KF-21 Boramae / KF-X / IF-X (KAI, Dél-Korea)

A belső fegyvertér lenne a legegyszerűbben megvalósítható, ellenben nem csak a radarkeresztmetszetet csökkenti hanem a manőverezőképességet/hatótávot is növeli. És utána nem kéne vele pöcsölni. De ez csak egy amatőr magánvéleménye.
De a fegyver terhelés is csökkenne ezzel, miközben annyira nem lenne lopkodóbb.
Hatótáv sztem annyira nem szempont hiszen a szomszédba kell csak átrepülni meg póttartállyal, utántöltéssel megoldható ha a rejtőzködés úgy szem szempont.

De a fegyver terhelés is csökkenne ezzel, miközben annyira nem lenne lopkodóbb.
Hatótáv sztem annyira nem szempont hiszen a szomszédba kell csak átrepülni meg póttartállyal, utántöltéssel megoldható ha a rejtőzködés úgy szem szempont.
Az F35-re is felszerelhetők szárny alatti függesztőpontok, ha a lopakodás nem szempont. Mondjuk nehéz elképzelnem olyan bevetést, ahol mondjuk 8 célpontnál többet kéne támadni ( 8 SDB-t nem nagy cucc belsőfegyvertérben hordozni). Aztén lehetne finomítgatni a radarkeresztmetszetet. Szerintem.

Pedig ez volt a lényegében a magyarázat a gyártótól.

További panaszaid és kérdéseid ide küldd kérlek:
Korea Aerospace Industries Ltd.(KAI)
78, Gongdanro 1-ro, Sanam-myeon, Sacheon-si, Gyeongsangnam-do, Korea
Magyarázatnak jó, csak ne gondoljuk már, hogy egy 60 éves technológia nehézséget okoz, miközben AESA radart kapásból fejlesztenek hozzá. A belső fegyvertér egy pusztán mechanikus probléma. Aki képes megtervezni és legyártani egy modern gép sárkányát, annak megvannak ahhoz is az ismeretei, hogy megbirkózzon a belső fegyvertérrel. A Felonnál írtam, hogy nem triviális dolog a belső fegyvertér mint a külső függesztés, ezért foglalkozni kell vele, de nah. Valami más van ebben és nem az hogy gyorsan kellett, mert a program vagy 6 éve kezdődött és 6 év alatt még mi is megoldjuk a belső fegyvertér "problémakört". Mert, ha a hajtóművet indokolnák ezzel, akkor azt mondom, hogy igen, olyat nem mindenki tud fejleszteni (főleg nem gyorsan és olcsón) még azok közül sem akik amúgy gyártanak hajtóművet.

• Vicces
Reactions: fip7