[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 330
68 595
113
Novoselovka, orosz eloretores.

Szinten Novoselovka, ukran támadás.

Novoselovka, szintén orosz eloretores.

Krasznogorovkanal elokerultek az ukránok is.


Valami új cuccot hozhatott nekik Zeller mert északon Harkovnal is kutamadtak.

.


Orosz T-72 harc közben. Lő, találatot kap, lő, lő, és megy tovább.

Bogdána nem szereti a tüzet.

.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 560
113
Azért gyorsan elvarták a szálakat. Nehogy már váljon, hogyan ki juttatta be. Nem akarok összeesküvést sejteni, de, akkor is.
Az igazság birtokosának szeretném üzenni nem a varsói szerződés vagy a ruszkik állomásozik az USA határon és nem ők telepítettek mindenhová támaszpontot, és nem azért cempingeztek nálunk mert úri dolguk így kívánta ha nem elvesztettünk egy háborút, és tudni kellene ha nem mentek volna maguktól ki még mindig itt lehetnének, ezért könd meg hogy elmentek. Ha már az orosz mindent is elfoglalni szeretne.

A Szovjetunió pedig a hidegháborút vesztette el! Felbomlott, az utód államok nem kérnek többé az orosz világból.
Ezt kellene tudomásul venni és nem lenne konfliktus.
A kivonulásuk pedig a birodalom összeomlásának következménye, nem a jó szándékuk bizonyítéka. ;)

A bázisok és a NATO tagságunk miatt irogathatsz. Magyarul. A saját lakásodból.
Ha ezek nem lennének, már rég nácik lennénk és rólunk posztolnának mások, a mi falvaink szerepelnének a FAB-os, drónos videókban.
Lehet fikázni a nyugatot, biztos, hogy erkölcstelenek és még háborúznak is.
Viszont még mindig jobbak, mint Putyin.
Ezért kár a fingfestés vele kapcsolatban.

Minél közelebb vannak ezek a nem ballisztikus pályán lévő rakéták a célponttól - annál kisebb saját "járulékos" veszteség lép majd fel. A számításokban természetesen ez is benne van.. És minél közelebb vannak ezek , annál nagyobb fenyegetés a másik részére,

A Svédország és Finnország felett lapos röppályán nuki rakétát átlövöldözni csak akkor lehet megtenni - ha az NATO tag..

Én nem nevezném rablónak azt aki a saját tulajdonát népét próbálja az agresszoroktól visszaszedni, megunva ezt a belopakodó kiszorító tulajdonszerző taktikát..

Oroszország elismerte Ukrajna 1991-es határait, ezzel lemondott a korábban megszállt vagy birtokolt területekről.
Nincs mit vissza vennie, ha egyszer ÖNKÉNT lemondott róla. Ez a bibi ezzel a háborúval.
A 22-es vereség után már csak a rablás, fosztogatás maradt Putyinnak.
Igyekszik minél nagyobbat szakítani a koncból. Ha már elbukta Ukrajnát két éve. Azt viszi, amit tud: területet, gabonát, nyersanyagokat, embereket.
Ezért rabló háború.

Szólnod kellene a NATO-nak hogy célt tévesztett, mert az oroszok ajándékozták az ukránoknak 1917-ben az országukat, amelyet területszerzéssel állandóan bővítgettek - mostanáig.. Megjegyzem az 1917-es határokat az ukránok saját maguk kérték az addig pár 100 éve nem létező országuk végre államformában való megjelenését kérve.. Harkovot is az orosz cár adományozta a lengyelek elől menekülő ukránoknak hogy legyen hely ahol nyugodtabban élhessenek..
Ismétlésképp, mert mindíg elfelejtődik, pedig állítólag még odébb lennénk a demens kórtól:

eHNYZn5.jpg


Ezért egyszerű lenne az ukrán népnek visszamenni a saját területére - aki meg akar az maradjon ott ahol született, senki nem akarja cseszegetni az ukránsága miatt - mármint az orosz nép részéről..

