Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mit? A faszságot, hogy mindenféle másodvonalas meg a tököm tudja milyen milíciával/tartalékossal hogyan lehet helyettesíteni a normális gépesített haderőt? Sehogy.
Évi 40.000 fiúból vicces is lenne ennyit kivenni.Nem vásárolunk már régóta és nem is ez benne a drága, hanem az ember. 300.000 ember versenyképes illetménye és annak a gazdaságra gyakorolt hatása, hogy ennyi ember kiesik a termelesből a drága, nem a Leopard 2A7HU.
Na ez meg a másik.Évi 40.000 fiúból vicces is lenne ennyit kivenni.
Ez most az új aknavetős?
Faxság az,hogy 5x leirva lett,hogy KÉTSZINTŰ haderő......De csak nem tudod megérteni.Mit? A faszságot, hogy mindenféle másodvonalas meg a tököm tudja milyen milíciával/tartalékossal hogyan lehet helyettesíteni a normális gépesített haderőt? Sehogy.
Álmodozhatunk de a lövész csapatok legnagyobb harcértekű ereje a nehéz gépesített lövész csapatok. Minden más a fasorban sincs hozzájuk képest. Nincs olyan, hogy ezek nélkül, bárki itt hatékony háborút vívjon.
Kiválóan látszik Ukrajnában minden amivel érvesz. Jah marhára nem.Egyébként az egészben az a poén,hogy a technológiai fejlődés pont most hozza a másodrendű miliciákat olyan helyzetbe,hogy képesek lehetnek nehéz gépesitett erőket is blokkolni.Ha a támadónak nincs megfelelő C-RAM és dronelháritó képessége,bizony preciziós lőszerrel és támadódronokkal a magukat támponthálózatban (esetünkben ezek elsősorban települések lehetnek) védelemre elsáncoló miliciák képesek lehetnek a nehéz támadó harccsoportokkal is felvenni a (védelmi) harcot.Nem kell hozzá különösebben hosszú és drága kiképzés.Dronirányitó képzés egyszerű pc programokkal virtuálisan megoldható.Egy mai okostelefonra simán irható olyan app,ami av tűzvezető eszközzé teszi,és kiszámolja a lőelemeket.81milis pcv av lőszer igazábol már 35 éve elkészült (Merlin,csak a HH végével a gyártás meginditását törölték).PGM gyújtók következő nemzedéke már könnyű av lőszerekhez is használhatók lesznek.Könnyű,és könnyen kezelhető sorozatvetőkkel akár távaknásitani is lehet (és van már PGM gyújtó is hozzájuk,meg PGM lőszer is)
Mig anno egy amerikai felkelő percember valójában nem sok kárt tudott okozni egy brit hadoszlopba Barna Böske puskájával,addig ma egy szakasz erejű milicista alegység is rendelkezhet olyan tűzerővel,ami könnyedén letarolhat fél perc alatt egy nehéz hk századot is.És maguk a tűzeszközök olcsók és könnyen kezelhetők.Egy PGM gyújtó ugyan nem filléres cucc,de nem is olyan hű de drága,mint egy Spike rakéta.Aknazárakat is telepithetnek milicisták,amik komoly feltartó erővel rendelkeznek.
Szóval pont a mai időkben egy milicia felszerelhető úgy viszonylag olcsón,hogy ha nyilt csatát nem is,de szilárd védvonalban való védekezést képes lehet vállalni a támadó nehéz gépesitett erői ellen is.
Csak belenéztem gyorsan, igazán eget rengető nevezzük újdonságot nem találtam benne - gyakorlatilag ugyanazok a problémák, lehetséges megoldások merülnek benne fel, amiket már itt is tárgyaltunk és alapvetően konszenzust van róla, vagy legalábbis én személy szerint egyet tudok vele érteni.Olvasnivaló - Takács Márk György: Az orosz-ukrán háború szárazföldi műveleteinek vizsgálata, tanulságok és javaslatok a Magyar Honvédség lövész alegységei fejlesztése céljából - Doktori (PhD) értekezés
Az orosz-ukrán háború szárazföldi műveleteinek vizsgálata, tanulságok és javaslatok a Magyar Honvédség lövész alegységei fejlesztése céljából Doktori (PhD) értekezés
Ez hogy tölthető le?Olvasnivaló - Takács Márk György: Az orosz-ukrán háború szárazföldi műveleteinek vizsgálata, tanulságok és javaslatok a Magyar Honvédség lövész alegységei fejlesztése céljából - Doktori (PhD) értekezés
Az orosz-ukrán háború szárazföldi műveleteinek vizsgálata, tanulságok és javaslatok a Magyar Honvédség lövész alegységei fejlesztése céljából Doktori (PhD) értekezés
Megnyitod a linken a pdf-et és mentés (lefelé mutató nyil a jobb felső sarokban általában) pl.Ez hogy tölthető le?
Telefonon megnyitja alapból, nincs nyíl ikon.Megnyitod a linken a pdf-et és mentés (lefelé mutató nyil a jobb felső sarokban általában) pl.
Nekem almára simán lejött a megnyitott fájl menüjén keresztül letöltve, de ha küldesz pm-ben egy mail cimet vagy bármi elérhetőséget átküldöm a pdf-t...Telefonon megnyitja alapból, nincs nyíl ikon.
Én is csak gyorsan belenéztem. A leginkább az benne a gáz, hogy olyan dolgokat nem változtattak meg a háború negyedik évére, amiről már a háború előtt is tudtuk hogy nem jó és pénzbe sem kerül. Például hogy egy 8 fős lövészrajba sok 2 PKM.Csak belenéztem gyorsan, igazán eget rengető nevezzük újdonságot nem találtam benne - gyakorlatilag ugyanazok a problémák, lehetséges megoldások merülnek benne fel, amiket már itt is tárgyaltunk és alapvetően konszenzust van róla, vagy legalábbis én személy szerint egyet tudok vele érteni.
Viszont ami nekem nagyon kihallatszott belőle, hogy a btr egy rakás szar, amivel szintén egyet tudok érteni...
Milyen 8 fős raj?Én is csak gyorsan belenéztem. A leginkább az benne a gáz, hogy olyan dolgokat nem változtattak meg a háború negyedik évére, amiről már a háború előtt is tudtuk hogy nem jó és pénzbe sem kerül. Például hogy egy 8 fős lövészrajba sok 2 PKM.
Azóta sikerült gép közelébe érni, de köszönöm.Nekem almára simán lejött a megnyitott fájl menüjén keresztül letöltve, de ha küldesz pm-ben egy mail cimet vagy bármi elérhetőséget átküldöm a pdf-t...
A BTR-es raj. (deszant + sofőr + irányzó)Milyen 8 fős raj?
Nekem érdekes ebben az anyagban, hogy jó néhány dolgot úgy javasol megszervezni, ahogy a 80-as években Szombathelyen működött.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..