[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 286
68 334
113
Novoselovka, orosz eloretores.

Szinten Novoselovka, ukran támadás.

Novoselovka, szintén orosz eloretores.

Krasznogorovkanal elokerultek az ukránok is.


Valami új cuccot hozhatott nekik Zeller mert északon Harkovnal is kutamadtak.

.


Orosz T-72 harc közben. Lő, találatot kap, lő, lő, és megy tovább.

Bogdána nem szereti a tüzet.

.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 603
32 135
113
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 495
18 528
113
Azért gyorsan elvarták a szálakat. Nehogy már váljon, hogyan ki juttatta be. Nem akarok összeesküvést sejteni, de, akkor is.
Az igazság birtokosának szeretném üzenni nem a varsói szerződés vagy a ruszkik állomásozik az USA határon és nem ők telepítettek mindenhová támaszpontot, és nem azért cempingeztek nálunk mert úri dolguk így kívánta ha nem elvesztettünk egy háborút, és tudni kellene ha nem mentek volna maguktól ki még mindig itt lehetnének, ezért könd meg hogy elmentek. Ha már az orosz mindent is elfoglalni szeretne.

A Szovjetunió pedig a hidegháborút vesztette el! Felbomlott, az utód államok nem kérnek többé az orosz világból.
Ezt kellene tudomásul venni és nem lenne konfliktus.
A kivonulásuk pedig a birodalom összeomlásának következménye, nem a jó szándékuk bizonyítéka. ;)

A bázisok és a NATO tagságunk miatt irogathatsz. Magyarul. A saját lakásodból.
Ha ezek nem lennének, már rég nácik lennénk és rólunk posztolnának mások, a mi falvaink szerepelnének a FAB-os, drónos videókban.
Lehet fikázni a nyugatot, biztos, hogy erkölcstelenek és még háborúznak is.
Viszont még mindig jobbak, mint Putyin.
Ezért kár a fingfestés vele kapcsolatban.

Minél közelebb vannak ezek a nem ballisztikus pályán lévő rakéták a célponttól - annál kisebb saját "járulékos" veszteség lép majd fel. A számításokban természetesen ez is benne van.. És minél közelebb vannak ezek , annál nagyobb fenyegetés a másik részére,

A Svédország és Finnország felett lapos röppályán nuki rakétát átlövöldözni csak akkor lehet megtenni - ha az NATO tag..

Én nem nevezném rablónak azt aki a saját tulajdonát népét próbálja az agresszoroktól visszaszedni, megunva ezt a belopakodó kiszorító tulajdonszerző taktikát..

Oroszország elismerte Ukrajna 1991-es határait, ezzel lemondott a korábban megszállt vagy birtokolt területekről.
Nincs mit vissza vennie, ha egyszer ÖNKÉNT lemondott róla. Ez a bibi ezzel a háborúval.
A 22-es vereség után már csak a rablás, fosztogatás maradt Putyinnak.
Igyekszik minél nagyobbat szakítani a koncból. Ha már elbukta Ukrajnát két éve. Azt viszi, amit tud: területet, gabonát, nyersanyagokat, embereket.
Ezért rabló háború.

Szólnod kellene a NATO-nak hogy célt tévesztett, mert az oroszok ajándékozták az ukránoknak 1917-ben az országukat, amelyet területszerzéssel állandóan bővítgettek - mostanáig.. Megjegyzem az 1917-es határokat az ukránok saját maguk kérték az addig pár 100 éve nem létező országuk végre államformában való megjelenését kérve.. Harkovot is az orosz cár adományozta a lengyelek elől menekülő ukránoknak hogy legyen hely ahol nyugodtabban élhessenek..
Ismétlésképp, mert mindíg elfelejtődik, pedig állítólag még odébb lennénk a demens kórtól:

eHNYZn5.jpg


Ezért egyszerű lenne az ukrán népnek visszamenni a saját területére - aki meg akar az maradjon ott ahol született, senki nem akarja cseszegetni az ukránsága miatt - mármint az orosz nép részéről..

Ennyi.

Ahogy írtam, Oroszország ELISMERTE Ukrajna határait, hogy ki ajándékozott mit, hova, az innentől lényegtelen.
Amúgy a Kijevi Rusz és a Moszkvai fejedelemség története a két testvernép múltját másképp ismeri, mint ahogy azt az orosz propaganda sulykolja. :)
Ugyanis a két nép története nem a Moszkvai fejedelemség alapításával kezdődik. ;)
Ezért a ki, mit adott kinek, történelmi szempontból is viszonylagos.

Ennyi.

A Novorosszija pedig nyilván a korábbihoz képest újabb (orosz) területet jelöl, ami korábban nem orosz volt. Erre hívták fel a figyelmed.
 
  • Vicces
Reactions: Pogány

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 648
48 423
113

„Tengerészeti együttműködés – 2024”: Oroszország és Kína közös manővereket kezdett (VIDEO)​

Ünnepélyesen megnyílt Kínában az orosz haditengerészet és a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) „Tengerészeti együttműködés – 2024” haditengerészeti gyakorlata, amely július 15-től 17-ig tart.

A manőverek részeként az orosz csendes-óceáni flotta és a kínai haditengerészet hajóinak legénysége közös légvédelmi gyakorlatokat, tengeralattjáró-elhárító hadműveleteket hajt végre a PLA haditengerészeti repülés segítségével, és az utánpótlást is gyakorolják útközben.

Ezenkívül a két ország tengerészei tengeri mentőképzést is tartanak.
Источник: https://rusvesna.su/news/1721028832


Az ukrán fegyveres erők 2023-as nyári ellentámadásának eredménye a Zaporozsje régióban nullára csökken - Vlagyimir Rogov
Az ellenség már elveszítette az akkor meghódított területek több mint 80 százalékát.


Razvozsaev bejelentette az ukrán pilóták visszavert támadását

Szevasztopolban továbbra is visszaverik a pilóta nélküli légi járművek (UAV) támadásait – mondta Mihail Razvozsaev kormányzó. Telegram csatornájában hangsúlyozta, hogy személyi sérülés nem történt, de arra kérte az állampolgárokat, hogy a biztonság kedvéért ne tartózkodjanak nyílt helyen. A mentőszolgálatok kimentek a szilánkok lezuhanásának helyére a Fiolent területen.
Подробнее на: https://avia.pro/news/razvozhaev-zayavil-ob-otrazhennoy-atake-ukrainskih-ebspilotnikov