyzet miatt. Én itthon még olyan ukránnal nem találkoztam, aki azt mondta volna, hogy azért lépett le, mert az oroszoktól retteg. Sokkal inkább az ukronáci sorozóktól...
Ami a "városok teljes elpusztítását" illeti: ilyen kizárólag a frontvonali településeken történt, nem nagyon látok ukrán hátországi várost elpusztítva. A frontvonali városok meg jórészt orosz települések, akkor most ők is hisztizzenek? Egyébként ha a konkrét támadásokat nézzük igenis valós, hogy az oroszok legtöbbször csak katonai célpontokat lőttek, a piacterek és lakónegyedek szétlövetése kapor sajátosság. Még az odesszai lakóházak is "danger close" módon lettek megritkítva, mert a légvédelmetek eszetlenül alacsony szögben is indít.
Szóval kismeszes, ne erőlködj tovább. Takaríttasd ki a körleteket, és legyen rend a folyosón. A többit hagyd. :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 378
45 779
113
Összefoglaló 2024. március 27-én reggel

▪️Herson irányában az orosz fegyveres erők továbbra is kiütik az ellenséget Krynkiből , rohamműveletek folynak. Az ukrán fegyveres erők kénytelenek csökkenteni a személyzet jelenlétét, a Dnyeper mentén minden munkaerő- és utánpótlás-szállítást UAV-kezelőink akadályoznak. Az élelmiszerek és egyéb rakományok ellenség általi szállítása többek között helikopterekkel történik.

▪️A Zaporozsjei Fronton az orosz fegyveres erők Rabotino térségében nyomulnak előre, magán a lakott területen az ellenséges gyalogság számos lövészárokban és kommunikációs járatban helyezkedik el tüzérségünk és drónjaink támadásai alatt.

▪️Marinkától délre egységeink Novomikhailovka község központi részén tömörülnek, ahol a harcok már hetek óta folynak.

▪️Avdeevkától nyugatra az orosz hadsereg támadásba kezdett Szemjonovka falu ellenséges állásai ellen. Az ellenség kazettás lőszerekkel, drónokkal támad, és tartalékokat hoz fel.

▪️A Chasov Yar felé vezető irányban arról számolnak be, hogy az ukrán fegyveres erők egységeket készülnek kivonni Bogdanovkából , amiért hónapok óta folynak a harcok. Általában ez az információ beleillik az ellenség azon tervébe, hogy csökkentsék a frontvonalat és vonják vissza a csapatokat az előkészített pozíciókba. A nácik azonban hagynak ott egységeket, hogy lassítsák csapataink előrenyomulását.

▪️Krasznolimanszkij irányában az orosz fegyveres erők Ternov külterületére nyomulnak, az ellenség létszámhiánnyal küzd, korábban arról számoltak be, hogy az Ukrán Fegyveres Erők állománya írásban megtagadta a harci kapcsolatfelvételt a rotáció hiányára és a nem kielégítő erkölcsi és pszichológiai állapotra hivatkozva.

▪️A nácik továbbra is naponta többször lőnek a belgorodi régió polgári lakosságára az MLRS-ből. Tegnap négy civil megsebesült az ellenséges csapásokban.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 204
113
senki nem áll le bunyózni a kocsmában a nagyobbal ha van nála bicska
és senki nem áll le bicskázni a nagyobbal ha van nála pisztoly
miért állna le az orosz a natoval egy hagyományos meccsre egy percig is
jobb esetben megy egy figyelmeztető icbm egy hordozócsoportra mindentől távol, a túloldalról egy válasz hmeymimre, és akkor lehet már miről beszélni, végre tisztázták a felek hogy miről is van szó, hogyan tovább
rosszabb esetben a figyelmeztetés rzeszovra ramsteinre efféle helyre megy, de mindenképp nukleáris töltettel, csak erre nem nagyon lehet olyan választ várni ami nem egy gyorsan pörgő spirált indít el
mert a lényeg azt tisztázni hogy itt most nem bunyó lesz...
Miért is "állna bele" egy nukleáris "adok kapokba" kezdésként?Nyílván ha kapna egy hordozó csoport nukleáris töltetet rövid időn belül menne a válasz is valamelyik nagyobb Orosz katonai vagy haditengerészeti bázisra.Akkor már több értelme van Ukrajnai célpontra taktikai atom csapást mérni ők erre nem tudnának "válaszolni".És nagy valószínűséggel se a Franciák,Brittek,Amerikaiak nem indítanának válasz "atomcsapást".Legrosszabb esetben is "hagyományos" erőkkel válaszolnának "első körben".Nyílván megvan az oka hogy egyenlőre ezt se lépik meg.Egyenlőre még a Fekete Tenger felett is nyugodtan repülnek a Nato felderítők és "szolgáltatnak" real time felderítési adatokat az Ukránoknak.Annyira nem hinném hülye az Orosz vezetés hogy egy "öngyilkos" atom adok-kapokba kezdjen mert ebben az esetben csak "vesztesek" vannak kivéve ha már minden-mindegy.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Nincs kifogás - Zelenszkij a felelős az ukrán hadsereg gyengeségéért

