[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 301
68 401
113
GUR+KRAKEN hadifogjok.

Ukran bokorugrok sorsa a fronton. Levadasszak őket a drónok.

Újabb ukran/Nato támadás civilek ellen Belgorodban. 3 ember, köztük egy 17 eves lány meghalt a terrortámadásban.

Egy játszóteret talált telibe Belgorodban az ukrán/Nato tüzérség.
Civilek elleni terrortámadásokra használják a nyugati fegyvereket és lőszereket.

Lancat VS Bradley

 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 629
45 066
113
GNcobv3-XEAAXy3-N.jpg

 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 194
10 728
113
Ez csak annak furcsa, aki nem ismeri Ukrajnát - évtizedek óta.

Az egyszerű nép erre évszázadokon át rá volt kényszerítve a térség rendkívüli szegénysége miatt, hogy amihez hozzáfért, mozdítható volt - az azt jelentette hogy az eredeti tulajnak kevésbé fontos - azt "meglovasította". A szovjetek előtt a területet uraló oligarchák, földesurak gondoskodtak arról hogy a nép csak annyi élelemhez jövedelemhez jusson, hogy a munkaerejét a következő napi melóhoz - fenn tudja tartani. A szovjet rendszer alatt sem sokat javult a helyzet, a vége felé pedig a III. Vh ra való eröltetett fegyverkezés ismét nyomorba döntötte a térséget.
Emlékszem 1988-ban magyar állami küldöttségben, egy kárpátaljai városban nagy háztartási bolt 5 eladóval pont 5 féle terméket kínált összesen: Liszthez szita de ahhoz is kellett volna liszt.. , egérfogó - az egerek is munka nélkül könyököltek ki a spájzból, petróleum lámpához üveg, lámpához kanóc, és pár tízezer piros NDK ajakrúzs. A boltban ebből az 5 termékből, és a kirakatban a rúzsból kreatívan raktak össze különböző formákat pld egy hatalmas piros szivet, hogy csökkentség az üresség látszatát. Aki akkor Kárpátalján élt - tudja melyik város boltjáról beszélek az árucikkei alapján, mert a kínálat akár 1 év alatt sem változhatott.

1990 után se sokat javult a helyzet, az ottani politikus - oligarchák a saját meggazdagodásukra gyúrtak, a térség fejlesztése kevésbé volt fontos nekik.
Ezért nemcsak Kárpátalja - de Ukrajna sem tudta kihasználni Európa szerte ritka természeti és gazdasági adottságait, mint az oroszok utáni legnagyobb ország a térségben. Helyette maradt a területek kiárúsítása a külföldi vállalkozóknak.. és a szokásos, éhbér fizetése a dolgozóknak.

Ennek jellemző példája az észak Magyarországi Flextronics összeszerelő üzem Munkácsra való áttelepítése. Előtte itt a magyar munkások kb 120 - 150 e Ft fizetést kaptak, a határ másik oldalán ugyanazért a munkáért, 2 műszakban, magyar munkás mintegy 20 000 Ft-ot. Onnan tudom hogy az egyik családtagom dolgozott ott vagy egy évet..

Tehát a különbözetet a befektető lapátolta ki ukrán politikusi segítséggel Kárpátaljáról, akkor mintegy 100 000 Ft / fő összeget, havonta..

Lv3VS9L.jpg


És hogy az emberek mindennap láthassák, kié ez a gyár - is :

fVWMx7z.jpg
Dolgoztam a zalaegerszegi flextronixban.
Ott is több zászló volt kitéve, de egy hiányzott....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 024
87 797
113



Simplicius a fejleményekről:
"a hatalmi politika nagy játékában nincs olyan, hogy véletlenek"

"Ezenkívül azt mondják, hogy komoly technológus és dróntechnológiai rajongó, aki az orosz védelmi gyártást a szükséges irányokra fogja összpontosítani. " :)

"Eközben maguk az AFU-források is arról számolnak be, hogy Oroszország csak regionális haderejének 7%-át kezdte használni, majd ezt 15%-ra emelte – ez pedig képet ad arról, hogy mi várható még"


Index:
"Jöhet a csillagháborús gazdaság."



