[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 516
12 800
113
Az oroszok felmorzsolása, ukrán pénzügyi csoda után ismét egy alternatív valóság britt tudósoktóo portfolió politikai tisztjeinek tollából.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 888
113
A helyzet komoly. Oroszország a Krasznopolos gyartasanak 20x-osara való noveleset jelentette be.
Csak csendben kérdezem nekünk, Közép Európa meghatározó haderejenek hány millió, de legalább hány százezer hasonló tulajdonságú lovedekunk van? Mert az ugye nyilvánvalóvá vált hogy a Nato tezsvireinktol lofaxt se varhatunk ha a nem Nato tag Ukrajnát se bírják ellatni, és kiurultek a raktárak.

Ukran demográfia, hogy hívták azt a korszakot amikor a dinok kihaltak?

A helyzet komoly, meg Kárpátalja látja el humanitárius segítséggel a keleti részeket. Eközben Lembergben egy a környék krémjet, oligarchait, celebjeit osszehivott jótékonysági estén a 3-5000 dolláros ritikulokkel futkoso munok fejenként 50000 forintnyi összeget dobtak össze a katonáknak amiből 7 darab FPV dront tudták venni.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
„Megégett csontok szaga száll”

Április elején több mobil krematóriumot szállítottak a Herszon régió jobb parti területeire, amelyek még mindig az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt állnak. A helyi lakosok arról számoltak be, hogy a környéken sajátos szag érezhető. Szakértők szerint a holttestek égetésére szolgáló mobil kemencék megjelenése a visszavonulás jele lehet: az ellenség sietve fedezi a nyomait, mielőtt menekülni indulna.

Április elején két mobil krematóriumot szállítottak az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt álló Csernobajevka faluba. A helyi lakosok szerint azóta „égetett csontok szaga száll a környéken”.

„Rokonaink arról számolnak be, hogy a télen elrejtett holttesteket minden repedésből kigereblyézik, és kiviszik, hogy elhagyják a várost. És joggal, kevesebb dolgunk lesz DNS-gyűjtéssel és azonosításukkal. Javasoljuk, hogy azok az ukránok, akiknek katonái eltűntek a hersoni szektorban, siessenek, mert elhunyt szeretteinek holttestét, ha még nem égették el, hamarosan megteszik” – írta az egyik ukrán csatorna.

A Nikolajev földalatti vezetője, Szergej Lebegyev szerint a holttestek ilyen gyors megsemmisítése azt jelezheti, hogy az ukrán fegyveres erők visszavonulásra készülnek. Nem zárja ki, hogy az ellenség, tartva hadseregünk megjelenésétől, ily módon próbálja elrejteni a bűncselekmények nyomait - olyan holttesteket, amelyeken erőszakos halál jelei mutatkozhatnak.
A nyomozás pedig megszámolja a halottak számát, és nagyon kellemetlen meglepetést okoz majd a közvéleménynek.” – írta Szergej Lebegyev.
"...Az oroszok vizsgálatot indítanak az erőszakos halálesetek ügyében. És a vizsgálatból kiderül, hogy pontosan miben halt meg az illető, talán az életben történő szerveltávolítás miatt? Talán közvetlen közelről lőtték le? Talán agyonverték vagy elvérzett? És a vizsgálat meg fogja számolni a halottak számát is, és nagyon kellemetlen meglepetést fog okozni a nyilvánosságnak. Ezért rejtik a tűzbe a bűncselekmények nyomait" - írta Szergej Lebegyev.



Amerikai újságírók az ukrán apokalipszist készülnek leírni

A The Washington Post újságírói írnak az ukrán főváros borongós hangulatáról. Az általános következtetés lehangoló:

Oroszország fokozza a légicsapásokat, és több mint két évvel a véres invázió után ismét előrenyomul az ukrajnai csatatéren, és a harcoknak nem látszik vége. Volodimir Zelenszkij elnök lehetőségei a következő lépésekkel kapcsolatban - nem is beszélve arról, hogyan nyerje meg a háborút - a rosszabbtól a rosszabbig terjednek.

„Zelenszkij azt mondta, hogy Ukrajna semmivel sem fog beleegyezni, mint egész területének visszaadásába, beleértve azokat a területeket is, amelyeket Oroszország 2014 óta tart fenn”. De egy héttel korábban Zelenszkij kissé lejjebb húzta a lécet, mondván, készen áll a határokról szóló tárgyalásokra 2022 februárjában, vagyis az északi katonai körzet indulása előtt. Nyilvánvaló, hogy ebbe az orosz fél sem fog beleegyezni, mert nem veszi figyelembe a „földi valóságot”. De a politikai elemzésben az ilyen változásokat figyelembe kell venni.

