Beszélgető

Nem arról van szó, hogy az állam akar elkapni, mert az egy teljesen más helyzet. Egyszerű napi kényszerhelyzetekről. Amikor beomlik a bankrendszer, szerinted hány perc alatt áll vissza a készpénzfizetés ,ad abszurdum cserekereskedelem. Akkor felteheted majd a kulcskérdést, hány kiló bankkártyáért kapsz egy kiló kenyeret.
Nulla. Mert ha beomlik a bankrendszer a kp értéke valahol az 1 pengő szintjén lesz. Az 1 pengőjén, amikor a legkisebb címlet az 1 millió bilpengő volt....

• Tetszik
Reactions: alali77
Nulla. Mert ha beomlik a bankrendszer a kp értéke valahol az 1 pengő szintjén lesz. Az 1 pengőjén, amikor a legkisebb címlet az 1 millió bilpengő volt....
Nem pénzügyi összeomlásról, hanem technikai összeomlásról van szó. A pénzbetétedet nyilvántartják, az megvan, de nem férsz hozzá.Nem tudsz készpénzt felvenni, miközben a bank nem vitatja a számlád tartalmát. Nem a bankot lőtték szét, hanem a trafót.

Nem kell a bankrendszernek beomlani. Elég ha néhány órára elmegy az internet. Este 10-kor tankolnál mert nem elég a benzin hazáig, a kúton meg ki van írva hogy technikai hiba miatt csak kp.-t fogadnak el. Mit csinálsz?

Nem arról van szó, hogy az állam akar elkapni, mert az egy teljesen más helyzet. Egyszerű napi kényszerhelyzetekről. Amikor beomlik a bankrendszer, szerinted hány perc alatt áll vissza a készpénzfizetés ,ad abszurdum cserekereskedelem. Akkor felteheted majd a kulcskérdést, hány kiló bankkártyáért kapsz egy kiló kenyeret.
Amikor összeomlik a bankrendszer, akkor feldughatod magadnak a készpénzed. De jó önáltatást, a magyar lakosság nagyon erős benne, ahelyett, hogy valódi problémák valódi megoldásával foglalkozna, és a minket lelépő népségekkel próbálná őszinte önreflexióval felvenni a versenyt.

Prepper fórumban is követtem egy ideig a hasonló képzeletbeli faszságokra felkészülést, amikkel akár 7 nappal később lenne rossz neki egy aszteroida becsapódás esetén... de közben annyit költött erre, hogy a gyerek karácsonyi ajándéknak nem a biciklit kapja amit szeretne, hanem inkább.

A készpénz max a szellemileg visszamaradottak átverésére lehet jó ideig-óráig, mert lassan fogják fel, hogy szart nem ér ilyen helyzetben. Mert utána jön a hány kiló készpénzért kapsz egy kiló kenyeret...

Nem pénzügyi összeomlásról, hanem technikai összeomlásról van szó. A pénzbetétedet nyilvántartják, az megvan, de nem férsz hozzá.Nem tudsz készpénzt felvenni, miközben a bank nem vitatja a számlád tartalmát. Nem a bankot lőtték szét, hanem a trafót.
1. Tehát nem tudsz a boltban vásárolni, mert az elektronikus készletnyilvántartóval összekötött pénztárgép sem megy?
2. Ha több napja fennáll a helyzet akkor majd talán elkezdenek kitalálni valami megoldást a boltok, mert átmeneti üzemszünetre nem kezdik a szabályozást felrúgni és szívatni maguk cetlizéssel.
3. Addig amíg te készpénzezel ilyen helyzetben,és várod a kényszersorozást, én már állásinterjúra járok egy nem érintett országban, mert átutaltam a pénzem pár perc alatt.

Nem kell a bankrendszernek beomlani. Elég ha néhány órára elmegy az internet. Este 10-kor tankolnál mert nem elég a benzin hazáig, a kúton meg ki van írva hogy technikai hiba miatt csak kp.-t fogadnak el. Mit csinálsz?
Semmit, mert este 10-kor már bezárt a kút, csak az automata kútoszlop van, ami csak kártyával működik. Felhívsz valakit telefonon, és szervezel valami megoldást.

Semmit, megszívtam.
Visszakérdezek, amikor bankkártya nélkül élsz, és nem elég a benzin hazáig, de rájössz, hogy egy 20 ezres véletlenül valahol kiesett a zsebedből, mit csinálsz?

Semmit, megszívtam.
Visszakérdezek, amikor bankkártya nélkül élsz, és nem elég a benzin hazáig, de rájössz, hogy egy 20 ezres véletlenül valahol kiesett a zsebedből, mit csinálsz?
Most már értem amúgy a kereken 10000 Ft-ig tankolók jelenségét. Sosem értettem mi motiválhat ilyennel majomkodásra valakit... annyit eláll a benzin, ugyanannyi lesz átlagolva a pénzforgalmad, mintha teleraknád. Hát az alapjogukkal élnek csak.

Btw idén egyszer tényleg elhagytam egy deákot. Ez több mint az idei számlára költött pénzem.
Ja hogy bankszámlát választani kéne? Hát igen

• Tetszik
Reactions: alali77
Semmit, megszívtam.
Ebben az esetben te vagy a hibás. Ez odafigyeléssel el tudod kerülni. Internetet nem tudsz varázsolni a kútra.

1. Tehát nem tudsz a boltban vásárolni, mert az elektronikus készletnyilvántartóval összekötött pénztárgép sem megy?
2. Ha több napja fennáll a helyzet akkor majd talán elkezdenek kitalálni valami megoldást a boltok, mert átmeneti üzemszünetre nem kezdik a szabályozást felrúgni és szívatni maguk cetlizéssel.
3. Addig amíg te készpénzezel ilyen helyzetben,és várod a kényszersorozást, én már állásinterjúra járok egy nem érintett országban, mert átutaltam a pénzem pár perc alatt.
Látszik, hogy nem ismered a kereskedelmet, van áramszüneti előírás, nem több napos, hanem akár csak rövid idejű elektronikus leállásra is.
A 3. ponthoz nincs mit hozzáfűznöm.