A Vojennaja Prijomka ma reggeli adása:
Szu-57 vs F-35, AERO-India 2025
Szu-57 vs F-35, AERO-India 2025
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tippelek, mivel egyszerű magyar civilként egyebet nem tudhatok a program állásáról. Szerintem 26 szériagép épülhetett eddig, amiből 25-öt tudtak átadni. Az első szériagép a vörös 01-es oldalszámú volt. Az "eredeti" vörös 01-es bonyolult helyzetbe került a gyári berepülés során, abból a KNAAZ gyár berepülőpilótája sem tudta kivezetni, így leszállás helyett katapultálni kényszerült. A 01-es pedig lezuhant és megsemmisült. Így azt a 01-est értelemszerűren nem tudták átadni a légierőnek. Viszont az első átadott szériagép a fotók alapján így is a vörös 01-es volt. Ez úgy fordulhatott elő, hogy a sorban utána jövő 02-est átszámozták 01-esre, hogy mégse 2-től induljon a sor. Így a második szériagép, a "második" vörös 01-es nyitotta az átadott Szu-57 szériagépek sorát. Ezt követően nem történt sem baleset, sem katasztrófa a típussal. A legyártott gépek mindegyikét gond nélkül át tudták adni a légierőnek. Ezek alapján pedig a vörös 26-os oldalszám azt jelzi, hogy ez volt a 25-ik átadott szériagyártású gép. Miért csak 25? Mert vörös 13-as biztosan nem volt. A pilóták, repülőműszakiak babonás emberek, nem szeretik a 13-as számot. Még a Magyar Légierőben sem repült 13-as oldalszámú MiG-29-es és tudtommal más típus sem, ezzel az oldalszámmal. Az oroszoknál is ugyanez lehet a helyzet. Tudom, hogy a Szojuz programban voltak 13-as számú űrhajók, de az inkább kivétel.Ezzel együtt hány széria gép lehet átadva ?
Ez n̈em repülős ABC, hanem a NATO fonetikus ABC.Tippelek, mivel egyszerű magyar civilként egyebet nem tudhatok a program állásáról. Szerintem 26 szériagép épülhetett eddig, amiből 25-öt tudtak átadni. Az első szériagép a vörös 01-es oldalszámú volt. Az "eredeti" vörös 01-es bonyolult helyzetbe került a gyári berepülés során, abból a KNAAZ gyár berepülőpilótája sem tudta kivezetni, így leszállás helyett katapultálni kényszerült. A 01-es pedig lezuhant és megsemmisült. Így azt a 01-est értelemszerűren nem tudták átadni a légierőnek. Viszont az első átadott szériagép a fotók alapján így is a vörös 01-es volt. Ez úgy fordulhatott elő, hogy a sorban utána jövő 02-est átszámozták 01-esre, hogy mégse 2-től induljon a sor. Így a második szériagép, a "második" vörös 01-es nyitotta az átadott Szu-57 szériagépek sorát. Ezt követően nem történt sem baleset, sem katasztrófa a típussal. A legyártott gépek mindegyikét gond nélkül át tudták adni a légierőnek. Ezek alapján pedig a vörös 26-os oldalszám azt jelzi, hogy ez volt a 25-ik átadott szériagyártású gép. Miért csak 25? Mert vörös 13-as biztosan nem volt. A pilóták, repülőműszakiak babonás emberek, nem szeretik a 13-as számot. Még a Magyar Légierőben sem repült 13-as oldalszámú MiG-29-es és tudtommal más típus sem, ezzel az oldalszámmal. Az oroszoknál is ugyanez lehet a helyzet. Tudom, hogy a Szojuz programban voltak 13-as számú űrhajók, de az inkább kivétel.
Az egyébként nagyon meglep, hogy kikerülhetett ilyen fotó az internetre. Ráadásul nem csak az oldalszáma látszik a gépnek, hanem az RF-el induló lajstormjele/lajstromszáma is. (ez az orosz Légi és Űr Erők gépeinél "RF"=Romeo Foxtrot, az orosz civil gépek lajstromjele "RA"-val indul, amit Romeo Alfa- nak kell mondani, a magyar lajstromban repülő civil gépeké pedig "HA" vagyis Hotel Alfa, de befejeztem itt a fórum közönségének a további fárasztását a repülési fóniaábécével, mert gondolom senkinek sem újdonság).
Ezt a két azonosítót, de főleg a lajstomszámot az SZVO kezdete óta az oroszok minden egyes videónál és fotónál hétpecsétes titokként kezelve kitakarták. Nem értem, hogy most ez miért maradt el.