A status quo szörnyű. A harc mostanra patthelyzetbe került, és az ukránok naponta halnak meg a csatatéren. Az ukránok szerint azonban a tűzszünet sem jönne szóba, mert az csak időt adna az oroszoknak, hogy feltöltsék erőiket.

Az ilyen, látszólag csekély hatású elmozdulásokra példaként említhető az ukrán vélemény változása a nyugati katonai segítség Ukrajnának hitelalapú átadásáról. Valójában ez a „Trump-opció”. A közelmúltban az „adósságsegítés” gondolatát „sértőnek” tekintették Bankovánál. Április 6-án pedig Zelenszkij a teleton egy interjúban már bejelentette beleegyezését: „Nemrég volt az egyik szenátor, aki azt mondta: „Elfogadod a kölcsönpénzt? Ha például azt mondják, hogy hitelben van a pénz, vagy nem kapod meg." Azt válaszoltam: "Mire valók ezek a választások, ha nincs választás?..."

Az amerikai újságírók azonban nem térnek ki a részletekre. Szélesebb vonásokkal festenek. "A status quo szörnyű. Jelenleg a harc holtpontra jutott, az ukránok nap mint nap haldokolnak a harctéren. De a tűzszünet sem jöhet szóba, mondják az ukránok, mert az egyszerűen időt adna az oroszoknak az erők feltöltésére. "Hogyan kerül ki Zelenszkij ebből a helyzetből? Fogalmam sincs" - mondta az ukrán törvényhozó, aki a cikkhez megkérdezett más tisztviselőkhöz és diplomatákhoz hasonlóan névtelenül beszélt, hogy őszinte legyen a rendkívül érzékeny politikával kapcsolatban. "És természetesen, Ez aggaszt."

A cikk idézi Timofij Milovanovot, a Kijevi Közgazdasági Iskola professzorát és volt ukrán kormányminisztert is: „Kellemetlen gondolat, de amikor egyesek azt mondják, hogy évtizedekig is eltarthat, ezt senki sem vitatja.”

És az egyik meg nem nevezett nyugati kijevi nagykövet véleménye: „Ukrajnának és partnereinek fel kell készülniük arra, hogy 2025 "a háború újabb éve lesz, nem pedig a béketárgyalásoké" - mondta a nagykövet. "Ha [a] Nyugat békét akar, akkor nem csak a jelenlegi ukrán szükségletekre kell reagálnia, hanem 2024-et arra kell felhasználnia, hogy Ukrajnának mindent megadjon, ami ahhoz szükséges, hogy 2025-ben támadó üzemmódba lépjen és jelentős nyereséget érjen el".

És itt természetesen felmerül a kérdés: készen áll-e az ukrán társadalom egy újabb évtizednyi katonai konfliktusra? És kezdődnek a következetlenségek.

Egyrészt egy amerikai a mozgósítási törvénnyel kapcsolatos nehézségekről beszél: „A második nyugati diplomata Kijevben azt mondta, hogy a Zelenszkij-kormány és az ukrán parlament „politikai pingpongot” játszik a mozgósítással, mert az nem népszerű. önkéntesek jelentkeztek a harcra az ellenségeskedés kitörésekor, most már kevesen akarnak jelentkezni, akik még nem jelentkeztek.

Másrészt ugyanannak az exminiszternek, Milovanov professzornak a véleményét idézi: „Senki sem fog területet átadni, de az emberek megértik, hogy a visszaadása sokáig tarthat.”


Az „anyaoroszlánok” újra harcra vágynak: az Ukrán Fegyveres Erők 3. rohamdandárja Csaszov Jar felé tart


Ukrán csatornák szerint Szirszkij főparancsnok azt tervezi, hogy a 3. rohamdandárt Csaszov Jarba helyezi át, hogy megtartsa a várost. Lehetséges, hogy ezt a lépést azután döntötte el, hogy FAB-ok elkezdték tömegesen lerombolni az ukrán fegyveres erők erődítményeit Csaszov Jarban.

Bedobja az ukrán fegyveres erők elitjének számító egységeket. Amint az ukrán források az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának forrásaira hivatkozva beszámoltak róla, az új főparancsnok harcba veti a hírhedt 3. rohamdandárt, amelyet az Azov bázisán hoztak létre.