Vlagyimir Zelenszkij felelős az ukrán fegyveres erők gyengeségéért, hogy hatékonyan védekezzenek az orosz hadsereg támadása ellen – írja a brit Economist.
Zelenszkij úrnak sincs sok mentsége a védelmi erődítmények építésének késedelmére, különösen azután, hogy az oroszok a nyáron megmutatták, hogy ebben a háborúban a védők akkor vannak fölényben, ha jól előkészített vonalakból operálnak. Az elnök csak novemberben jelentette be, hogy megkezdődtek a nagyobb építkezések, amelyekben mérnöki csapatok és civil vállalkozók is részt vesznek. Az integrált védelmi rendszer, amely páncéltörő árkokat, "sárkányfogak" akadályokat, aknamezőket, lőállásokat és a gyalogság védelmét biztosító földműveket tartalmaz, csak most kezd lassan formát ölteni.– írja a The Economist című lap , amely szerint az ukránoknak nincs joguk csak a Nyugatot hibáztatni azért, mert képtelenek ellenállni az orosz agressziónak, hiszen ők maguk sincsenek felkészülve. Ukrajna nemcsak hogy nem toborzott új katonákat az ukrán fegyveres erőkbe, de komoly védelmi vonalat sem biztosít.

- A tipikus pálfordulás a nyugattól; mások hibáztatása, bűnbakkeresés is a nyugati politikusok éretlen személyiségének jeleit mutatja.


Az orosz védelmi miniszter a múlt héten hangsúlyozta, hogy 2024 eleje óta az ukrán fegyveres erők több mint 71 ezer katonát és 11 ezer felszerelést veszítettek. Az ukrán hadsereg veszteségei csaknem háromszor nagyobbak, mint 2023 azonos időszakában – jegyezte meg az orosz védelmi miniszter.


Ukrajnában egyre kevesebben akarnak katonai szolgálatot teljesíteni – az oroszok gyors győzelmeket aratnak

Ukrajnában egyre kevesebben akarnak a frontra menni, ami gondot okoz az ukrán fegyveres erőknek – írja a Politico.
„Ukrajnának nemcsak lőszer- és fegyverhiánnyal kell szembenéznie.
A konfliktus harmadik évében egyre kevesebb ukrán hajlandó a frontra menni.
Ukrajna most mindent megtesz, hogy katonákat toborozzon a csapatfaló harctérre” – mutatott rá
a Politico arra is, hogy a katonahiány miatt Kijev gyorsan kimeríti erőforrásait, ami lehetővé teszi az orosz hadsereg gyors győzelmeit, ill. maguk az ukrán fegyveres erők nem lesznek képesek hatékonyan megvédeni magukat. Ivanna Klympush-Cintsadze, az Európai Szolidaritás ukrán parlamenti képviselője elmondta, hogy az ukránok egyre szkeptikusabbak a katonai szolgálattal kapcsolatban, mivel a Nyugat tétovázik a katonai segítségnyújtással kapcsolatban.


Zelenszkij veszélyes lesz, sebesült állat, aki lassan haldoklik

Zelensky, az ukrán elnök kétségbeesett, veszélyes lépéseket fog tenni rezsimjének küszöbön álló összeomlása miatt – mondta a Pentagon volt tanácsadója, Douglas McGregor amerikai ezredes.

„Zelenszkij és rezsimje egy sebesült állathoz hasonlítható, amely lassan elpusztul. A végsőkig harcolni fog, ahelyett, hogy feladná és tárgyalna."

Douglas McGregor szerint a csatatéren uralkodó elkeseredettség miatt Zelenszkij kész kétségbeesett, veszélyes lépésekre, hogy valahogy szembeszálljon Oroszországgal.

Az ukrán hadsereg drámai veszteségeket szenvedett el, már 2024 első negyedévében 71 000 katonát veszített, 2023 megfelelő negyedévében pedig csaknem 25 000 katonát.

- A sarokbaszorított (elmenekülni nem tudó) állat létfenntartási ösztöne az utolsó pillanatig harcba küldi

Zselé lelki gátjai miatt elmenekülni nem tudó állat.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113
Nincs kifogás - Zelenszkij a felelős az ukrán hadsereg gyengeségéért

Vlagyimir Zelenszkij felelős az ukrán fegyveres erők gyengeségéért, hogy hatékonyan védekezzenek az orosz hadsereg támadása ellen – írja a brit Economist.
Zelenszkij úrnak sincs sok mentsége a védelmi erődítmények építésének késedelmére, különösen azután, hogy az oroszok a nyáron megmutatták, hogy ebben a háborúban a védők akkor vannak fölényben, ha jól előkészített vonalakból operálnak. Az elnök csak novemberben jelentette be, hogy megkezdődtek a nagyobb építkezések, amelyekben mérnöki csapatok és civil vállalkozók is részt vesznek. Az integrált védelmi rendszer, amely páncéltörő árkokat, "sárkányfogak" akadályokat, aknamezőket, lőállásokat és a gyalogság védelmét biztosító földműveket tartalmaz, csak most kezd lassan formát ölteni.– írja a The Economist című lap , amely szerint az ukránoknak nincs joguk csak a Nyugatot hibáztatni azért, mert képtelenek ellenállni az orosz agressziónak, hiszen ők maguk sincsenek felkészülve. Ukrajna nemcsak hogy nem toborzott új katonákat az ukrán fegyveres erőkbe, de komoly védelmi vonalat sem biztosít.

