[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 686
13 864
113
Majd alkalmazkodnak. Gyártanak majd EU belpiacra az EU-ban kisebb, olcsóbb járműveket. Az importvám inkább jó húzás, és a VW-nek és az Európai munkásoknak is inkább középtávon.
Csakhogy az meg nem éri meg!
Nagyon kicsi rajta az árrés, ha éppen nem veszteséges - ezért is szűntette meg a kompakt kategória gyártását a legtöbb gyártó!
 
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: enzo and gatya

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 724
19 180
113
Londonban új emlékmű siratja a rabszolgaságot. Az amerikai alapító atyák történelmi otthonai most a szégyen emlékművei. Számos fehér országban fehérellenes „dekolonizációs” törekvések vannak. Rendszerünknek van egy negatív alapító mítosza, amely a fehér gyerekeket arra tanítja, hogy egyedülállóan ők a rasszizmus, a szexizmus és az elnyomás bűnösök, és hogy „el kell törölni a fehérséget”. Minden országnak megvan a maga változata. Kanada az indiánok bentlakásos iskolái miatt szidja magát, Amerika a rabszolgaság és a nyugati terjeszkedés miatt, Nagy-Britannia a birodalom miatt, Belgium Kongó miatt, Hollandia a gyarmatosítás miatt, és így tovább. Ez nem vezet „gyógyuláshoz”. Az ősi sérelmeket nyersen dörzsöli, és a nem fehéreknek való újabb kifizetések új indoklásává válik.

A The Washington Post úgy érvelt, hogy a németek által felrótt bűntudatnak és szégyenérzetnek kellene mintául szolgálnia az amerikaiak számára. Kamala Harris azt állította, hogy az Egyesült Államok „egy bűntény helyszíne”:” „amit a rabszolgasággal, a Jim Crow-val és az intézményesített rasszizmussal tettünk”. A rabszolgaságra emlékeztető emlékműveket emelnek, miközben a hősök szobrait ledöntik.

A második világháború igazi ellensége nem a tengelyhatalmak voltak, hanem a belső rasszizmus minden nyugati országban. Ez magyarázza a jelenlegi hisztériát is, ami Tucker Carlson Darryl Coopernek a második világháború okairól adott interjúja körül kialakult, ami most látszólag megérdemli a Fehér Ház elítélését. A valódi kérdés nem a történelemről szól, hanem a nyugati nemzeteket támadó második világháborús mitológiáról.


A szövetségesek győzelme nem vezetett elkerülhetetlenül a Nyugat halálához. Winston Churchill, Charles de Gaulle és más szövetséges vezetők és tábornokok bűnösök lennének a „fajgyűlölet szításában”, ha ma élnének. Németország azonban ennek a globális fehérellenes járványnak a „nulladik betege”, és ha Németország felépül, akkor a többiek is felépülhetnek. A hisztéria és a félelem egy mérsékelten jobboldali német párt térnyerése miatt tehát jogos; egy egész erkölcsi keret és politikai rendszer van veszélyben. Ha Németország „normális” nemzetté válik, amelynek népe hazafias lehet, akkor más fehér nemzetek is azzá válhatnak.

A nácik megidézésével a németeknek azt mondják, hogy soha nem lehetnek normálisak. A választások után a Németországi Zsidók Központi Tanácsának egy korábbi vezetője azt mondta: „Pontosan 85 évvel a második világháború kezdete után fennáll a veszélye annak, hogy Németország ismét egy másik országgá válik: instabilabb, hidegebb és szegényebb, kevésbé biztonságos, kevésbé érdemes élni benne”. Tarik Abou-Chadi, aki Oxfordban tanít, azt mondja: „Német állampolgárként, queer színesbőrűként egyszerűen lesújtó és ijesztő, hogy egy nagyon magas választási részvétel mellett több mint 30 százalék támogatja a szélsőjobboldali fasisztákat”. A Nemzetközi Auschwitz Bizottság vezetője szerint a szavazás lehangoló a túlélők számára, mert „azt hitték, hogy Németország a holokauszt tapasztalatai, a náci párt, az SS és minden más felemelkedése után különösen tisztában lesz ennek az ideológiának a veszélyeivel”. Az AfD erős szereplése a fiatal németek körében azt sugallja, hogy ledobják magukról Németország szégyenletes rendszerét.

Az eredmény még több elnyomás lehet. „Most minden demokratikus pártnak az a feladata, hogy stabil kormányokat alakítson jobboldali szélsőségesek nélkül” - mondta Scholz kancellár. Baloldali tüntetők, köztük az antifa, máris megzavarják az AfD rendezvényeit. A Washington Post szerint az AfD kormányzati részvétele „egy újabb nagy repedést jelentene Németország második világháború utáni tűzfalán a szélsőjobboldallal szemben, tovább erodálva a szélsőséges politikai gondolatok megfékezésére és kiközösítésére tett erőfeszítéseket”.

