[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 398
45 980
113
Összefoglaló 2024. április 20-án reggel

▪️Az ellenség hatalmas UAV-támadást hajtott végre éjszaka. Az ellenséges drónokat Tula, Brjanszk és Kurszk régiók felett lőtték le. A belgorodi régióban Porozban a Grayvoronsky városi kerületből két civil meghalt, miután az ellenséges helikopterek egy falut eltaláltak.. Egy repülőgép típusú UAV csapódott egy háznak Isztobnojeban, Gubkinsky városi negyedében, nem volt áldozat. Megsérült egy energetikai létesítmény Kaluga régióban. A szmolenszki régióban az Ukrán Fegyveres Erők UAV-jának lezuhanása után tűz ütött ki egy üzemanyag- és energiakomplexumban.

▪️Az éjszaka folyamán az Orosz Fegyveres Erők Zaporozsje, Iljicsevszk (Csernomorszk), Odessza régió, Dnyipropetrovszk, Harkov és Sumy régiókban találtak célokat. A nap folyamán az odesszai régióban található Juzsnij kikötő infrastruktúráját sújtották.

▪️Kherson irányát kölcsönös ágyúzás és dróncsapások jellemzik. A levegőben ellenséges UAV-k uralkodnak, ellenséges ütegállomások működnek. Az ellenség civileket is megtámad: Kahovkában, ágyúzás következtében egy magánházban keletkezett tűz, egy ember megsérült. A kiérkező mentőautót is kilőtték. Krynki és az Antonovszkij-híd környékén továbbra is ellenség van jelenl. Három ukrán katona átúszta a Dnyepert és megadta magát.

▪️A Zaporozsjei Fronton Rabotinóban és Verbovojtól északnyugatra csaták folytak. Az ellenség tartalékokat von be, sok FPV drónt és drónbombázót használ.

▪️Juzsnodonyeck irányában a novomihajlovkai csaták jelzik egységeink előrenyomulását.

▪️Avdiivkától nyugatra hivatalosan bejelentették, hogy a „Center” csapatcsoport felszabadította Pervomaiskoye-t. Az orosz fegyveres erők offenzívát dolgoznak ki Umansky és Ocheretino irányába, kiterjesztve az ellenőrzési zónát. Novokalinovoban csapataink már a falu délkeleti részén tevékenykednek.

▪️Az aktív csaták Csaszov Yar -ban folytatódnak, az ellenséget folyamatos nehézfegyverek lövik. Ennek ellenére tartják a védelmet. Az orosz fegyveres erők továbbra is a szárnyak felől fedik le a város keleti részét, megpróbálják elérni a Szeverszkij Donyec-Donbass vízcsatornát.

▪️Az ellenség 103 lőszert lőtt ki a DPR polgári lakosságára . Donyeckben az Ukrán Fegyveres Erők drónok célzott ltámadása következtében egy ember meghalt, három civil pedig megsebesült.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 691
8 711
113
Milyen pozíció? Egy újságíróról beszélünk,te Nobel várományos. Legalább valami minimális tájékozottsággal rendelkeznél.
Snowdennel kevertem hirtelen.

Tök jó hogy tudsz rossz példákat felhozni nyugatról is, csak ezt vesd össze azzal hogy milyen a szabadságjogok helyzete Oroszországban!