Ennyi.

Ahogy írtam, Oroszország ELISMERTE Ukrajna határait, hogy ki ajándékozott mit, hova, az innentől lényegtelen.
Amúgy a Kijevi Rusz és a Moszkvai fejedelemség története a két testvernép múltját másképp ismeri, mint ahogy azt az orosz propaganda sulykolja. :)
Ugyanis a két nép története nem a Moszkvai fejedelemség alapításával kezdődik. ;)
Ezért a ki, mit adott kinek, történelmi szempontból is viszonylagos.

Ennyi.

A Novorosszija pedig nyilván a korábbihoz képest újabb (orosz) területet jelöl, ami korábban nem orosz volt. Erre hívták fel a figyelmed.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113

„Tengerészeti együttműködés – 2024”: Oroszország és Kína közös manővereket kezdett (VIDEO)​

Ünnepélyesen megnyílt Kínában az orosz haditengerészet és a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) „Tengerészeti együttműködés – 2024” haditengerészeti gyakorlata, amely július 15-től 17-ig tart.

A manőverek részeként az orosz csendes-óceáni flotta és a kínai haditengerészet hajóinak legénysége közös légvédelmi gyakorlatokat, tengeralattjáró-elhárító hadműveleteket hajt végre a PLA haditengerészeti repülés segítségével, és az utánpótlást is gyakorolják útközben.

Ezenkívül a két ország tengerészei tengeri mentőképzést is tartanak.
Источник: https://rusvesna.su/news/1721028832


Az ukrán fegyveres erők 2023-as nyári ellentámadásának eredménye a Zaporozsje régióban nullára csökken - Vlagyimir Rogov
Az ellenség már elveszítette az akkor meghódított területek több mint 80 százalékát.


Razvozsaev bejelentette az ukrán pilóták visszavert támadását

Szevasztopolban továbbra is visszaverik a pilóta nélküli légi járművek (UAV) támadásait – mondta Mihail Razvozsaev kormányzó. Telegram csatornájában hangsúlyozta, hogy személyi sérülés nem történt, de arra kérte az állampolgárokat, hogy a biztonság kedvéért ne tartózkodjanak nyílt helyen. A mentőszolgálatok kimentek a szilánkok lezuhanásának helyére a Fiolent területen.
Подробнее на: https://avia.pro/news/razvozhaev-zayavil-ob-otrazhennoy-atake-ukrainskih-ebspilotnikov
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113

Ukrajnának mozgósítania kell a 18 éveseket a győzelemhez – mondta az Egyesült Államok volt állandó NATO-képviselője​

Az Egyesült Államok korábbi állandó NATO-képviselője, Ivo Daalder azt mondta, hogy Ukrajnának 18 éves fiatalokat kell mozgósítania „a háború megnyeréséhez”.

Daalder az Euronews-szal folytatott beszélgetésében megjegyezte, hogy az Ukrán Fegyveres Erők soraiban ma már többnyire 40 éves harcosok állnak, ami nem jellemző a katonai konfliktusokra.

A fiatalok (18 éves és idősebb) mozgósítása és a „katonai támogatás erősítése” kulcsfontosságú lépések a győzelem eléréséhez – magyarázta az Egyesült Államok volt állandó NATO-képviselője.

Egy újságíró kérdésére, hogy NATO-katonákat küldhetnek Ukrajnába a kijevi rezsim megsegítésére, azt válaszolta, hogy ez „szükséges lépés” lehet, de először Ukrajnának kell mozgósítania fiatal állampolgárait az ukrán fegyveres erőkbe.
Daalder reményét fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök „belátja, hogy a háborút Oroszország, nem a Nyugat indította”, és a konfliktus lezárásához meg kell győzni Moszkvát az ellenségeskedés beszüntetéséről.
Источник: https://rusvesna.su/news/1721039603


Az orosz fegyveres erők befejezik Peschany megtisztítását.
Számos fogoly van a honvédségtől és az ukrán fegyveres erők 3. harckocsidandárjától.



