[HUN] Légvédelmi eszközök beszerzése

Egyelőre nem én akarom Skyranger HELYETT a "DEFAt" venni "autóradarral", ne nekem magyarázd! :p
Nem csapatlégvédelem HELYETT,hanem MELLETTE van szükség 30DEFA RCWSre.
Ami azt illeti,én is lemondanám a Skyranger megrendelést,és Korkut tornyokat vennék helyettük.Ugyan azt tudja,csak jóval olcsobb.(igazábol 35milis kalibere miatt sokkal tbbet tud....).És lehet már tornyonkénti felderitő radarral is rendelni.
korkut_bae_entegre_manset-350x250.jpg

Plusz Bofors ágyús Valhalla Spyder tornyokat (Valhalla külnben részt vesz a Skyranger fejlesztésben is)

• Tetszik
Reactions: ravenlord
A légvédelem reagáló képességének növelése érdekében a győri légvédelmi rakétaezred egyik NASAMS alegysége Budapestre települ, és kijelölt erőivel teljesít szolgálatot Pécel és Isaszeg települések melletti, a feladathoz megfelelő adottságokkal rendelkező honvédségi területeken – jelentette be dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke.

Az alegység feladata kettős: az országvédelmi feladatok mellett – szövetségesi kötelezettségeinknek megfelelően – hozzájárul a NATO Integrált Lég- és Rakétavédelmi Rendszerében történő közös védelemhez.

Ideje volt mar bejelenteni pecel es isaszegnel sokan nem ertettek mi a picsat mereget ott a katonak :)

Feltételezem itt békeidőről valami emelt védelmi szintre váltásra gondolsz, mert hát, egy hétköznapi "éles helyzet" Szikla - SAMOC - FDC láncon megköveteli a tűzkész inditókat. Akkor széttelepülni, tárazni, és tűzkész állapotra hangolni rohadtul nincs idő.
A NASAMS félóra alatt tűzkész. Háborúk nem a semmiből jönnek! Ezt felejtsük már el!
Már mindenki a helyén lesz mikor az első lövés eldördül.

• Hűha
Reactions: Kim Philby
A NASAMS félóra alatt tűzkész. Háborúk nem a semmiből jönnek! Ezt felejtsük már el!
Már mindenki a helyén lesz mikor az első lövés eldördül.
Szvsz a széttelepülésnek kéne alapállapotnak lenni. A Lengyeleknél, Románoknál, Görögöknél vannak a repterek és közigazgatási központok mellett állandó légvédelmi egységek alegységek.. Nem is értettem soha miért nincs nálunk. Néha Paks-nál volt aztán megszüntették.

Szvsz a széttelepülésnek kéne alapállapotnak lenni. A Lengyeleknél, Románoknál, Görögöknél vannak a repterek és közigazgatási központok mellett állandó légvédelmi egységek alegységek.. Nem is értettem soha miért nincs nálunk. Néha Paks-nál volt aztán megszüntették.
Pedig nálunk háborús vészhelyzet van... :P

Miből gondolod hogy ez már nem maga a kitelpülés? Lehet hogy csak egy Sentinel radart, két indítót feltettek Isaszeg és Pécel között egy dombtetőn bekerített területre, őrbódékkal és kamerarendszerrel, a teherautók és a többiek meg elmentek a legközelebbi HM létesítménybe ahol a váltás tud enni, aludni?
Ráadásul ha tudható (űrből látható) hol vannak az indítók fixen, akkor simán megkerülik őket a CM-ek, drónok - vagy épp szét is lövik őket. Éles helyzetben ezeket legalább naponta arrébb kell rakni...
Inkább gyakorlatozásnak tűnik (szokják meg milyen terepen élni, dolgozni), mint komoly légvédelemnek...

Tokaj továbbra is van.

30 év után ismét állandó légvédelme lesz Budapestnek

A légvédelem reagáló képességének növelése érdekében a győri légvédelmi rakétaezred egyik NASAMS alegysége Budapestre települ, és kijelölt erőivel teljesít szolgálatot Pécel és Isaszeg települések melletti, a feladathoz megfelelő adottságokkal rendelkező honvédségi területeken – jelentette be dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke.

img_6151_1.jpg

A fenti szavak, a honvedelem.hu, augusztus 9-én megjelent, Új dimenziók a magyar légtér védelmében című cikkében olvasható. Véletlen vagy sem, de majdnem 30 évvel ezelőtt szűnt meg, a 24 órás készenléti szolgálat a főváros körül. Anno, 1995. július 28-án, 12 órakor a 302/1995. számú dandárparancsnoki parancsra az MH 11. Duna Légvédelmi Rakétadandár (mely Budapestet védte) kilépett a harmincnégy éven át tartó megszakítás nélküli állandó készültségi szolgálatából. A dandár, 2001. június 1-én került felszámolásra.

A vezérkarfőnök kiemelte: a légvédelem reagálóképességének növelése érdekében tette azt a javaslatot a katonai vezetés, hogy egy NASAMS légvédelmi alegységet telepítsenek át Győrből Budapest helyőrségbe. A feladatokat a Pécel és Isaszeg mellett található, a feladathoz megfelelő adottságokkal rendelkező honvédségi területeken hajtják végre.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby