Magyar őstörténet és a sztyeppei civilizáció

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 175
54 992
113
Értem én hogy te mire gondolsz.
bd8f39dea163188cddf1178dee904a13.jpg

- Vízzel, borral, kenyérrel fogadnak minket! Így mondhatjuk hogy hon visszafoglalás történt!
Mivel a hunok távozása után jöttünk mi. Ez éppen olyan mint Erdélyben is ott élnek honfitársaink (minden tiszteletem az övék) s sajnos nem mondhatjuk hogy a mi hazánkban élnek. Pedig ott élnek!
- Azzal nem értek veled egyet hogy hozzuk vissza az ős rituálés vallást! Mondjuk nekem a J. srác vallása sem tetszik, ám ez legyen az én meghitt gondom. Ám mi már mint sajáthoni keresztényként jöttünk vissza e-honba! S nem volt semmi ősi rituálénk! Ugye csak Pista fiúnk intézte a J.srác vallására való áttérést! Nagy népirtással! Magyarul vallásháború volt!


Mesélj már nekem erről a saját honi kereszténységről,mondj már valamit belőle,ami működik,amiben van értelem,logika?
Lehet kedvet kapok hozzá,olyan szimpatikus az egész,semmi erőszak,semmi hazugság,nem is értem,hogyan élhettünk pár százezer évig nélküle?
Magyarázd már el nekem,hogy mit szimbolizál az asszimetrikus kereszt,mint a fő szimbólum?
Vagy mond már el,miért lett eredendő bűn a tudás,amit a gyümi elfogyasztásával kaptak meg,amitől kinyíltak az ő szemeik,és olyanok lettek mint az Isten?
Az is érdekel,hogy mitől jó az a vallás,ami hivatkozik egy tanítóra,aki még életében elzavarta a vallás alapítóját,mert az a rontására volt melette,sátánnak nevezte,majd a szimpatikus fiatalember megfordítva vésette a szimbólumot a trónjára,mert még a halálában sem kívánt azonosulni a tanítóval,akire hivatkozik a vallás,hogy fér ez össze?
Van még pár kérdésem,szóval segíts ki lécci.
Nem kötekszem,lehet én vagyok alul informált.
Honnan tudod,hogy nem volt ősi rituálénk? Az 1600 éve kitalált vallásnak pont van pár,de mi ezekből is kimaradtunk?
Picsába,tényleg csak bőgatyás,sztyeppei nomádok vagyunk?
Ne hagyj a sötétségben. :D
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 448
31 785
113
Kis adalék, az elmaradott sztyeppei fosztogatókhoz...

A szarmaták-hunok-magyarok...
"A Current Biology-ban 2022-ben megjelent genetikai tanulmány a hunok, avarok és a honfoglaló magyarok genetikai eredetéről. 265 ősi genomot elemeztek, és kiderült, hogy a magyar honfoglalók szarmatákkal és hunokkal keveredtek . Több hun mintában is kimutattak szarmata származást, ami jelentős szarmata hatást jelent az európai hunokra ."

A kangjuk...
"A Nature- ben 2018 májusában megjelent genetikai tanulmány 6 Kangju maradványait vizsgálta, amelyeket kb. 200 CE és 300 CE. [38] A 2 kivont Y-DNS minta az R1a1a1b2a és R1a1a1b2a2b apai haplocsoportokba tartozott , [39] [40] míg a 6 kivont mtDNS minta a H6a1a , C4a11 , U2a1h , H2a1h , U2a1h , U2a1h , U2a1h anyai haplocsoportokba, [40] . [41] [40] A tanulmány szerzői azt találták, hogy a Kangju és a Wusun kevesebb kelet-ázsiai keverékkel rendelkezik, mint a Xiongnu és a Sakas . Mind a Kangju, mind a Wusun a késő bronzkori nyugati sztyeppei pásztorok (WSH) leszármazottja volt, akik szibériai vadászó-gyűjtögetőkkel és a Bactria–Margiana régészeti komplexumhoz kapcsolódó népekkel keveredtek . [12]

Egy 2021-es tanulmány rekonstruálta a Kangju genetikai profilját a szarmatákból származó 90%-ban, a többi (10%) pedig a BMAC ősöktől származik."

Ha megnézzük a "kangju" népnevet, feltűnő, a k-h hangalak felcserélhetősége, vagyis akár khangju/hungju is lehetett, ja akkor valószínűleg egy újabb olyan birodalomról van szó, amit rokonaink, őseink alapítottak...hol is? A Selyem-úton....a magyar sírokban pedig bronztükröt általánosan találtak.


