[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
410
2 819
93

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 184
17 771
113
Eddig az volt a mondás, hogy a fél NATO ott van, már addig jutott az őrület, hogy nehányan NATO-ukrán közös erők műveletiről írtak.

Próbáljatok már összebeszélni és eljutni addig, hogy konzisztensen egy hülyeséget mantráztok.
Eddig az volt a mondás, hogy a fél NATO ott van
Ne fesd az ördögöt a falra - mert megjelenik...
Azaz a kelet Európai, "'értéktelen" államok hadereje megy esetleg az ukrán hőssé és legendává vált élőerő pótlására. Az a kérdés csak hogy még hány évig tervezik ezt a Vh ra felkészítő, erőfelmérő pénzégető fegyvertesztelős gyakorlatozást a MasterPlan narratíva gyártók?

Ki beszélt Neked most fél NATO-ról, vagy csak álmodtad? Az Ukrán nép támogatásáról írjál, amiről a hozzászólásom szólt..
Vagy erre gondoltál? mert ha megvalósul ez a rémálom, az egész NATO nyakig benne lesz a sz@rban, mi meg az elsők között, az alján..

Sugárszennyezett NATO-tag ország még úgysem volt.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 922
15 500
113
Atalantisták, háború párti ukrán támogatók figyelem !
Legalább 100 ukrán katonai temetőről készült videó összegyűjtve.
Több, mint 700000 igazolt ukrán halott. Gratulálok, szép munka !


"Danila Zaharcsenko ukrán önkéntes elmondta, hogy a civilek Ukrajnszkból való evakuálása során találkozott az Orosz fegyveres erők katonájával, aki elengedte őt a civilekkel együtt. Távozása után rögzített egy videót, amelyben megköszönte a katonának, hogy "még élnek és jól vannak", ugyanakkor "hülyeségnek" nevezte ezt a tettet.

Később egy videó jelent meg a közösségi médiában, amelyben az önkéntes korábban egy elhunyt orosz katona holttestét gúnyolta..."

 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
959
5 548
93
Érthetően ??? Nem. Nem érthető.
Oroszország, de még a Szovjetunió sem volt ellenséges soha a finnekkel a II.vh-t követően. A legnagyobb baromság volt elhinnie bárkinek is, hogy majd most ők következnek, meg ilyesmi !
Ne együk már meg és ne tegyük magunkévá a nyugati papagáj-narratívát...:cool:


Most, hogy a bosnyákokat se tudtuk még itthon se megverni, megnyugtatott ez a két videó ;) :


bocsi, picit off leszek
éjszaka értem haza Rovaniemiből... Ott aztán senkit se érdekel se a háború, se a NATO... (max annyiban, hogy a csatlakozás óta folyamatosan repdesnek az F18-ak, és ez zavarja már őket. láttam pár felszállást, mondjuk olyan félóránként 3-4 felmegy, kiképzési céllal.)
az oroszok picit hiányoznak, hiszen onnan rengetegen jártak át. viszont még most is szinte mindenhol megvannak az orosz felíratok :)
még Santa Office-ban is.
off off
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 508
70 716
113
Tegnapi Su30.Nem F16 hanem "dronhajóról" inditott manpads már ha nem valami szerkesztett videó.
Mivel az F-16 filmrol kiderült hogy videojatekbol való ezért csinálni kellett egy másikat. Kérdés hogy miért van ilyen fura látványvilága ennek a filmnek, és miért nem eleve ezzel a sztorival jöttek ki ha ez igaz? Nekem ez már izzadság szagú, de tulajdonképp mindegy.



Az orosz fegyveres erők felszabadították Liszovkát Pokrovszkij irányábana DNR-ben - ukrán tg csatornák

Orosz haditudósítók megjegyzik, hogy miután Liszovkát ellenőrzésük alá vonták, a Pokrovszk-Szelidovo autópálya az orosz fegyveres erők tűzirányítása alatt áll.
Az orosz hadsereg mintegy 5 kilométerre van Pokrovszktól - az AFU kulcsfontosságú logisztikai központjától.



Sztarokonsztantyinov reptér ismét bekapta.



Sikorsky is interjút adott Vovannak és Lexusnak.


Full kontakt ukrán toborzobunyo.

Orosz termites drón is van.


.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 320
13 172
113
GXQvADQWUAAdprR


GXQ_i9zWwAAvUZW


GXQ7n35WcAAv1Jj


GXQ5_gbWEAACrEX

Tegnap:
GXQ3q0nWcAApzGa
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 393
14 731
113

Mivel itt lesznek használva... itt reagálok.
Eszerint tényleg felgyorsult a gyártás, mert az orosz év végén szokta egyben átadni ezeket, de eszerint az összes összerelő bay tele van és a kapacitásukat túllépték. Szóval kidobálják előbb őket. A beígért mennyiségből kiindulva 15-20 összeszerelő stand állhat rendelkezésre a Szu-57 összeszögelésére.

Megjegyzem a gépre baromira nagy szükség van, mert az elfogyasztásra ítélt Szu-25-ösöket leszámítva a VKS is eljutott oda, hogy a 4.th gen a stand-off fegyverhajigáláson túl másra már nemigen alkalmas napjainkban. Gyakorlatilag ez a gép az egyetlen, ami 2 év mulva effektíve használható lesz arrafelé a fronttól 100 kilométeren belül. Egyszerűen az ukránok annyi légvédelmet fognak kapni (khm... "Csak 3 Patriot üteg megy összesen" .... khm...), hogy az orosz arzenálban más oda nem nagyon tud majd bemenni.
Elvileg jelenleg is a fő feladatuk a SEAD/DEAD (együtt a Kindzsal HS-ekkel), és mivel a hatékonyság kezd látványosan felkúszni, gyanítom a gép datalinkje full integrálva van a saját hálózatukba, így képes a hiperszonikus fegyverekkel együttműködni (vagyis a parancsnoki lánc áll), ezáltal time critical csapásmérést kivitelezni (kb. mint a F-35/HIMARS teszten láttuk).
Van egy olyan sejtésem, hogy a Patriot/NASAMS/HIMARS/stb... indítókat a drónok és a Szu-57 egész hálózata keresgéli és lokalizálja, hogy aztán vagy a Felon egy Kh-69-essel, vagy egy Kindzsal aztán kikapja (amelyik optimálisabb). Persze a lehetőségeiken belül, de mélyebben, mint egy 4.th gen tehetné. Nekem legalábbis a kilövéseket látva ez jött le.

Szóval az orosznak kell ez a gép, sőt továbbfejlesztve mihamarabb, mert a gép képességei így is hagynak kívánni valót maguk után. És ez az egyetlen, amire érdemes költeni, főleg, hogy az S-70 Okhotnik megjelenése jelentős módon előrevetné őket, ahhoz meg hub platformnak csak ez megfelelő.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 993
16 115
113
Egész Kelet Európát értem ezalatt.

Mi az, hogy egész Kelet-Európát ?

Tudnál évszámmal is konkretizálni ?

Mert évszámmal történő megjelölés nélkül teljesen üres, és értéktelen hangulatkeltés, amit előadsz.


Meszikénél mindenről, a világ összes bajáról és nyomoráról az oroszok tehetnek.

Meszike, ezek az oroszok most is ott vannak a szobádban ? Vagy már a spájzban ?



Mi az hogy Dnyiprónak mész?

Dunának mész, csak ami kommentelést előadsz, az alapján inkább a Dnyeper / Dnyipró mellett leledzel. Dnyipró az a Dnyeper nagyon ukrán átnevezése.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer