a Neumann ügyről, helyiként tudnék mesélni.Csak nem azért, mert állami egyetemeket privatizáltak, politikai vezetőket tettek a kuratóriumi és egyetemi alapítványi vezetői pozíciókba, ahol semmi munkaért szép pénzeket kaptak a kis fidesznyikok? Itt egy pár példa:
Látom már elfelejtettük, amikor a Neumann János Egyetem Alapítványa 127,5 milliárd forint közpénzt helyezett el az Optima Befektetési Zrt.-nél, amely az MNB-alapítványi körhöz, Matolcsy Ádám üzleti köréhez köthető. Casanovas geci... kis chipsz szar
- Palkovics László – Széchenyi István Egyetem – kuratóriumi elnök
- Varga Judit – Miskolci Egyetem – kuratóriumi elnök (ő több mint
- Csák János – Budapesti Corvinus Egyetem – kuratóriumi tag
- Navracsics Tibor – Pannon Egyetem – kuratóriumi tag
- Stumpf István – Tokaj-Hegyalja Egyetem – kuratóriumi elnök
- Matolcsy György – Neumann János Egyetem – közvetett kapcsolat (MNB-alapítványi befektetések)
DD
Ugyanebbe a mintába illik, amikor Rogán Antal kormánytagként állami intézményektől kap jelentős jogdíjbevételt egy szabadalom után (évi 300MFt kb), ez klasszikus összeférhetetlenségi kockázat, még akkor is, ha formálisan jogszerű (hivatalosított lopás). Kilenc év alatt már 2 milliárd forintnál is többet vehetett fel ezen a címen....
És ugyanezért nincs pénz a Norvég Alapból sem: mert a kormány nem volt hajlandó elfogadni a független pénzosztást és ellenőrzést. Nem politikai bosszú ez, hanem bizalmi kérdés...
De már csak kevesebb mint 69 (nice) nap...
arról is, hogy mennyire nem csak a NER, Fidesz nyúlta le azt a pénzt.
sajnos
persze erről van nagy hallgatás (Alter féle Kecsup meg végképp nem fog róla beszámolni)
DD