Lusta vagyok, vq összefoglalód?A Cseheket érdemes nézni. Náluk nincs ez a beteges titkolózás. Ugyanaz lesz nálunk is, vagy egy kicsit gyengébb a spórolás miatt.
Lusta vagyok, vq összefoglalód?A Cseheket érdemes nézni. Náluk nincs ez a beteges titkolózás. Ugyanaz lesz nálunk is, vagy egy kicsit gyengébb a spórolás miatt.
Pl azért, mert az elmúlt 10 évben az átlag infláció kb 50% volt Magyarországon. A másik pedig az, hogy a honvédelmi költségvetés az olyan mint az olasz KRESZ tájékoztató jellegű nem pedig szent írás...Írjátok itt többen, hogy nincs pénz több páncélosra.
Hozzáértőket kérdezném, hogy miért nincs még mindig pénz?
2015-ben 1,1 milliárd dollárt költöttünk a hadseregre, 2025-ben pedig 5,4-et. 5x növekedés 10 év alatt. Ez már nemsokára eléri Görögország szintjét, ők 8,3 milliárd dollárt költenek. Mi a GDP 2%-át költjük, ők 3-at. Szóval, ha még emeljük mi is ők is 4%-ra, ahogy Trump kéri (amit azért nagyon remélem hogy nem teljesítenek az EU-s országok, mert tényleg csődbe viszik magukat), akkor meg már utol is érnénk őket.
Na de visszatérve a mához, ők 1,5-ször költenek többet, viszont nekik cserébe van vagy 800 harckocsijuk, ami kb. tízszer több mint nekünk. Vadászgépek száma is kb. szintén 10-szer több, meg kb. úgy mindenből.
Persze tudom, ők évtizedek óta jóval többet költöttek, mint mi, szóval felgyült a készletük, de ha a mostani szintet tartjuk hosszabb távon, akkor 15-20 év alatt mi is hasonló mennyiségeket kellene fenntartsunk.
Vagy valamit rosszul gondolok? Esetleg ellopják, vagy hülyeségre költik nálunk? Tudtommal Görögország sem az a tipikus ország, ahol minden fillér ott hasznosul ahol kell. Ugyebár adóelkerülésben talán EU elsők.
Ha igazak a kolléga számai (1,1 és 5,4 milliárd USD), akkor oltári f@szság a magyar inflációra hivatkozni - legfeljebb az amerikaira lehetne.Pl azért, mert az elmúlt 10 évben az átlag infláció kb 50% volt Magyarországon. A másik pedig az, hogy a honvédelmi költségvetés az olyan mint az olasz KRESZ tájékoztató jellegű nem pedig szent írás...
Kérlek értelmezd amit leírtam. Dollárt írtam mindkét ország esetében. Nem forintban nőtt 5-szörösére a honvédelmi költségvetés, hanem dollárban. Persze a dollár is inflálódott, de a forinthoz és euróhoz képest a dollár 10 év alatt erősödött.Pl azért, mert az elmúlt 10 évben az átlag infláció kb 50% volt Magyarországon. A másik pedig az, hogy a honvédelmi költségvetés az olyan mint az olasz KRESZ tájékoztató jellegű nem pedig szent írás...
2025-re meg az AI dobta ki, ott lehet 100-200 millió eltérés attól függően melyiknek hiszünk.Ha igazak a kolléga számai (1,1 és 5,4 milliárd USD), akkor oltári f@szság a magyar inflációra hivatkozni - legfeljebb az amerikaira lehetne.
Inkább azt kellene megvizsgálni, kinél kötöttek ki ezek a pénzek és miért.
A megemelt költségvetésünket a beérkező eszközök részletfizetése és a fenntartási költségek megzabàlják. Meg kb 30% elfolyik a túlàrazott minden miatt..(meg egy része sosem létezett)Hozzáértőket kérdezném, hogy miért nincs még mindig pénz?
Szinte minden nagyobb tétel beèrkezett. A Lynx ami még fut. Gondolom akkor 2026tól felszabadul némi forrás...A megemelt költségvetésünket a beérkező eszközök részletfizetése és a fenntartási költségek megzabàlják. Meg kb 30% elfolyik a túlàrazott minden miatt..(meg egy része sosem létezett)
És akkor még infrafejlesztésre nem is nagyon volt költve. Készletek nincsenek.
Stbstb.
Ha 30 évig nem költesz semmit azt nem fogod 10 év alatt rendbetenni. Főleg ha a társadalmat nem állítod mögè.
A fenntartásba átmegy a fejlesztési oldaról.Szinte minden nagyobb tétel beèrkezett. A Lynx ami még fut. Gondolom akkor 2026tól felszabadul némi forrás...
Mondanám inkább, hogy a java még csak most jön:A fenntartásba átmegy a fejlesztési oldaról.
Szerinted ami bejött, az ki van fizetve/a felvett hitel visszafizetve?Szinte minden nagyobb tétel beèrkezett. A Lynx ami még fut. Gondolom akkor 2026tól felszabadul némi forrás...
Csak ne az legyen, mint az egészségügyben a COVID alatt bejött új cuccokkal...A fenntartásba átmegy a fejlesztési oldaról.
Forintban van a honvédelmi költségvetés nem Dollárban. Bármit veszünk először át kell váltani a forintot EUR-ra vagy Dollárra...Kérlek értelmezd amit leírtam. Dollárt írtam mindkét ország esetében. Nem forintban nőtt 5-szörösére a honvédelmi költségvetés, hanem dollárban. Persze a dollár is inflálódott, de a forinthoz és euróhoz képest a dollár 10 év alatt erősödött.
Nem tudjuk mi a fizetésütemezés a szerződésben...Szerinted ami bejött, az ki van fizetve/a felvett hitel visszafizetve?
Nem az számít mi van hanem, hogy mi lesz: mindenki nehezet fejeszt most - nem véletlen!A nehézdandárhoz úgy ragaszkodnak, mint az első világháború idején a lovassághoz. Ehhez van NATO taktika, erre épül bizonyos haderőnemi elemek, magasabbegységek. A katonák a legnehezebben meggyőzhetőek, mert a hadgyakoraton mindig nyernek, valamint mert ezt verték beléjük anno a klf. tiszti iskolán főtiszti továbbképzésen. Pedig ha megnézzük hány NATO haderőnek nincs nehézdandára, sőt még MBT-je sem, vagy ha van MBT akkor akár negyven éves elaggott példányok. PLd. Belgák Leo1A5, de akár Görögországot is említhetem...
Pont ezért kérdeztem pár napja a fizetési ütemezést a Leók-nál. A válasz azt hiszem Dudi-tól részletes, és mélyreható volt."Igen".Nem tudjuk mi a fizetésütemezés a szerződésben...
COINT művelet
valóban!COIN lesz az. Ha *INT, akkor valami felderítés.

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..