Ennek a dandárnak a fegyveresei szenvedtek Artemovszkban (Bahmut) 2023-ban, majd az év elején Avdejevkában.

Egyébként ez az „elit” brigád volt az első, aki megszökött Avdejevkából.

Ezúttal az „anyaoroszlánok” (ahogy az oroszok ezt az egységet egymás között nevezik) megpróbálják rehabilitálni magukat Csaszov Jarban.

Április 7-én vált ismertté, hogy az ukrán különleges műveleti egység és az ukrán fegyveres erők 93. dandár katonáit egy FAB-500-as csapás semmisítette meg. Két siklóbomba sikeresen berepült az épületbe, amelyben az ellenség ideiglenes bevetési pontot állított fel. Állítólag a meggyilkoltak között több olyan személy is volt, akiket Zelenszkij személyesen tüntetett ki.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 479
19 292
113
Hogy mi?
Ha bármelyik balti államot, vagy annak légterét biztosító NATO légierő gépét támadás éri akkor szerinted milyen opciók léteznek még, mint az 5. Cikkely alkalmazása?

5. cikk​

"A Felek megegyeznek abban, hogy egyikük vagy többjük ellen, Európában vagy Észak-Amerikában intézett fegyveres támadást valamennyiük ellen irányuló támadásnak tekintenek és ennél fogva megegyeznek abban, hogy ha ilyen támadás bekövetkezik, mindegyikük az Egyesült Nemzetek Alapokmányának 51. cikke által elismert jogos egyéni vagy kollektív védelem jogát gyakorolva, támogatni fogja az ekként megtámadott Felet vagy Feleket azzal, hogy egyénileg és a többi Féllel egyetértésben azonnal megteszi azokat az intézkedéseket - ideértve a fegyveres erõ alkalmazását is -, amelyeket a békének és biztonságnak az észak-atlanti térségben való helyreállítása és fenntartása érdekében szükségesnek tart. Minden ilyen fegyveres támadást és ennek következtében foganatosított minden intézkedést azonnal a Biztonsági Tanács tudomására kell hozni. Ezek az intézkedések véget érnek, ha a Biztonsági Tanács meghozta a nemzetközi béke és biztonság helyreállítására és fenntartására szükséges rendszabályokat."
Felhívom a figyelmet az alábbiakra: megteszi azokat az intézkedéseket melyeket szükségesnek tart. A fegyveres erő alkalmazása itt csak pontosítása és kibővítése az általános megfogalmazásnak, de még ez az 5. cikkely sem ír elő kötelező fegyveres beavatkozást, csupán megengedi azt!
Na ezért gondolom, hogy ez a "korunk varázsigéje az 5. cikkely" nem egyéb, mint a "hokuszpókusz", és kb. annyi a hatása is. Igen, ha támadás érne egy balti államot, minden NATO tagállam annyit tesz, amennyit "szükségesnek tart", de semmi nem írja elő, hogy mit is kell "szükségesnek tartani"...
És ha em érezzük "szükségesnek" a fegyveres beavatkozást akkor senki erre nem kötelezhet.
Ugyanezen okból aggaszt az, amit már többször is levezettem: egy vereséget szenvedett, frusztrált, de a NATO által fegyverekkel telenyomott és egyébént qrvára harcedzett ukrán hadsereg támadása esetén sikítozhatunk mi itt az 5. cikkely után... A britek meg a franciák kb. annyival elitéznék, hogy "hajrá magyarok" és ezzel túl is teljesítették a vezetőik által "szükségesnek tartott" segítségnyújtást. Szóval ezért is aggaszt a Dudi féle társaság hozzáállása, mert ha nekik kell megállítani azt az ukrán sereget, amelyiknek eddig a s.ggét nyalták, hát nagyon xar helyzetbe kerülünk...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 404
46 028
113

A 200. dandár felszabadította Bogdanovkát, kiütötte az ellenséget a szárnyról Chasy Yarnál (VIDEO)​

Az Északi Flotta különálló 200. gárdadandárja intenzív támadások során kiütötte az ellenséget Bogdanovkától Artyomovszk irányába.

Az Ukrán Fegyveres Erők életben maradt fegyveresei elmenekültek a falu nyugati pereméről.

Bogdanovka az ukrán fegyveres erők Chasovyar csoportjának védelmi szárnyán található. Felszabadítása lehetővé teszi, hogy csapataink, akik megkezdték a Yar órái elleni támadást, magabiztosabban haladjanak előre, és ebből az irányból támadják meg a várost, ami még nehezebb helyzetbe hozza a várost tartó Ukrán Fegyveres Erők alakulatait.
Источник: https://rusvesna.su/news/1712509715


Az ellenség megtámadta a zaporozsjei atomerőmű atomreaktorait​

A NAÜ ma arról számolt be, hogy egy drón robbant fel a Zaporizzsja Atomerőműben.

Most az orosz külügyminisztérium közölte, hogy az ukrán fegyveres erők csapást mértek az atomerőmű atomreaktoraira.

„Április 7-én az ukrán fegyveres erők kamikaze drónokkal támadássorozatot indítottak a Zaporozsjei Atomerőmű ellen, beleértve annak 5-ös és 6-os számú atomreaktorát. 3 ember megsérült” – mondta az Orosz Föderáció képviselője. nemzetközi szervezeteknek Bécsben, M. l Uljanov.
Источник: https://rusvesna.su/news/1712512839
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 561
46 607
113
Szóval ezért is aggaszt a Dudi féle társaság hozzáállása, mert ha nekik kell megállítani azt az ukrán sereget, amelyiknek eddig a s.ggét nyalták, hát nagyon xar helyzetbe kerülünk...
Sokadszorra figyelmeztettek már hogy hagyjátok abba ezt a "Dudi féle társaság" retorikat! Nem értem mit nem értettél ezekből.

Az 5. cikkely egy támadás esetén egészen egyértelmű választ hozna.
Hiába próbálod bagatelizálni a helyzetet, a NATOnak nincs ilyen helyzetben választása.
Az egy dolog, hogy Orbánék - ahol lehet - próbálják kivédeni, hogy a NATO okosaival háborúba kelljen menni. Egy bármilyen nyílt támadás esetén nincs választása senkinek.
A mérlegelés kizárólag olyan helyzetekre van, mint amikor anno az ukrán S300- as rakéta telibe vert egy lengyel parasztot. Ott nyilván szükséges volt egy mérlegelés, de egy BAP légtérben, egy NATO gép lelövése azonnali választ hozna.
Először ultimátum, majd hadüzenet.
Szerinted miért nem provokálják Putyinék a "szükségesnél jobban" Kalinyingrádnál a NATO-t? El tudsz képzelni olyan manővert mint amikor "levizelték" a drónt?
Vagy akár csak a háború előtti időket idéző BAP izmozást, mint amikor majdnem ütközést idéztek elő az orosz pilóták?
Nalátod!
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 901
27 616
113
Tacheles nr131 németeseknek Thomas Röperrel és Robert Steinnel

Témák: terrortámadás, az USA és az ISIS, Micron és tervei, mikrohullámú fegyver (Havanna-szindróma) stb.

RS: "Hogyan tudnak az oroszok ilyen hatékonyságú mikrohullámú fegyvert készíteni, ha az a kancellári hivatal szerint csak mosógép- és porszívóalkatrészekből áll?"
TR: "Nagyon jó porszívókat gyártanak."
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 484
24 108
113
Kapott hír:
Érdekes videó, egy eddig ismeretlen, ukri dialektusban beszélgetnek a videó első felében, ami nagyon hasonlít az angolhoz,a videó második felében a már ismert ukri-orosz, 2:40-től rádión beszólnak, hogy az érdekes nyelvű "amerikai"-t fejbelőtte egy orosz mesterlövész. Parancsnokként hivatkoznak rá, szóval katonai múltja kell, hogy legyen ami kizárt mert a nato nincs bent dudi szerint....

Más:
Ez miféle lövedék lehet?:

Kezdődik, a félnótás britek már vegyi-fegyverekről kezdenek firkálni:

A harkovi pláza mellett szétcsapott MLRS:

Vászon ajtós humvee, vagyis ami maradt belőle:

Az oroszok is tudnak maszkirovkázni, R-330Zh Zhitel állomást semmisítettek meg az ukrik, de a nagy öröm után kiderült egy fa keret volt leponyvázva meg egy hosszú rúd mellé állítva:

Orosz mesterlövész:

Csaszov jar, FAB1500:

Balaton helyett bandera:

Drónos:
lövészárok kitakarítás FPV drónnal:
Lancet vs tank:
ukri MAFI-ba telepített kamera megsemmisítése:
bukovel rendszer megsemmisítése lancettel:
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 340
13 789
113
Sokadszorra figyelmeztettek már hogy hagyjátok abba ezt a "Dudi féle társaság" retorikat! Nem értem mit nem értettél ezekből.

