Mert bagóért (ócskavas áron) kapták a harcképes (de minimum járóképes) BTR-eket.miért is?
Én úgy hallottam, hogy a BTR vásárlásért cserébe azt ígértük hogy mi is vásárolunk tőlük...
Mert bagóért (ócskavas áron) kapták a harcképes (de minimum járóképes) BTR-eket.miért is?
Én úgy hallottam, hogy a BTR vásárlásért cserébe azt ígértük hogy mi is vásárolunk tőlük...
Mert ócska vassal egyenértékű a harcértéke is. Őket is csak ezért érdekelte mert volt ipari kapacitásuk kipofozni. A tunningolás után sem lett egy hű de korszerű harcjármű.Mert bagóért (ócskavas áron) kapták a harcképes (de minimum járóképes) BTR-eket.
Meg a viszony sem felhőtlen
Még tavaly hallottam olyantól aki elvileg tudja mi van, de amúgy itt is volt már erről szó.Ezt te most konkrétan tudod vagy feltételezed?
Abból nem lehet lopni!Nem vagyok elég gazdag, hogy olcsón vásároljak - mondta a lord.....
A Piranha azért vágyott (ha egyáltalán az) a katonák részéről, mert sokkal jobb, mint a BTR. De egyébként bármelyik török jobb nála szerintem (de tévedhetek is). Egy olcsósított (max) közép alja tisztán pénzkidobás. Gondolom lenne vele mindenféle üzemeltetési probléma, a fegyverek integrációját ki kellene fizetni, elektronikai eszközökkel mi lesz stb. Innen a székemből ugyanolyan vonzó ötlet, mint a Bombi...
Kell(ene) venni ésszel (értelmes etapokban leszállíttatva) korszerűt és megfelelőt.
Dehonnem.... Öreg barátom mondotta volt arra, miért olyan k. drága az autópálya megépítése nálunk: "Sok pénzből lehet sokat lopni."Abból nem lehet lopni!
Nem,.mért én nyugati technológiát használnék.Küldjük ki @Negan kollégát, ő be tudna vásárolni - pl. T-72 modernizációt.![]()
Ez egy kicsit bonyorultabb.Nem vagyok elég gazdag, hogy olcsón vásároljak - mondta a lord.....
A Piranha azért vágyott (ha egyáltalán az) a katonák részéről, mert sokkal jobb, mint a BTR. De egyébként bármelyik török jobb nála szerintem (de tévedhetek is). Egy olcsósított (max) közép alja tisztán pénzkidobás. Gondolom lenne vele mindenféle üzemeltetési probléma, a fegyverek integrációját ki kellene fizetni, elektronikai eszközökkel mi lesz stb. Innen a székemből ugyanolyan vonzó ötlet, mint a Bombi...
Kell(ene) venni ésszel (értelmes etapokban leszállíttatva) korszerűt és megfelelőt.
Ez sem olyan egyértelmű.Megmókolták.Ha jol tudom,felpáncélozták ngp ellen,és kapott egy,ha nem is élvonalbeli,de viszonylag normális felderitő-célzó és lőelembeállitó rendszert.És cserében romlott az amúgy sem valami acélos úszóképesség (pletyik szerint teljes csatatömeggel már nagyon reckiros).Mert ócska vassal egyenértékű a harcértéke is. Őket is csak ezért érdekelte mert volt ipari kapacitásuk kipofozni. A tunningolás után sem lett egy hű de korszerű harcjármű.
Naszóval,van a piacon bőséggel olyan kerekes IFV,ami megfelel a (szerintem szükséges) követelményeinknek.Közös jellemzőjük,hogy drágák és marha nagyok.Utóbbit elhanyagoljátok,de szerintem fontos,hogy egy jármű minnél kompaktabb kialakitású legyen.Egyrészt valami minnél nagyobb,annál drágább és drágábban üzemeltethető.Márpedig egy harcjárművet nem megvenni a legdrágább,hanem 30 évig üzemeltetni.....A méretnövekedés súlyt is növeli (nagyobb test,több páncélozandó felület,ahoz erősebb/nagyobb és nehezebb motor,ahoz több üzemanyag-emiatt nagyobb test.....indul a lavina).
És továbbra is,egy nagyobb jármű nagyobb célpont.Mozgatásához,fedezékrendszer kiépitéshez,mentéséhez több és nagyobb eszközt igényel-pénz,ember,erőforrás.....Nehezebb rejteni,álcázni.
És nehezebb vele közlekedni.Mert még harchelyzetben is a legjobb terepjáró láncos is legtöbbet útón,illetve hadi úton közlekedik(harctéren is alakitanak ki utakat-és azokat álcázzák).Mert gyorsabb,növeli a javitásközi üzemidőt,vagyis növeli a hasznos rendelkezésre állás idejét.
Mo sűrűn lakott,sűrű településhálózattal.Várhatóan a harcok nagy része helységharc lenne.De heységeken kivűl is sok a szűkület,gyenge teherbirású átkelőpont,manővertérhiány.
Egyáltalán nem mindegy,hogy mekkora egy harcjármű.
Kompakt konstrukció kell.Majd amikor kitalálod a kis helyigényű efektív páncélzatot, akkor lesznek kisebb járművek és neked egy halom pénzed. Amíg ez nem megy, addig maradnak a nagy járművek.Azt se felejtsd el, hogy a lövész katonának csak egyre több cuccal ett, ami a harc megvívásához kell és ennek bizony helyigénye van még akkor is, ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy 3 napi cuccnak be kell férnie ajárműbe.
Ez a nyomortanya polkorrekt megnevezése.Kompakt konstrukció kell.
És nagyon jó hasznos tér arány
Ez a mihez képest kérdése.Egy Pnhard M3 ma már viccnek is rossz.Ez a nyomortanya polkorrekt megnevezése.
Valahogy a világon senki nem képes megfelelő védettségű és kielégítő belső térfogatú "kompakt konstrukcióval" előállni.
Leginkább a 3M verzió ami talán használható. Ezek az oldalsó ablakok és lőrések nagyon fura választás: napjainkban már senki nem csinálja. kb. semmit nem lehet eltalálni onnét...Most, hogy van ez a nagy összeborulás a szerbekkel a Lazar esetleg nem jöhetne szóba?
A 3. variáns már konkrétan APC/IFV és a szerb illetve a türkmén hadsereg is hadrendbe állította. Belügyi feladatokra is használható. Biztos olcsóbb mint sok nyugati és 3+9 fős szállító kapacitással rendelkezik.
Helyzet az,hogy ezeknél a lőréseknél soha nem is volt cél a pontos találat.A lefogó tűzképesség miatt vannak ezek a lőrések.Területtüzet adnak velük.Ezek az oldalsó ablakok és lőrések nagyon fura választás: napjainkban már senki nem csinálja. kb. semmit nem lehet eltalálni onnét...
Igen,kevés.Egy nyavajás dzsihadmobilon is ngp van manapság.Plusz a mai előformázott repeszeket tartalmazó tüzérségi lőszerek elleni védeleműl is kell az LvL4 szint.Level-3 is elég gyenge védelem manapság. Ha olcsón megkapjuk - akár helyi gyártással - akkor akár jó is lehetne, bár a nehezebb Lazanski jobb lenne ebből a szerb vonalból.
Ezen azt érted, hogy vaktában lövöldözöl belőle a semmibe? Mert ezek a BMP-n erre voltak alkalmasak. Ha a lövésnek semmi köze a célponthoz, akkor az szerintem nem lefogó tűz.Helyzet az,hogy ezeknél a lőréseknél soha nem is volt cél a pontos találat.A lefogó tűzképesség miatt vannak ezek a lőrések.Területtüzet adnak velük.
Az persze...Ez a mihez képest kérdése.Egy Pnhard M3 ma már viccnek is rossz.
Én azt tekintem ma kompkat járgánynak,ami még belefér valahogy a közúti közlekedési szabványba.És ilyen viszont már van.Pl a Bömbi M6.......Aminek megvan a megfelelő védettsége és helykinálata is.No nem táncparkett,és nem HIFV szinten,de megvan.
Szia,Ezen azt érted, hogy vaktában lövöldözöl belőle a semmibe? Mert ezek a BMP-n erre voltak alkalmasak. Ha a lövésnek semmi köze a célponthoz, akkor az szerintem nem lefogó tűz.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..