Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

Nálunk még a hétfői hó is megvolt. Arra esetre rá este a mai....
Hétfőn 5 óra felé mentem haza az M0-áson, hát.... Senkinek nem kívánom. Össze vissza csúszkáló kamionok között 30-70 km/h között sebességen ellavírozgatni. Csak aznap 4 balesetet láttam (nem a 0-áson hanem előtte/utána), és két óra volt haza érni az Üllői útról a Csepel szigetre.
Autópályán este 9-10 közt sem volt jobb a helyzet, csak a forgalom volt kisebb.

• Tetszik
Reactions: fip7
Nem tudom, mekkora kutya (volt?), de lehet egy szállítódoboz segített volna a takarításban...
A kölyökkutyák többnyire mindig rókáznak, kivéve az enyémet, kikepesztett a szállítódobozból, odaült mellém, és farokcsóválva nyugiban leautózott 120km-t (2 pisiszünettel).

Amúgy nem leszek idegbeteg attól, h valaki 90 helyett nem 110el megy, főleg, ha olyan szakaszon vagyunk, ahol jöhet szarvas, őz, vaddisznó. Vagy ha köd van, vagy szakad az eső / hó, stb. De ha valaki indokolatlanul szöttyög, mindig lesz valaki, akit nem érdekel a záróvonal meg a beláthatatlan kanyar és majd ő megmutatja, hogy kell ezt. Nem szeretnék két idióta miatt harmadikként ott maradni. Tanúskodni se.

És még csodálkozunk miért a világ seggluka az ország.

Ez ma történt velem. Mamámnak vittem kaját a lakótelepre.
Megyek ki a kocsimhoz, erre azt látom, hogy átellenben próbál egy yarisos kiállni a parkolóból de nem igen megy neki.
Oda megyek a kocsimhoz, egy nyugger néni ül a yarisba és pörgeti az első kerekeket izomból.
Kiszól, hogy nem segítenék-e neki. Mondom de.
Nézem, nyári gumija van. Kérdezem tőle:
-Ezek nem nyári gumik?
-Nyugger: Téliek
-Én: Ezek nem azok....
-Nyugger: Toljon ki!
-Én: Esetleg visszatolom a parkolóba, mert így hogy nincs téli gumija (meg ekkora nagy balfasz) nem kellene mennie sehova
-Nyugger: Toljon ki, segítsen!
Nem tudtam meggyőzni, de útba volt, szóval kitoltam.... Kapásból majdnem bele csúszott egy szembe jövő autóba, de oda se neki, balfaszkodot tovább. :mad:

Ugyan ezen a lakón volt egy másik nyugger, aki állandóan összetörte a kocsiját (és másokét). Végül jogosítvány nélkül is vezetett (azt már elvették tőle, meg eltiltották, de leszarta) majd akkor maradt abba az ámokfutása amikor totálkárra törte a saját és egy másik ember kocsiját. De itt se jobb belátásra tért, csak nem volt pénze másikat venni... (meg gondolom fizethette az okozott kárt a nyugdíjból)

Nah, valójában ezek miatt az emberek miatt a világ segglyuka ez az ország.
És ugyan ezek az oborzék b*lfaszok azok akik pl. most is 30-al mentek a reptér melletti 90-es úton, mert nyári gumival ugye egyenesen se nagyon tudnak menni a szakadék szarjaikkal.
Én meg előzhetem meg őket, folyamatos szembe jövő forgalomnál havas csúszós utakon :mad:

Ha egyszer nem tudsz normális sebességgel menni az autóddal bele se üljél!
Ha nem tudod , hogy kell hóban vezetni bele se üljél!
Ha nincs téli gumid ne kocsikázzál!
Ilyen egyszerű ez...

Erre nem felkészülni kell, hanem csak el kell fogadni. Tudniillik, hogy korlátozotta(bba)k a közlekedési lehetőségek.

Lehet hülye vagyok, de még sosem ütköztem másik autóval sem gyalog, sem vezetve, ellenben ütött el hátulról a járdán biciklis meg ment neki a kocsim oldalának (szintén járdán biciklizve körülnézés nélkül a kereszteződésbe hajtva) pedig szemre sokkal gyakoribb felénk az autó, mint a bicikli...
Még engem sem ütöttek el (lekopogtam), viszont ez rajtam múlott, nem a T. Autósokon, vagy rollereseken, vagy másik bringáson, v gyalogoson.
És a legszomorúbb, hogy amikor az autós veszélyeztet, akkor látom sokukon, hogy pontosan tudja mit csinál...