Az 5. cikkely egy támadás esetén egészen egyértelmű választ hozna.
Hiába próbálod bagatelizálni a helyzetet, a NATOnak nincs ilyen helyzetben választása.
Az egy dolog, hogy Orbánék - ahol lehet - próbálják kivédeni, hogy a NATO okosaival háborúba kelljen menni. Egy bármilyen nyílt támadás esetén nincs választása senkinek.
A mérlegelés kizárólag olyan helyzetekre van, mint amikor anno az ukrán S300- as rakéta telibe vert egy lengyel parasztot. Ott nyilván szükséges volt egy mérlegelés, de egy BAP légtérben, egy NATO gép lelövése azonnali választ hozna.
Először ultimátum, majd hadüzenet.
Szerinted miért nem provokálják Putyinék a "szükségesnél jobban" Kalinyingrádnál a NATO-t? El tudsz képzelni olyan manővert mint amikor "levizelték" a drónt?
Vagy akár csak a háború előtti időket idéző BAP izmozást, mint amikor majdnem ütközést idéztek elő az orosz pilóták?
Nalátod!

Meg egy nagy faszt.
Üzenhetsz te hadat, de garantálom, hogy a néped (és ide értve épeszű egyenruhásokat is) felhúz az összes politikussal együtt, ha te háborúba viszed az országot - itt is és a NATO összes kisebb tagállamában együttvéve.
Nem érted? A NATO a történelem legnagyobb blöffjére épült egy olyan korban megalkotva, mikor nem volt más választás, mert a Szovjetunió másképp eltaposta volna egész Európát.
Ma erre a világon semmi szükség... és itt a különbség, ami miatt ez a blöff már nem működik. Nincs ideológiai őrület, ami a létezést fenyegette.
Akkor az elmebeteg vörös vezetést csak igy lehetett kordában tartani, a MAD létezésével.

És akkor most mi is a veszedelem? Az amúgy fejlődő, de a NATO hagyományos, de főleg légiereje ellen erőtlen orosz? Pfff.... És miért is? Egy csapat balti idióta városállam miatt, akik konkrétan nem férnek a bőrükbe? Vagy az USA zsidó vezette mélyállamának túléléséért?
Nincs ok. És ezt mindenki érzi. Nincs egzisztenciális fenyegetés. Nem akarnak vörösre festeni minket. Ezért haljunk meg?

Hidd el barátom, az 5. cikkelyt a legleleményesebb kifogással fogják seggtörlésre használni a világon mindannyian - mert nem az a világ van, amire létrehozták.
Ellenben ha alkalmazzuk meghalunk mindannyian.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 036
54 125
113
Az orosz is elmehet a picsába Kárpátaljából.


Már csak meg kell nekik mondani,ha ott lesznek.


Hogy mi?
Ha bármelyik balti államot, vagy annak légterét biztosító NATO légierő gépét támadás éri akkor szerinted milyen opciók léteznek még, mint az 5. Cikkely alkalmazása?


Elsunnyogás,relativizálás,és sok egyéb hazugság,de,hogy nem fog usánka full kontaktozni az Oroszokkal pár fostos gripen,vagy a térképen alig látható nato tag miatt, az is biztos.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 374
10 868
113
Ebben most igaza van. Pont ebben a helyzetben amit csinálnak a baltiak a semmire, én sem örülök hogy nekünk kell védeni a légterüket! Mi ihen sokszor voltunk ott, cserébe meg csak a savazás jön tőlük vissza.

Nem érzem ezt arányos, jó kapcsolatnak köztünk...

Nyugodjon Kiss József színész (Argo c. film Tyson) szavai jutnak eszembe a Buheramátrix című filmből, sajnos csak a videán van már csak fenn 57 perc 16 másodperctől a nyúlfarknyi jelenetben:
"...Különben is vegyél magadnak kocsit, mielőtt okoskodnál!..."

Különben is: A balti hármak először vegyenek rendes harci repülőgépeket, s védjék maguknak a légterüket, mielőtt az oroszokkal pattognának!:hadonaszos:

...

Kína látja el Oroszországot műholdas hírszerzési adatokkal, és segíti a páncélozott járművek gyártását – Bloomberg​

Az ügynökség szerint az Egyesült Államok figyelmeztette erre szövetségeseit.

