Magyar őstörténet és a sztyeppei civilizáció

Unguri au fost sclavi lui Gingis Han adunau birul pentru el.El a permis stabilirea lor unde sint acum ca recompensa ca au fost slugi loiale.Cum face Orban acum pentru Putin ca i-a promis Transilvania.
Egy kunokról szóló filmecske alatt találtam ezt a magyar őstörténetet: A magyarok Dzsingisz kán rabszolgái voltak. A feladatuk az adók begyüjtése volt. Mivelhogy alázatos rabszolgáknak bizonyultak, a nagy kán országot adott nekik. Pont igy cselekszik Orbán is mert Putyin neki igerte Erdélyt.
Isten barmai.

Unguri au fost sclavi lui Gingis Han adunau birul pentru el.El a permis stabilirea lor unde sint acum ca recompensa ca au fost slugi loiale.Cum face Orban acum pentru Putin ca i-a promis Transilvania.
Egy kunokról szóló filmecske alatt találtam ezt a magyar őstörténetet: A magyarok Dzsingisz kán rabszolgái voltak. A feladatuk az adók begyüjtése volt. Mivelhogy alázatos rabszolgáknak bizonyultak, a nagy kán országot adott nekik. Pont igy cselekszik Orbán is mert Putyin neki igerte Erdélyt.
Vokt itt már ennél nagyobb hülyeség is.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A Google térképbe belehet írni: Tachkurgan. Én ezt a nevet kötöjellel írnám, - Tasch-kurgan-, ám az eredeti egyben íródot. Tacht tudjuk ki volt, s a kurgán szó jelentését is ismerjük. S ha beírjuk a térképbe, mindjárt Kínában leszünk, Kashgar prefektúrában, Újgur autonóm területen.

A térkép balodalán megjelenik egy kép ami mezőséget s egy folyót ábrázol. Kérem rákattintani, s ekkor kiad több képet is a területről amit ugye ide feltőltöttek.
A 3. Képen egy várat lehet látni amit úgy mondhatjuk hogy határt védő végvár. Nem is ez a lényeg hanem a 15. Kép ahol Tachkurgán központját ábrázolja a körfoto amivel körül tudunk nézni a központban.
Mindjárt a tér közepén emelkedik egy turúl madár. Vajon mit szimbolizál ez a madár?!:rolleyes:
Rákattintva a képre felnagyítva a jobboldalon megjelenése tovább nagyítható! Ekkor látható a bevásárló központ előtt három génspirál ábrázolás, ami szerintem világító test! Azaz szépen ábrázol valahová tartozást.
Mint látható a térképen nem csak Mongóliában található a Magyarok nyomai
A Turáni alföldről felhúzódva a hegylábakhoz, a Kínai kereskedelmi utakra telepedtünk le. Ott alakítottunk városokat, mint például Taskentet. Természetesen a törzsek esetlegesen külön de egymást védve, összetartozóan!
- Bocsánat hogy a képet nem tettem fel csak telóról tudok írni egyelőre, pedig lenne nagyon sok kép a témával kapcsolatosan ami mutatja hogy merre jártak őseink.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Halfdan
Megérkeztünk a turul alakú kínai alföld bizonyító erejéhez...

Te csak kösd be a fekete bakkancsodat, s sétálj ki a mezőre hasalj le s hallgasd a fű növését és igyál. Kb ennyi közöd van az őstörténethez.

Ugye neked úgy se mond semmit a Han dinasztia. Hol található? Minek mentek oda ahol letelepedtek?
Nem mond neked semmit: Vuhan, Huangsi, Vuhu, Hangcsou, Hungcsiang. Miért is mondana valamit, nem német ugye? :rolleyes:
Akkor már nem érdekel ugye! Ez a szemellenzős nézeted. Na de ez a te dolgod, csak én nem hangoztatnám!

