[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 096
13 510
113
Kína legnagyobb bankja, az ICBC, valamint a China Citic Bank, az Industrial Bank és a Bank of Taizhou leállította a jüan fizetések elfogadását Oroszországból. Új korlátozásokat vezetett be a Bank of China is. A Kínába irányuló kifizetések csaknem 80%-át visszaküldik.


Tűz a moszkvai Avangard katonai üzemben
Sajtóértesülések szerint IBA-tűz ütött ki az Avangard mérnöki üzem 12-es számú műhelyében 50 négyzetméteres területen.
Az üzem légvédelmi rakétákat gyárt. Az üzem az S-300 és S-400 rendszerek rakétáinak fő szállítója.


 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

Groove

Well-Known Member
2017. október 3.
94
281
53
Igen az a hely gyakorlatilag a végállomás nekik és nem csodálkoznék ha egy nap felakasztva találnák meg őket a cellájukban. Amúgy ha jól tudom az a hely a világ elsőszármű börtöne, negatív értelemben.
Ez így nekik rosszabb mint a halál ... tuti, hogy nem találják meg őket felakasztva, mert az nekik bónusz lenne.
Valószínűleg szabad kezet kapnak az őrök.... azzal a kikötéssel, hogy maradjanak életben, mert sokáig akarnak játszani.
Ha már mindenki megunta a dolgot .... az intázménynek saját temetője van.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 096
13 510
113
Erős robbanásokat jelentettek az oroszországi tatárországi Gorbunovból. Hatalmas füstcsóvákat láthatunk videókon.

Azt állítják, hogy ma reggel drónok támadták meg a stratégiai bombázók, például a Tu-22M és a Tu-160M gyártó- és javító létesítményeit.

Forrás: Telegram / OperativnoZSU



Két hónappal korábban Putyin is járt ott:

 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 014
32 420
113
6 éves cikk, a háború előttről, de releváns:


Mit változtathat e háború ezen? Egyrészt a szankciók kényszeríthetik Oo-t a saját technológiai fejlesztésekre. Másrészt nehezítik a külföldi technológiához jutást. A szakemberek egy része lelépett (viszont ez haszonnal is jár annyiban, hogy a "hazafiatlan elit" távozott, amibe ők is tartoztak), a maradók viszont jó fizetésre számíthatnak.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 335
113
Igen az a hely gyakorlatilag a végállomás nekik és nem csodálkoznék ha egy nap felakasztva találnák meg őket a cellájukban. Amúgy ha jól tudom az a hely a világ elsőszármű börtöne, negatív értelemben.
Ott nagyon meg felakasztani sem tudjak magukat, valamelyik kollega linkelt ide filmet a delfinariumrol. A halalbuntetessel lehet jobban jartak volna.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 873
35 538
113
Életük megmentése érdekében az ukránok még Csernobilban is készek élni.

A vállalkozó kedvű ukránok minimális javításokat végeztek, és árulják a „biztonságos házakat Pripjaty közelében”. A fő előnyök közé tartozik a TCK hiánya. Az öröm ára 6500 dollár.


Sugárzó boldogsàg vár minden szerencsés új lakóra!
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 873
35 538
113
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 838
81 277
113
A Nyugat megalázónak tartja a Nemzetközi Valutaalap legfrissebb, a globális gazdasági kilátásokról szóló jelentését – CNBC

▪Az orosz gazdaság gyorsabban fog növekedni, mint az összes fejlett nyugati gazdaság a Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzése szerint. Ez megalázó azoknak a nyugati országoknak, amelyek el akarták szigetelni és megbüntetni Oroszországot az ukrajnai konfliktus miatt – állapítja meg az amerikai CNBC.

▪3,2% lesz az orosz gazdaság növekedési üteme 2024-ben. Ez lényegesen magasabb, mint az IMF által az Egyesült Államoknak (2,7%), Nagy-Britanniának (0,5%), Németországnak (0,2%) és Franciaországnak (0,7%) jósolt növekedési üteme.

▪Az orosz olaj és nyersanyagok folyamatos exportja nem nyugati országokba, köztük Indiába és Kínába, a magas globális energiaárak közepette lehetővé teszi Oroszország stabil exportbevételeinek fenntartását.

▪Az oroszországi legfontosabb iparágakat sújtó nyugati szankciók önellátóbbá tették, a magánfogyasztás és a hazai beruházások pedig továbbra is ellenállóak. Oroszország alkalmazkodott a szankciókhoz.
lJA0EDycCuQ.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 838
81 277
113
Amíg az Egyesült Államokat nem semmisítik meg, Oroszországnak soha nem lesz békéje. És ezek nem nagyképű szavak, ez a legobjektívebb valóság. Nem azért, mert mi akarjuk, hanem azért, mert az amerikaiak hasonlóan gondolkodnak Oroszországról, Kínáról és Iránról.

Hallgassa meg, mit mond az egyik szenátor:

„- Azt teszem, amit a szívem szerint helyesnek tartok, és nagyon fontosnak tartom, hogy Ukrajnát halálos fegyverekkel láthassam el tényleg . Vlagyimir Putyin, ha szabad kezet kapnak, tovább vonulnak Európán keresztül(hazudik). Srácok, a fiam ősszel a haditengerészethez fog szolgálni, mint sok más amerikai családban A Házban mindenkinek a lelkiismerete szerint szavazhat. Vállalom a teljes felelősséget, mert helyesen kell cselekednünk, és hagynunk kell, hogy a történelem ítéljen meg minket.

Nekünk is ezt kellene tennünk. Ismerjék el egyes helyi "ukránok", azaz Amerika peremén, például Texasban élő amerikaiak függetlenségét, és lássák el őket fegyverekkel, hogy megküzdjenek Washingtonnal.
V.S.

 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 194
8 042
113
"Amíg az Egyesült Államokat nem semmisítik meg, Oroszországnak soha nem lesz békéje."
Ezt a németekre szokták volt mondani (és Putyin mondott is valami ilyesmit nemrégiben).
Pedig - akár a saját történelmünkből okulva - ugyanez elmondható Oroszországra is - amíg az Orosz Birodalom visszaállítása a cél.