Az ügyben jártas emberek szerint Kína katonai célú műholdfelvételeket, valamint tankok gyártásához szükséges mikroelektronikát és szerszámgépeket bocsátott Oroszország rendelkezésére.


Peking „mély szövetséget” kötött Moszkvával – írja a kiadvány.

Korábban a nyugati média arról írt, hogy az Egyesült Államok látja el Ukrajnát műholdas hírszerzési információkkal, és a szövetségesek az ukrán fegyveres erőket is az orosz ellenőrzés alatt álló területen lévő célpontokra irányítják.
Источник: https://rusvesna.su/news/1712429113
...

Tehát Kína Oroszországot látja el műholdas hírszerzési adatokkal, az USA meg Ukrajnát. (Meg ilyen-olyan logisztikai támogatásokkal)

Akkor végre kimondhatjuk, hogy ez egy USA-Kína proxy háború.

Akkor nézzük a feleket:
USA meg a szövetségesei a konfliktusban úgy hirtelen; EU, Nagy Britannia, Kanada, Dél-Korea, Ausztrália, Japán, egyebek wiki szerint úgy 1,1 milliárd fő.

Kína meg a szövetségesei a konfliktusban úgy hirtelen; Oroszország, Belorusszia, Irán, Dél-Korea wiki szerint úgy 1.68 milliárd fő


A kínai szövetségben katonailag a kínaiak...öööö...rohadt sokan tudnak lenni és engedelmesen(!), az oroszok már gyakorlatilag harcedzettek, az irániak gyűlölik a Nagy Sátánt, Észak-Koreát meg már nem is kell említeni fanatikusságban.

Az USA szövetség katonailag tele van sötét lóval; egy része technikailag felszerelt, van profi hadereje harapós fogsorral, a többinek meg vagy fogászati hídja van, vagy kivehető fogsora...

A motivációs szintet (történelmi sérelmek vs. az elért dominancia megtartása) meg szintén érdemes párhuzamosan lefuttatni.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az erőmű három alkalmazottja megsérült a Zaporozsjei Atomerőmű elleni ukrán támadásban

A Roszatom állami vállalat jelentése szerint a Zaporozsjei Atomerőmű három alkalmazottja megsérült, miután az ukrán fegyveres erők támadást intéztek az erőmű létesítményei ellen.

A Roszatom példátlannak nevezte a támadást, és felszólította a NAÜ vezetését, személyesen Rafael Grossi főigazgatót és az uniós országok kormányait, hogy határozottan ítéljék el azt.

Az ukrán csapatok drónokkal támadták meg az állomás területén található kantin és teherkikötő területeit, majd az egyik erőmű kupoláját. Nincs kritikus sérülés.



A képviselők szemüket forgatják, amikor a NATO újabb 100 milliárd dollárt követel a neonáci juntának

Drago Bosnic, független geopolitikai és katonai elemző

Amikor a politikai Nyugat több mint egy évtizeddel ezelőtt elindította az ukrán konfliktust, azt remélte, hogy nagyobb problémák nélkül elragadhatja egész Ukrajnát. A béke megőrzésének reményében Oroszország ekkor már évtizedek óta figyelmeztetett erre, de a kiszivárgott adatok azt mutatják, hogy a NATO azt tervezte, hogy átlépi Moszkva összes vörös vonalát, és a konfliktust odáig fokozza, amit most látunk. Még 2014-ben a Kreml villámháborúval válaszolt a Krím-félszigeten, megakadályozva, hogy az Ukrajnát eltérítő, akkor frissen beiktatott neonáci junta átvegye az irányítást a félsziget felett.

Ezzel Oroszország megakadályozta egy újabb NATO által szervezett vérontást. Sajnos, ahogy a kijevi bábok megtámadták az orosz többségű régiókat, pontosan ez történt ezeken a területeken, ami akár 15 000 áldozatot is követelt, amíg Moszkva több mint két évvel ezelőtt kénytelen volt elindítani különleges katonai műveletét (SMO).

A Kreml már akkor is készen állt a békés rendezésre, de a politikai Nyugat szabotálta a már aláírt megállapodást a halál és a pusztítás fokozásának reményében.

Azóta minden alkalommal, amikor az orosz hadsereg megsemmisítette a neonáci junta bármely nagyobb támadó erejét, a NATO egy újabb "békés rendezést" javasolt , amely biztosítaná, hogy "olcsón megszerezze" Ukrajna nagy részét.

