Beszélgető

Esetleg az előző oldal fő témájához van valami észrevételed? :rolleyes:
A munkaber kifizetes es zarolas temahoz?
Ahhoz nem értek azt a nav civil resze (adoag, es behajtas csinalja a volt apekh) annyit tudok amit mar itt paran netrol le irtak,hulyeseget meg nem alatok irni.
De hogy vigasztaljak valakit anno meg rendorkent fusiban dolgoztam pultoskent es megbaszott engem is a nav. :D

Én pl. azért, mert ebből élek
IMG-5258.jpg

Teljesen legálisan lehet készpénzes jövedelmed.
Emlékezzünk vissza a 2020-as kanadai kamionos tüntetésre, ahol liberális-baloldali kormány intézkedésére a bankok az azonosított (gondolom rendszám alapján) résztvevők bankkártyáit letiltották. Telefonról, internetről nem is beszélve.
Volt már a bankomnak 4 napos teljes leállása is.
Volt munkatársam, akinek 600 000 Ft-os számlakontója programhiba miatt 6 000 000 Ft mínuszba ment estéről-reggelre.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Nagyon egyszerű, csak keresni kell egy indokot, és ki kell rúgni. Vagy a béremelésnél annyival kevesebbet emelni neki, hogy a különcsége miatti pluszköltségei a cégnek fedezve legyenek. Házipénztár kezelése, kp forgalom, azzal elmenő ideje a kollégáknak, extra papírmunka, míg a többieket egy automatika egyben elrendezi... Egy munkanapinyi bérét a másik kollégának őrá kell havonta költeni kb. Ha több kp-s van, elosztani köztük.

De amit megtanultam: egyszerűbb az ilyenektől megszabadulni, akik mindig csak másnak csinálnak extra munkát. Keressen olyan munkahelyet ahol lehet ezzel bohóckodni, vagy fizesse meg az árát. Nem fog rendes munkahelyet találni ahol ezzel túráztathatja a céget, max zsebbefizetős adócsalós helyeket... ahol meg a bér megfelelően igazodik az ilyen különcségekhez.
Pedig a helyzet az, hogy bizony a készpénzt védeni kell és a készpénzes fizetést IS védeni kell, akár alkotmányos szinten is. Akkor is, ha kényelmetlen (rohadtul nem az egyébként). Mert ez is egy polgári védekezési mechanizmus a "mindent látó" állam és megacégek ellen, arról nem is beszélve, hogy mi van, ha épp beüt a ménkű és leáll a bankrendszer.