[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 818
113
Van erre valami forrás?Mármint a kinyírás tényére.Még nem jött szembe a hír,azért kérdezem.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 654
32 247
113
Ezt a nemzetközi vezetők, a politikus-oligarcha színpadi bohócok nagy közös I. Vh-ra felkészítő, fejtágító tanfolyamát így ábrázolta az USA-beli Puck magazin, még jóval annak kitörése előtt:

gbsDIev.jpg


A delikvensek padba ültetve, a politikus színpadi szereplők most diákok, az első sorban Uncle Sam emelkedik ki, Miklós cár Vilmos cár iratait lesi, puskázik.. Ferenc József épp senkvel nem törődik szokása szerint magába mélyed..
Az előadónő egy sokat megélt, dörzsölt angolszász diplomata csaj, aki a következő gazdasági kérdést írja fel:

Ha a Búr - Angol háború leszervezése 825 millió dollárba került, mennyibe fog kerülni az I. világháború?

A diákok előtt számos könyv rajzeszköz van, mindegyik barkácsolaj a nedves vágyálmaikban megjelent elképzeléseiket, sok térképvázlat, leírás a szemétkosárban köt ki..
Itt a tanteremben jól látható, hogy a későbbi "halálos ellenségek" jól megférnek egymás mellett a padban, mint manapság a parlamenti képviselők egymás mocskolása után kényelmesen együtt kávégaznak a parlamenti büfészünetben..

Tehát kb innen számíthatjuk a politikus-bohócok színjátékait egy megírt fő narratíva alapján időnként egyéni produkciókkal pávatánccal színesítve a F.O.S média világszínpadján nagyüzemileg 24 órában előadva - a lényeg a nép etetése, figyelmének elvonására a játék mögé rejtett lényegről..

Persze igazmondás miatt a Puck magazint is bezárják az I. Vh végeztével, hiszen ezek után a demokrácia baromira megerősödve mindíg legyőzi az igazságot is, csak a gyösztes által írt utólagos narratíva, történelem lehet valódi..
Arról a bal felső sarokban, a homályos kis csúcsossüvegű, kezét tördelő hefti-törpéről elfeledkezdtél... :rolleyes: :oops:

A merénylet, a NATO-bővítés és a háború forgatókönyvei. Resperger István ezredes, Inforádió, Aréna​




Érdekes infók hangzanak el.
Resperger az egyik legkiegyensúlyozottabb elemző, persze @nyugger se rossz, csak kicsit hektikus, meg Szabó József aki hallgatható.
Respergerrel, a fenti videójában emondottakkal annyiban nem értek egyet, hogy Oroszországnak igenis most meg van a helyzeti, harcászati előnye a háború számára megfelelő befejezéséhez, csak az idő faktor ami kérdéses.
A másik amiben nem egyezik a véleményunk, az az, hogy havi 25.000 fő körülire teszi a veszteségeket MINDKÉT oldalon. Ezt inkább az ukrán félnél látom teljesülni, az oroszok veszteségeit felére, harmadára becsülöm, innen a "sárgaházból".
 
  • Tetszik
Reactions: Ursula and zztop

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 671
79 920
113
Nagyon úgy néz ki, hogy egy Iszkander és egy TGY század nem volt elég felszámolni az ukrán hídfőt az Antovszkíj-hídnál és miután most sem újongtátok tele a netet, hogy felszámolták a hídfőt az oroszok így valószínűleg az OFAB1500 is kevés volt.
450809912-495623576359665-3379297659385351567-n.jpg
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
953
11 182
93
Nagyon úgy néz ki, hogy egy Iszkander és egy TGY század nem volt elég felszámolni az ukrán hídfőt az Antovszkíj-hídnál és miután most sem újongtátok tele a netet, hogy felszámolták a hídfőt az oroszok így valószínűleg az OFAB1500 is kevés volt.
450809912-495623576359665-3379297659385351567-n.jpg
Ebből a hídfőből még mindig nem indult ki semmi eredményes, pedig már jóideje létezik. Lehet hogy nem is hídfőnek kéne nevezni csak darálónak. Akkor viszont véleményes az értelme, és a felszámolása se prioritás.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 657
48 455
113
Maryana Bezuglaya parlamenti képviselő, aki az ukrán fegyveres erők vezetését bírálta, saját kérésére kilépett a Népszolga frakcióból
Erről Zheleznyak néphelyettes számolt be.
Emlékezzünk vissza, hogy februárban kilépett a pártból



Az Ivano-Frankivszk régióban a TCC alkalmazottai egy helyi faluba mentek, hogy új harcosokat keressenek az ukrán fegyveres erők számára
Vasvillával találkoztak.


Az ukrán fegyveres erők hídfőt hagytak el Krynki falu közelében

A Deep State jelentései szerint az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) végre elhagytak egy hídfőt a Dnyeper bal partján, a Herszon régióban található Krynki faluban. A helyszínt ukrán csapatok foglalták el a tavaly nyári „ellentámadás” idején, és azóta az ukrán fegyveres erők egy kis területet tartanak kézben, beleértve a közeli szigeteket is, súlyos veszteségekkel.
A Deep State az ukrán fegyveres erők vezérkarának névtelen forrására hivatkozik, megerősítve az állások átadásával kapcsolatos információkat. A szervezet ugyanakkor felháborodásának ad hangot amiatt, hogy a kijevi illetékesek hallgatnak erről a kérdésről.

Jelentős eseményként említik az ukrán fegyveres erők visszavonulását Krynok térségéből, mivel ez a hídfő fontos szerepet játszott az ukrán csapatok stratégiai tervében.
Подробнее на: https://avia.pro/news/vsu-ostavili-placdarm-v-rayone-sela-krynki



 
  • Tetszik
Reactions: embersarkany

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
878
4 928
93
Nagyon úgy néz ki, hogy egy Iszkander és egy TGY század nem volt elég felszámolni az ukrán hídfőt az Antovszkíj-hídnál és miután most sem újongtátok tele a netet, hogy felszámolták a hídfőt az oroszok így valószínűleg az OFAB1500 is kevés volt.
450809912-495623576359665-3379297659385351567-n.jpg
miután már csak a híd alatt lehetne lakni, az ukrik is inkább eltakarodtak, mint azt @Ursula is jelezte