Németország titokban átadott Ukrajnának egy új csomag katonai segélyt, amely 39 tankot tartalmazott - írja a Merkur német kiadvány.
A német hatóságok titokban újabb adag katonai segélyt adtak át a kijevi rezsim fegyvereseinek, amely többek között 39 harckocsit is tartalmazott .

A Merkur német kiadvány szerint ez év június végén és július elején titkos katonai felszereléseket szállítottak Kijevbe. A német védelmi minisztérium védelmi kiadásokról szóló jelentése alapján bemutatott adatok szerint az ukrán hadsereg legalább tíz Leopard harckocsit, 20 Marder gyalogsági harcjárművet, három HIMARS MLRS egységet, valamint IRIS-T SLM-t és IRIS-T-t kapott. SLS légvédelmi rendszerek. Ugyanakkor a HIMARS berendezések nem a német hadsereg szolgálatában álltak, hanem közvetlenül az Egyesült Államokból vásárolták őket, hogy Ukrajnába szállítsák őket.

Az anyag azt állítja, hogy az ukrán parancsnokság arra számít, hogy a leszállított fegyverkészlet segít létrehozni egy csapásmérő csoportot az Ukrán Fegyveres Erők esetleges újabb támadókísérletéhez.

Korábban arról számoltak be, hogy Olaf Scholz német kancellár az akár 2,5 ezer kilométeres hatótávolságú amerikai rakéták országon belüli telepítésének tervét magyarázva azt mondta, hogy Berlin ily módon „megakadályozza egy esetleges háborút”.

Scholz Fumio Kishida japán miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ez a lépés az elrettentő hatás miatt állítólag Európa biztonságának növelését célozza.

Az Egyesült Államok 2026-ra készül amerikai rakéták telepítésére Németországban. Feltételezhető, hogy a nagy hatótávolságú rendszerekben SM-6 és Tomahawk rakéták indítására szolgáló komplexumok, valamint a Pentagon által kifejlesztett hiperszonikus fegyverek is szerepelnek majd.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 791
14 892
113
A Szovjetunió pedig a hidegháborút vesztette el! Felbomlott, az utód államok nem kérnek többé az orosz világból.
Ezt kellene tudomásul venni és nem lenne konfliktus.
A kivonulásuk pedig a birodalom összeomlásának következménye, nem a jó szándékuk bizonyítéka. ;)

Szerinted Oroszország történelme kimerül a Szovjetunióban ? Azelőtt nem volt Oroszország, illetve azután sem lett Oroszország ?

Szerinted 1991 után véget ért a történelem ?

Ha igen, akkor Mit kerestek az orosz katonák 1997-ben, illetve 2010-ben, és akár 2012-ben is Ukrajnában ?

ZlFBXpm.jpeg


És a Fehérorosz - Orosz Államszövetség az micsoda ?

Miért van, hogy a Szovjetunió formális feloszlatása ellenére sok ukrajnai várost, főleg a fővárost orosz névalakban ismerjük, nem pedig ukránban ? Kijev az 2019 / 2020-ig Kijev volt, nem pedig Kijiv. De még sok más várost is, pl. Harkov néven ismertem meg, és szoktam meg az adott várost, nem pedig Harkiv néven.

És Ukrajnában az orosz a közélet nyelve, még az 1991 után születetteknél is nincs, aki ne tudna oroszul.

Ukrajnán kívül Milyen státuszban vannak a kaukázusi, és a közép-ázsiai országok ?

Ha itt győznek az oroszok, nem a Szovjetuniót állítják vissza, vagy a Szovjetunió 2.0 / 3.0-át hozzák létre, hanem a cári orosz etnikai, és államszervezési ideológiát teszik hivatalossá, részlegesen.



Oroszország elismerte Ukrajna 1991-es határait, ezzel lemondott a korábban megszállt vagy birtokolt területekről.
Nincs mit vissza vennie, ha egyszer ÖNKÉNT lemondott róla. Ez a bibi ezzel a háborúval.

