Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ott a lényeg.
A következő körben +5% GDP
Az ukránok elvileg már rendelkeznek ezzel, bár nem tudom, hogy melyik generációval.
De légvédelemre (alacsony sebességű drónok ellen) beválni látszanak a tipikusan négyrotoros, sebességre épített elfogódrónok is. Az ukránok és kis lemaradással az oroszok is bevetették már ezeket, én úgy olvastam, meglepően sikeresek. Egy vadászbombázóról indított akármihez képest ez szerintem minimum egy nagyságrenddel olcsóbb, főleg ha a repült óra költségét is beszámoljuk.
Kijevi média van említve mint aki erről beszámolt ..gyorsan körbenéztem,én nem találtam ilyet .. persze lehet én voltam figyelmetlen,vagy nem voltam elég alapos .. orosz oldalakon (3 db) láttam leközölve a hírt .. akik leközölték : -fedpress,-rambler,-mkUkrán határőrök behatoltak Magyarországra és brutálisan megverték a megszökött sorozáskerülőket.
Erről a kijevi média számolt be, olyan személyekre hivatkozva, akik részt vettek a külföldön mozgósításra szoruló ukránok evakuálásának megszervezésében.
A videón látható férfi szerint egy másik ügyfelet is elfogtak az ukrán határőrök egy magyar falu közelében, majd megverték és eltörték a bordáit.
VK | VK
vk.com
Az orosz hírek egy sztrana telegram csatornát linkelt, ott van szó róla. Az lefordítgattam. Egy "embercsempész" állítja. Nem véletlenül most lett ez megszellőztetve. Viktor most megy Koppenhágába, ott lesz Zselé is. Ha az ukránok vádaskodnak, lesz mit az orrukj alá dörgölni. Egy fegyveres határsértés NATO tagállam ellen komoly vád, elég a gyanú is, hogy botrányt keltsen.Kijevi média van említve mint aki erről beszámolt ..gyorsan körbenéztem,én nem találtam ilyet .. persze lehet én voltam figyelmetlen,vagy nem voltam elég alapos .. orosz oldalakon (3 db) láttam leközölve a hírt .. akik leközölték : -fedpress,-rambler,-mk
időközben látom,hogy magyar oldalakon is elérhető már a hír , ha háborús vészhelyzet van kihirdetve, ha katonák vannak az ukrán határszakaszon (persze értem én,hogy nem lehet minden méterre egy embert állítani) akkor mi ez a trehányság ? egyáltalán hogy fordulhat elő ? nem az lenne a dolguk,hogy megakadáyozzanak bármiféle fegyveres behatolást ? erre nem lehet "gyógyír" hogy Bobo összeborzolja a haját, vagy hogy Szíjjártó bekéreti az ukrán nagykövetet .. most lesz igazán érdekes a történet,kiváncsi leszek mind az EU mind a NATO válaszlépéseire, mert meg fogja mutatni hogy valójában hol és merre is van a helyünk a két szövetségi rendszer viszonylatában.
nincsenek illúzióim ..
aki szerint meg ez rendben van (mert biztosan lesz itt olyan elmebeteg) hát köpjön fel és álljon alá.
Emlékezzünk meg újfent a 2022 márciusi “légtérsértés”-re. Akkor egy katonai robotrepülőgép (egy Tu-141) repült keresztül többek közt a magyar légtéren, némi robbanóanyaggal a fedélzetén, hogy aztán Zágrábban egy parkolóban lezuhanjon.Az orosz hírek egy sztrana telegram csatornát linkelt, ott van szó róla. Az lefordítgattam. Egy "embercsempész" állítja. Nem véletlenül most lett ez megszellőztetve. Viktor most megy Koppenhágába, ott lesz Zselé is. Ha az ukránok vádaskodnak, lesz mit az orrukj alá dörgölni. Egy fegyveres határsértés NATO tagállam ellen komoly vád, elég a gyanú is, hogy botrányt keltsen.