- Megnézve ezt az Aladdin által elhelyezett videót volt ami tetszett volt ami nem.
Én értem azt hogy ők mint hivatalos régész S genetikus csak azt mondhatja amit ugye kirégészkedtek. Ám nem lehet ezt lezárni hogy más nem lehet. Mindig csak az uráli régióban mutatunk. Mikor már régen tovább kellene lépni keletebbre s jóval.
A. Hunok az Amur s a Szungari medencéjébe telepedtek le. Ezt az északabra bányászot arany kincsek alapján tudjuk.
Itt ketté vált a Hun társadalom. Az egyik társadalom lett a kinti sztyepes hunok, a másik hun csoport pedig a kínaiakhoz nősült be. Majd a sztyepes hun társadalom indúlt el a Kárpát medencébe. A másik csoport Kínában maradt. Mi magyarok pedig a Tiensan lábainál telepedtünk le.
Igaz először a Turáni alföldön volt a hadiszálás!

Most nézzük meg hol éltek őseink:
Mezopotámia: Tigris-Eufrátes köze!
Turáni alfőld: Szír-darja - Amu-darja köze!
Kína: Sárgafolyó - Jangce köze!
Hunok : Amur - Szungari köze köze!
Nyugat szibér: Írtisz Tóból köze!
Urál nyugat: Káma - Volga!
Kárpátok: Duna - Tisza!
Tavak! Van tó, Balhas tó, Bajkál tó, Balaton

Lehet látni hogy aki kicsit is ért az állattartáshoz, rögtön látja hogy nagy állattartók telepednek le csak így, hogy két oldalukon víz legyen. Ugyanakkor a folyók védelmet nyújtanak az idegen támadások ellen. Pont ezért haragszok azért ha térképeken pacák vannak népek elhelyezésére. Útálom. Az ősnépeket a folyók választották el. Ebből adódtak a konfliktusok ha átmentek a másik területére.
- Visszatérve a videóhoz, örültem hogy ki lett mondva hogy Juliánusz barát legendája valós alapokon alapszik. Meg kell csak nézni az útvonalait hogy hajón ment! Így nem is lehetett a nagy folyókon való átkeléseiről leírás.
Körbement a Fekete - tenger Déli, keleti részén gondolom ahol kikötött a hajó érdeklődöt, majd felmentek a volgához ahol találkozott a magyar hölgyel. Aki útbaigazította. Ennyi.
- Mások már többet mondanak a genetikával kapcsolatosan vagyis már messzebb járnak, keleten.
Én úgy gondolom hogy nagyon sok feladat vár még a genetikusokra és a régészekre válvetve hogy ezt a körfutást bebizonyítsák. A mondáink sokkal biztosabb lábakon álnak mint azt a történészek megalkották a középkorban.
Elvetni valamit nagyon könnyű, ám előbb utóbb minden kideerűl, mint a hazugságnál!

• Tetszik
Reactions: Pogány and L.O.B
Megérkeztünk a turul alakú kínai alföld bizonyító erejéhez...

Te csak kösd be a fekete bakkancsodat, s sétálj ki a mezőre hasalj le s hallgasd a fű növését és igyál. Kb ennyi közöd van az őstörténethez.

Ugye neked úgy se mond semmit a Han dinasztia. Hol található? Minek mentek oda ahol letelepedtek?
Nem mond neked semmit: Vuhan, Huangsi, Vuhu, Hangcsou, Hungcsiang. Miért is mondana valamit, nem német ugye? :rolleyes:
Akkor már nem érdekel ugye! Ez a szemellenzős nézeted. Na de ez a te dolgod, csak én nem hangoztatnám!

- Megnézve ezt az Aladdin által elhelyezett videót volt ami tetszett volt ami nem.
Én értem azt hogy ők mint hivatalos régész S genetikus csak azt mondhatja amit ugye kirégészkedtek. Ám nem lehet ezt lezárni hogy más nem lehet. Mindig csak az uráli régióban mutatunk. Mikor már régen tovább kellene lépni keletebbre s jóval.
A. Hunok az Amur s a Szungari medencéjébe telepedtek le. Ezt az északabra bányászot arany kincsek alapján tudjuk.
Itt ketté vált a Hun társadalom. Az egyik társadalom lett a kinti sztyepes hunok, a másik hun csoport pedig a kínaiakhoz nősült be. Majd a sztyepes hun társadalom indúlt el a Kárpát medencébe. A másik csoport Kínában maradt. Mi magyarok pedig a Tiensan lábainál telepedtünk le.
Igaz először a Turáni alföldön volt a hadiszálás!

