[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
5 462
10 444
113
A valóságban élek és tájékozódom. Amikor egy határt védő rendőrt, vagy katonát, agresszív magatartásukkal, életveszélyes helyzetbe hoznak ezek a illegális határt átlépni szándékozók, élete védelmében a határt védő, igen is használja fegyverét. Ezt semmiféle brüsszeli íróasztalfőokos által aláírt, fegyverhasználatot tiltó papír nem ellentételezheti.
Hat konkretan nemzetkozi lof@szbizottsagot hoztak rank valahol Old alatt (valahol Eperjespuszta kornyeken), amikor a JNH/szerbek nagy unalmukban vagy a kavarodasban parszor atlottek, pont az iranyunkban, es eltalaltak valamit (valami hulye figyelmezteto tabla remlik, de lehet, csak egy fa volt?), majd a nagyon okosok azt tippelgettek, nem tudtuk-e mi 'elkovetni' ugy, hogy egymas vallara alltunk... olyan pipa lettem, hogy gyorsan elhuztak onnan az osszes nagykutyat, engem meg a masik iranyba, mert latvanyosan vorosbe fordult a fejem es keszultem valaszolni (ti. tudtak, hogy a fepeseknel is jobban beszelek egyes nyelveket). Roviden: eszunkbe nem jutott visszaloni, mert max a hatarral parhuzamosan volt kulon engedelyed fegyvert hasznalni (avagy ugy, hogy a hataron belul landoljon a lovedek).
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 035
95 592
113
Egyáltalán nem biztos, hogy nyer Trump. Vagy ha nyer, és világbéke helyett nekimegy pl Iránnak, arra vajon van tervük erre is odafennt a Várban? Azért volt már nem egy pofára esésük ilyen csoda várás után
Volt itt pofára esés fordítva is amikor nyert anno, ebben mki megnyalta már az aszfaltot.

Igazából ezek az iráni , amcsi külpol dolgok kevésbé érdekelik a kormányt. Bár annyit azért tudunk Trumprol hogy elnöksége alatt majdnem egyedüli elnökként, szemben pl.a már első évében béke Nobel díjas Obamával háborút nem indított.

Bár qrvára nem a topik témája de majd max a többivelmátpakolják.

Orbánnak nem geopolitikai okokból, hanem hazai és Uniós belpolitikai okokból fontos Trump. Ha Trump nyer az Unió fogatlanabb oroszlán lesz ellenünk az amcsi hátszél, illetve amerikai irányítás , kézivezérlés nélkül, Mert sajnos a brüsszeli Bizottság a Demokrata mainstream érdekei szerint iranyitja Európát, akkor is ha ez Európa öncsonkolásával jár. Mi lesz ha washingtoni a központ fordul? Mi lesz a brüsszeli árvákkal? Lesz sok gerinctelen aki fordulni fog, hisz kint jó pénzt lehet keresni a nyugdíjas évek előtt.

Trump alelnöke egyébként a kulcs, aki a Trump programon aktívan együtt dolgozik a háttérintézményekben a magyar kormány embereivel is.
Eleve az Amerikából bevezetett Magyarország ellenes szankciók ki lesznek herélve. Kettős adóztatás eltörlése stb. A külföldről főleg Amerikából pénzelt civil szervezetek, NGO-k, sajtó ki lesznek anyagilag véreztetve. Ők, illetve az amcsi testvérszervezeteik, hisz közös donorból táplálkoznak, otthon is aktívan részt vesznek a kampányban a Demokraták mellett, tehát nem fog nagy lelki törést okozni a Trump adminisztrációnak a kiherélésük. Ők nem Amerika, hanem az amerikai adminisztrációra élősködőként ráakaszkodó Demokrata párt érdekeit képviselik. Washington DC-ben ahol vagy a szövetségi kormányzati adminisztráció vagy a helyi feketék laknak 85-90%-os a Demokrata szavazati arány, Nah ez anno blokkolta Trumpot, most évek óta egy csapat dolgozik azon,ahogy hetedíziglen le legyen csapolva ez a mocsár.

Igen, az tuti, hogy lesznek amcsi fegyverek ha Trump nyer, mert ő nem Teréz Anya, hanem pragmatikus üzletember, De ez már hatalmas előrelépés lesz, hisz most politikai woke, lmbtq, no border-nonnation és egyéb ideológiai baromságok akadályozzák a kapcsolatokat.
Hidd el nekünk tökmindegy, hogy kínai vagy amcsi befektetés jön ide. A legjobb, ha mindkettő. És ha az amcsi cégek elkezdik kitermelni a fekete tengeri földgázt, amire anno le is szerződtünk, nekünk ugyanolyan jó lesz mint az orosz.