Amikor a FAB nem robban fel, csak becsapódik:
GNcv3BuXsAAQcOv



Más.
Leánykérés ruszki módra:

:D

Ukrán hazafias videó, vagy sem? :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 655
48 452
113

Az orosz hadsereg sikeresen vezeti a Volchanszk elleni támadást - Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara (MAP)​

Az orosz hadsereg sikeres támadást indított Volchanszk és számos más település ellen a harkovi régió északi részén – jelentette az ukrán fegyveres erők vezérkara.

Harkov irányában a hadműveleti helyzet továbbra is nehéz, és „dinamikusan változik” – közölte az ukrán parancsnokság.

Küzdenek a határ menti Volchansk városért. Jelenleg az orosz fegyveres erők taktikai sikert érnek el.

Az orosz fegyveres erők jelentős erőket telepítettek a Volchanszk elleni offenzíva végrehajtására, amely legfeljebb öt zászlóaljból állt.
Folyamatban vannak a harci műveletek Pilnaya - Lukyantsy, Pilnaya - Glubokoye, Pilnaya - Oleynikovo, Murom - Bugrovatka irányokban.

Emellett az orosz fegyveres erők rohamműveleteket hajtanak végre a Sztrelka - Glubokoe, Oleynyikovo - Glubokoe, Olinikovo - Lukjanci, Murom - Starica, Pletenyevka - Tikhoe irányokban – közölte az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara.
Источник: https://rusvesna.su/news/1715582015


Ukrajna alig lő le orosz rakétákat – Wall Street Journal​

Áprilisban az ukrán fegyveres erők az orosz rakétáknak csupán 30%-át lőtték le – írja a cikk. A szerzők ezt annak tulajdonítják, hogy az orosz hadsereg több drónt és ballisztikus rakétát kezdett kilőni. Eközben az ukrán fegyveres erők a légvédelmi lövedékkel spórolnak, amelyek gyorsan fogynak.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1715593912


Ukrajnában két hónapon belül másodszor váltották le az Ukrán Fegyveres Erők Harkov Csoportjának parancsnokát.
Jurij Galuškint Mihail Drapaty dandártábornok váltotta.
Erről az RBC-Ukraine hírügynökség számolt be.


...
Mindenesetre általánosságban véve a csapatok finoman szólva is pozitívan reagáltak Shoigu távozásának hírére.






 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 024
87 797
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 655
48 452
113

Az „Észak” csoport katonái elvágták a nácik menekülési útvonalát Volchanszkból (VIDEO)​

Harkov irányában megsemmisült egy másik híd a Volchya folyón, amelyen keresztül a fegyveresek átvitték tartalékaikat.
Источник: https://rusvesna.su/news/1715603808
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 301
68 401
113
Tisztelt Hölgyem/Uram!

A NATO egy ukrajnai misszió felállítását tervezi. Ez magában foglalná a katonai kiképzést és a fegyverszállítások koordinációját is. Az észak-atlanti szervezet öt év alatt 100 milliárd dollárt is belepumpálna a háborúba, tehát annak legalább ötéves elhúzódásával számolnak.

Amit látunk, az a legrosszabb forgatókönyv, mert egy világháborúhoz is vezethet.

Magyarországon óriási a nyomás, hogy támogassa a háborút kiterjesztő terveket. A kormány álláspontja azonban egyértelmű:

Ki akarunk maradni a háborúból. Nem akarunk részt venni ebben a NATO-misszióban. Mindent megteszünk, hogy ne kelljen fegyvereket és katonákat küldenünk. A háborúnak nincs megoldása a csatatéren. Vissza kell térni a tárgyalóasztalhoz.

Életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet.


Tisztelettel:
Kormányzati Tájékoztatási Központ

Egy elveszett HARM Belgorodban.

Dicsak, egy légiós. Mondjuk ugye a harcok elején elengedtek az összes ukránt meg aki velük akart menni, felszereléssel együtt tudtommal.



Kamov 52 225km/h-val 2m magasan.



.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 467
7 303
113
1:28nál vajon rokonyok, vagy két csaja van? :)
nagyon hiányzik az orosz fegyvertárból egy letelepítési program azoknak a hadifoglyoknak akik megfelelnek a kritériumoknak, aztán annak bemutatása a megfelelő urkán médiákban hogy milyen szép nyugis élete lett szerhijnek az átjött családjával együtt szibéria alsón, most egy lakást bérelnek, tíz év múlva meg tudják venni, szerhij a traktorgyárban dolgozik szerhijné a körmét reszelgeti és számolgatja hogy az orosz családtámogatást hány megszülendő echte orosz gyermekkel is szeretné kihasználni stb.
jót tenne a projekt mind az ukrán katonák megadódási motivációinak, mind az orosz demográfiának
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 026
14 900
113
Srácok magyarázza el már valaki nekem mire jó a békeképlet??? :D Ami Svájcban lesz :D Mert ugye az ott résztvevő államok majd elfogadják az OF nélkül hogy majd mindent vissza kell adni a 91-es határokig, ki kell vonulni, és kártérítést kell fizetni, meg Putyint bíróság elé.... ok...majd jól támogatják... ééééés??? :D Amikor a kövire meghívják az oroszokat, akkor eléjük tolják, és mondják, hogy ok itt van írd alá fiam?? :D
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 660
79 898
113
Srácok magyarázza el már valaki nekem mire jó a békeképlet??? :D Ami Svájcban lesz :D Mert ugye az ott résztvevő államok majd elfogadják az OF nélkül hogy majd mindent vissza kell adni a 91-es határokig, ki kell vonulni, és kártérítést kell fizetni, meg Putyint bíróság elé.... ok...majd jól támogatják... ééééés??? :D Amikor a kövire meghívják az oroszokat, akkor eléjük tolják, és mondják, hogy ok itt van írd alá fiam?? :D


Elmondhatják, hogy ők nagyon akarják a békét.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 024
87 797
113
Tele van a net ukrán győzelmekkel is. Mondjuk, mivel ez egy támadás, egyértelmű, hogy vannak veszteségek, de a mélyFOS úgy torkozza le, mintha nem arról szólna a történet, hogy menekül az ukrán, és még értelmesen kiépített védelmi vonal sincs.

Ráadásul, ez még nulla ahhoz képest, amit a nyakukba kapnak pár órán belül.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 608
25 058
113
Balaton helyett bandera:
-1 khoriv zlj., fhgy. nackó:
Még egy azovstal üzemnél fegyvert letevő nackót ért utol kicsit megkésve a végzet, banderával van már, egy aknavetős üteg pk volt:

Lancet új trófeája, horvát rak-12:

Egyedül kolbászló orosz tank pár FPV drónt arccal hárít de túléli:

ukri harctéri lőszer lerakat elpukkan:

Pár ukri hadifogoly az új fronton:

Volcsanszk külterület a cipőgyárral együtt megtisztítva:

Lukiantsiért is megkezdődtek a harcok:

Ternovaya fele is már szürke zóna:

A terv tényleg az utolsó ukriig szól, lábatlan exkatonánk újra behívót kapott:

ukrik nagy mennyiségű drónt akartak eregetni:

nato taktikusok épp mentésre siető tűzoltóautót támadtak meg:

Off:
Kim ezeket is tesztelhetné élesben:
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
875
4 926
93

a Dán F-16 érkezése várható ukránokhoz, kb. 1 hónapon belül
csak még mindig fennáll a kérdés: ki repüli őket, és honnan?

arról már nem is beszélve, hogy az oroszok eleve nukleáris fenyegetésnek tekintik a megjelenésüket ...

más
számomra úgy tűnik bejött az orosz taktika, sikeresen széthúzták az ukrán védelmet, és mivel az ellátási útvonalakat tudják támadni, így elég előnyt tudnak szerezni egy nagyobb offenzívához. kérdés merre akarnak valójában indulni? mert lehet északon vitézkedni, de amire valójában szükségük van, és fontos, az Odessza. kíváncsi lennék rá milyen terveik vannak arra, hogy odáig eljussanak.