[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 726
4 138
113

Oroszország 170 000 dollár jutalmat ajánl az első Ukrajnában lelőtt amerikai F-16-os vadászgépért​


Az EFE és az RBC.ru által az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva közölt információ szerint Oroszország kedden 15 millió rubel (mintegy 170 000 dollár) pénzügyi jutalmat jelentett be az első F-16-os vadászgép Ukrajnában történő lelövéséért.
Az összeget az olajipari gépek és berendezések gyártására szakosodott orosz FORES cég fizeti az RBC.ru által idézett források szerint.
Valaki záros határidőn belül gazdag lesz. :D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 643
32 232
113
Ósztalia...ott is őslakosok?
Megadják a lehetőséget...
Malva, málva?
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 028
16 516
113
A térkép datuma 1914, ugyanaz, amikor a lengyelek is megrajzolták a Szolnokig terjedő valamikori "lengyel" területeket.
Talán egész Európában folyt a Nagy Tervezgetés az újrafelosztásra, még az I. Vh előtt? Mindenesetre az általad említett térképet követte egy későbbi, 1919-es , Trianoni vágyálomra készített térkép Svájcban, Bern-ben nyomtatták ki, az egyik piros a felrakottak közül, jól látszik..
Milyen feltétel, milyen szamár?
Kapta mint szamár a fület:
Ez egy régi magyar mondás, jelentése: Valaki úgy kapott valamit (ajándékot), hogy nem tett érte semmit..

Kit érdekel Hruscsov anyja?
Szerintem Hruscsovot biztosan.. elvégre így félig kisorosznak vallhatta magát , eszerint élt..
Autószerelők szerint is anya csak egy van.. mikor az aknába leejtik, tehát meg kell becsülni.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 731
14 055
113
Azért a TV2 elnöke és társai nehezen nevezhető nem kormányközeli bagázsnak, akár osztálytársaid voltak a fiúk, akár nem. ;)

Értem, akkor nincs válasz, ami miatt ukrajnához köthető lenne...nem lehetne véletlenül nem offolni a topikot a szokásos lemezzel, unalmas már ez a folyamatos "liberális" pánikolás, hogy az összes topikot tele kell fosni a a propagandával. Hvg, portfolio facebook cikkek alatti komment szekciót ajánlom, ott partnereket találsz.

RBK500as gyérítés:

 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 353
26 594
113
6565.jpg

ukran-mig-29-ukrajna-haboru-legiero-stock-548755.jpg

07a203fcd94e9bc2bd1feb4eebd2d02bria-8728463.mr.1200.jpg

1931929638_0:68:3032:1774_1920x1080_80_0_0_2ae48ca8bb0b77e6989469eadbac6cfe.jpg.webp

Hogy mik elő nem kerülnek? 105mm M-101A1 tarack
ap24188315693244.webp
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 396
113
Köszönöm a választ.
Pont ez a bizonytalanságom okozója, hogy vajon bizottságot hozott létre a két ország és valóban fizikailag kijelölte a határpontoka és állandósította is kövekkel, oszlopokkal jegyzőkönyvekkel dokumentálva és a bizottságok által aláírva vagy ez nem történt meg. Voltak hírek 2022 vége felé, ha jól emlékszek itt a topikban is, hogy pár fős ukrán csapatok átrándultak Orosz területre és ott az "országhatárt" jelképező oszlopokkal lefotózták magukat, fotózkodás után spuri vissza Ukrajna területére.

Vagy ez az országhatár fizikailag történő kijelölése is elmaradt, mint a Magyar-Ukrán nyugdíjtörvény megszüntetése?
Az utóbbi 10 évben ez a téma 2x merült itt fel komolyabban.
Én innét sajnos nem tudom eldonteni, oroszul se értek, csak pár szót, így utanakeresni, utanaolvasni se tudok.
Volt arról infó hogy semmi sem volt, és semmi sincs kijelolve, aztán másodszor valaki hozott infót hogy volt valami bizottság, de ettől több konkrétum nem volt, lehet közösen jól berugtak.
Ami ukrán infó volt két éve az úgy készült a valóságban (itt sejtettük, aztán fel évvel később be is ismertek az ukránok,vagy kiderult(?)) hogy elvitték a vallukon egy dzsindzsas részre egy határ jelölő karót, és lefenykepezkedtek vele.
De azóta már láttam ilyen karót kék-sárgában és piros-zöld színben is (belorusz). Szóval az szerintem igaz hogy ilyen karoik lehetnek, de hogy ezek hol és mit jelölnek, hol dőlnek ki, rohadnak el, és tulajdonképp mit és hogyan jelölnek azt én nem tudom.
Kár hogy Dima nincs már itt régóta, ő mégiscsak oroszbol jött, bár volt itt pár forumozo és talán van is aki ukránbol, talán tudják. Ha nem derül ki én annyit tehetek hogyha visszamentem szabiról 25 után akkor megkérdezem a kollégámat aki Csaprol való, és nem fiatal de ha jól rémlik határőr volt sorallomanyukent valamikor 90 elején Harkov környékén, vagy legalábbis ott volt katona ha határőr nem is.
Valami öngyilkosjelölt lehet....
Nem tudom mi lehet ez jatekrepulo, de 50% hogy hekkeles, elég gyorsan is repül legcsavaros letere. Mindjárt atrepul Oroszországba. :D
Néha vannak bugok a fligton.

4 buszra való ukronato harcost csíptek el egy gyakorlaton kazettással.

Európai kultúra egy lett politikustol.
Mondjuk a tábla az látható, letagadni se lehet.


.