 

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
798
1 559
93
Mesélj már nekem erről a saját honi kereszténységről,mondj már valamit belőle,ami működik,amiben van értelem,logika?
Nem vagyok én vallástörténész, sőt vallásos sem, már régen gyerek koromban kiábrándultam a vallásból! Ugye csak olvasgatok! Szóval nekem lehet prédikálni ki, mit akar! Ám:

Minden vallásban van logika! Az a kérdés csak kinek a szemszögéből nézed!

- Mezopotámiában városállamok voltak, hol egy gazdag családfő volt az uralkodó a városon belül! A másik városban egy másik családfő! - (Mint manapság a polgármester!) - Na de ha az egyik családfő hozzáadta a másik családfőhöz a lányát, a fiait pedig 3-4-ik város vezetőjének gyermekéhez. Akkor kialakult egy kisebb társadalom, majd családi kapcsolatokon keresztül egy nagyobb társadalom, aminek vezető kellet! Így kellet egy király, uralkodó akit választottak, vagy önjelölt volt gazdagságán keresztül. Így kialakult egy hatalmi osztály akinek mindig bizonyítani kellett hatalmát! Az emberek "köznép" "tudatlan" írástudatlan emberek voltak akik mindenben hittek s mindennek - áldoztak - a bajok ellen! Annyi áldozati isten volt hogy nem győzték már számon tartani! - (Őstörténelem) - Kialakult egy közös vallási kultusz, amiben a társadalom hitt! Ám ennek a kultusznak kellet egy vezető, s hittérítők akik továbbadják ezt a hitet a köznépnek! Azaz dogmatikus jelleggel azt mondták ebben kell hinned! Vagy a városon kívül tágasabb! Na a pogár elgondolkozhatott a sivatagban!
Lásd: Egyiptom - Perzsák - Arabok - Kínaiak ..stb! Mindenki másban hitt!

- A társadalomban így kialakult az egyházi vezető: Pap-papok! Akik a valláson keresztül féken tudták tartani a népet, riogatva őket az istenekkel! Bólogató Jánosokat csináltak az emberekből a valláson keresztül! Ám magukat képezték folyamatosan! Lásd csillagászat, matematika, stb!
- Na de ugyan így kialakult Egyiptomban, a Perzsáknál, az Araboknál, s Kínánál is! Itt az a baj hogy nem ugyan az a vallás került hatalomra! S kitörtek a vallásháborúk! Ilyen a mostani Arab - Izraeli is.
Mivel most már az egyes társadalmak harcolnak egymás ellen! Mint látod a fejlődés elég hosszú folyamat s nem egyik napról a másikra történt! Mindig az uralkodó osztály határozza meg a vallási hovatartozást! Itt nem akarok kitérni az egyes vallási részletekre mivel nincs értelme! Még a végén vallásháború lesz! :D Mindegyik dogmatikus kényszer ráerőltetett, irányított vallás! Remélem megértettél.

Hogy visszatérjek egy másik kérdésedre s a történelemre, értem én hogy te mit szeretnél kérdezni! S had kérdezzek kérdésedre kérdéssel! Miért fordult Attila vissza Róma előtt, ha nem volt keresztény!? Mivel a római egyházfő mondta Attilának hogy forduljon vissza, Róma előtt!

0cb62f3d978a67cddd492796fed52758.jpg

S ott a kérdésedre a válasz is az egyházfő mögött! Tehát ha Attila oly barbár volt mint ahogy azt a nyugat annyira kihangsúlyozta, kihangsúlyozza, akkor miért fordult vissza?
- Hisz én ha barbár vagyok, nekem nem jelent a (kereszt jelkép) semmit, nem érdekel mit halandzsál az a csuhás pópa, félreállítom s megyek tovább! - Ugye - !
- Ám Attila megfordult seregével! Na akkor miért is volt népünk barbár? Pusztai elmaradott nép?
Hajat cibáló sátánista vallású, csontból jósoló? Ahogyan a nyugat beállított minket!


- Ahogy a nyugat a középkorban még tepsinek tudta a földet, amiről külső oldalán lefolyik a víz, akkor már mi régen tudtuk hogy gömbölű a föld! A tudás különbség volt a probléma! S ahogyan kinéztünk, mindenki lovon, ameddig a nyugat taposta mezítláb a sarat! Ez fájt annyira nekik!

8bc01986aee89ca5265ecddf25777b98.jpg


Mint látod, Tuvai halomsír régészeti lelete! Szerinted mit tudhattunk? S mire utal a szkíta lelet?

a54482267281a211ff1a442c07027c7c.jpg
Erzhey a település neve! Írd be a google térképbe s nézd meg a képeket s megtalálod ezt a képet. S olvasd a település nevét Magyarul! :cool:

S vajon mit ábrázol a pajzsunkon az a jel?

c9d9c5f7e03f1fd4a3bc43841b78f884.jpg


e9502642b408db309d4d523ff92bbd83.jpg


Tuvai lelet!