[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 948
15 836
113
Atalantisták, háború párti ukrán támogatók figyelem !
Legalább 100 ukrán katonai temetőről készült videó összegyűjtve.
Több, mint 700000 igazolt ukrán halott. Gratulálok, szép munka !


"Danila Zaharcsenko ukrán önkéntes elmondta, hogy a civilek Ukrajnszkból való evakuálása során találkozott az Orosz fegyveres erők katonájával, aki elengedte őt a civilekkel együtt. Távozása után rögzített egy videót, amelyben megköszönte a katonának, hogy "még élnek és jól vannak", ugyanakkor "hülyeségnek" nevezte ezt a tettet.

Később egy videó jelent meg a közösségi médiában, amelyben az önkéntes korábban egy elhunyt orosz katona holttestét gúnyolta..."

 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
988
5 794
93
Érthetően ??? Nem. Nem érthető.
Oroszország, de még a Szovjetunió sem volt ellenséges soha a finnekkel a II.vh-t követően. A legnagyobb baromság volt elhinnie bárkinek is, hogy majd most ők következnek, meg ilyesmi !
Ne együk már meg és ne tegyük magunkévá a nyugati papagáj-narratívát...:cool:


Most, hogy a bosnyákokat se tudtuk még itthon se megverni, megnyugtatott ez a két videó ;) :


bocsi, picit off leszek
éjszaka értem haza Rovaniemiből... Ott aztán senkit se érdekel se a háború, se a NATO... (max annyiban, hogy a csatlakozás óta folyamatosan repdesnek az F18-ak, és ez zavarja már őket. láttam pár felszállást, mondjuk olyan félóránként 3-4 felmegy, kiképzési céllal.)
az oroszok picit hiányoznak, hiszen onnan rengetegen jártak át. viszont még most is szinte mindenhol megvannak az orosz felíratok :)
még Santa Office-ban is.
off off
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 566
71 121
113
Tegnapi Su30.Nem F16 hanem "dronhajóról" inditott manpads már ha nem valami szerkesztett videó.
Mivel az F-16 filmrol kiderült hogy videojatekbol való ezért csinálni kellett egy másikat. Kérdés hogy miért van ilyen fura látványvilága ennek a filmnek, és miért nem eleve ezzel a sztorival jöttek ki ha ez igaz? Nekem ez már izzadság szagú, de tulajdonképp mindegy.



Az orosz fegyveres erők felszabadították Liszovkát Pokrovszkij irányábana DNR-ben - ukrán tg csatornák

Orosz haditudósítók megjegyzik, hogy miután Liszovkát ellenőrzésük alá vonták, a Pokrovszk-Szelidovo autópálya az orosz fegyveres erők tűzirányítása alatt áll.
Az orosz hadsereg mintegy 5 kilométerre van Pokrovszktól - az AFU kulcsfontosságú logisztikai központjától.



Sztarokonsztantyinov reptér ismét bekapta.



Sikorsky is interjút adott Vovannak és Lexusnak.


Full kontakt ukrán toborzobunyo.

Orosz termites drón is van.


.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 393
13 525
113
GXQvADQWUAAdprR


GXQ_i9zWwAAvUZW


GXQ7n35WcAAv1Jj


GXQ5_gbWEAACrEX

Tegnap:
GXQ3q0nWcAApzGa
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 401
14 906
113

Mivel itt lesznek használva... itt reagálok.
Eszerint tényleg felgyorsult a gyártás, mert az orosz év végén szokta egyben átadni ezeket, de eszerint az összes összerelő bay tele van és a kapacitásukat túllépték. Szóval kidobálják előbb őket. A beígért mennyiségből kiindulva 15-20 összeszerelő stand állhat rendelkezésre a Szu-57 összeszögelésére.

Megjegyzem a gépre baromira nagy szükség van, mert az elfogyasztásra ítélt Szu-25-ösöket leszámítva a VKS is eljutott oda, hogy a 4.th gen a stand-off fegyverhajigáláson túl másra már nemigen alkalmas napjainkban. Gyakorlatilag ez a gép az egyetlen, ami 2 év mulva effektíve használható lesz arrafelé a fronttól 100 kilométeren belül. Egyszerűen az ukránok annyi légvédelmet fognak kapni (khm... "Csak 3 Patriot üteg megy összesen" .... khm...), hogy az orosz arzenálban más oda nem nagyon tud majd bemenni.
Elvileg jelenleg is a fő feladatuk a SEAD/DEAD (együtt a Kindzsal HS-ekkel), és mivel a hatékonyság kezd látványosan felkúszni, gyanítom a gép datalinkje full integrálva van a saját hálózatukba, így képes a hiperszonikus fegyverekkel együttműködni (vagyis a parancsnoki lánc áll), ezáltal time critical csapásmérést kivitelezni (kb. mint a F-35/HIMARS teszten láttuk).
Van egy olyan sejtésem, hogy a Patriot/NASAMS/HIMARS/stb... indítókat a drónok és a Szu-57 egész hálózata keresgéli és lokalizálja, hogy aztán vagy a Felon egy Kh-69-essel, vagy egy Kindzsal aztán kikapja (amelyik optimálisabb). Persze a lehetőségeiken belül, de mélyebben, mint egy 4.th gen tehetné. Nekem legalábbis a kilövéseket látva ez jött le.