1991. december 8.-án hanyagul aláírta Jelcin az erről szóló papírost.

Azonban nem ért véget a történelem 1991. december 8-án, 1992-ben továbbra maradt jó sok orosz katona Ukrajnában.

Ennek orvoslására 1995-ben megalkották a Közös Orosz - Ukrán Hadiflottát, ami Moszkva, és Kijev közös irányítása alatt állt.

1997-ben papíron "elkülönültek", de attól még aláírták, hogy maradhatnak az oroszok a Krímben, 20 évig.

2010-ben újabb hosszabbítás, ezúttal 2042-ig.

És ezek mellett számos békebeli gyakorlattal éltek.


Teljesen külön történetként ugyan 1991-ben elfogadták Fehéroroszország függetlenedését, azonban 1996-ra visszafordult a történelem, és pont 1998. december 8.-án meg aláírták a Fehérorosz - Orosz Államszövetséget. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy azt Lukasenkó kezdeményezte, azzal a céllal, hogy ő legyen Jelcin utódja, és egyszerre elnököljön Fehéroroszország, és Oroszország élén.



A bázisok és a NATO tagságunk miatt irogathatsz. Magyarul. A saját lakásodból.
Ha ezek nem lennének, már rég nácik lennénk és rólunk posztolnának mások, a mi falvaink szerepelnének a FAB-os, drónos videókban.
Lehet fikázni a nyugatot, biztos, hogy erkölcstelenek és még háborúznak is.
Viszont még mindig jobbak, mint Putyin.
Ezért kár a fingfestés vele kapcsolatban.

A 90-es években durván ment a szeparatizmus Oroszországban, az orosz oblasztyokban is, és még 2007-ben is súlyos problémát jelentett a tatár szeparatizmus, akkor egy ilyen állapotban levő Oroszországtól kellett rettegni ?

Magyarország a következő okok miatt lett NATO-tag:

- a jugoszláv polgárháború nemzetközivé való kiterjedése volt a reális veszélyforrás, nem pedig az orosz hódítás,

- az emberek bárhol a világon rendre úgy szavaznak ilyen témákban, hogy lövésük sincs az EU, a NATO, és a hasonlók funkcióiról, csak elszabadult a gyermekzsúr típusú hangulatban úszik a nép,

- és a politikusok az ilyen szervezeteken belül a felzárkóztatási támogatásokat kedvükre sikkaszthatják el, a politikusok járnak jól az ilyen szervezetekhez való tartozással, nem pedig a kisemberek


A szélsőjobb rémfantáziáiban a zsidók akarják felvásárolni Magyarországot.

A ti politikai oldalatok meghatározhatatlan, azonban az biztos, hogy a ti rémfantáziáitokban meg az oroszok akarják megszerezni Magyarországot, minden áron.

Mi van itt Magyarországon, ami mind a zsidóknak, mind az oroszoknak kell annyira ? :rolleyes:



A Novorosszija pedig nyilván a korábbihoz képest újabb (orosz) területet jelöl, ami korábban nem orosz volt. Erre hívták fel a figyelmed.

És megelőzőleg Mi volt Novorosszija helyén, a 18. század előtt ? :rolleyes:
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 746
32 447
113
Mire nem jó a darknet...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 050
16 671
113
A Novorosszija pedig nyilván a korábbihoz képest újabb (orosz) területet jelöl, ami korábban nem orosz volt. Erre hívták fel a figyelmed.
Nyilván - szerinted.
Az hogy ez a neve - nem azt jelenti hogy tegnap hozták létre.
Ilyen alapon a magyar Kisújszállást, Sátoraljaújhelyet, Berettyóújfalut stb is nemrég húzták fel.,,

Nem a nevekből induljál ki, annak fonetikus tartalmából, mert az erősen félrevezető lehet.
Ilyen az Ukrán New York, és az USA New York összekeverése , ugyanaz a betüsor egészen mást takar, annyi közük sincs egymáshoz mint a szezonnak a fazonhoz.

