Mesemondók...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mesemondók...
Én arra gondolok hogy igen, ez lehet a valós opció HA nem fake felvétel, hogy kicsit mellé céloz, és utolsó pillanatban húz rá a célra, hogy a hard kill fegyverek dolgát nehezítse, rövidebb legyen az idő ablak.Ilyen alacsonyan ez biztosan nem kitérő manőver. Ha manőverezett is akkor az a célratartás miatt volt. Ha ilyen alacsonyan elfordul a céltól akkor hogy fordul vissza? Vagy eleve mellécéloz és a végén trükkből helyesbít? Akkor a többi miért nem így csinálja?
Azért kicsit korán iszol a (zsidó) medve bőrére szerintem.Ha nem deeszkalálnak, akkor az ellensgeskedés csak folytatódik és abban hosszabb tâvon Izrael elkerülhetetlenül a vesztes
lesz . Addig kellett volna a diplomâciai megoldâst találniuk, amig nem sült ki, hogy a "kirâly meztelen". Ugyanez igaz az US-re is. Mindketten túl vannak hatalmuk, befolyâsuk zenitjén, ahol még katonailag voltak képesek akaratukat végrehajtani. Ez ellen még egy jó ideig küzdeni fognak, de a végkimenetelen nem tudnak változtatni,csak azt késleltetni. A 2.VH után ltrejött világrend nem örökéletü, összeomlâsa elkèpzelhetövè vált. Ahogy Ukrajna megszünése, felosztâsa sem elképzelhetetlen már, úgy Izraelét sem lehet kizárni elöbb-utóbb.És ezt csak maguknak köszönhetik.
Se az US, se Izrael, se közösen nem tudják már Iránt legyözni. Évtizedes szankciós politika ide vezetett. Persze az oroszok ellen müködni fog...
Valaki irta, hogy az "az örület az, ha ugyanazt az eszközt hasznâlod ami már többször eredménytelen volt és most más eredményt vársz töle".
Egy kicsit több reâlpolitikâval és kevesebb moralizálâssal ezt meg lehetett volna akadâlyozni.
Na itt már az USA azt írja, hogy kb. az Iráni BM-ek fele nem érte el a célját, és azoknak is kb. a fele széthullott menet közben műszaki hiba miatt, tehát akkor a matek azt dobja hogy az indított BM-ek 25% a lett USA számítás szerint lelőve. Ez már mondjuk egész hihetőnek tűnik nekem, alakul ez, a kezdeti 99% az vicc.
GPS és annak zavarása, nagyon rövid alapozó (2012):A rakettázás megindítása kezdetén valaki írta, hogy az izraeliták zavarják a GPS-t. Ezt, mivel tudják elérni és volt e ennek bármi hatása a jóval később becsapódó rakéták, drónok pontosságára? Ezzel nem zavarták a saját ellentevékenységüket (földi és légi pl. repülőről indított)?
azért ezt a "fele széthullott műszaki hiba miatt" dolgot erős fenntartásokkal kezelném,nyílván nem láttam,de már a második VH-s V2-es rakéták sem arról voltak híresek,hogy menet közben széthullottak .. és a perzsák sem kőbaltával, fából faragják a rakétáikat.Na itt már az USA azt írja, hogy kb. az Iráni BM-ek fele nem érte el a célját, és azoknak is kb. a fele széthullott menet közben műszaki hiba miatt, tehát akkor a matek azt dobja hogy az indított BM-ek 25% a lett USA számítás szerint lelőve. Ez már mondjuk egész hihetőnek tűnik nekem, alakul ez, a kezdeti 99% az vicc.
Ez tetszik.haladó szintű katonadiplomáciai esemény
Nem tök mindegy? Mindkettő győzött, ki van pipálva, remélem ennyi volt.Persze, az is kamu szagú hogy az iráni BM-ek szakmányban sülnek be indításkor, meg hullanak szét maguktól menet közben.
Csak mókás nézni hogy két nap alatt a nyugati hírekben láttam teljesség igénye nélkül: megsemmisült 99%-ot, 7-ból 2 BM talált, 120 BM-ből semmi kár nem volt csak egy üres szervízút meg egy repeszsérült kislány, most már ott tartunk hogy az indítottak fele talált, annak is csak a felét lőtték le.
Totális hír zárlat, irániak szerint a Golánon televertek izraeli katonai/hírszerző bázisokat sikerrel, amerikai és zsidó ABM rendszereket lekűzdve.
Hol lehet az igazság?! Franc tudja...
Senkinek semmit nem hihetünk el, ez a konklúzió.
Ugyanakkor az amerikai és az izraeli hatóságok hivatalosan azt állítják, hogy az iráni támadás nem okozott jelentős károkat .További négy rakéta lecsapott egy légitámaszpontra a Negev-sivatagban.
Az amúgy hogy van, hogy egy közel-keleti eseményről kizárólag orosz vagy oroszfan forrásokból jön majdnem minden?![]()
Azért amit az értesítésben is leírtam: mert úgy hordod be, hogy te magad is szemétnek tartod.miért lett törölve a portfolio iránnal kapcsolatos cikke?
már a címből is lárszik, hogy egyértelmű propaganda anyag.
Azért amit az értesítésben is leírtam: mert úgy hordod be, hogy te magad is szemétnek tartod.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..