Ha meg nem Trump nyer mi van?? Ugyanaz mint most, Bár azt írják, hogy sokat kockáztat Orbán, hogy mindent Trumpra tesz fel, de a valóságban semmit. Sem Brüsszel, sem a Demokraták nem akarnak Orbánnal tárgyalni, mert túl nagyra nőtt. Túl nagy nemzetközi idoll lett a mainstremmel szembeni, antiliberális, antiwoke csoportokban. És ezeknek a tarsadalommérnököknek a szemében ez megbocsájthatatlan.

Tehát semmit sem kockáztat, semmilyen tétet nem tett fel. Keres egy kaput, ahol kitörhet a mainstream szorításából és ez egy reális kapu. Nem lesz fáklyásmenet ez sem, mert van ahol erdekegyezés van Ukrajna, Izrael, nemzetközi bevándorlás, de van ahol ütközés van pl.Kina. Bár ez utóbbi sztem amcsi külker mérleg kérdése, Érdekes momentum, de a legnagyobb kínai elektromos autó eladó Trump aktív támogatója. Ugyanis Kínában a legtöbb eladott elektromos autó a Tesla. És Musk totálisan Trump mögött áll.

Lesznek hangos nyilatkozatok, de a háttérben meg tárgyalás és deal Kínával. Ki lesznek jelölve a gazdasági határok és a szürke zónak, ahol mki kaparhat.

De ma annak, hogy Trump vagy Kamala 50-50. Bidennel szemben nem volt kérdés, de ezt a komcsit most nagyon megfutattják és kicsit leblokkolt a Trump Team. Talán most Kennedyvel magukra találnak. Vele alapvetően, mivel a Demokratáktól jött, a Demokrata bázis szélét celozzák és minden plusz szavazat duplán fáj, mert a masiktól lopják Trumpék. Érdekes lesz.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 236
3 530
113
Nehéz.
Nem kell kimondani, mikosis a magyar gazdaságpolitika alapjaiban megreng az orosz nyersanyaghiány miatt.

Be kell látni, hogy ezen nem tudunk változtatni.

És ekkora jönnek az elsődlegesen állami beruházásokkal létrejövő akku-kapacitások.


Ma minden fejlesztési forrást csak és kizárólag erre, szabad költeni.
Én mindent elhiszek, holnapra már a világba fejlődik a technológia, de ez nem szabad, hogy megtévesszen minket. Ez hazugság. Nem tudjuk mi jön holnap, 12-18 hónapos megtérülés mellett nekünk semmire nem szabad várnunk (ez biztos). Ez azt jelenti, hogy most beleteszünk 1000 milliárdot, és maximum 2 év múlva (mivel az állami cég nem profitorientáltan működik, ahogy kéne! az elején!).

És ezt visszaforgatjuk.

De még ez mind semmi. Önfenntartóvá válik.
Emészgessük ezt a szót.
Önfenntartó.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 000
69 600
113
Igazából ezek az iráni , amcsi külpol dolgok kevésbé érdekelik a kormányt. Bár annyit azért tudunk Trumprol hogy elnöksége alatt majdnem egyedüli elnökként, szemben pl.a már első évében béke Nobel díjas Obamával háborút nem indított
Azért azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy Irán végre nyugalmi helyzetre törekvésébe durván belerúgott a nukiegyezmény felrúgásával és aztán a világháború nyitányaként kivégeztette Szulejmánit.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
556
2 911
93
https://maszol.ro/kultura/Magyar-roman-nemzetkepek

https://orszagut.com/kozelet/zelnik...er-gabor-megjelent-az-orszagut-121-szama-6615

https://tk.hun-ren.hu/

Hol is kezdjem.. Magyarságnak legnagyobb ellenségei néha maguk a magyar felmenőkkel rendelkező, de félúton különböző ideológiai, politikai, szociológiai okoból kifolyólag, szomszédos -magyarokkal ellenséges- nemzetekhez való, nagy imádattal kevert megszállott vonzalommal rendelkező egyének...
A fenti cikkben a románokat piedesztárra emelő, a századfordúlón nem ritkán véreskezü politikai vezetőiket pedig ajnározó, a magyarságot pedig konkrétan elítélő konferenciát tarthattak hazánkban, ami nem kicsit ledöbbentett..
Az hagyján, hogy természetesen vannak bizonyos történelmi folyamatok amik valósan vannak emlegetve, de minden esetben a magyarok mint a térség negatív folyamatainak az elindítói, mindez kontextusból kiemelve persze...
Na most, hogy bukarest külsőn, egy konferencián mit hazudoznak össze vissza, és hogy dícsérik szét a saját történelmi alakjaikat, önmagukat meg mennyire sajnáltatják az a lőtéri kutyát sem érdekli!
De, hogy magyar embernek látszó "kutatók" magyarországon teszik ugyanezt, cinikus román társaikkal karöltve, és ami méginkább megdöbbentett, hogy a fenti lap:
AZ ORSZÁGÚT MEGJELENÉSÉT
A KULTURÁLIS ÉS INNOVÁCIÓS MINISZTÉRIUM TÁMOGATJA....

Ami kevéssbé lepett meg, hogy az MTA áll az egész mögött, amely intézmény konkrétan magyarság ellenes intézménnyé vált, amely kizárólag nemzeti érdekeket, és érzelmeket megtagadó, ill önfeladó, szélső, vagy moderáltan bal liberális "tudósok", nemzeti gondolkodókat szándékosan kirekesztő, ezen nemzeti gondolkodókat hisztérikusan támadók gittegylete...

Aki nem hiszi az MTA-val kapcsolatos gondolataimat, az járjon utána..
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 300
4 729
113
https://maszol.ro/kultura/Magyar-roman-nemzetkepek

https://orszagut.com/kozelet/zelnik...er-gabor-megjelent-az-orszagut-121-szama-6615

https://tk.hun-ren.hu/

Hol is kezdjem.. Magyarságnak legnagyobb ellenségei néha maguk a magyar felmenőkkel rendelkező, de félúton különböző ideológiai, politikai, szociológiai okoból kifolyólag, szomszédos -magyarokkal ellenséges- nemzetekhez való, nagy imádattal kevert megszállott vonzalommal rendelkező egyének...
A fenti cikkben a románokat piedesztárra emelő, a századfordúlón nem ritkán véreskezü politikai vezetőiket pedig ajnározó, a magyarságot pedig konkrétan elítélő konferenciát tarthattak hazánkban, ami nem kicsit ledöbbentett..
Az hagyján, hogy természetesen vannak bizonyos történelmi folyamatok amik valósan vannak emlegetve, de minden esetben a magyarok mint a térség negatív folyamatainak az elindítói, mindez kontextusból kiemelve persze...
Na most, hogy bukarest külsőn, egy konferencián mit hazudoznak össze vissza, és hogy dícsérik szét a saját történelmi alakjaikat, önmagukat meg mennyire sajnáltatják az a lőtéri kutyát sem érdekli!
De, hogy magyar embernek látszó "kutatók" magyarországon teszik ugyanezt, cinikus román társaikkal karöltve, és ami méginkább megdöbbentett, hogy a fenti lap:
AZ ORSZÁGÚT MEGJELENÉSÉT
A KULTURÁLIS ÉS INNOVÁCIÓS MINISZTÉRIUM TÁMOGATJA....

Ami kevéssbé lepett meg, hogy az MTA áll az egész mögött, amely intézmény konkrétan magyarság ellenes intézménnyé vált, amely kizárólag nemzeti érdekeket, és érzelmeket megtagadó, ill önfeladó, szélső, vagy moderáltan bal liberális "tudósok", nemzeti gondolkodókat szándékosan kirekesztő, ezen nemzeti gondolkodókat hisztérikusan támadók gittegylete...

Aki nem hiszi az MTA-val kapcsolatos gondolataimat, az járjon utána..
Magyarságnak legnagyobb ellenségei néha maguk a magyar felmenőkkel rendelkező, magukat nemzetinek hazudó, közben az országot, a honfitársait szemrebbenés nélkül kifosztó, eltipró, eközben magukat hazafinak beállító, álszent, skizofrén élősködők.
Ezek a véglények, általában a saját bűneiket azokra vetítik ki, akik a beteg cselekedeteiket elítélik, ellene hangot adnak. Magyarul nem hódolnak be, hanem önálló gondolkodásra képesek, és hajlamosak.
Na az ilyent az említett "embertársaink" nem tűrik el, és a gondolkodó emberek ellen, akár a saját maguk által alkotott "törvényekkel", vagy akár törvénytelen eszközökkel is fellépnek, megpróbálva őket lejáratni.
Én úgy gondolom, ha már az ellenség keresésnél tartunk, nem az MTA-nál, a tanároknál, az önálló gondolkolkodásra képes honfitársainknál kellene keresni az ellenséget, hanem azok közt, akik miközben bort isznak, vizet prédikálnak, akik erőt hazudva, egyre mélyebb szakadékba tolják az ország szekerét, miközben a nép javait magukhoz ragadják!
Erre mondják azt, hogy minek nekünk ellenség, ha ilyen "barátaink" vannak.
És ha ezt szó nélkül eltűrjük, tulajdonképpen annak ellenére hogy kárvallottjai, egyben cinkosai is vagyunk a rendszernek!
Tisztelet a kivételnek!
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 000
69 600
113
Magyarságnak legnagyobb ellenségei néha maguk a magyar felmenőkkel rendelkező, magukat nemzetinek hazudó, közben az országot, a honfitársait szemrebbenés nélkül kifosztó, eltipró, eközben magukat hazafinak beállító, álszent, skizofrén élősködők.
Ezek a véglények, általában a saját bűneiket azokra vetítik ki, akik a beteg cselekedeteiket elítélik, ellene hangot adnak. Magyarul nem hódolnak be, hanem önálló gondolkodásra képesek, és hajlamosak.
Na az ilyent az említett "embertársaink" nem tűrik el, és a gondolkodó emberek ellen, akár a saját maguk által alkotott "törvényekkel", vagy akár törvénytelen eszközökkel is fellépnek, megpróbálva őket lejáratni.
Én úgy gondolom, ha már az ellenség keresésnél tartunk, nem az MTA-nál, a tanároknál, az önálló gondolkolkodásra képes honfitársainknál kellene keresni az ellenséget, hanem azok közt, akik miközben bort isznak, vizet prédikálnak, akik erőt hazudva, egyre mélyebb szakadékba tolják az ország szekerét, miközben a nép javait magukhoz ragadják!
Erre mondják azt, hogy minek nekünk ellenség, ha ilyen "barátaink" vannak.
És ha ezt szó nélkül eltűrjük, tulajdonképpen annak ellenére hogy kárvallottjai, egyben cinkosai is vagyunk a rendszernek!
Tisztelet a kivételnek!
Az a baj, hogy akikről beszélsz, eljátszák, hogy ugyanolyan magyarok és beépültek már mikor ezekbe az intézményekbe is. :rolleyes:
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
556
2 911
93
ZRÍNYI 20!026 said:
Magyarságnak legnagyobb ellenségei néha maguk a magyar.... "
Stb stb stb..