Van mit kritizálni nyugaton is, csak az nem áll nekem össze hogy azért kritizáljátok a nyugatot amiért Oroszországot szeretitek.
Gonzalo Lira apja leírta, hogy közvetlenül azután és kifejezetten azért tartoztatták le a fiát, mert Bident, Harist és Nuland-ot kritizálta. Kifejezetten az amerikai kormányt teszi felelősé, akárcsak Elon Musk, Trucker Carson és David Sacks. Leírják, hogy az ukránok csak bábok voltak ebben a történetben és csak végrehajtották, amit Washington-ból utasítottak.
Ez az ő véleménye.
Konkrétan megnevezett, lajstromszámozott, és tényállással leírt esetet a kérek az ilyen alapon bebörtönzött / meggyilkolt kisemberekről, a "szerintem simán megteszik az ilyent" érvelés az semmit nem bizonyít, puszta spekuláció.
Én nem mernék Oroszországban rendszert kritizálni. Rohadtul nem hiányozna hogy elveszítsem a munkámat, bebörtönözzenek, Ukrajnába küldjenek vagy egy csecsen megöljön. Én az orosz rendszerből ezt simán kinézem.
A világtól ténylegesen elzárt országban, mint amilyen mindmáig Észak-Korea, ott "működik" is. De még a Kínai Népköztársaságban, Albániában, és Romániában is próbálkoztak ezzel, 1989 előtt, és részlegesen bejött, az más, hogy idővel nullázták a rendszert, és azóta hol részleges nyitás, hol meg teljes rendszerváltás történt.

És még Kelet-Németországot is vaskézzel irányították.

Az a vicc, hogy ehhez képest még Szovjet-Oroszországban is sokkal több szabadsága volt a kisembernek.

A rendszerváltás óta meg Oroszország nyitott, és átlagos ország, a World Wide Web technológiai forradalmának nem tudott ellenállni, és a 2014-es, a háborúhoz vezető politikai lépések ellenére továbbra sem húzták fel a vasfüggönyt / a tűzfalat, sem fizikálisan, sem virtuálisan.

Milyen diktatúra az, ahol lehet használni a Facebook-ot, az Instát, a Twittert, a YouTube-ot, és sok más Nyugati közösségi média platformot ? Próbálkoztak Yandex-el, meg VKontaktéval, de azok valamiért nem lettek alternatívái ezeknek a Nyugati internetes oldalaknak.
Igen a technológia lehetőséget ad arra hogy az emberek véleményt tudjanak nyilvánítani, akár anonim módon is. De szerinted ezért kizárható hogy Oroszország diktatúra legyen? Szerinted az demokratikus működés ahol a rendszer kritikusai meghalnak? Ahol csak kiválasztott pártok indulhatnak a választáson? Ahol totális médiakontroll van?

Oroszországnak semmi köze a demokráciához. Mindenki tudja hogy diktatúra, csak még el van játszva a demokrácia, de azt se tudom hogy már minek...
Amúgy nem csak Oroszországban próbálják elérni, hol finom, hol buta eszközökkel, hogy a nép, a kisemberek, a köznapi életüket élő átlagemberek minimum kétharmada, de inkább 75 %-a a hatalom hivatalos álláspontját visszhangozza, hanem még a Nyugaton is.
Nyugaton de legalábbis az USÁ-ban teljesen megosztott a társadalom. Két oldal van a saját médiájukkal és valóságérzetükkel.
Kapaszkodj meg - kivételesen ebben az egyetlen egy dologban egyetértünk. Tovább megyek, még globálisan is a ténylegesen szabad országok közé tartozik Magyarország, akármennyire is egy nap ezerszer is elszámlálgatják az EU-ban, meg egyes elborult amerikai, és kanadai politikusok, hogy Magyarország mennyire rettenetes, diktatórikus, sérülnek az emberi jogok, és bla bla bla

A nyilvánvaló és egyértelmű önkényt senki nem viseli el, és az olyan rendszer előbb - utóbb elbukik.

Sztálin effektíve 1928 / 29-től bírt teljhatalommal, rémuralmat vezetett, meg is lett az eredménye: 1941-ben kishíján összeomlott a Vörös Hadsereg, nemhogy Szovjet-Oroszország. Az mentette meg a kócerájukat, hogy a németek felszabadítók helyett ugyanolyan brutális elnyomókként viselkedtek.

Sztálin halálát örömmel élték meg még az oroszok is, nem véletlenül volt a Desztalinizáció.

Az egy dolog, hogy a pártfőtitkár személyének / a Politbüró tagjainak a megválasztásába semmi beleszólása nem volt a kisembereknek, de Sztálint nem egy hozzá hasonló megalomán, és goromba illető / klikk követte, hanem sokat liberalizálódott a rendszer


Ceaușescu rendszere is összeomlott, mint a kártyavár.

És még sorolhatnám.


Vannak egyértelműen szabad országok, vannak az elfogadható országok, vannak olyanok, ahol erősen kell alkalmazkodni a helyi játékszabályokhoz, és vannak olyanok, ahova semmi pénzért nem mennék, mert az ténylegesen embertelen.
Szerintem a putyini rendszer sztálinizálódik. Nyilván ott még nem tart ahol sztálin, de innen már szerintem nincs vissza út, ezt már nem lehet konszolidálni. Vagy tovább sztálinizálódnak, vagy összeomlanak idővel.

Beleragadtak ebbe a spirálba, ahol már csak durvább és durvább eszközök működnek.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
543
4 938
93
Snowdennel kevertem hirtelen.

Tök jó hogy tudsz rossz példákat felhozni nyugatról is, csak ezt vesd össze azzal hogy milyen a szabadságjogok helyzete Oroszországban!

Van mit kritizálni nyugaton is, csak az nem áll nekem össze hogy azért kritizáljátok a nyugatot amiért Oroszországot szeretitek.

Ez az ő véleménye.

Én nem mernék Oroszországban rendszert kritizálni. Rohadtul nem hiányozna hogy elveszítsem a munkámat, bebörtönözzenek, Ukrajnába küldjenek vagy egy csecsen megöljön. Én az orosz rendszerből ezt simán kinézem.

Igen a technológia lehetőséget ad arra hogy az emberek véleményt tudjanak nyilvánítani, akár anonim módon is. De szerinted ezért kizárható hogy Oroszország diktatúra legyen? Szerinted az demokratikus működés ahol a rendszer kritikusai meghalnak? Ahol csak kiválasztott pártok indulhatnak a választáson? Ahol totális médiakontroll van?

Oroszországnak semmi köze a demokráciához. Mindenki tudja hogy diktatúra, csak még el van játszva a demokrácia, de azt se tudom hogy már minek...

Nyugaton de legalábbis az USÁ-ban teljesen megosztott a társadalom. Két oldal van a saját médiájukkal és valóságérzetükkel.



Szerintem a putyini rendszer sztálinizálódik. Nyilván ott még nem tart ahol sztálin, de innen már szerintem nincs vissza út, ezt már nem lehet konszolidálni. Vagy tovább sztálinizálódnak, vagy összeomlanak idővel.

Beleragadtak ebbe a spirálba, ahol már csak durvább és durvább eszközök működnek.
"Tök jó hogy tudsz rossz példákat felhozni nyugatról is, csak ezt vesd össze azzal hogy milyen a szabadságjogok helyzete Oroszországban!"

Bocsi, hogy belevau, de valamiért az az érzésem, hogy Te kurvára tájékozatlan vagy a világ dolgaiban. Vagy a másik eset, hogy nagyon is tudod mi a helyzet, csak a pártközpontból azt az utasítást kaptad, hogy az oroszok a csúnyák a nyugatiak a szépek és ezt minden körülmények között betartod.

Ha tudatlanságból csinálod, akkor léci szabad tanulni is, ha fizetésért csinálod, hát meg kell élni valamiből, hiszen a sok "szakértőnek" kikiáltott emberkék is megélnek.

Felénk az ilyet csőlátásnak nevezik.

Milyen szabadságjogokat tudsz felsorolni nyugatról? A woke kulturha szabadságjogait? Az autóbalesetek, sportbalesetek, megmagyarázhatatlan hirtelen halálesetek jogait?

Amelyek csak akkor válnak gyanússá, ha megkapargatod a felszínt? Mert ugye az orosz haláleseteknél a nyugati médiákban egyből megírják az összes összefonódást (politikai, gazdasági még az ötödik unokatestvér hajszínét is) a nyugati haláleseteknél meg egy rövidített nevet és annyi. Azután, ha valaki veszi a fáradságot és utánanéz, akkor kiderül, hogy bizony legalább olyan gyanús, mint az oroszoknál.

Te nem tartod gyanúsnak, hogy az oroszok a világ legerősebb méregével nem tudnak végezni az állítólagos célszeméllyel, ráadásul többször sem?