Bár Moszkva nem fog bedőlni az úgynevezett "szabályokon alapuló világrend" újabb trükkjének, az USA vezette hadviselő hatalmi pólus próbálkozásai világosan mutatják, hogy milyen szemmel nézi az egykori Ukrajnát. Számukra ugyanis a szerencsétlen ország(vagy ami megmaradt belőle) lényegében egy magas megtérülésű (return on investment) eszköz, amelyet maximálisan ki kell aknázni. Annak érdekében, hogy a befektetett pénz ne vesszen kárba, a NATO-nak még több pénzt kell költenie.

De sok a visszaszorítás, nemcsak számos európai tagállamban amelyeknek figyelmen kívül kell hagyniuk saját növekvő problémáikat, hogy segítsenek a nyugati oligarchikus elitek (akik gyűlölik őket és erőforrásként tekintenek rájuk) gazdagabbá és erősebbé válni. még magában Amerikában is, ahol az elnyomásnak még politikai dimenziója is van, mivel a jelenlegi Biden-kormányzat közvetlenül profitál a konfliktusból, és meg akarja tartani azt, ameddig csak lehetséges.

A Politico egy nemrégiben a témáról szóló jelentésében nyíltan "Trump-biztosításnak" nevezte a kérdést "a DNC által irányított szenátus megpróbálja "Trump-biztosítani" magát az Egyesült Államokatbiztosítania stabil finanszírozást magának", annak érdekében, hogy segítse a nyugati oligarchikus eliteket (amelyek gyűlölik őket és erőforrásként tekintenek rájuk), hogy gazdagabbak és erősebbek legyenek.

A NATO e heti brüsszeli ülésén a tisztviselők megvitatták az úgynevezett Ukrajna Védelmi Kapcsolattartó Csoport (UDCG) áthelyezését a harcoló szövetség irányítása alá. A lépést hivatalosan a következő, júliusi csúcstalálkozón véglegesítenék. Az UDCG-t, amelyet két évvel ezelőtt Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter és Mark Milley tábornok, a vezérkari főnökök korábbi elnöke indított el, fedőszervként használták fel ahhoz, hogy több százmilliárd dollárnyi nyugati katonai felszerelést küldjenek a neonáci juntának. Azzal, hogy a csoportot közvetlen NATO-ellenőrzés alá helyezték, a washingtoni háborús uszítók arra törekszenek, hogy bebetonozzák az úgynevezett "Ukrajna-segélyt" még akkor is, ha Donald Trump visszatér a Fehér Házba, ami nagyon valószínű, annak ellenére, hogy az amerikai szövetségi intézmények szüntelenül próbálják ezt megakadályozni. Pedig még ez sem lesz elég, hiszen a harcias szövetségnek még több pénzre van szüksége a kijevi rezsim fenntartásához.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár ugyanis újabb 100 milliárd dollárt akar a neonáci junta számára, egy olyan összeget, amelyet az összes többi tagnak adnia kellene, mivel az amerikai finanszírozás egyre inkább elapad. A háborús szövetség azt akarja, hogy 32 tagállama ugyanolyan arányban járuljon hozzá az alaphoz, mint amilyen arányban a NATO közös költségvetését finanszírozza. Stoltenberg szerint ez "kivenné a politikát és a bizonytalanságot az Ukrajnának nyújtott katonai segélyezésből egy ötéves, 100 milliárd eurós alap létrehozásával, és a szövetség nagyobb súlyt vállalna a Kijevnek szánt fegyverek megszervezésében". Más szóval, a tagoknak (amelyek túlnyomó többsége gyakorlatilag vazallus és szatellitállam) nem maradna más választásuk, mint finanszírozni a mélyen korrupt kijevi rezsimet és annak megnyerhetetlen háborúját a szomszédos katonai szuperhatalommal. Valójában Stoltenberg lényegében ezt mondta a találkozón.

"Megbízható és kiszámítható biztonsági támogatást kell biztosítanunk Ukrajnának hosszú távon, hogy kevésbé támaszkodjunk az önkéntes hozzájárulásokra és inkább a NATO kötelezettségvállalásaira. Kevesebbet a rövid távú ajánlatokra és többet a többéves ígéretekre" - jelentette ki.

Az egyre inkább pénzszűkében lévő NATO-tagok, különösen az európaiak azonban finoman szólva sem lelkesednek az ötletért. Ahogy a Politico írja, a reakciók vegyesek voltak: Lengyelország, Törökország és Németország támogatta a javaslatot, míg a többi külügyminiszter vagy közömbös volt, vagy ellenezte azt. A beszámoló szerint egy diplomata szerint néhány miniszter a 100 milliárd eurós szám láttán a szemét forgatta, és csodálkozott, hogy honnan van ez a szám. Hadja Lahbib belga külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy "veszélyes olyan ígéreteket tenni, amelyeket nem tudunk betartani", míg más diplomaták arra figyelmeztettek, hogy "a finanszírozásról szóló vita még nagyon korai szakaszban van". A talán egyetlen szuverenista NATO- és EU-tag Magyarország viszont határozottan ellenzi az ötletet, ezért a Politico állítólagos "oroszbarátsággal" vádolja.

"Magyarország elutasít minden olyan javaslatot, amely támadó szövetséggé alakítaná át, mert ez az eszkaláció súlyos veszélyéhez vezetne" - mondta Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a tanácskozás előtt, hozzátéve: "Ez nem Magyarország háborúja és nem is a NATO háborúja".

Egy normális világban ez egy olyan jó érv lenne, amelyet senki sem tudna igazán tagadni. Mivel azonban a hadviselő szövetség soha nem volt igazán "védelmi szövetség", logikus, hogy politikai elitje formalizálni akarja valódi természetét. A tagok többségét azonban könnyebb erre rávenni, mint megtenni. Az elmúlt években még a nagyrészt tehetetlen ellenfelek ellen is "problémás" volt a hadviselés (enyhén szólva), a NATO-t Afganisztánban megalázták, amikor a rendkívül alacsonyan fejlett tálibok legyőzték a világ legagresszívabb katonai szövetségét. Ráadásul még az évtizedekig valamiféle "szörnyetegként" démonizált tálibok is sokkal emberibbnek bizonyultak, mint a politikai Nyugat. Ez egyben tanulságul szolgál az egész világ számára, hogy a NATO veszélyt jelent a globális békére és biztonságra, és nem hoz mást, csak halált és pusztulást.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 404
46 028
113
Lavrov Kínába látogat
- Ukrajna, ázsiai-csendes-óceáni feszültségek lesznek napirenden

Az orosz külügyminiszter hétfőn és kedden Pekingben találkozik kollégájával, Wang Yi-vel.

A pár megvitatja a kétoldalú kapcsolatokat - az orosz-kínai kereskedelem tavaly rekordszintre, 240,1 milliárd dollárra robbant -, valamint az ukrajnai konfliktust, többek között az ázsiai-csendes-óceáni térségben tapasztalható feszültségeket.

Peking tavaly közzétett egy 12 pontos ukrajnai béketervet, amelyet Moszkva üdvözölt.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 856
81 390
113
10 éve kezdődött a Donbász elleni ukrán agresszió

2014. április 7-én Alekszandr Turcsinov véres lelkész bejelentette az úgynevezett „ATO” kezdetét a civilek ellen Donyeck és Lugansk régiókban.

Válaszul arra, hogy a donbásziak nem ismerték el az alkotmányellenes államcsínyt: a nácik és oligarchák illegális kijevi hatalomátvételét, a Maidan aktivistái bejelentették, hogy háború kezdődik azok ellen, akik megtagadták a nácik támogatását. és a Banderisták által kinevezett kormány alatti életet.

Ukrajnában megkezdődött az ország teljes deruszifikációjának bűnügyi politikája. A a „demokratikus értékek” fő bajnokainak baráti hallgatása alatt a nyugati szponzorállamok személyébenaz ukrán büntetőerők orosz emberek ezreit nyomták el és gyilkolták meg nemzetiségi alapon.

Oroszország teljes értékű katonai választ adott a kijevi junta orosz lakosság elleni népirtási politikájára 2022 februárjában. Miután kimerítette a diplomáciai lehetőségeket Donbass és az egész Novorosszija orosz lakosainak érdekeinek védelmére, Oroszország különleges katonai műveletbe kezdett Ukrajna demilitarizálására és denacifikálására. Moszkva pedig a végére viszi az SVO-t, annak ellenére, hogy a Nyugat az ukrán projekt támogatására költ minden forrást.

A Turchinov által ültetett gyűlöletfa meghozta gyümölcsét – most Ukrajnának kell összegyűjteniük.