Szóval az orosznak kell ez a gép, sőt továbbfejlesztve mihamarabb, mert a gép képességei így is hagynak kívánni valót maguk után. És ez az egyetlen, amire érdemes költeni, főleg, hogy az S-70 Okhotnik megjelenése jelentős módon előrevetné őket, ahhoz meg hub platformnak csak ez megfelelő.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 094
16 525
113
Egész Kelet Európát értem ezalatt.

Mi az, hogy egész Kelet-Európát ?

Tudnál évszámmal is konkretizálni ?

Mert évszámmal történő megjelölés nélkül teljesen üres, és értéktelen hangulatkeltés, amit előadsz.


Meszikénél mindenről, a világ összes bajáról és nyomoráról az oroszok tehetnek.

Meszike, ezek az oroszok most is ott vannak a szobádban ? Vagy már a spájzban ?



Mi az hogy Dnyiprónak mész?

Dunának mész, csak ami kommentelést előadsz, az alapján inkább a Dnyeper / Dnyipró mellett leledzel. Dnyipró az a Dnyeper nagyon ukrán átnevezése.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 916
10 019
113
Tisztázzuk, Ukrajnát senki nem támogatja - hanem mint eddig is, lelkesen, egyetértésben kirámolják..

Az ott sz@rért - h@gyért felvásárolt politikusok által egy tál lencséért eladott, összeharácsolt javak megvédéséért tolják be a fegyverek és lóvé mellé a húsdarálóba, megsemmisítésig - a teljes ukrán népet. A gyönyörű, XXI. századi emberekhez méltó, "végső" megoldás..

Ott ha támogatásról lenne szó - csak a béke támogatásáról lehetne beszélni, de hát az nem hoz üzletet a befektetőknek.
Na most Ukrajnát kirámolják vagy Ukrajna támogatása hatalmas teher a nyugatnak?

Egyszerre megy a két narratíva megint.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 124
10 258
113
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 233
18 211
113
Na most Ukrajnát kirámolják vagy Ukrajna támogatása hatalmas teher a nyugatnak?

Egyszerre megy a két narratíva megint.
Már nem fogják kirámolni - a Majdani Forradalmi Játékok lejátszása kellett hozzá, hogy "tájidegenek" papíron megszerezzék, szinte ingyé..

A Nyugat most ennek a vagyonnak az megtartására tesz meg tőle minden telhetőt, még akár egy Vh-t, atomcsörtét is megkockáztatva..
Itt 2022 nyarán, épp fényes nappal az angol autópályán tologatják kamionokban az atom robbanófejeket, "enyhe" fenyegetésképp:

uIYEGj0.jpg


Az atomkodó narratíva túlbuzgó követésébe bukott bele Bojó..

Tehát ez az erőfeszítés - nem az ukrán nép megmaradását , jólétét szolgálja, főleg hogy látjuk mi történik a szomszéd nemzettel.

Ha így haladnak, ismét csak a történelem könyvek lapjairól olvashatjuk, hogy volt egyszer egy kisorosz nép, aki ukránnak is nevezte magát, de mivel ezzel megetették, függetlennek érezte (tévedésből) magát, de a korpa közé keveredve, felzabálták a mindenáron profitéhes disznók...