Maradjunk annyiban, hogy a nyugat ugyanúgy eltünteti a nem kívánatos embereket, mint az orosz és az összes többi állam. Ilyen szempontból szabadságjogokról beszélni, több, mint butaság.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 062
113
Oroszországnak csak egy választási lehetősége van, mégpedig az, hogy a mostani ukrán terror államot teljesen megsemmisíti, különben a polgári lakosságot folyamatosan támadni fogja a maradék, amit meghagy. Zelenszkíjék ha további lőszereket és drónokat kapnak, azt majdnem mind a polgári lakosság ellen fogják felhasználni, mivel tudják, hogy a fronton a helyzet szinte kilátástalan számukra, megfordítani szinte az álomvilág kategória. Igazából az angol/USA páros rövid távon a Fekete-tengert és a Krím félszigetet akarja uralni, hosszú távon pedig a teljes orosz területet és ehhez bármit beáldoznának. A jelenlegi ukrán vezetés pedig "csak" rombolni akar és tud, hiszen ehhez értenek, eddig is ezt csinálták folyamatosan. A megbízhatóságuk a "0" szint alatt van, nem tudom, hogy a "nyugat" milyen jövőképpen bízik velük kapcsolatosan, vagy esetleg abban bíznak, hogy lassan elfogynak és akkor szabad préda lesz a terület? Esetleg a zsidók tennék át a székhelyüket Izraelből? Mondjuk a nem megbízható ukránok teljesen olyanok, mint a nem megbízható "nyugat" az angolszászokkal az élen, nem sok különbség van közöttük ezen a téren. Csak azt nem értem, hogy Mi, magyarok, mégis miben reménykedünk velük kapcsolatosan, hiszen már annyiszor megvezettek, csak kihasználtak/nak minket és ez a jövőben sem fog változni.
Szerintem az orosz lakosság már felkészült arra, hogy folyamatos terror támadások érik őket és bíznak abban, hogy a vezetés mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy végérvényesen lezárja nem csak ezt a konfliktust, hanem a nyugati világnak tartott országokkal való nem normális viszonyt is, ami szerintem egy totális háborút fog eredményezni minden területen a végén. Sajnos ez csak idő kérdése lesz, ahogyan a dolgok alakulása jelenleg áll. Nem lehetlesz elkerülni a totális összeütközést, mert már átléptünk azon a ponton, hogy bárki visszalépjen. A kérdés csak az lesz, hogyan fog addig átrendeződni a két tábor, kik lesznek benne, mert senki sem fog kimaradni belőle, az biztos. A lét a tét és ezzel tisztában kell lenni mindenkinek, mert a nyugat teljesen felélte azt, amit lehetett és tovább lépni már csak drasztikusan tud. A cégek és a mögöttük álló hatalom, vagy az emberek vezette nemzetek között lehet választani a világnak. Zelenszkíjnek és lassan elfogyó csapatának meg lassan le kell, hogy essen, hogy ők csak fel/beáldozható parasztok a sakk táblán, mint ahogyan az EU is. Van Lejjebb asszonyság meg valamit nagyon benézet, mert már csak mellékszereplő és nem lesz belőle NATO bohóc, a jelen állás alapján. Nyugat Európának meg nem ártana szakképzett munkaerő, energia, meg nyersanyag ha a hadiipart fel akarja pörgetni, mert anélkül elég nehéz lesz tovább lépni.
Aktuális még a német hadiipar Ukrajnába való telepítése, vagy másik alternatíva kell?
YXJ0aWNsZXMvaW1hZ2UvMjAyNC80L3JpYS04NTQ0Mjc5bXI5MDAuanBn.webp

rszo-rf-obstrel.jpg

Már odáig jutottak, hogy a lengyeleknél meglévő volt szovjet légvédelmi technikát adják oda az ukránoknak. Sz-125 Nyeva T-55 alvázon
scale_1200

mert a nyugati légvédelmi komplexumok kissé gyengélkednek, elfogynak, megviselt lesznek. Már a német csapatoknál lévő Patriot komplexumot kell küldeni.
229481532_0:107:2001:1232_1920x0_80_0_0_5c345ae83a125d09c27eb4836c1e1cf0.jpg

Vajon megy majd a végén a teljes német és NATO légvédelmi arzenál? Iris-T
268251.jpg
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 577
77 442
113
Úgy könnyű zsákmányolni a nyugati technikát, hogy azok az aljas kapitalista szemetek makacsul nem hajlandóak szétrobbanni még akkor sem, ha átlövik őket.

De ami ennél kicsit érdekesebb az az, hogy miért van róla levéve a páncél? Ahol átütötték, ott egy az egyben hiányzik (a videón sem látszik sehol) és a menetirány szerinti bal oldalról is le van véve (ott hever a jármű mellett).
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
527
1 677
93

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
685
2 715
93
Úgy könnyű zsákmányolni a nyugati technikát, hogy azok az aljas kapitalista szemetek makacsul nem hajlandóak szétrobbanni még akkor sem, ha átlövik őket.

De ami ennél kicsit érdekesebb az az, hogy miért van róla levéve a páncél? Ahol átütötték, ott egy az egyben hiányzik (a videón sem látszik sehol) és a menetirány szerinti bal oldalról is le van véve (ott hever a jármű mellett).
Sztem a német csoda éves vedlésekor ütöttek rajta a ruszkik (látzik, hogy próbált rejtőzködni, amíg megkeményedik az új páncélja), máshogy valóban elképzelhetetlen, hogy kilőtték... :rolleyes:

Ebként ami mellette van, az nem valami bádog lemezek? Mintha a nyuszik cuccát lehetne belepakolni, meg rá. Meglepne, ha annak komoly védelmi funkciója lenne.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 106
13 524
113
Russel Bentley is meghalt. Elég zavaros körülmények közt. :(



Kiejtése miatt NATO ugynoknek vélték és megkínozták:

 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 691
8 711
113
Konkrétan megnevezett, lajstromszámozott, és tényállással leírt esetet a kérek az ilyen alapon bebörtönzött / meggyilkolt kisemberekről, a "szerintem simán megteszik az ilyent" érvelés az semmit nem bizonyít, puszta spekuláció.
"Tök jó hogy tudsz rossz példákat felhozni nyugatról is, csak ezt vesd össze azzal hogy milyen a szabadságjogok helyzete Oroszországban!"

Bocsi, hogy belevau, de valamiért az az érzésem, hogy Te kurvára tájékozatlan vagy a világ dolgaiban. Vagy a másik eset, hogy nagyon is tudod mi a helyzet, csak a pártközpontból azt az utasítást kaptad, hogy az oroszok a csúnyák a nyugatiak a szépek és ezt minden körülmények között betartod.

Ha tudatlanságból csinálod, akkor léci szabad tanulni is, ha fizetésért csinálod, hát meg kell élni valamiből, hiszen a sok "szakértőnek" kikiáltott emberkék is megélnek.

Felénk az ilyet csőlátásnak nevezik.

Milyen szabadságjogokat tudsz felsorolni nyugatról? A woke kulturha szabadságjogait? Az autóbalesetek, sportbalesetek, megmagyarázhatatlan hirtelen halálesetek jogait?

Amelyek csak akkor válnak gyanússá, ha megkapargatod a felszínt? Mert ugye az orosz haláleseteknél a nyugati médiákban egyből megírják az összes összefonódást (politikai, gazdasági még az ötödik unokatestvér hajszínét is) a nyugati haláleseteknél meg egy rövidített nevet és annyi. Azután, ha valaki veszi a fáradságot és utánanéz, akkor kiderül, hogy bizony legalább olyan gyanús, mint az oroszoknál.

Te nem tartod gyanúsnak, hogy az oroszok a világ legerősebb méregével nem tudnak végezni az állítólagos célszeméllyel, ráadásul többször sem?

