• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

AlbaRegia

Well-Known Member
2019. december 23.
348
904
93
Az izraeli médiában arról számoltak be, hogy az iráni támadásnak a kivédése azon az egy éjszakán egyedül, 5 milliárd!! sékelbe, átszámítva 485 milliárd!! forintba került! A Budapesti M4 metró teljes építési költsége, a 2014-es árakon 452 milliárd volt.. Mi biztosan nem tudnánk ilyen költségeket viselni, de az is igaz, hogy ilyen nagyságrendű támadást a világ országainak túlnyomó többsége, de mi sem tudnánk kivédeni.. Az izraeliek szerint, a rakétákban, és drónokban összesen kb. 50 tonnányi robbanóanyagot juttattak volna célba az irániak. Ez nem jött össze.

Viszont mindenki gondoljon bele, velünk mi történne, ha hasonló nagyságrendű támadás érne.......
Szerbia ha jól emlékszem 20.000 db Iráni dront akar venni! És nekünk van 6+1 Nasamsunk alig 200 db rakétával.... Egyre jobban azt érzem jegelni kellene a szárazföldi haderő modernizációt és légvédelmet kellene kőkeményen erősíteni
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 205
113
Az ignor előtt leírhatnád, hogy mitől aránytalan az izraeli válasz, tömeges mészárlásra Okt. 7.-én, ami konkrétan irán által kitervelt, pénzelt, támogatott akció volt? Ja, de a palesztínok f@xával veretve a csalánt, feláldozva őket az iráni proxy háborúban... Képzeld, tény, hogy a perzsa irániak lenézik az arabokat, és kb másodrangú embereknek tartják őket.. Könnyen dobják őket a húsdarálóba.. Ja, tudod mit. Hagyd a választ inkább..
Arányt írtam nem azt adtak-e rá okot a Palesztínok.Ha lessz Izraeli válsszcsapás jóval erőteljesebb lehet mint amit most ők "kaptak".
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 503
12 766
113
Én ilyet nem írtam.

Nincsen semmilyen hinni akarás. Egy köztudott katonai, haditechnikai tényre hívtam fel a figyelmet (remélem HTKA.hu tagként azért ismered az Iron Dome működését, tekintve, hogy a mi radarjainkkal kapcsolatban 1000x elhangzott). Erre te ráugrottál, mint Floki a lábtörlőre.
Felháborodásodban épphogycsaknem "zsidóbérencnek" nem lettem titulálva.
A többes szám 3. személy pedig nagyon nem "profi" ám!
Nyilván te meg nem kényszeresen akarsz hinni bárkinek, aki Izrael ellen van.
Elhiszed, hogy nem érdekel ha csak 85-90%-os megsemmisítési arányt jelentenek be?
Nekik kell elszámolniuk a veszteségekkel, és felszámolni a károkat.
Nekünk itt Magyarországon jobb, vagy rosszabb lesz attól, ha 99%-os elfogás volt, vagy ha mondjuk 20-30 rakéta betalált?
Olcsóbb lesz holnaptól az üzemanyag? Vagy a kenyér?

Nincsen semmifajta TI.
Tudom, ez egy közismert technika az online tribe-osodásban, hogy ellenségképet gerjesztesz velem szemben, a veled szimpatizálókban azzal, hogy ezzel a technikával az "ellenség" táborába akarsz definiálni.
Én leszarom, hogy ki mit hazudik. Te viszont pörögsz rajta hatalmas iráni, palesztin, hamasz, meg ki tudja még milyen szurkerként (lényeg, hogy "fúj zsidók"), miközben 2 tőlünk teljesen független nyomorult népcsoport írtja egymást, tőlünk 2-3000km-re. És te innen (!) érzed magadénak a konfliktust.
Pedig csak egy másikfajta propaganda áldozata vagy.

Szóval hagyjál ki a kis játékodból!

Kedves pöcshuszár.
Az egész hozzászólásodból.. nem tudom, tényleg, hogy ez szándékos vagy üldözési mániád van.
Mindenesetre kiemelnék két részletet:
épphogycsaknem "zsidóbérencnek" nem lettem titulálva.

(lényeg, hogy "fúj zsidók")

Most nem azért.. de ezek neked honnan jöttek? :O :O :O
Szoktak üldözni? Légyszíves ne fojtassuk, komolyan mondom, első vagy a fórumon akinek, te érdekedben, de nem fogok írni.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 503
12 766
113
Szerbia ha jól emlékszem 20.000 db Iráni dront akar venni! És nekünk van 6+1 Nasamsunk alig 200 db rakétával.... Egyre jobban azt érzem jegelni kellene a szárazföldi haderő modernizációt és légvédelmet kellene kőkeményen erősíteni

Azért ott komoly gyártási kapacitás lehet, nem ilyen eu szintű, ha ilyen mennyiségekről van szó. Eleve ukrán frontot is segítették, az is volumen. Nem lennék meglepve, ha a tegnapihoz hasonló menyniséget 1-2 műszak alatt jelenleg is lenyomnának.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 052
113
Ez egy erős figyelmeztetés volt Irán részéről a 200 dronnal és a 7 rakétával. Több ezer dronnal rendelkezik Irán, semmi sem gátolta meg őket abban hogy indítanak harmadik, negyedik, tizenötödik hullámot. Egyetlen pilóta sem képes egy napig az égen repülni ilyen körülmények közt, és a légvédelmi rendszerek is kiurulnek.
Ebbe ennyi fért bele hogy ne legyen nagy konfliktus, de a 7 rakéta csak elérte azt a célt amit kijeloltek neki.
Azokat semmi sem tudja lelőni jelenleg, tehát oda indítják ahova akarják.
Ez egy tudd hogy értsd helyzet, üzenet Izraelnek. Ezt a vedelmet napokig nem képesek folytatni ott a szövetségeseikkel.
Szerencsére Iránnak sem hiányzik nagyon egy háború. Ennyi volt kiszamolva vagy megbeszélve.
"Amen!"