Nyugat-szerte a rezsimek szégyent és önutálatot tanítanak a gyerekeinknek. Ez Németországban kezdődött; talán ott érhetne véget először. A német aktivistáknak olyan akadályokkal kell szembenézniük, amelyek szégyent hozhatnak az amerikaiakra, akiknek sokkal nagyobb szabadságuk van. A németek azonban kitartottak, és jelentős győzelmet arattak. A nacionalisták támogatják a hazafiságot és a büszkeséget minden nemzet számára. Németország és Amerika sorsa összekapcsolódik, mint minden fehér nemzeté. Az országaink megmentéséért folytatott küzdelem egy néppé tehet bennünket.
A német politikai elit szemében az AfD az ördög, a sátán és minden ami rossz, mert veszélyt jelent a létezésükre és a hatalmukra. Viszont azt nem tudom, hogy ezt a boszorkányüldözést képes lesz e túlélni, hovatovább ez a megbélyegzés eljuttathatja e a pártot a győzelemig? Mert ha még országosan is a legtöbb szavazatot fogják kapni, akkor sem lesznek hajlandóak átadni nekik a hatalmat. Na és akkor itt jön be az a kérdés, hogy ebben az esetben a szavazók meddig lesznek hajlandóak elmenni?
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
416
2 865
93
De ti is, meg a politikusok is szerettek a végtelenbe extrapolálni pillanatnyi trendeket, és világvégét prédikálni.

Ott látom a hibát a gondolatmenetedben, hogy te az "alkalmazkodás"-t extrapolálod a végtelenbe, ami a másik véglet.

Technikailag minden változást lehet alkalmazkodásnak hívni. Teljesen elvadult és extrém példa egy atombomba felrobbanása, ahol csak a benne lévő hasadóanyag alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez.

Ha kicsit elvonatkoztatunk a végletektől, akkor arról érdemes elgondolkozni, hogy mi az "alkalmazkodás" ára és mikor, ki fizeti ki.

Ukrajna most épp az oroszokhoz "alkalmazkodik". Az árat mindannyian látjuk.

2008-ban az USA kimentette a bankokat, akkor ki alkalmazkodott és ki fizette?

Abban igazad van, hogy nem kell világvégét kiáltani, ugyanakkor legalább ekkora hiba várni, hogy valaki majd megoldja a problémákat.

Hogy egy analógiával éljek: rengeteg betegség van, amely teljesen gyógyítható, ha korai stádiumban észlelik. Esélytelen, ha későn veszik észre.

Én veled ellentétben úgy látom, hogy az emberek és a politikusok többsége mindkét végletet rendszeresen használja. Irányultságtól függően egy adot kérdés vagy a "majd megoldódik" vagy a "rettenetes baj van" kategóriába tartozik. A migránskérdésben nyugat európa várja az "alkalmazkodást", az oroszok esetében a demokrácia végét vizionálja.