A bevetésre küldött gépeken van inkább kitakarva nem ? Mivel 1 évig nem.voltam a fórumon hianyomolom ennek gépnek reklámját az ukrán háborúban ! Pl olyan felvételt ahol tolják alájuk a kh62 rakétát amiből elvisz 4 db ! És a levegőben eregetik őket. Amolyan jó reklám fogás lenne a géphez.Tippelek, mivel egyszerű magyar civilként egyebet nem tudhatok a program állásáról. Szerintem 26 szériagép épülhetett eddig, amiből 25-öt tudtak átadni. Az első szériagép a vörös 01-es oldalszámú volt. Az "eredeti" vörös 01-es bonyolult helyzetbe került a gyári berepülés során, abból a KNAAZ gyár berepülőpilótája sem tudta kivezetni, így leszállás helyett katapultálni kényszerült. A 01-es pedig lezuhant és megsemmisült. Így azt a 01-est értelemszerűren nem tudták átadni a légierőnek. Viszont az első átadott szériagép a fotók alapján így is a vörös 01-es volt. Ez úgy fordulhatott elő, hogy a sorban utána jövő 02-est átszámozták 01-esre, hogy mégse 2-től induljon a sor. Így a második szériagép, a "második" vörös 01-es nyitotta az átadott Szu-57 szériagépek sorát. Ezt követően nem történt sem baleset, sem katasztrófa a típussal. A legyártott gépek mindegyikét gond nélkül át tudták adni a légierőnek. Ezek alapján pedig a vörös 26-os oldalszám azt jelzi, hogy ez volt a 25-ik átadott szériagyártású gép. Miért csak 25? Mert vörös 13-as biztosan nem volt. A pilóták, repülőműszakiak babonás emberek, nem szeretik a 13-as számot. Még a Magyar Légierőben sem repült 13-as oldalszámú MiG-29-es és tudtommal más típus sem, ezzel az oldalszámmal. Az oroszoknál is ugyanez lehet a helyzet. Tudom, hogy a Szojuz programban voltak 13-as számú űrhajók, de az inkább kivétel.
Az egyébként nagyon meglep, hogy kikerülhetett ilyen fotó az internetre. Ráadásul nem csak az oldalszáma látszik a gépnek, hanem az RF-el induló lajstormjele/lajstromszáma is. (ez az orosz Légi és Űr Erők gépeinél "RF"=Romeo Foxtrot, az orosz civil gépek lajstromjele "RA"-val indul, amit Romeo Alfa- nak kell mondani, a magyar lajstromban repülő civil gépeké pedig "HA" vagyis Hotel Alfa, de befejeztem itt a fórum közönségének a további fárasztását a repülési fóniaábécével, mert gondolom senkinek sem újdonság).
Ezt a két azonosítót, de főleg a lajstomszámot az SZVO kezdete óta az oroszok minden egyes videónál és fotónál hétpecsétes titokként kezelve kitakarták. Nem értem, hogy most ez miért maradt el.
Vitorlázórepülők tankönyve, első évfolyam. Repülési (angol) fónia ABC a teljes neve. A földi irányítás és a repülőgép közti "rádiólevelezésekben" (rádiókommunikációban) használják egymás azonosítására a kommunikációban részt vevő felek. A hajózásból lett átvéve. Ott van a könyvben az utolsó oldalon az összes betűje kifejtve. Ez a repülési fónia ABC már akkor is létezett, amikor a NATO még gondolat szintjén sem. Lásd például a régi magyar repülőgépeket. Bánhídi Antal repülőgépének a lajstroma HA-AAI- volt. Vagyis Hotel Alfa- Alfa Alfa India. Pedig akkor még a fasorban sem volt a NATO, amikor Bánhídi Antal a Gerle 13-assal végrehajtotta az emlékezetes repülését.Ez n̈em repülős ABC, hanem a NATO fonetikus ABC.
Voltak átadási videók is, több típusból is. Minden átadási videóban az volt a közös elem, hogy típustól függetlenül kitakarták az átrepülést végző pilóták arcát, valamint a gép oldalszámát és lajstromjelét. Mindegy volt, hogy "Kacsa"(Szu-34), Szu-35Sz vagy éppen Szu-57 került átadásra. Írhatnám a MiG-et is, de azt nem adtak át. Az új katonai helikopterek átadásáról pedig nem voltak híradó felvételek.A bevetésre küldött gépeken van inkább kitakarva nem ? Mivel 1 évig nem.voltam a fórumon hianyomolom ennek gépnek reklámját az ukrán háborúban ! Pl olyan felvételt ahol tolják alájuk a kh62 rakétát amiből elvisz 4 db ! És a levegőben eregetik őket. Amolyan jó reklám fogás lenne a géphez.
Egy szóval nem mondtam, hogy a NATO előtt nem létezett, ezt te találtad ki. Azt mondtam, hogy ez a NATO fonetikus ABC-je.Vitorlázórepülők tankönyve, első évfolyam. Repülési (angol) fónia ABC a teljes neve. A földi irányítás és a repülőgép közti "rádiólevelezésekben" (rádiókommunikációban) használják egymás azonosítására a kommunikációban részt vevő felek. A hajózásból lett átvéve. Ott van a könyvben az utolsó oldalon az összes betűje kifejtve. Ez a repülési fónia ABC már akkor is létezett, amikor a NATO még gondolat szintjén sem. Lásd például a régi magyar repülőgépeket. Bánhídi Antal repülőgépének a lajstroma HA-AAI- volt. Vagyis Hotel Alfa- Alfa Alfa India. Pedig akkor még a fasorban sem volt a NATO, amikor Bánhídi Antal a Gerle 13-assal végrehajtotta az emlékezetes repülését.
Bármilyen hihetetlen is, de nem minden azonosítási rendszert NATO talált ki...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..