Az ukran menekultek nem az erdokbe a hatarmenten tanyaznak hanem eloszor is nagyreszt kozuton erkeznek masreszt amilyen gyorsan csak lehet elhagyjak nem csak a hatar kornyeket de az orszagot is mennek nyugatra.Kijevi média van említve mint aki erről beszámolt ..gyorsan körbenéztem,én nem találtam ilyet .. persze lehet én voltam figyelmetlen,vagy nem voltam elég alapos .. orosz oldalakon (3 db) láttam leközölve a hírt .. akik leközölték : -fedpress,-rambler,-mk
időközben látom,hogy magyar oldalakon is elérhető már a hír , ha háborús vészhelyzet van kihirdetve, ha katonák vannak az ukrán határszakaszon (persze értem én,hogy nem lehet minden méterre egy embert állítani) akkor mi ez a trehányság ? egyáltalán hogy fordulhat elő ? nem az lenne a dolguk,hogy megakadáyozzanak bármiféle fegyveres behatolást ? erre nem lehet "gyógyír" hogy Bobo összeborzolja a haját, vagy hogy Szíjjártó bekéreti az ukrán nagykövetet .. most lesz igazán érdekes a történet,kiváncsi leszek mind az EU mind a NATO válaszlépéseire, mert meg fogja mutatni hogy valójában hol és merre is van a helyünk a két szövetségi rendszer viszonylatában.
nincsenek illúzióim ..
aki szerint meg ez rendben van (mert biztosan lesz itt olyan elmebeteg) hát köpjön fel és álljon alá.
Ez kivitelezhetetlen elfogó drónokkal.Az ukránok elvileg már rendelkeznek ezzel, bár nem tudom, hogy melyik generációval.
De légvédelemre (alacsony sebességű drónok ellen) beválni látszanak a tipikusan négyrotoros, sebességre épített elfogódrónok is. Az ukránok és kis lemaradással az oroszok is bevetették már ezeket, én úgy olvastam, meglepően sikeresek. Egy vadászbombázóról indított akármihez képest ez szerintem minimum egy nagyságrenddel olcsóbb, főleg ha a repült óra költségét is beszámoljuk.
Szerintem a Magyar Hadseregben nincs olyan vezető, aki a sarkára merne állna és döntést merne arról hozni, hogy az ukrán határőröket elfogja és lefegyverezze. Inkább félrenéznek, mondván, ha nem csinálunk semmit abból baj nem lehet.Kijevi média van említve mint aki erről beszámolt ..gyorsan körbenéztem,én nem találtam ilyet .. persze lehet én voltam figyelmetlen,vagy nem voltam elég alapos .. orosz oldalakon (3 db) láttam leközölve a hírt .. akik leközölték : -fedpress,-rambler,-mk
nincsenek illúzióim ..
Maga a Magyar Határőrség hivatalos megszűnése, illetve a Magyar Rendőrségbe történő beolvadása 2008 január 1.Szerintem a Magyar Hadseregben nincs olyan vezető, aki a sarkára merne állna és döntést merne arról hozni, hogy az ukrán határőröket elfogja és lefegyverezze. Inkább félrenéznek, mondván, ha nem csinálunk semmit abból baj nem lehet.
Politikai párttól függetlenül az összes egy kripli. A Határőrség valahol a 80-as évek elején szűnt meg.
nézd .. ha igaz lenne,és az állítólagos elfogott ukrán határőröket, immáron lefegyverezve kamerák előtt ( akár nemzetközi hírcsatornák is) adnák vissza az ukránoknak., azért az nagyon nagy mértékben kifogná a vitorlájukból a szelet !Szerintem a Magyar Hadseregben nincs olyan vezető, aki a sarkára merne állna és döntést merne arról hozni, hogy az ukrán határőröket elfogja és lefegyverezze. Inkább félrenéznek, mondván, ha nem csinálunk semmit abból baj nem lehet.
Politikai párttól függetlenül az összes egy kripli. A Határőrség valahol a 80-as évek elején szűnt meg.
túrótnézd .. ha igaz lenne,és az állítólagos elfogott ukrán határőröket, immáron lefegyverezve kamerák előtt ( akár nemzetközi hírcsatornák is) adnák vissza az ukránoknak., azért az nagyon nagy mértékben kifogná a vitorlájukból a szelet !
'89 májusban még volt szerencsém egy eltűnt ndk-s turistacsoportból kifolyólag rutinszerűen elrendelt határzár keretében kinn állni a drávaparton egy szép tavaszi éjszakán az ak-val, berántották a fél siklósi határőr kiképzőközpontot ahol éppen sorkatonai szolgálatomat töltöttemA Határőrség valahol a 80-as évek elején szűnt meg.
southfront.press
southfront.press
Így kell kisiklatni egy témát. Gratulálok! Te tényleg profi vagy! (Áruld már el, 444 vagy Átlátszó?)Nem háború. Különleges hadművelet.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..