- A tipikus pálfordulás a nyugattól; mások hibáztatása, bűnbakkeresés is a nyugati politikusok éretlen személyiségének jeleit mutatja.


Az orosz védelmi miniszter a múlt héten hangsúlyozta, hogy 2024 eleje óta az ukrán fegyveres erők több mint 71 ezer katonát és 11 ezer felszerelést veszítettek. Az ukrán hadsereg veszteségei csaknem háromszor nagyobbak, mint 2023 azonos időszakában – jegyezte meg az orosz védelmi miniszter.


Ukrajnában egyre kevesebben akarnak katonai szolgálatot teljesíteni – az oroszok gyors győzelmeket aratnak

Ukrajnában egyre kevesebben akarnak a frontra menni, ami gondot okoz az ukrán fegyveres erőknek – írja a Politico.
„Ukrajnának nemcsak lőszer- és fegyverhiánnyal kell szembenéznie.
A konfliktus harmadik évében egyre kevesebb ukrán hajlandó a frontra menni.
Ukrajna most mindent megtesz, hogy katonákat toborozzon a csapatfaló harctérre” – mutatott rá
a Politico arra is, hogy a katonahiány miatt Kijev gyorsan kimeríti erőforrásait, ami lehetővé teszi az orosz hadsereg gyors győzelmeit, ill. maguk az ukrán fegyveres erők nem lesznek képesek hatékonyan megvédeni magukat. Ivanna Klympush-Cintsadze, az Európai Szolidaritás ukrán parlamenti képviselője elmondta, hogy az ukránok egyre szkeptikusabbak a katonai szolgálattal kapcsolatban, mivel a Nyugat tétovázik a katonai segítségnyújtással kapcsolatban.


Zelenszkij veszélyes lesz, sebesült állat, aki lassan haldoklik

Zelensky, az ukrán elnök kétségbeesett, veszélyes lépéseket fog tenni rezsimjének küszöbön álló összeomlása miatt – mondta a Pentagon volt tanácsadója, Douglas McGregor amerikai ezredes.

„Zelenszkij és rezsimje egy sebesült állathoz hasonlítható, amely lassan elpusztul. A végsőkig harcolni fog, ahelyett, hogy feladná és tárgyalna."

Douglas McGregor szerint a csatatéren uralkodó elkeseredettség miatt Zelenszkij kész kétségbeesett, veszélyes lépésekre, hogy valahogy szembeszálljon Oroszországgal.

Az ukrán hadsereg drámai veszteségeket szenvedett el, már 2024 első negyedévében 71 000 katonát veszített, 2023 megfelelő negyedévében pedig csaknem 25 000 katonát.

- A sarokbaszorított (elmenekülni nem tudó) állat létfenntartási ösztöne az utolsó pillanatig harcba küldi

Zselé lelki gátjai miatt elmenekülni nem tudó állat.
Na akkor ennyi volt Big Z-nek! A nyugat hivatalosan is leírta! Hasznos hülye volt, most már mehet, el van engedve a keze. Kezdik felkészíteni a médián keresztül a közvéleményt hogy ő a bűnös nem a nyugat!
Amúgy meg ez csak egy proxy háború volt az USA és Kína között, amit pont Ukrajna földjén vívtak meg. Csak annyi történt hogy az USA nem akarván elveszteni világuralmi státuszát, meg akarta akadályozni egy Oroszország-Kína közötti szövetség létrejöttét. Ha pedig meggyengítik Oroszországot akkor az nem akar majd Kínával szövetségre lépni, hiszem egy gyenge alárendelt csatlós szerep jut majd neki, amit meg ugye nem akar. Így nyer az USA vagy 15 évet , amíg Oroszország újra megerősödik (legalább is ez lehetett az amerikai terv).
De nagyon nem jött be.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 371
113
Minden ilyen dolog lényege az, hogy az ellenség nem fog visszalőni. De az ellenség itt vissza fog lőni. Mert képes rá. Lassan napi szinten megy 100as nagyságrendű rakéta Ukrajnára. Csak úgy érdeklődés szintjén, mondjuk a magyar légvédelem mit kezdene ezzel, ha szét akarnának itt kapni minden repteret? Vagy a lengyel?

A lengyel reptereket Patriot ütegek védik. A mieinket nem, de nem tőlünk szállnának fel a gépek, miért lőne ide az orosz? Pont azt az országot támadva, amely egyedül nem szállít fegyvert az ukránoknak, meg a legkevésbé ellenséges velük?

Akkor ugyan azt mondom még mindig, legit célpontok lesznek ha berepülnek Ukrajnába, lőni fognak rájuk. Nekem az az érzésem ebben az esetben, hogy ahogy láttunk megcsapott Leokat, Bradleyt, Abramset, vészürítés után kupplung nélkül recsegőssen kettesbe vert Patriotot, megdrónozott NASAMSet/Pzh2000/Himars/Ceasart, látni fogunk szétcsapkodott nyugati repülőgépeket is. Ha annyian jönnek hogy game changer lesz és bukik az irosz konvencionális haderő, röppennek a Kindzsalok, Iszkanderek, csak morcosabb fejjel a bázisrepterek ellen, és egy utolsó kérdés esetleg még elsül az oroszoktól felénk, hogy szeretnénk e ezt stratégiai szinten is lejátszani, vagy sem?!