Most nézzük meg hol éltek őseink:
Mezopotámia: Tigris-Eufrátes köze!
Turáni alfőld: Szír-darja - Amu-darja köze!
Kína: Sárgafolyó - Jangce köze!
Hunok : Amur - Szungari köze köze!
Nyugat szibér: Írtisz Tóból köze!
Urál nyugat: Káma - Volga!
Kárpátok: Duna - Tisza!
Tavak! Van tó, Balhas tó, Bajkál tó, Balaton

Lehet látni hogy aki kicsit is ért az állattartáshoz, rögtön látja hogy nagy állattartók telepednek le csak így, hogy két oldalukon víz legyen. Ugyanakkor a folyók védelmet nyújtanak az idegen támadások ellen. Pont ezért haragszok azért ha térképeken pacák vannak népek elhelyezésére. Útálom. Az ősnépeket a folyók választották el. Ebből adódtak a konfliktusok ha átmentek a másik területére.
- Visszatérve a videóhoz, örültem hogy ki lett mondva hogy Juliánusz barát legendája valós alapokon alapszik. Meg kell csak nézni az útvonalait hogy hajón ment! Így nem is lehetett a nagy folyókon való átkeléseiről leírás.
Körbement a Fekete - tenger Déli, keleti részén gondolom ahol kikötött a hajó érdeklődöt, majd felmentek a volgához ahol találkozott a magyar hölgyel. Aki útbaigazította. Ennyi.
- Mások már többet mondanak a genetikával kapcsolatosan vagyis már messzebb járnak, keleten.
Én úgy gondolom hogy nagyon sok feladat vár még a genetikusokra és a régészekre válvetve hogy ezt a körfutást bebizonyítsák. A mondáink sokkal biztosabb lábakon álnak mint azt a történészek megalkották a középkorban.
Elvetni valamit nagyon könnyű, ám előbb utóbb minden kideerűl, mint a hazugságnál!
Mály fájdalommal kell tudatnom veled, hogy nincs feket bakancsom...

Annyi közöm van a történelemhez, hogy akkora ordas nagy baromságokat amiket itt összehordasz ne vgyek komolyan. Ilyen például a turul alakú kínai-alföld elméleted, ami szerinted bizonyító erejű az Árpádok eredetét illetően.

Vuhan pont nem mond semmit, mert csak 1927 óta létezik nezen a néven, előtte 3 különálló város volt, két folyó által elválasztva; Vucsang, Hanjang és Hankou...
A hun nem egyenlő a magyarral, ezt lassan be kellene fogadni. Nem mondom, hogy nincs kapcsolat a két népcsoport között, de valamiért csak megkülönböztették magukat a magyarok már önelnevezésükben is. Ahogy a székelyek sem hívják magukat hunoknak, pedig a genetikájuk ugye oda mutat erősen. Ők is tudnak a hunokkal való rokonságukról, de nem azonosságról beszélünk. A gén, a nyelv, meg a kultúrális tudat három egymástól függetlenül is létező összetvője egy embernek, és sokáig a nyelv és a kultúrális tudat sem állt szoros kapcsolatban egymással (v.ö.: Sudár Balázs: Szittya ugorok c. előadása). A gének meg egy idő után találkoznak, ha elég távolra tekintünk vissza (v.ö.: neandervölgyi gének azonosíthatósága minden ma élő emberben).
Ja és attól én nem leszek se jobb, se több, se nagyobb, hogy mondjuk Attila közvetlen leszármazottjaként tudom magam genetikailag azonosítani. Ez legfeljebb motivál, hogy én is alkossak valami maradandót, tegyek hozzá a világ előrehaladásához.
Fontos megismerni és megérteni a múltat, de nem azért, mert az előjogokat, tiszteletet vagy bármi pozitív diszkriminációt biztosít ab ovo, hanem hogy legyen előttünk példa, mit tehetünk mi és most a közös haladásért. Ha csak a felmenők érdemeit tudjuk pajzsként magunk előtt tartani, az kevés, krumplivá válunk; az értékeink/érdemeink java a föld alatt van.

• Tetszik
Reactions: Halfdan and dudi
A legviccesebb ebben a hunok az őseink hülyeségben, hogy soha ilyet a kutya sem mondott még a mondáinkban sem.
Van a csodaszarvas monda ami mit is mond?
Ménrót királynak van egy halom fia és közüllük kettőnek (Hunornak és Magornak) azt mondja, hogy mennetek kell és ők el is mennek. De figyelem ők két testvér nem apa és fia! Márpedig a testvétem nem az ősöm, hanem a testvérem!!!Vagy talán azt gondoljuk, hogy a nem csak az ózdi putriban fordul elő, hogy a testvérem egyben az apám is, hanem a szeppei népek is kúrogatták a saját anyjukat? Figyelem a sztyeppén jelen lévő szeniorátusba sem fér bele az anya fia házasság!!!
Na de vissza a két hősünkhöz. A két fiú elvándorolt, feleségeket találtak és megalapították a "nemzetsegüket". Majd ez a nemzetség ketté valt, de nem úgy, hogy Magorék mentek jobbra, Hunorék meg balra, hanem úgy, hogy Magor nemzetségének a fele és Hunor nemzetségének a fele ment Magorral jobbra és ők lettek a magyarok, a másik két fél pedig ment Hunorral jobbra és ők lettek a hunok.
Szóval a mondáinkban ennyi közünk van a hunokhoz.

Arról ne is beszeljünk, hogy legyenek a hunok büszkék arra, hogy közük van a magyarokhoz. Ja hogy ők nem tudnak, hisz nemhogy országuk nincs, de a nép is eltűnt olyan szinten, hogy a nyelvüket sem ismerjük.
Szóval összegezve a magyar egy történelmi léptékkel nézve sikeres nép a hun pedig nem, így nem nagyon látom be, hogy minek kéne nekem annyira büszkének lennem magyarként arra, hogy közünk van a hunokhoz.

A legviccesebb ebben a hunok az őseink hülyeségben, hogy soha ilyet a kutya sem mondott még a mondáinkban sem.
Van a csodaszarvas monda ami mit is mond?
Ménrót királynak van egy halom fia és közüllük kettőnek (Hunornak és Magornak) azt mondja, hogy mennetek kell és ők el is mennek. De figyelem ők két testvér nem apa és fia! Márpedig a testvétem nem az ősöm, hanem a testvérem!!!Vagy talán azt gondoljuk, hogy a nem csak az ózdi putriban fordul elő, hogy a testvérem egyben az apám is, hanem a szeppei népek is kúrogatták a saját anyjukat? Figyelem a sztyeppén jelen lévő szeniorátusba sem fér bele az anya fia házasság!!!
Na de vissza a két hősünkhöz. A két fiú elvándorolt, feleségeket találtak és megalapították a "nemzetsegüket". Majd ez a nemzetség ketté valt, de nem úgy, hogy Magorék mentek jobbra, Hunorék meg balra, hanem úgy, hogy Magor nemzetségének a fele és Hunor nemzetségének a fele ment Magorral jobbra és ők lettek a magyarok, a másik két fél pedig ment Hunorral jobbra és ők lettek a hunok.
Szóval a mondáinkban ennyi közünk van a hunokhoz.

Arról ne is beszeljünk, hogy legyenek a hunok büszkék arra, hogy közük van a magyarokhoz. Ja hogy ők nem tudnak, hisz nemhogy országuk nincs, de a nép is eltűnt olyan szinten, hogy a nyelvüket sem ismerjük.
Szóval összegezve a magyar egy történelmi léptékkel nézve sikeres nép a hun pedig nem, így nem nagyon látom be, hogy minek kéne nekem annyira büszkének lennem magyarként arra, hogy közünk van a hunokhoz.
Mert nem látod, hogy a világ eddigi legnagyobb szárazföldi birodalmát létrehozó népcsoport, a Kínától a Európáig terjedő hódítás (ha nem is egyidejű) véghezvivőit tudhatod az őseid között! :cool:
Hogy ettől a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez...
Csak ehhez méltó mai cselekedetek kellenek, nem merengés a régi dícsőségen.

• Tetszik
Reactions: dudi
Mert nem látod, hogy a világ eddigi legnagyobb szárazföldi birodalmát létrehozó népcsoport, a Kínától a Európáig terjedő hódítás (ha nem is egyidejű) véghezvivőit tudhatod az őseid között! :cool:
Hogy ettől a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez...
Csak ehhez méltó mai cselekedetek kellenek, nem merengés a régi dícsőségen.
Akkor vak vagyok! Azt viszont látom, hogy nem látom a terképen a hunok országat.
:p

• Tetszik
Reactions: migfun