Cinizmus, no meg szövegmásolás, gyengus szövegátírás, igen szánalmas, de ez legyen a te bajod..

Ami az MTA-t illeti, kérdezzd meg Raffay Ernőt (egyetemi tanár, író, politikus, történész, kutató), hogy ha a bal libsi érzékenység nem viseli el a kicsit is a valóságra rávilágító, inkább konzervatív, jobb oldali politikai beállítottsággal rendelkező tudósokat, ezek után -pl Raffay is- csak álmodhatnak MTA tagságról, ill az ezzel járó támogatásról... Emellett megy a nácizás, kirekesztés, lehülyézés...
Na erről van szó.
Tragikus...
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 300
4 729
113
ZRÍNYI 20!026 said:
Magyarságnak legnagyobb ellenségei néha maguk a magyar.... "
Stb stb stb..


Cinizmus, no meg szövegmásolás, gyengus szövegátírás, igen szánalmas, de ez legyen a te bajod..

Ami az MTA-t illeti, kérdezzd meg Raffay Ernőt (egyetemi tanár, író, politikus, történész, kutató), hogy ha a bal libsi érzékenység nem viseli el a kicsit is a valóságra rávilágító, inkább konzervatív, jobb oldali politikai beállítottsággal rendelkező tudósokat, ezek után -pl Raffay is- csak álmodhatnak MTA tagságról, ill az ezzel járó támogatásról... Emellett megy a nácizás, kirekesztés, lehülyézés...
Na erről van szó.
Tragikus...
Az MTA-nak, ahogy sok minden másnak, teljesen függetlenül kellene működnie a párthovatartozástól! Szándékosan nem jobb-bal oldalról írok, mert ez is csak a megkülönböztetés, a kirekesztés, az elnyomás része!
Te és az elvtársaid azt képzelhettek magatokról, és másokról is, amit akartok, bizonyos intézményi keretek között, amit sajnos már bezárattatok!
A te fejedben lévő, jobb esetben csak az általad hazudott világ, pedig olyan messze van a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől.

Az országra meg csak rá kell nézni, hogy hová jutott a hozzád hasonló emberek vezetésével!
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 300
4 729
113
A te világod viszont korrekt, teljes és megkérdőjelezhetetlen.
Nem, mint látható, megkérdőjelezhető.
Csak amíg én próbálok objektív lenni, addig sokan egy párhuzamos univerzumban élnek.
Ahol 14,5 év 2/3 után még mindig hátrafelé, kifelé mutogatnak, amikor meg kell magyarázni a csúFOS bizonyítványt!
Érdekes, hogy a "háborús infláció", az energiaválság minket érint a leginkább! Nem is beszélve az eladósodásról, a vasúti közlekedés, az egészségügy, az oktatás.... összeomlásáról!
 

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
672
2 932
93
"Érdekes, hogy a "háborús infláció", az energiaválság minket érint a leginkább! Nem is beszélve az eladósodásról, a vasúti közlekedés, az egészségügy, az oktatás.... összeomlásáról!"
Az elsivatagosodást kihagytad ! ( a NER még a vizet is ellopja)