Erről a valamelyik nap látott, ingerültségében vöröslő fejű amerikai szenátor + Zseli találkozója jutott eszembe, ahol megmagyarázásra került, hogy az USA-nak (NEM Európának!) szüksége van az ukrán ásványkincsekre ezer milliárd USD feletti értékben, de feltétlenül..
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 795
15 810
113
Képesek vagytok az orosz megszállásért is a nyugatot hibáztatni és közben nem érzitek a logikai ellentmondást.
Nézzük akkor a "Logikai ellentmondás" - okat.
  • Yalta egy fizikai tény. Nincs mit magyarázni rajta.
  • 54-56-68-84. Szovjet ellenes megmozdulások. A nyugat #meetoo kampányba kezd, ENSZ - bohóckodás. Majd lapoztak. Tiszteletben tartva Yaltát, azt csinált a szovjet amit akart, a mai napig "-Nincs itt kérem semmi látnivaló! ".
  • Hidegháború, Kelet - nyugat ellentét. (Na itt kezdtem el gondolkodni.)
A 90-es évek nyugat európai jóléte egy szimpla hoax volt. Az a társadalmi berendezkedés szimplán a szovjet legyőzését szolgálta. Nem tervezték hosszú távra. Miért? Mert amióta a szovjet nincs, gyakorlatilag hanyatlik az egész szinpad. Senkinek nem érdeke a fenntartása. Nézz rá dél amerikára. US homokozó, és hogyan élnek? Na, az unokáink is úgy fognak élni, mert annyi jár nekünk , szerintük. Pedig lehetne jól is csinálni lásd Kaledónia,Guyane, Mayotte, stb...
Majd pillants rá Mexico-ra. Saját szomszédjában sem érdeke a rendrakás, életszinvonal emelés, akkor 9 millio barbárral ( Rendszeresen "Hun" - oznak az angolszász kollégák. ) ki fog vajon foglalkozni? Pláne a világ másik felén.
A nyugat érdekkörébe vonta a háború után Európa éppen maradt, kis ráfordítással újraindítható részét. A földig gyalult részt odaverték a muszkának, szopjon vele ő. Ugye milyen elegáns?
Mi mindannyian papírzsebkendők vagyunk, aztán az idő megmondja éppen kik - mit fújnak belénk, vagy mit törölnek ki velünk, de a vége mindig ugyan az, retyó vagy kuka.
Nem sírom vissza a komcsi rendszert, maradjon otthon szépen mindenkinek.
De a valóságot, fizikai tényeket ne hazudjuk el.
Addig vagyunk jól tartva amíg van Iván, meg van Kang.
Ez a két akadály van csak a világkormány, és a totális diktatúra és a mai roncs társadalom és gazdasági jelenünk között.
Abban a pillanatban hogy valamelyik oldal győz, új időszámítás fog kezdődni az emberi civilizációban. Abszolút hatalom lesz. És nem te vagy én, vagy mi fogunk jól élni, lásd Afrika, Dél Amerika,Ázsia.
Európa egy életképtelen, parazita kontinens. Eddigi fejlődésünk, gazdagságunk, kultúránk a szabadrabló, kolonista rendszerből lett. A rablás éltette.
De nincs már gyarmat, nincs ingyen nyersanyag, mindenért küzdeni kell. Egyből bicsaklik még a skandináv jóléti model is.
A nagytestvér átvette a területeket , a gyarmatosítók országaival együtt. Nem fog minket jól tartani, inkább hazaviszi.
Tehát az ami az országommal történt nem szimplán a Szovjetunió mocska. De 75%- ban a nyugaté.
Mert tudták nagyon jól mi vár ránk, ennek ellenére megtették, hagyták, engedték! Majd a végén privatizáció néven, újra " szőnyegbombázták" gazdaságilag a szarból kikapaszkodott keleti népeket.
A szovjet hozta saját magát, és azt is úgy hogy a saját lakosaival sem bánt jobban.
Nincs ám elfelejtve semmi.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 916
10 019
113
Nézzük akkor a "Logikai ellentmondás" - okat.
  • Yalta egy fizikai tény. Nincs mit magyarázni rajta.
  • 54-56-68-84. Szovjet ellenes megmozdulások. A nyugat #meetoo kampányba kezd, ENSZ - bohóckodás. Majd lapoztak. Tiszteletben tartva Yaltát, azt csinált a szovjet amit akart, a mai napig "-Nincs itt kérem semmi látnivaló! ".
  • Hidegháború, Kelet - nyugat ellentét. (Na itt kezdtem el gondolkodni.)
A 90-es évek nyugat európai jóléte egy szimpla hoax volt. Az a társadalmi berendezkedés szimplán a szovjet legyőzését szolgálta. Nem tervezték hosszú távra. Miért? Mert amióta a szovjet nincs, gyakorlatilag hanyatlik az egész szinpad. Senkinek nem érdeke a fenntartása. Nézz rá dél amerikára. US homokozó, és hogyan élnek? Na, az unokáink is úgy fognak élni, mert annyi jár nekünk , szerintük. Pedig lehetne jól is csinálni lásd Kaledónia,Guyane, Mayotte, stb...
Majd pillants rá Mexico-ra. Saját szomszédjában sem érdeke a rendrakás, életszinvonal emelés, akkor 9 millio barbárral ( Rendszeresen "Hun" - oznak az angolszász kollégák. ) ki fog vajon foglalkozni? Pláne a világ másik felén.
A nyugat érdekkörébe vonta a háború után Európa éppen maradt, kis ráfordítással újraindítható részét. A földig gyalult részt odaverték a muszkának, szopjon vele ő. Ugye milyen elegáns?
Mi mindannyian papírzsebkendők vagyunk, aztán az idő megmondja éppen kik - mit fújnak belénk, vagy mit törölnek ki velünk, de a vége mindig ugyan az, retyó vagy kuka.
Nem sírom vissza a komcsi rendszert, maradjon otthon szépen mindenkinek.
De a valóságot, fizikai tényeket ne hazudjuk el.
Addig vagyunk jól tartva amíg van Iván, meg van Kang.
Ez a két akadály van csak a világkormány, és a totális diktatúra és a mai roncs társadalom és gazdasági jelenünk között.
Abban a pillanatban hogy valamelyik oldal győz, új időszámítás fog kezdődni az emberi civilizációban. Abszolút hatalom lesz. És nem te vagy én, vagy mi fogunk jól élni, lásd Afrika, Dél Amerika,Ázsia.
Európa egy életképtelen, parazita kontinens. Eddigi fejlődésünk, gazdagságunk, kultúránk a szabadrabló, kolonista rendszerből lett. A rablás éltette.
De nincs már gyarmat, nincs ingyen nyersanyag, mindenért küzdeni kell. Egyből bicsaklik még a skandináv jóléti model is.
A nagytestvér átvette a területeket , a gyarmatosítók országaival együtt. Nem fog minket jól tartani, inkább hazaviszi.
Tehát az ami az országommal történt nem szimplán a Szovjetunió mocska. De 75%- ban a nyugaté.
Mert tudták nagyon jól mi vár ránk, ennek ellenére megtették, hagyták, engedték! Majd a végén privatizáció néven, újra " szőnyegbombázták" gazdaságilag a szarból kikapaszkodott keleti népeket.
A szovjet hozta saját magát, és azt is úgy hogy a saját lakosaival sem bánt jobban.
Nincs ám elfelejtve semmi.
Jalta lényegében a katonai realitások elfogadása volt. A SZU megszállta Kelet-Európát és a nyugat nem akart/tudott harcolni ellene. Mindegy is hogy melyik a lényegen nem változtat. Ebből még mindig nem értem hogyan tudtad levezetni hogy a nyugat a rossz és Oroszország a jó. Az 56-os forradalom se a nyugat ellen volt. Az orosz uralom az összes kelet európai nép tudatában az elnyomást és a leszakadást jeleni, esetleg népirtásokkal karöltve.