Az orosz légierő nem repül be ukrajna felé most sem, majd felvállalja a légi összecsapást, ha nyugati vadászgépek járőröznek mondjuk először csak nyugat-ukrajna felett?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 290
13 725
113
Ha pedig meggyengítik Oroszországot akkor az nem akar majd Kínával szövetségre lépni, hiszem egy gyenge alárendelt csatlós szerep jut majd neki, amit meg ugye nem akar.
Én úgy érzem, hogy pont ez történt. Ha bejön a papírforma és az orosz hadsereg pár hét alatt legyőzi az ukránokat, akkor az oroszok mai is egyenrangú félként beszélhetnének a kínaiakkal. Nem ez történt. Jelenleg teljesen kiszolgáltatottak.
Viszont az, hogy Kína a hónuk alá nyúlt, eléggé beárazza a konfliktus kimenetelét.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
A lengyel reptereket Patriot ütegek védik. A mieinket nem, de nem tőlünk szállnának fel a gépek, miért lőne ide az orosz? Pont azt az országot támadva, amely egyedül nem szállít fegyvert az ukránoknak, meg a legkevésbé ellenséges velük?



Az orosz légierő nem repül be ukrajna felé most sem, majd felvállalja a légi összecsapást, ha nyugati vadászgépek járőröznek mondjuk először csak nyugat-ukrajna felett?
Nem repül be? Az lehet hogy nem olyan sűrűn, mint korábban, de gyakorlatilag szétszedték az ukrán légierőt, a légvédelem ellen meg messziről stand off fegyverekkel operálnak biztonságos távolból. Amíg volt értékelhető ukrán légi tevékenység, bementek, voltak légiharcok is, nem egy orosz pilótáról köztudott hogy ászokká váltak.

S igen, VADÁSZNI fognak a nyugatiakra, ami vérdíj volt egy leora/abramsre, azt nyugodtan meg lehet szorozni 3 al szerintem, ami majd a lelőtt nyugati gépekre/pilótákra fog menni.

Mondom, én kihagynám ezt az eszkalációs lejtőt, a saját érdekünkben is!
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
Akkor már több értelme van Ukrajnai célpontra taktikai atom csapást mérni
nem csak a műfaji besorolást kell tisztázni
hanem azt is hogy nem a mi lakásunk lesz szétverve
le lehet meccselni az ügyet az utcán - ez a hordozócsoport és hmeymim - de ha behozod a bunyót a lakásba akkor a te lakásod is szét lesz verve
az usa katonai stratégiájának száz+ éves sikere azon alapszik, hogy a háborúikat mindig külföldön vívják meg
egy ukrajnai taktikai nukinak az üzenete az, hogy ez a háború is megvívható valahol máshol
nem jó, rossz üzenet
a putyin érti az ilyet, ha nukleáris eszkalációval deeszkalálna akkor azt nem ukrajnában kell megtennie, ki kell vinnie az utcára
kérdés hogy kissinger halála óta van-e bárki a túloldalon aki felérné ésszel az üzenetet
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 204
113
nem csak a műfaji besorolást kell tisztázni
hanem azt is hogy nem a mi lakásunk lesz szétverve
le lehet meccselni az ügyet az utcán - ez a hordozócsoport és hmeymim - de ha behozod a bunyót a lakásba akkor a te lakásod is szét lesz verve
az usa katonai stratégiájának száz+ éves sikere azon alapszik, hogy a háborúikat mindig külföldön vívják meg
egy ukrajnai taktikai nukinak az üzenete az, hogy ez a háború is megvívható valahol máshol
nem jó, rossz üzenet
a putyin érti az ilyet, ha nukleáris eszkalációval deeszkalálna akkor azt nem ukrajnában kell megtennie, ki kell vinnie az utcára
kérdés hogy kissinger halála óta van-e bárki a túloldalon aki felérné ésszel az üzenetet
Kissinger idejében is "csuklóból" válaszoltak volna legalább akkora "erővel" egy ilyen támadásra.Ha "lejátszák" egymással Ukrajnában fogják véleményem szerint.Nukleáris elrettentésnek pont az egyik értelme ha másik fél azzal támad azonnal meg tudják "torolni".És ugyanígy tenne az Orosz akkor is ha nem "otthon" kapnának az Orosz erők "atomot".
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 870
113
Én úgy érzem, hogy pont ez történt. Ha bejön a papírforma és az orosz hadsereg pár hét alatt legyőzi az ukránokat, akkor az oroszok mai is egyenrangú félként beszélhetnének a kínaiakkal. Nem ez történt. Jelenleg teljesen kiszolgáltatottak.
Viszont az, hogy Kína a hónuk alá nyúlt, eléggé beárazza a konfliktus kimenetelét.

Én nem látok itt alá és fölérendeltséget. Úgy működnek, ahogy két egymásra tolt és közös vágányra kényszerített atomhatalom békében - hivatalosan -, közös szövetségi rendszeren kívül együtt tud katonailag működni.

Két hónap se kellett hozzá, de 2022 áprilisában a ruszki béketervet aláírták az ukránok. De jött BoJo ...

Simplicius legújabb:

Idézet:
Here’s one indepth theory as to how it likely really happened:

According to the "subjective data" available to me, terrorists from among the citizens of Tajikistan fell under religious lessons conducted on the Internet (watch the video), which were the ideological instructions of the "Islamic State of Valayat Khorosan (IGVC)".
Also, as I know, at least one of them was in a chat room called "Rahnamo ba Khuroson" (Rohnamo ba Khuroson).
A citizen of Tajikistan, Salmon Khurosoni, was (and is) curating religious processing groups. It was Salmon Khurosoni who made the primary recruitment approach to Islamic terrorists.
There is also information in certain circles that Khurosoni is an intermediate link between the Islamic State of Khorosan Wilayat (IGVC) and the Central Intelligence Agency (CIA) of the United States.
Despite the fact that the terrorists of the Islamic State do not promise financial rewards for their terrorist attacks, but promise eternal Paradise ... nevertheless, with the assistance of Salmon Khorosani, an amount of 500,000 rubles was approved, which was supposed to cover the costs of the attack.
After that, the tasks and instructions in Turkey were already set by an emissary-mediator, who, presumably, is a staff member of a foreign special service (resident). And they, in turn, sent bayats (the oath of ISIS) to the same Salmon Khurosoni.
Also, Ukraine was not the last link in their withdrawal plan. Another unidentified emissary of foreign intelligence, who is in Ukraine, was supposed to send them directly to Turkey, and then to Afghanistan.
It is in Afghanistan that the alleged ideological (namely ideological, I'm not talking about the customer) leader of the terrorist attack in Moscow, Salmon Khurosoni, is located.
In fact, we see the apotheosis of the development of hybrid terrorism, namely brand franchising – one side aiming to strike at the other, resorts to the help of a third. Including on the basis when the performer is recruited under the third flag, that is, he thinks that he is fulfilling one will, when in reality there is another behind it.

There are a few simple facts:

1. First and the most important, these mercenaries did not declare ISIS goals and its ideology in any way during the action. They did not make any demands. They did not voice any statements.

2. They followed a well-planned timing that allowed them to leave the scene of the crime before the Special Forces arrived. Then they tried to run away to Ukraine. Any ideological self-sacrifice was out of the question.

3. They received money for the attack. Half of the amount was given to them before the terrorist attack, the other half is to be received after the evacuation.

4. They did not commit suicide while being detained. They did not even try to do it. They just ran like rats. They did not even try to fight. They were all captured alive.


Bortnikov:
  • He believes Ukraine, U.S., and UK are behind the attacks
  • He has some preliminary evidence to suggest this link, while investigations are ongoing
  • His preliminary findings are that the terrorists were in fact “expected” on the Ukrainian border by their handlers
  • He implies Budanov will be eliminated for his actions

Putyin:
In short: “We’re willing to pretend this was ISIS if you sit back at the table and make some amends while working toward common goals. But if you want to play hard ball, we’ll “find” blame for Ukraine and then up the temperature severely on them, by way of massive infrastructure strikes and military escalations.”

One source from the Russian President’s entourage reported information that Vladimir Putin is considering a harsh ultimatum to Ukraine. The people demand victory and the President is ready for tough decisions.

In order to complete the Northern Military District and save as many lives of our soldiers as possible, and also to avoid a new mobilization, Vladimir Putin is considering the option of a harsh ultimatum to Ukraine. Putin will demand the withdrawal of Ukrainian troops from Russian territory (new regions) and the voluntary surrender of Kharkov, Nikolaev and Odessa. In case of refusal, Moscow will declare real war on Kyiv within 24 hours. After which, within 72 hours, Kyiv, Lviv, Dnieper, Poltava, Ternopil and Vinnitsa will be destroyed. The rest of Ukraine will be subject to massive missile and bomb attacks. Tu-22M3 bombers using FAB-5000 bombs will destroy all bridges across the Dnieper, civilian airports, and all railway infrastructure. The center of Kyiv, all administrative buildings and bunkers will be destroyed by "Daggers". All power station substations will be destroyed by a single missile and bomb attack from Tu-95ms bombers.

The special forces of the Russian Armed Forces in Kyiv will detain the entire top leadership of Ukraine, and if impossible, liquidate them on the spot.

And this is just the beginning! In 48 hours the climax will begin.


Durva!

Ajánlom még az írásból ezt a részt!

Marat Khairulin:
Terrortámadás Moszkvában:
Tádzsik ösvény a britekhez vezet London elővette a régi csontvázakat a szekrényből Írta: Marat Khairulin

Több lett, mint 10k karakter, így nem raktam be.

Más.

Ehehe:
https://twitter.com/i/status/1772745468109312306

Őt ütötték el a nemukrán terroristák menekülés közben:
GJm_nAqWMAA1W54
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 807
113
Én nem látok itt alá és fölérendeltséget. Úgy működnek, ahogy két egymásra tolt és közös vágányra kényszerített atomhatalom békében - hivatalosan -, közös szövetségi rendszeren kívül együtt tud katonailag működni.

Két hónap se kellett hozzá, de 2022 áprilisában a ruszki béketervet aláírták az ukránok. De jött BoJo ...

Simplicius legújabb:

Idézet:
Here’s one indepth theory as to how it likely really happened:





1. First and the most important, these mercenaries did not declare ISIS goals and its ideology in any way during the action. They did not make any demands. They did not voice any statements.

2. They followed a well-planned timing that allowed them to leave the scene of the crime before the Special Forces arrived. Then they tried to run away to Ukraine. Any ideological self-sacrifice was out of the question.

3. They received money for the attack. Half of the amount was given to them before the terrorist attack, the other half is to be received after the evacuation.

4. They did not commit suicide while being detained. They did not even try to do it. They just ran like rats. They did not even try to fight. They were all captured alive.


Bortnikov:
  • He believes Ukraine, U.S., and UK are behind the attacks
  • He has some preliminary evidence to suggest this link, while investigations are ongoing
  • His preliminary findings are that the terrorists were in fact “expected” on the Ukrainian border by their handlers
  • He implies Budanov will be eliminated for his actions

Putyin:
In short: “We’re willing to pretend this was ISIS if you sit back at the table and make some amends while working toward common goals. But if you want to play hard ball, we’ll “find” blame for Ukraine and then up the temperature severely on them, by way of massive infrastructure strikes and military escalations.”

One source from the Russian President’s entourage reported information that Vladimir Putin is considering a harsh ultimatum to Ukraine. The people demand victory and the President is ready for tough decisions.

In order to complete the Northern Military District and save as many lives of our soldiers as possible, and also to avoid a new mobilization, Vladimir Putin is considering the option of a harsh ultimatum to Ukraine. Putin will demand the withdrawal of Ukrainian troops from Russian territory (new regions) and the voluntary surrender of Kharkov, Nikolaev and Odessa. In case of refusal, Moscow will declare real war on Kyiv within 24 hours. After which, within 72 hours, Kyiv, Lviv, Dnieper, Poltava, Ternopil and Vinnitsa will be destroyed. The rest of Ukraine will be subject to massive missile and bomb attacks. Tu-22M3 bombers using FAB-5000 bombs will destroy all bridges across the Dnieper, civilian airports, and all railway infrastructure. The center of Kyiv, all administrative buildings and bunkers will be destroyed by "Daggers". All power station substations will be destroyed by a single missile and bomb attack from Tu-95ms bombers.

The special forces of the Russian Armed Forces in Kyiv will detain the entire top leadership of Ukraine, and if impossible, liquidate them on the spot.

And this is just the beginning! In 48 hours the climax will begin.
Így elolvasva és leírva hangzatos, csak nekem az a kérdésem, hogy valóban meg van hozzá (az atomot nem ide számítva) a kellő erő? Mert ez a kijelentés azt feltételezi, hogy az oroszoknak teli a raktár különböző fajta fegyverekből és ez alapján csak fél gőzzel nyomták eddig a háborút az ukránok ellen, ami azért számomra kétséges.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 872
27 445
113
Na akkor ennyi volt Big Z-nek! A nyugat hivatalosan is leírta! Hasznos hülye volt, most már mehet, el van engedve a keze. Kezdik felkészíteni a médián keresztül a közvéleményt hogy ő a bűnös nem a nyugat!
Amúgy meg ez csak egy proxy háború volt az USA és Kína között, amit pont Ukrajna földjén vívtak meg. Csak annyi történt hogy az USA nem akarván elveszteni világuralmi státuszát, meg akarta akadályozni egy Oroszország-Kína közötti szövetség létrejöttét. Ha pedig meggyengítik Oroszországot akkor az nem akar majd Kínával szövetségre lépni, hiszem egy gyenge alárendelt csatlós szerep jut majd neki, amit meg ugye nem akar. Így nyer az USA vagy 15 évet , amíg Oroszország újra megerősödik (legalább is ez lehetett az amerikai terv).
De nagyon nem jött be.
Rendkívül elegáns. Rákötözték őket a medvebasztató bot végére, betolták a barlangba, most pedig lökik a busz alá.
Csakis az ukránok lehetnek a hibásak! Az nem lehet, hogy mi tévedtünk / rontottuk el / hoztunk döntést adatok helyett vágyálmok alapján!
Egyébként is, a kelet-európaiak untermenschek, még igazi kommunizmust se tudtak csinálni, a wunderwaffékat se tudják megfelelően használni, amiket adtunk nekik! Az le-he-tet-len, hogy a wunderwafféink nem wunderwaffék!
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 371
113
Nem repül be? Az lehet hogy nem olyan sűrűn, mint korábban, de gyakorlatilag szétszedték az ukrán légierőt, a légvédelem ellen meg messziről stand off fegyverekkel operálnak biztonságos távolból. Amíg volt értékelhető ukrán légi tevékenység, bementek, voltak légiharcok is, nem egy orosz pilótáról köztudott hogy ászokká váltak.

Még mindig vannak bevethető gépeik az ukránoknak, Szu-24 és Szu-27 is, amit szinte biztosan nem kaphattak külföldről (az amerikaiak kezén lehetett néhány darab titokban, de nem századnyi mennyiség), szóval a szétszedés nem volt teljesen sikeres. Az meg bebizonyosodott, hogy a reptereket BM-mel, CM-mel támadava sem lehet könnyen kiiktatni egy légierőt. Ahhoz kellene valós idejű információ, hogy éppen melyik reptér melyik pontján állnak a gépek, nem csalik vagy csalinak kitett roncsok-e, sőt lehetnek betonfedezékben is. Meg persze nem kizárt, hogy bizony lengyel repterekre vonták vissza a gépeket időről időre.

S igen, VADÁSZNI fognak a nyugatiakra, ami vérdíj volt egy leora/abramsre, azt nyugodtan meg lehet szorozni 3 al szerintem, ami majd a lelőtt nyugati gépekre/pilótákra fog menni.

Stealth (F-22, F-35) gépekkel szemben a nyugati 4, 4+. 4++ gen gépeknek sincs sok esélye.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Még mindig vannak bevethető gépeik az ukránoknak, Szu-24 és Szu-27 is, amit szinte biztosan nem kaphattak külföldről (az amerikaiak kezén lehetett néhány darab titokban, de nem századnyi mennyiség), szóval a szétszedés nem volt teljesen sikeres. Az meg bebizonyosodott, hogy a reptereket BM-mel, CM-mel támadava sem lehet könnyen kiiktatni egy légierőt. Ahhoz kellene valós idejű információ, hogy éppen melyik reptér melyik pontján állnak a gépek, nem csalik vagy csalinak kitett roncsok-e, sőt lehetnek betonfedezékben is. Meg persze nem kizárt, hogy bizony lengyel repterekre vonták vissza a gépeket időről időre.



Stealth (F-22, F-35) gépekkel szemben a nyugati 4, 4+. 4++ gen gépeknek sincs sok esélye.
Mennyi vizet zavar az a bizonyos ukrán megmaradt légierő most hogy kisiklóbombázták az ukikból a szart is az oroszok Avdijkában ?! Mennyit zavart mikor szétcsapták a kamovok a nagy uki ellentámadást?

Nem tudom mennyi gépet rejtegetnek az ukránok, de hogy már nem állnak bele az oroszok ellen légiharcokba mint az elején, az tisztán látszik, vagy azért mert nincs mivel, vagy azért mert rájöttek hogy értelmetlen. A lényegen nem változtat. Bújkálnak, és néha indítanak pár StormShadowt, kb ennyi a szerepük.

Ha F-35, pláne F-22 ami egyértelműen csak amerikai lehet, megjelenik ukrajna felett, és ott nincsen vele bírása az oroszoknak, szerintem tartós tejet mar nem kell venned, nekem se, de egy random amcsinak se.

Ezt így gondolja végig mindenki!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Az orosz hadsereg megtámadta az utolsó ukrán erődöt Avgyejevkától nyugatra

Március 26-án az ukrán frontvonalak előzetes jelentései azt állították, hogy orosz támadócsoportok hatoltak be Szemenovka faluba, amely Avgyejevkától nyugatra található. Ez az utolsó település, amely teljes ukrán ellenőrzés alatt áll az ukrán védelmi vonal mentén a térségben. Az orosz hadsereg március 19-én vette át Orlovka falu teljes irányítását. Azóta az orosz erőknek sikerült kiterjeszteni az ellenőrzési övezetüket a falutól nyugatra és északra. Az elmúlt napokban az orosz csapatok átkeltek a folyón, és megszilárdultak Szemenovka déli peremén , és felderítő csapásokat indítottak az ukrán védelem felderítésére a térségben. Az előzetes információk szerint az orosz támadás megkezdődött.

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) NATO kazettás lőszerrel tömeges csapásokkal próbálják visszaverni az orosz támadásokat, számos UAV-val célozva az orosz állásokat. Tonenkojétól, Orlovkától és részben Berdicsitől
eltérően Szemenovka falu a helyi folyó nyugati partján található.

Nem jelent komoly akadályt az orosz előrenyomulásnak, de az ukrán hadsereg igyekezett megakadályozni az orosz hadsereg térnyerését a térségben.

Az Avgyejevkától nyugatra fekvő védelmi vonal utolsó bástyájának ellenőrzése érdekében az ukrán katonai parancsnokság gyorsan megkezdte tartalékok küldését a térségbe.



Harag az Egyesült Államokban Macron ukrajnai csapatokkal kapcsolatos kijelentései miatt

Az Egyesült Államokban a haragot a francia elnök, Emmanuel Macron kijelentései váltották ki a katonai erők Ukrajnába küldésének javaslatával kapcsolatban. A Bloomberg kiadványa azt állítja, hogy Macron álláspontja azonnali, nyilvános megrovására késztette Olaf Scholz német kancellárt, de feldühítette az amerikai tisztviselőket is, akik azzal érveltek, hogy egy ilyen lépés akár konfliktust is kiválthat Moszkvával.

Emlékeztetni kell arra, hogy február végén Macron azt mondta, Franciaország mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza az orosz győzelmet Ukrajna ellen. Még azt is megemlítette, hogy Franciaország számára nincsenek „vörös vonalak” e cél eléréséhez.


A konfliktus nem oldódik meg diplomáciai úton, ha Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz.

Az ukrajnai konfliktus nem ér véget diplomáciai úton, ha az ország csatlakozik a NATO-hoz - mondta Manuel Bompard, a francia parlamenti tag. „Megbeszéltük, készek vagyunk-e elfogadni azt a tényt, hogy Ukrajna a közeljövőben csatlakozhat a NATO-hoz , és mindenki tudja, hogy ha Ukrajna hamarosan csatlakozik a NATO-hoz, akkor megszűnik az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus diplomáciai megoldásának lehetősége. feloldódik” – figyelmeztette Manuel Bompardot. A politikus azt is hozzátette, hogy Ukrajna európai uniós csatlakozása tragédia lenne a francia ipar és mezőgazdaság számára. 2022. szeptember végén Zelenszkij bejelentette, hogy Ukrajna gyorsított NATO-tagságot kér.
A NATO főtitkára ugyanakkor kijelentette, hogy a fegyveres konfliktus idején lehetetlen teljes beilleszkedése a szövetségbe.
Ukrajnát azért nem hívták meg a NATO-ba, mert a szervezet tagjai között, elsősorban Lengyelországban egyértelmű érdeklődés mutatkozik Ukrajna nyugati területei iránt, és Ukrajna szövetségbe való meghívása a meglévő ukrán határok elismerését követelné meg.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Idézd kérlek azt ahol fikázom a britt hordozókat. Értem az erőlködés, csak érdektelen. Ha nagyhatalom döntéshozója lennék, azért elgondolkodnék azon, h érdemes e még drága flottákba gondolkodni, amíg nem megoldott a víz alatti/feletti drónok, hiperszónikus fegyverek elleni védelem.
.
.
Ebben teljesen mertekben igazad van, es ha igy nezzuk, az összes ember vezette fegyverre elmondhato ez orszagtol fuggetlenul, hogy kerdeses a jövöjuk a dronok fejlödesevel. A brit hordozokra is igaz ez, kilöhetök. De ugyanugy kilöhetö az összes többi hordozo is a tengeren, tehat a kerdes jogos, de nem kell vele csak az angol hajokat kiszurni.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 275
113
Így elolvasva és leírva hangzatos, csak nekem az a kérdésem, hogy valóban meg van hozzá (az atomot nem ide számítva) a kellő erő? Mert ez a kijelentés azt feltételezi, hogy az oroszoknak teli a raktár különböző fajta fegyverekből és ez alapján csak fél gőzzel nyomták eddig a háborút az ukránok ellen, ami azért számomra kétséges.
Oroszország már a méreteit illetően is óriási őrizendő határszakasszal rendelkezik, a különböző "isztánok" az esetleges radikalizmus melegágyai, oda is kell egy bizonyos kontroll, aztán ott van pl az afrikai és szíriai szerepvállalás, oda is kell fegyveres erő, a Wagner sem önellátó, és a Wagner csak a legismertebb, a sok ismeretlenebb mellett, a orosz fegyvergyártás a hidegháború után sem lett leállítva, mert a belpiacra és exportra is termeltek, bár koránt sem annyit mint a VSZ idején, mégis szinte kisújjból hozzák ezt a több éve tartó háborút is, hogy bár nyilván nekik is termelni kell, de nincs komolyabb akadozás (mint a nyugati oldalon), pedig hetente volt hogy kb 40000 malacot lőttek el a teljes frontszakaszon. (de lehet többet, nem emlékszem pontosan), én úgy gondolom, hogy ha nincs is csordultig tele a raktár, de még elég messze van az a kongó ürességtől! Nem mellesleg szó volt itt is arról, hogy többműszakos munkarendben lesz növelve a termelés is,itt jegyezném meg azonnal, hogy ez még nagyon nem a hadigazdálkodásra való átállás a részükről!!!

szóval fegyverben szerintem nincs hiány, csak éppen annyit tolnak be amennyit be kell, az okot én sem értem minek húzni ezt ennyi ideig, de a dolgok jelenlegi állását figyelembe véve (a Nyugat immár egyre erősebb és nem csak eszközbeni szerepvállalása) már azért világos,még nagyon régen irtam itt egyszer, hogy lehet egy NATO vs Oroszország balhéra tartalékolnak, és ezért sem táraztak ki, de akkor sokan azt írták, hogy "milyen NATO? sosem lesz NATO vs Oroszország háború " vagy valami ilyesmit...

attól mert mondjuk a 31 tagországból a nagy többség azt gondolja aktívan ki kell vennie a részét ebből a konfliktusból,és van egy szerény kisebbség aki szerint meg nem kell belefolyni,még ha nem is 100%-os az egyetértés,attól ez még NATO művelet lesz !!.

pont olyan ez,mint ha azt mondanák az oroszok,hogy végeredményben nem is az oroszok harcolnak,hanem mondjuk Balkárföld, Ingusföld,Csecsenföld,Oszétia, Baskíria,Tuva,Burjátföld és Jakutföld stb .. de pl a murmanszki terület nem, meg az omszki,altjai terület sem,sőt még Csukcs-föld sem,így ez nem is Oroszország háborúja,csak ezek a közigazgatási területek végeznek egy önálló akciót , ami azért elég viccesen hangzana .. na kb ugyanez érvényes a NATO-ra is szerintem.

nincs 100% támogatottsága az akciónak,de ettől függetlenül még az NATO akció lesz és marad, mivel nincs sehol leírva hogy 100%-os támogatottság kellene bármihez is.

felesleges páraknak itt a szerencsent mosdatni ennek kapcsán ,semmi értelme .. én remélem,hogy hamar rájönnek hogy nem érdemes emelgetni a tétet,mert úgy is csak mi (Európa) baszunk rá,mert milyen lehetőségek vannak amit a nyugat rendre felvázol ?


Oroszország kivonul és vissza ad minden területet Ukrajnának,sőt még önerőből újjá is építi sőt kártérítést is fizet ? :D

vagy különben mi lesz ? megszünik az orosz államiság ? na ezt meg lehet próbálni,és ekkor lesznek kitárazva a silók .. ennyire egyszerű a történet, nem túl bonyolúlt,mivel nincs más opció.