Én például a születési rátát tartom lényegtelennek, mások szerint itt a demográfiai katasztrófa. Számomra az európai iparban közeleg a katasztrófa, számodra "nincs itt semmi látnivaló". Nézőpont kérdése.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 259
20 101
113
Én például a születési rátát tartom lényegtelennek, mások szerint itt a demográfiai katasztrófa. Számomra az európai iparban közeleg a katasztrófa, számodra "nincs itt semmi látnivaló". Nézőpont kérdése.
a dinamikus rendszerek egység-gerjesztésre adott válaszideje más és más. Anno amikor bejött a Tesla épp ez a hiszti ment, hogy majd nem fog tudni már senki villanyautót gyártani, végleg elkéstek, vége minden autógyárnak. Hát átálltak nagy sebbel lobbal, most kiderült, hogy túl erőltetett menetben... mert mégsem lett azon az időtávon vége a világnak. 5 év az autóiparban egy termékciklus. Az emberi életeknél mondjuk 50. Más sebességgel tudnak adaptálódni, más ponton kell beavatkozni, más trése van a rendszereknek. Pénzt lehet nyomtatni, embert nem.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
416
2 865
93
a dinamikus rendszerek egység-gerjesztésre adott válaszideje más és más. Anno amikor bejött a Tesla épp ez a hiszti ment, hogy majd nem fog tudni már senki villanyautót gyártani, végleg elkéstek, vége minden autógyárnak. Hát átálltak nagy sebbel lobbal, most kiderült, hogy túl erőltetett menetben... mert mégsem lett azon az időtávon vége a világnak. 5 év az autóiparban egy termékciklus. Az emberi életeknél mondjuk 50. Más sebességgel tudnak adaptálódni, más ponton kell beavatkozni, más trése van a rendszereknek. Pénzt lehet nyomtatni, embert nem.
Azért érzed, hogy a mondanivalóm lényege felett átsiklottál...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 150
58 283
113
Karintiában, Friesach környékén az erdőben az osztrák és német Jagdkommandó (speciális erők) együtt gyakorlatoztak.
Egy 68 éves vadásznő veszélyeztetve érezte magát általuk és ezért rájuk lőtt éles municióval. Szerencsére senkit nem talált el. :) Irja az exxpress. at
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 015
19 632
113
Ó hát abban a széplelkű kis írek is vastagon benne voltak.
Volt is köztük pár értelmesebb, aki meg is akarta állítani az embereket.
De egyébként -sajnos- ez a probléma ezzel a rendészeti/terroristaellenes dolgokkal,
hogy nagyon könnyen félremennek a történések. Legyen az É-Íro, vagy mondjuk akár Gáza.
Aztán persze főleg a tényleg ártatlanok isszák meg a levét.
De ugyebár kettőn áll a vásár. Viszont a katona meg nem rendőr...
Olyan vastagon benne voltak az írek,hogy pár milliónak le kellett lépni a 19. században az USA-ba,hogy ne haljanak éhen,az áldott jó angolok miatt.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
16 427
22 912
113
Olyan vastagon benne voltak az írek,hogy pár milliónak le kellett lépni a 19. században az USA-ba,hogy ne haljanak éhen,az áldott jó angolok miatt.
Ennek valóban sok köze van ahhoz a vasárnaphoz.
Ja, nincs.
Egyébként se értettem sose, miért nem voltak nyugton, amikor már kaptak egy csomó Írországot maguknak akkorra.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 015
19 632
113
Ennek valóban sok köze van ahhoz a vasárnaphoz.
Ja, nincs.
Egyébként se értettem sose, miért nem voltak nyugton, amikor már kaptak egy csomó Írországot maguknak akkorra.
Az egészhez képest,ami jár nekik? Egyszerűbb betelepíteni protestáns skótokat,hogy legyen mire hivatkozni. Ez olyan,mint a népszavazás a Malvin Szigeteken a hovatartozásról.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
16 427
22 912
113
Az egészhez képest,ami jár nekik? Egyszerűbb betelepíteni protestáns skótokat,hogy legyen mire hivatkozni. Ez olyan,mint a népszavazás a Malvin Szigeteken a hovatartozásról.
Aki a kicsit nem becsüli...
Falkland sose volt a nácibújtatóké.
Amúgy meg akkor az írek eldönthetik, de pl a falklandi lakosság nem?
Mert senki nem akar közülük argentin lenni.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 015
19 632
113
Aki a kicsit nem becsüli...
Falkland sose volt a nácibújtatóké.
Amúgy meg akkor az írek eldönthetik, de pl a falklandi lakosság nem?
Mert senki nem akar közülük argentin lenni.
Hát igen lassan nem marad semmi az angoloknak,csak a penészes szigetük tele mindenféle szines jöttmenttel. Már csak azt a kicsit kell becsülniük a hátralevő néhány évtizedig,a maradék fehér lakosság meg szétszéled a világban. Mekkora üzlet volt nekik. Mindenhová betették a lúdtalpukat,most meg pislognak egymásra. Az írek eldöntenék,de a fuckin' angolok nem mernék megkockáztatni. A Malvinas első települését egy francia alapította.
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 594
4 654
113

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
672
2 932
93

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 400
89 065
113
https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F4802570f-2d86-4088-991e-e8feddbeba10_626x680.jpeg

"‼️ German self-propelled howitzers in Ukraine are breaking down en masse — Bild

▪️The problem is that there is a catastrophic shortage of spare parts to maintain their combat capability. "This is a great system, but the wear and tear is incredibly high," say Ukrainian military personnel.
▪️The most urgent need is for replacement barrels, but the process of their delivery is slow. Germany supplies only a limited number of barrels to restore at least some of the equipment, but bureaucracy is greatly slowing down the process, and this applies not only to barrels, but also to other components.
▪️"It is absurd that more systems fail due to a lack of spare parts than due to combat," said Markus Faber, head of the Bundestag's defense committee.
▪️ At the same time, this does not yet affect the combat capability of the Ukrainian Armed Forces, since NATO continues to drive artillery and armored vehicles into Ukraine."


Ez a "csúcs":
https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F8a2becce-d657-4f8b-a8f4-ee794f488417_680x529.jpeg