Mindenesetre remélem a Honvédség vezetői jó alaposan figyeltek hogy hogy néz ki egy modern egihaboru.
Így lefekvés előtt nem mondom végig a rossz hírt az Emlitettek "Van az az összeg amiért" korpás hajáról, és a Helytertó Döntéshozó szándékáról és "akaratáról"!
A tetteiből becsülhető Valóság-ra, gondolok, és nem az évi 3-4-500 milliárd HUF-ból zajló média-bábozós/-Vetítős változatról a társadalomnak! :oops:

.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 887
65 714
113
Nobel-díj nélkül is javasolnám, hogy a cél előtt kis emelkedés után --az amúgy is nagyon kicsi radar-felületű drónok számára gyakorlatilag veszélytelenül--, le lehetne venni a motorteljesítményt kb. a felére --kis súlyedő+"vitorlázó" profilra-- ilyen módon a csökkentett motorteljesítménnyel együtt járó infrakisugárzást lecsökkentve a töredékére!

.
Majd a magyar Honvédség Geranjaiban. :rolleyes:
Én nem várok most izraeli válasz csapást, a jenkik megmondhattak nekik szerintem hogy üljenek el.
Viszont ismerve a veruket kb két, három hónap múlva megcsapkodnak Szíriában valami iráni célpontot, vagy Libanonban, akár úgy is hogy nem vállalnak felelősséget.
A józan ész legalábbis azt diktálja hogy ennyiben maradjon, és örüljenek hogy ennyivel megúszták.
Az irániak bölcsebbek szerintem.
Remélem ennyiben marad mert senkinek se hiányzik egy Irán VS Izrael+nyugat háború. Az említettek közül szerintem most senkinek.
Belathatatlan következményei lennének a globális folyamatokra szerintem, épp elég kárt okozott az orosz VS ukran+nyugat mérkőzés is.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 439
10 231
113
Mindenesetre remélem a Honvédség vezetői jó alaposan figyeltek hogy hogy néz ki egy modern egihaboru.
Megnyugtatlak, figyeltek és levonták a következtetést hogy további német jóindulatot kell vásárolnunk jó drágán de legalább keveset jeligével.
Szerbia ha jól emlékszem 20.000 db Iráni dront akar venni! És nekünk van 6+1 Nasamsunk alig 200 db rakétával.... Egyre jobban azt érzem jegelni kellene a szárazföldi haderő modernizációt és légvédelmet kellene kőkeményen erősíteni
Vagy ami még olcsóbb, legyünk jóban a szerbekkel hogy ne jusson eszükbe ránk küldeni őket :)

Így lefekvés előtt nem mondom végig a rossz hírt
Nincs rossz hír, professzionalizmus van, de ha mégsem akkor majd pótlunk mindent a győzelembe vetett töretlen hittel.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 052
113
Megnyugtatlak, figyeltek és levonták a következtetést hogy további német jóindulatot kell vásárolnunk jó drágán de legalább keveset jeligével.

Vagy ami még olcsóbb, legyünk jóban a szerbekkel hogy ne jusson eszükbe ránk küldeni őket :)


Nincs rossz hír, professzionalizmus van, de ha mégsem akkor majd pótlunk mindent a győzelembe vetett töretlen hittel.
Sajnos egyetértek! Javítok amit lehet, saját szintemen! :hadonaszos:

Irónia: Vetted/Vettem! :)

.
 
  • Tetszik
Reactions: Morishima

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 435
25 084
113
GLGyXW2XwAASaWe
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 366
10 813
113
Szerbia ha jól emlékszem 20.000 db Iráni dront akar venni! És nekünk van 6+1 Nasamsunk alig 200 db rakétával.... Egyre jobban azt érzem jegelni kellene a szárazföldi haderő modernizációt és légvédelmet kellene kőkeményen erősíteni
Ezt már tervezgettem leírni az ukrajnai konfliktus szerintem lassan közelgő végkifejletéhez közeledve.

Jobb híján mindenki az előző fegyvere konfliktusra készül.
Illetve él abban az illúzióban, hogy felkészült a következőre, hiszen eredményes volt az előzőben.
Lásd az oroszok NIR-ezését Szíriában.
Aztán megmutatta az ukrán hadszíntér, hogy rohadt kevés és elavult a Szíriában megfelelőnek tűnő architektúra.
Tudták ők is valahol, hogy így van, csak nem sejtették...

Most mindenki bőszen tanulmányozza az ottani harci cselekményeket - csak szinte feleslegesen.
Pl. a donyecki területen nincsenek hegyek, völgyek csak végtelen mezők erdősávokkal.
Kettő, egymás nyelvét gyakorlatilag értő-beszélő, ebből következően hasonló gondolkodású nép harca ez eddig jelentős részt ugyanazt a technikát használva.
...mondhatni a nyugati technika, harceljárások, gondolkodásmód csak arra volt jó, hogy összezavarja, elámítsa az ukránokat.
A tendenciákat látjuk...

Szent Javelin, boldoggá avatott Bayraktar...

Pont jó példa a mostani izraeli konfliktus is, hiszen teljesen más a zajlása, mint az ukrajnainak.
S valószínűleg ha lesz izraeli-iráni konfliktus, ott megint mások lesznek a hangsúlyok, s mások lesznek arányaiban az eredményes fegyverek, harceljárások.