• Tetszik
Reactions: alali77
Továbbra is kérdés, honnan tudod, hogy indokolatlan?
Tudod, a megengedettnél lassabban menni szabályos, záróvonalon előzni nem. Szerinted mégis a szabályos a hülye.
És még csodálkozunk miért a világ seggluka az ország.
Miért szelektíven olvasol? 2 idiótát írtam. Tehát idióta 1, aki indokolatlanul lassan megy és idióta 2, aki mindenképpen megelőzi, mert neki erősebb autója van, és múlt héten se jött semmi. Ha 90 helyett 60al tudsz menni, semmi gond, csak néha állj félre, és engedd el a feltorlódott sort. Tudom, most, hogy végre ő van a sor elején?! Meg egyébként is joga van kevesebbel menni.

Azt azért tegyük hozzá a Főkefe, meg a többi szervezet védelmében, hogy évtizede nem volt ekkora hó, meg ha kisebb is van,
akkor sem éri meg kurva drága felszerelést venni a szükséges minimumnál, hogy a jellemző fél napig megmaradó havat
eltakarítsa.
Ez most meg olyan, hogy így jártunk nemzethyleg. Több veszett Mohácsnál.
Ezért sem értem a sok idegbeteg f@szt ma az utakon.

Továbbra is kérdés, honnan tudod, hogy indokolatlan?
Egen én szólok az elmebeteg gyilkos.

Onnan tudom, hogy jó úton, jó időben a megengedett sebesség eléggé túl/hülyebiztosított. Ilyenkor teljesen indokolatlan még ennél is (sokkal) lassabban menni. Lehet a véleményem miatt nyugaodtan köpködni.

• Tetszik
Reactions: BJani and fip7
Amúgy a rendőr szabhat ki bírságot a forgalom indokolatlan akadályozásáért.
(Szeretnek is)
A rendőr szabhat ki, de a mindenhol tötymörgőt látó, szegény 90-nél 110el menő, előzésre kényszerített nem. Csak ugye itt mindenki szereti egyből tudni, hogy márpedig az vagy ez indokolatlan lassan haladás.
Fordított esetben meg jön, hogy mi van ha a terhes nagymamájával siet a szívrohamért a kórházba.

• Vicces
Reactions: gafzhu
Magyaro vs. Kanada
....
613069990-10234499078431864-6700000305437061006-n.jpg

611638625-10234499078951877-7227980513345508633-n.jpg

Még engem sem ütöttek el (lekopogtam), viszont ez rajtam múlott,
Ha az ember elég sokat vezet (közlekedik, akár gyalog), jópárszor elő fog vele fordulni, hogy reagálnia kell egy veszélyes helyzetre, mindenkinek a vérmérséklete szabja meg, hogy ezt úgy tekinti-e, hogy az életére törtek, vagy úgy, hogy na ez jól benézte...

Ha az ember elég sokat vezet (közlekedik, akár gyalog), jópárszor elő fog vele fordulni, hogy reagálnia kell egy veszélyes helyzetre, mindenkinek a vérmérséklete szabja meg, hogy ezt úgy tekinti-e, hogy az életére törtek, vagy úgy, hogy na ez jól benézte...
Amellett, hogy minden nap bringával járok melóba, ezen kívül kora tavasztól - késő őszig beleteszek az országúti kerékpárba
is 350-400km-t hetente.
Nem akarod érteni, hogy mire akarok kilyukadni szerintem.

évtizede nem volt ekkora hó, meg ha kisebb is van,
akkor sem éri meg kurva drága felszerelést venni a szükséges minimumnál, hogy a jellemző fél napig megmaradó havat
eltakarítsa
Mégis valahogy az anyázó (mint 2013 márciusi videóban a "túrjad a havat basszam meg anyádat" típusúak) FB kommentelők döntő hányadának az agyáig ez valahogy nem képes eljutni. Ahogy az sem, hogy Ausztriában azért van minden bodegánál hókotró, mert az ország 60-70 százaléka hegyvidék, plusz kötelező a téligumi és adott esetben a hólánc, aminek a hiányáért a legnagyobb örömmel szórják a szép nagy bírságokat.

Tényleg nem értem sokszor az embereket

Mégis valahogy az anyázó (mint 2013 márciusi videóban a "túrjad a havat basszam meg anyádat" típusúak) FB kommentelők döntő hányadának az agyáig ez valahogy nem képes eljutni. Ahogy az sem, hogy Ausztriában azért van minden bodegánál hókotró, mert az ország 60-70 százaléka hegyvidék, plusz kötelező a téligumi és adott esetben a hólánc, aminek a hiányáért a legnagyobb örömmel szórják a szép nagy bírságokat.

Tényleg nem értem sokszor az embereket
Nem kell aggódni, Magyarország egy légikatasztrófára (már ahol nem hal meg mindenki csak van, vagy 100+ súlyos sérült) is úgy van felkészülve, mint a télre. Lehet vonogatni a vállat, mi felkészültünk a télre, de bevalljuk, hóra és hidegre nem szímítottunk... Végül is jó rég volt Magyarországon légikatasztrófa. Annak is 1 szem túlélője volt, minek is kéne ilyenre készülni.