[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 758
14 714
113
Felőlem hupikék törpikéknek is hívhatod őket, engem az se zavarna.

Nyilván léteztek ha számolt velük a népszámlálás. Ebben a vitába tényleg értelmetlen volna belemennem.

Mi alapján jelented ki magabiztosan, hogy a kisorosz az valóban ukrán ?

Ha ennyire pártfogolod az ukránokat, nem szeretnél nekik további területeket adományozni ?

HLgZRur.jpg

xHVj3eu.jpg

6uFxRbs.jpg
Vyle1RQ.jpg
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 025
16 477
113
Mi alapján jelented ki magabiztosan, hogy a kisorosz az valóban ukrán ?

Ha ennyire pártfogolod az ukránokat, nem szeretnél nekik további területeket adományozni ?

HLgZRur.jpg

xHVj3eu.jpg

6uFxRbs.jpg
Vyle1RQ.jpg
Igen, ismerjük azt a politikusi nagyot-mondást, hogy "Merjünk nagyot álmodni, legyünk nagyok" .
Ezen térképeket a dátumból és a nyomtatás helyszinén, Ukjarna gyártatta le nyugati nyomdákban és a Trianon elé tolta be mint nedves vágyálmát, nem elégedve meg a számára a kérésükre oroszoktól adományozott területtel.

Az események azért felülírták ezt a tervet , ugyanúgy mint a románok a Dnyesztertől a Tiszáig tartó álmodozását.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 267
37 177
113

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 287
68 352
113
"1991. december 8.-án hanyagul aláírta Jelcin az erről szóló papírost."

Valaki tudja, hogy a határvonalak csak papíron lettek kijelölve vagy pedig a valóságban is határkövekkel, oszlopokkal is ki lettek jelölve? Mert néha felröppennek a kacsák, hogy a természetbeni kijelölés elmaradt.
Ha van Google maps utcanezet valamelyik atkelon akkor érdemes nézegetni. A magyar rész természetesen le volt határkövezve, de még a Kárpátokban is ott vannak az egykori hatarkoveink, jeleink.
Na most hogy az orosz - belorusz atkelon, vagy a kazah-orosz atkeloknel, netán a tadzsik-uzbeg atkeloknel látni - e valami jelet vagy követ az más kérdés. Ezeknel faoszlopokat szoktak állítgatni, ukránt, belorusz láttam már, de oszlop az nálunk is van pár igaz itt fém rajt a magyar jelzés és a figyelmeztetés hogy ott hatar, de itt a kő a lényeg. És minden atkeloknel errefelé van kő, mert az egy pont ahol atlephetsz. A kő egyik oldalán az egyik ország, a másikon a másik ország rövidítése, a többi meg a kő száma pl B 112/5, és a kijeloles éve, 1922. Lehet kő helyett mást is felhasználni,pl korábbi kovet vagy mást, pl így van atutve Koszeg egykori hatarjelzokove az 1600-as évekből Olmod felé. A tetején van két csík beutve/felfestve ez azt jelzi honnét jöttél és a másik hogy merre van a következő kő. Vannak fő Határ kövek pl C 37/0, a főbb toreseknel és ezeknek vannak alhatarkoveik a kisebb szakaszokon rendszertelen távolságra C 37/1,C37/2 stb. Vagy pl egy fém pontba van az út közepén ez beleutve. Hogy ezeknél odaát mi a nepszokas passz. Érdemes még hatarkijelolo bizottságra is rakeresni hogy van-e emlitve valahol az utóbbi harminc évben, mert ketoldaluan szükséges.

17 millió hektár van elismerte külföldi kézben Ukrajnában. Ez pont a kétszerese a teljes magyar termoteruletnek.


Az ukránok fele beketargyalasokat szeretne.

.
 
  • Tetszik
Reactions: Totya

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 730
14 024
113
Azért az fejlődés nálad, hogy rájöttél, hogy az igazi fos média kormányhoz közeli...

Ezért érdemes volt barátom hozzászólnod. Meg vannak őrülve mostanában?!?!.. ez valami médián keresztüli pszihés dolog lehet, hogy már elnököket lövöldöznek, hisztérikus pánik van a liberális szavazóknál, mindenhol halálos veszélyben látják az "európai értékeket" és azonnal cselekedni kell..
Ámde.. azért adjuk meg az esélyt, hogy nem sikerült teljesen kibontani a gondolatmenetedet és talán csak ezért nem értjük:
Tudom ez talán súrolja a belpolbűnözés kritériumait és nem is biztos, hogy releváns információ az ukrajnai konfliktus kapcsán, hogy az index hova tartozik... de!
Hátha az információs háborúban mégis csak súroljuk az ukrajnai konfliktushoz tartozó kritériumokat.
Így hát felmerem tenni a kérdést, hogy a nem kormányközeli sajtók szerinted miben mások az ukrajna, más hírek hitelességével kapcsolatban (azaz nem igazi mélyfos).