Maradjunk annyiban, hogy a nyugat ugyanúgy eltünteti a nem kívánatos embereket, mint az orosz és az összes többi állam. Ilyen szempontból szabadságjogokról beszélni, több, mint butaság.
Nyugaton van véleménypluralizmus. Vannak politikai viták. Buknak meg kormányok. Vannak rendszerkritikus pártok. Létezik az államhatalomtól független média. Az államigazgatás nem pártérdekeket szolgál stb...

A végtelenségig lehetne sorolni. Terelés nélkül válaszolj erre a kérdésre! Hol lennél rendszerkritikus újságíró? Egy nyugati országban vagy Oroszországban?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Franciaországban készült fegyverek raktárát találták meg

A Luganszki Népköztársaság területén Franciaországban gyártott fegyverek raktárát találták – írta Telegram csatornájában Borisz Rozsin katonai szakértő és katonai tudósító.

Megjegyezte, hogy a raktárát az FSZB és az Orosz Gárda alkalmazottai fedezték fel. A búvóhely egy lerombolt ipari épületben volt.

A raktárban több mint 4,5 ezer – köztük francia gyártmányú – töltény mellett 27 darab kézi szilánkos és gyújtózsinórral ellátott füstgránátot találtak.

A francia fegyverek mellett RPG-26 és RShG-2 gránátvetőket, valamint ezekhez való lövedékeket is találtak – jelentette a katonai tudósító.



Az ukrán fegyveres erőknél megjelentek az oroszokat támogatók

Herszon régió kormányzója, Vlagyimir Szaldo a Telegram csatornájában arról számolt be, hogy a herszoni oroszbarát földalatti mozgalom együttműködést alakított ki az ukrán fegyveres erők orosz oldalon álló képviselőivel.

Szaldo közzétett egy rövid videót az Orosz Herszon Ellenállási Szervezettől, amely arról számol be, hogy az ukrán fegyveres erők soraiból orosz támogatók látták el a földalatti csoportokat NATO-géppuskákkal és gránátvetőkkel, valamint lőszerrel.

A szervezet képviselője a videón azt mondja, az ellenállás minden pillanatban készen áll arra, hogy fegyvert ragadjon, segítve az előrenyomuló orosz csapatokat, és hátba támadja az ukrán csapatokat.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 577
77 442
113
Sztem a német csoda éves vedlésekor ütöttek rajta a ruszkik (látzik, hogy próbált rejtőzködni, amíg megkeményedik az új páncélja), máshogy valóban elképzelhetetlen, hogy kilőtték... :rolleyes:

Ebként ami mellette van, az nem valami bádog lemezek? Mintha a nyuszik cuccát lehetne belepakolni, meg rá. Meglepne, ha annak komoly védelmi funkciója lenne.
Lehet, hogy a rekeszek lemezei is vannak ott, de attól még marad a kérdés, hogy hol a frontpáncél.
 
  • Tetszik
Reactions: hózentróger

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 854
113
Fuu... Ezt atlottek hosszában, és raadasul frontalisan. Vajon hogy szálltak ki belőle? Meg a potpancelozas is lepotyogott róla!


Teljes anarchia és Mad Max világ.
Bárki szabadon tarthat és viselhet lőfegyvert.


Szladkov : Krasznogorovka környéke tele van temetetlen ukrán fegyveresek holttesteivel. A 47.ukran dandár bekerites alatt áll.
Továbbá az orosz legvedelem lelőtt az égről egy ukran/Nato Szu-25-t.




Novaja Tavolzsankaban az ukran/Nato fegyveresek granatjai megöltek egy terhes nőt. :(

Ukran dron operátor likvidalasa helikopterrel LMUR rakétával.

Ocseretino, helyi hírek.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 900
11 363
113
314 különböző haditechnikai eszközt vesztettek eddig az oroszok Novomihailivka falu közelében:
Latszik mennyi folosleges pancelosuk van, ilyen kis falura is elszortak tobb mint 300-t es meg csak el sem foglaltak, Szerintem 1000 pancelozott jarmu/falu a fejadagja az orosz elotoresnek. Szoval van ott pancelos meg dogivel, Kijevig eleg lesz...

Ki az aki elhiszi mar az ilyesfele szamokat? :O