Történelmi áttekintés, sokadjára ha nem untatlak vele:
Novorosszija nem új , XX vagy XXI századi kreálmány. . Az elsősorban kozákok által gyéren lakott és felügyelt – az ún. „déli hetmanátus” – területeken alakított ki Nagy Katalin cárnő állami fennhatóságú tartományt Novorosszijai kormányzóság néven, amely kezdete 1764-re tehető. Ezt a gyéren lakott területet próbálták fejleszteni különböző területekről verbuvált telepesek által.
Fejlesztésképp Nagy Katalin alapította Odessza városát is , köszönetképp nemrég döntötték le a városban, hálaként az ukránok a szobrát.
Az eredetileg a sztyeppén ott tartózkodó kozákokról:
Számos népcsoport keveredik ott, amelyről kimondható hogy mindenféle nép keveréke, szlávokat is beleértve, viszont arról egyáltalán nem lehet beszélni hogy ukrán többségűek lettek volna. A történészeti munkákból ennek utána lehet nézni. Ez a népcsoport minden környező terület lakossága ellen harcolt (szabad rablás, szabadság velejárója), de a fő ellenségük a krimi tatárok és a törökök voltak, sokszor fogadták fel a környező országok őket mint zsoldosokat.
Novorosszia területe számos átalakuláson növekedésen keresztül ment az állandó , általában megnyert orosz - török (tatár) háboruskodás következtében. Igy jött létre New Serbia is, Novorosszia északnyugati csücskében, 1752 - 1764 között..

Másik fontos momentum, hogy az utolsó krimi tatár khán, Giraj megunván az állandó csatározásokat a Krimen is, életjáradékért cserébe az oroszokra szerződéssel hagyományozta a krimi Khánság területét.

Az utolsó orosz - török háború eredményeképp (1877 - 1878), lett független a román állam a törököktöl.

Novorosszija területe 1897-ban, a cári birodalom részeképp, ekkor is túlnyomó többségben orosz lakossal:




Igen jól látod.. Ekkor még nem létezik ukrán állam (az oroszok ajándéka)
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 789
9 276
113
Novorosszija területe 1897-ban, a cári birodalom részeképp, ekkor is túlnyomó többségben orosz lakossal:
Ezt mire alapozod? Az 1897-es cári népszámlálás kicsit mást állít. https://en.wikipedia.org/wiki/Russi...e_by_largest_ethnolinguistic_group_(1897).svg

Még sok mai orosz területet is ukrán lakosságúnak ábrázol. A birodalomban pedig 55,667,469 orosz anyanyelvűt és 22,380,551 ukrán anyanyelvűt számoltak.

Azóta az etnikai tisztogatások és háborúk erősen eltolták ezeket az arányokat az oroszok javára.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 791
14 892
113
Ezt mire alapozod? Az 1897-es cári népszámlálás kicsit mást állít. https://en.wikipedia.org/wiki/Russi...e_by_largest_ethnolinguistic_group_(1897).svg

Még sok mai orosz területet is ukrán lakosságúnak ábrázol. A birodalomban pedig 55,667,469 orosz anyanyelvűt és 22,380,551 ukrán anyanyelvűt számoltak.

Azóta az etnikai tisztogatások és háborúk erősen eltolták ezeket az arányokat az oroszok javára.

A Cári Oroszországban ismertek olyant, hogy ukrán ?

A Cári Oroszországban voltak az oroszok, a fehéroroszok, és a kisoroszok.

Meg a sokféle kisnép, mint a mordvin, a baskír, az örmény, a kirgiz, a jakut, és sok más.

De ukrán az sehol.

Miért volt, hogy sokféle népet, és etnikumot jegyeztek a Cári Oroszországban, de ukránt azt éppenséggel nem ?

Meszike, személy szerint Te miért próbálod bizonygatni, teljes lelkierővel, és ilyen kitartóan, hogy már akkor is voltak ukránok, amikor valójában nem ?
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
591
5 370
93
Szerinted Oroszország történelme kimerül a Szovjetunióban ? Azelőtt nem volt Oroszország, illetve azután sem lett Oroszország ?

Szerinted 1991 után véget ért a történelem ?

Ha igen, akkor Mit kerestek az orosz katonák 1997-ben, illetve 2010-ben, és akár 2012-ben is Ukrajnában ?

ZlFBXpm.jpeg


És a Fehérorosz - Orosz Államszövetség az micsoda ?

Miért van, hogy a Szovjetunió formális feloszlatása ellenére sok ukrajnai várost, főleg a fővárost orosz névalakban ismerjük, nem pedig ukránban ? Kijev az 2019 / 2020-ig Kijev volt, nem pedig Kijiv. De még sok más várost is, pl. Harkov néven ismertem meg, és szoktam meg az adott várost, nem pedig Harkiv néven.

És Ukrajnában az orosz a közélet nyelve, még az 1991 után születetteknél is nincs, aki ne tudna oroszul.

Ukrajnán kívül Milyen státuszban vannak a kaukázusi, és a közép-ázsiai országok ?

Ha itt győznek az oroszok, nem a Szovjetuniót állítják vissza, vagy a Szovjetunió 2.0 / 3.0-át hozzák létre, hanem a cári orosz etnikai, és államszervezési ideológiát teszik hivatalossá, részlegesen.





1991. december 8.-án hanyagul aláírta Jelcin az erről szóló papírost.

Azonban nem ért véget a történelem 1991. december 8-án, 1992-ben továbbra maradt jó sok orosz katona Ukrajnában.

Ennek orvoslására 1995-ben megalkották a Közös Orosz - Ukrán Hadiflottát, ami Moszkva, és Kijev közös irányítása alatt állt.

1997-ben papíron "elkülönültek", de attól még aláírták, hogy maradhatnak az oroszok a Krímben, 20 évig.

2010-ben újabb hosszabbítás, ezúttal 2042-ig.

És ezek mellett számos békebeli gyakorlattal éltek.


Teljesen külön történetként ugyan 1991-ben elfogadták Fehéroroszország függetlenedését, azonban 1996-ra visszafordult a történelem, és pont 1998. december 8.-án meg aláírták a Fehérorosz - Orosz Államszövetséget. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy azt Lukasenkó kezdeményezte, azzal a céllal, hogy ő legyen Jelcin utódja, és egyszerre elnököljön Fehéroroszország, és Oroszország élén.





A 90-es években durván ment a szeparatizmus Oroszországban, az orosz oblasztyokban is, és még 2007-ben is súlyos problémát jelentett a tatár szeparatizmus, akkor egy ilyen állapotban levő Oroszországtól kellett rettegni ?

Magyarország a következő okok miatt lett NATO-tag:

- a jugoszláv polgárháború nemzetközivé való kiterjedése volt a reális veszélyforrás, nem pedig az orosz hódítás,

- az emberek bárhol a világon rendre úgy szavaznak ilyen témákban, hogy lövésük sincs az EU, a NATO, és a hasonlók funkcióiról, csak elszabadult a gyermekzsúr típusú hangulatban úszik a nép,

- és a politikusok az ilyen szervezeteken belül a felzárkóztatási támogatásokat kedvükre sikkaszthatják el, a politikusok járnak jól az ilyen szervezetekhez való tartozással, nem pedig a kisemberek


A szélsőjobb rémfantáziáiban a zsidók akarják felvásárolni Magyarországot.

A ti politikai oldalatok meghatározhatatlan, azonban az biztos, hogy a ti rémfantáziáitokban meg az oroszok akarják megszerezni Magyarországot, minden áron.

Mi van itt Magyarországon, ami mind a zsidóknak, mind az oroszoknak kell annyira ? :rolleyes:





És megelőzőleg Mi volt Novorosszija helyén, a 18. század előtt ? :rolleyes:
"1991. december 8.-án hanyagul aláírta Jelcin az erről szóló papírost."

Valaki tudja, hogy a határvonalak csak papíron lettek kijelölve vagy pedig a valóságban is határkövekkel, oszlopokkal is ki lettek jelölve? Mert néha felröppennek a kacsák, hogy a természetbeni kijelölés elmaradt.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 135
7 203
113
Nyilván - szerinted.
Az hogy ez a neve - nem azt jelenti hogy tegnap hozták létre.
Ilyen alapon a magyar Kisújszállást, Sátoraljaújhelyet, Berettyóújfalut stb is nemrég húzták fel.,,

Nem a nevekből induljál ki, annak fonetikus tartalmából, mert az erősen félrevezető lehet.
Ilyen az Ukrán New York, és az USA New York összekeverése , ugyanaz a betüsor egészen mást takar, annyi közük sincs egymáshoz mint a szezonnak a fazonhoz.

Történelmi áttekintés, sokadjára ha nem untatlak vele:
Novorosszija nem új , XX vagy XXI századi kreálmány. . Az elsősorban kozákok által gyéren lakott és felügyelt – az ún. „déli hetmanátus” – területeken alakított ki Nagy Katalin cárnő állami fennhatóságú tartományt Novorosszijai kormányzóság néven, amely kezdete 1764-re tehető. Ezt a gyéren lakott területet próbálták fejleszteni különböző területekről verbuvált telepesek által.
Fejlesztésképp Nagy Katalin alapította Odessza városát is , köszönetképp nemrég döntötték le a városban, hálaként az ukránok a szobrát.
Az eredetileg a sztyeppén ott tartózkodó kozákokról:
Számos népcsoport keveredik ott, amelyről kimondható hogy mindenféle nép keveréke, szlávokat is beleértve, viszont arról egyáltalán nem lehet beszélni hogy ukrán többségűek lettek volna. A történészeti munkákból ennek utána lehet nézni. Ez a népcsoport minden környező terület lakossága ellen harcolt (szabad rablás, szabadság velejárója), de a fő ellenségük a krimi tatárok és a törökök voltak, sokszor fogadták fel a környező országok őket mint zsoldosokat.
Novorosszia területe számos átalakuláson növekedésen keresztül ment az állandó , általában megnyert orosz - török (tatár) háboruskodás következtében. Igy jött létre New Serbia is, Novorosszia északnyugati csücskében, 1752 - 1764 között..

Másik fontos momentum, hogy az utolsó krimi tatár khán, Giraj megunván az állandó csatározásokat a Krimen is, életjáradékért cserébe az oroszokra szerződéssel hagyományozta a krimi Khánság területét.

Az utolsó orosz - török háború eredményeképp (1877 - 1878), lett független a román állam a törököktöl.

Novorosszija területe 1897-ban, a cári birodalom részeképp, ekkor is túlnyomó többségben orosz lakossal:




Igen jól látod.. Ekkor még nem létezik ukrán állam (az oroszok ajándéka)

Sok nemzetből, sokan mentek kozáknak, akik menekültek valami elől, pl. törvény, múlt, szolgaság, ...
A kozákok között könnyű volt új, szabad életet kezdeni.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 746
32 447
113
A srác, aki az erkélyen támadott...
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 789
9 276
113
A Cári Oroszországban ismertek olyant, hogy ukrán ?

A Cári Oroszországban voltak az oroszok, a fehéroroszok, és a kisoroszok.

Meg a sokféle kisnép, mint a mordvin, a baskír, az örmény, a kirgiz, a jakut, és sok más.

De ukrán az sehol.

Miért volt, hogy sokféle népet, és etnikumot jegyeztek a Cári Oroszországban, de ukránt azt éppenséggel nem ?

Meszike, személy szerint Te miért próbálod bizonygatni, teljes lelkierővel, és ilyen kitartóan, hogy már akkor is voltak ukránok, amikor valójában nem ?
Felőlem hupikék törpikéknek is hívhatod őket, engem az se zavarna.

Nyilván léteztek ha számolt velük a népszámlálás. Ebben a vitába tényleg értelmetlen volna belemennem.