Az igaz hogy amíg volt rivális világrend addig jobban cél volt a jólét fenntartása, de ez nem azt jelenti hogy a nyugatiak rosszabbul élnének mint mondjuk az oroszok vagy a kínaiak. Még mindig a nyugati világ a fő bevándorlási célpont a jó életszínvonala miatt. Elég csak az USA agyelszívó hatására gondolni. Inkább csak a társadalmi egyenlőttlenségek nőttek meg.

Magyarországnak magának kéne megteremteni a jólétet. A saját régiónkon belül is szakadunk le. Nem az EU vagy a nyugat tehet erről hanem csak mi. Az EU-s támogatásokat nem ellopni, hanem a nemzet érdekében felhasználni kellett volna. Miért van az hogy a lengyelek hatalmas felzárkózást tudtak produkálni? Hol voltak ők a rendszerváltáskor? Nekik lett Mészáros Lőrincük?
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 004
8 122
113
Egy jelentés szerint Németország teljes újrafegyverkezése akár egy évszázadot is igénybe vehet, ha az ország folytatja a hadiipari termelés jelenlegi ütemét. A Kieli Világgazdasági Intézet kutatói szerint a 2120-as évekig is eltarthat, amíg az ország fegyveres erői a 2004-es szinthez hasonló vagy annál jobb szintre kerülnek.
Az előrejelzés szerint 2066-ig kell várni, hogy az ország a harckocsik (MBT-k) tekintetében visszatérjen a 2004-es szintre, a gyalogsági harcjárművek (IFV-k) tekintetében pedig 2043-ig. Németország vadászrepülőgép-kontingensének 2004-es teljes állománya várhatóan 2038-ra áll helyre.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
680
3 137
93
Minden a tervek szerint halad – Zelenszkij (RT)

Vlagyimir Zelenszkij ukrán vezető lekicsinyelte az orosz ellentámadást Kurszk régióban, azt állítva, hogy ami történik, összhangban van Kijev katonai tervével.
Az orosz védelmi minisztérium a közelmúltban felsorolt tíz kurszki települést, amelyeket állításuk szerint orosz csapatok szabadítottak fel az előző két nap során. A behatolás során elszenvedett ukrán áldozatok számát is több mint 12 500 katonára becsülték.
Zelenszkij, aki a közelmúltban azt mondta a médiának, hogy Kijev a belátható időn át meg akarja tartani az elfoglalt földet, csütörtökön azt állította, hogy őt nem zavarja a közelmúltban bekövetkezett visszaesés.

„Az oroszok ellentámadásba kezdtek. Minden az ukrán terveknek megfelelően zajlik” – mondta újságíróknak egy kijevi sajtótájékoztatón.


Ennyi.... :rolleyes: