Beszélgető

Nem arról van szó, hogy az állam akar elkapni, mert az egy teljesen más helyzet. Egyszerű napi kényszerhelyzetekről. Amikor beomlik a bankrendszer, szerinted hány perc alatt áll vissza a készpénzfizetés ,ad abszurdum cserekereskedelem. Akkor felteheted majd a kulcskérdést, hány kiló bankkártyáért kapsz egy kiló kenyeret.
Nulla. Mert ha beomlik a bankrendszer a kp értéke valahol az 1 pengő szintjén lesz. Az 1 pengőjén, amikor a legkisebb címlet az 1 millió bilpengő volt....

Nulla. Mert ha beomlik a bankrendszer a kp értéke valahol az 1 pengő szintjén lesz. Az 1 pengőjén, amikor a legkisebb címlet az 1 millió bilpengő volt....
Nem pénzügyi összeomlásról, hanem technikai összeomlásról van szó. A pénzbetétedet nyilvántartják, az megvan, de nem férsz hozzá.Nem tudsz készpénzt felvenni, miközben a bank nem vitatja a számlád tartalmát. Nem a bankot lőtték szét, hanem a trafót.

• Imádom
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and 2ndt
Nem kell a bankrendszernek beomlani. Elég ha néhány órára elmegy az internet. Este 10-kor tankolnál mert nem elég a benzin hazáig, a kúton meg ki van írva hogy technikai hiba miatt csak kp.-t fogadnak el. Mit csinálsz?

Nem arról van szó, hogy az állam akar elkapni, mert az egy teljesen más helyzet. Egyszerű napi kényszerhelyzetekről. Amikor beomlik a bankrendszer, szerinted hány perc alatt áll vissza a készpénzfizetés ,ad abszurdum cserekereskedelem. Akkor felteheted majd a kulcskérdést, hány kiló bankkártyáért kapsz egy kiló kenyeret.
Amikor összeomlik a bankrendszer, akkor feldughatod magadnak a készpénzed. De jó önáltatást, a magyar lakosság nagyon erős benne, ahelyett, hogy valódi problémák valódi megoldásával foglalkozna, és a minket lelépő népségekkel próbálná őszinte önreflexióval felvenni a versenyt.

Prepper fórumban is követtem egy ideig a hasonló képzeletbeli faszságokra felkészülést, amikkel akár 7 nappal később lenne rossz neki egy aszteroida becsapódás esetén... de közben annyit költött erre, hogy a gyerek karácsonyi ajándéknak nem a biciklit kapja amit szeretne, hanem inkább.

A készpénz max a szellemileg visszamaradottak átverésére lehet jó ideig-óráig, mert lassan fogják fel, hogy szart nem ér ilyen helyzetben. Mert utána jön a hány kiló készpénzért kapsz egy kiló kenyeret...

Nem pénzügyi összeomlásról, hanem technikai összeomlásról van szó. A pénzbetétedet nyilvántartják, az megvan, de nem férsz hozzá.Nem tudsz készpénzt felvenni, miközben a bank nem vitatja a számlád tartalmát. Nem a bankot lőtték szét, hanem a trafót.
1. Tehát nem tudsz a boltban vásárolni, mert az elektronikus készletnyilvántartóval összekötött pénztárgép sem megy?
2. Ha több napja fennáll a helyzet akkor majd talán elkezdenek kitalálni valami megoldást a boltok, mert átmeneti üzemszünetre nem kezdik a szabályozást felrúgni és szívatni maguk cetlizéssel.
3. Addig amíg te készpénzezel ilyen helyzetben,és várod a kényszersorozást, én már állásinterjúra járok egy nem érintett országban, mert átutaltam a pénzem pár perc alatt.

Nem kell a bankrendszernek beomlani. Elég ha néhány órára elmegy az internet. Este 10-kor tankolnál mert nem elég a benzin hazáig, a kúton meg ki van írva hogy technikai hiba miatt csak kp.-t fogadnak el. Mit csinálsz?
Semmit, mert este 10-kor már bezárt a kút, csak az automata kútoszlop van, ami csak kártyával működik. Felhívsz valakit telefonon, és szervezel valami megoldást.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: 2ndt and Redgreg
Semmit, megszívtam.
Visszakérdezek, amikor bankkártya nélkül élsz, és nem elég a benzin hazáig, de rájössz, hogy egy 20 ezres véletlenül valahol kiesett a zsebedből, mit csinálsz?

• Vicces
Reactions: 2ndt
Semmit, megszívtam.
Visszakérdezek, amikor bankkártya nélkül élsz, és nem elég a benzin hazáig, de rájössz, hogy egy 20 ezres véletlenül valahol kiesett a zsebedből, mit csinálsz?
Most már értem amúgy a kereken 10000 Ft-ig tankolók jelenségét. Sosem értettem mi motiválhat ilyennel majomkodásra valakit... annyit eláll a benzin, ugyanannyi lesz átlagolva a pénzforgalmad, mintha teleraknád. Hát az alapjogukkal élnek csak.

Btw idén egyszer tényleg elhagytam egy deákot. Ez több mint az idei számlára költött pénzem.
Ja hogy bankszámlát választani kéne? Hát igen

1. Tehát nem tudsz a boltban vásárolni, mert az elektronikus készletnyilvántartóval összekötött pénztárgép sem megy?
2. Ha több napja fennáll a helyzet akkor majd talán elkezdenek kitalálni valami megoldást a boltok, mert átmeneti üzemszünetre nem kezdik a szabályozást felrúgni és szívatni maguk cetlizéssel.
3. Addig amíg te készpénzezel ilyen helyzetben,és várod a kényszersorozást, én már állásinterjúra járok egy nem érintett országban, mert átutaltam a pénzem pár perc alatt.
Látszik, hogy nem ismered a kereskedelmet, van áramszüneti előírás, nem több napos, hanem akár csak rövid idejű elektronikus leállásra is.
A 3. ponthoz nincs mit hozzáfűznöm.

• Imádom
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and 2ndt