Mindenki megismerheti - tehát segítek.Az 1849-ben történt dolog is mindenki számára ismert. Orosz cári csapatok verték le a magyar csapatokat. Segesvár, debreceni csata, turai csata keress rá!
Tényleg az oroszok vertek le minket. Világosnál előttük tettük le a fegyvert. Azért mert ellenségesen viselkedtek, konkrétan csatákat vesztettünk ellenük.
Komolyan. Sajnálom, ha erről sem hallottál, ez a magyar történelem része.
Nem értem mit nem értesz ezeken.
A cári haderő betört Magyarországra, a magyarok ellen. Sajnos nagyon nagy túlerőben voltak, ők győztek. Erről sokan tudnak.
Nem hallottam olyat, hogy vitatnák, az oroszok sem.
Az osztrák császár csak egyszerűen lehívta az akkori "5. cikkelyt"- és a Szent Liga Szövetség 1815-től érvényes érvényes szerződése alapján az orosz cár teljesítette ez irányú kötelezettségét - csapatai bejöttek Magyarországra, leverték a forradalmat és Ideiglenes Itt tartózkodás helyett -távoztak.
Nekünk is menni kell akár idegen érdekekért vásárra vinni a bőrünket ha már beleléptünk bármilyen katonai szövetségbe, ha szólit (nem a haza, hanem más...) . Ez van ezt kell szeretni vagy nem , lehet választani.
A németeket és a briteket kifelejtetted a versengésből. Igaz német szolgálati ötlet alapján , de a britekkel egyeztetve (háború közben!, hazaárulások?) gyűjtötték be a Lenin kódnevű szellemi atombombát Svájci házi őrizetből, Svédországon keresztül lezárt vagonban szállították (hogy meg ne pattanjon idő előtt kifejtve a hatását) - majd a kompon érkezve az orosz határra - onnantól kezdve angol MI6 tisztek "vigyáztak" rá Szentpétervárig és ott eresztették szabadjára, még 1917 tavaszán. Nemsokára onnan is menekülnie kellett kavarások miatt -bujkált Finnországban, lekéste a Nagy Októberit, csak később csatlakozott az "ünnepléshez". Tehát már itt is láthatod az Oroszország destabilizálására irányuló - angol beavatkozást..A gyengülő török birodalom miatt a balkánon a monarchia és Oroszország versenyzett egymással. Nem értem miért próbálod a briteket ide kavarni.