Ez akár lehetne a H-32. Az meg már létezik!A H-MC egy szuperszónikus hajóellenes cirkálórakéta, amelyet a Tu-95MSz, a Tu-160 és a Tu-22M3 repülőgépek indítanak. Hatótávolsága körülbelül 900 km, sebessége pedig 4200 km/h. A H-22 Burya rakéta váltótípusaként tekintenek rá.
Akár, de szerintem annak a továbbfejlesztése.Ez akár lehetne a H-32. Az meg már létezik!
UMPK nélkül?? Ez mikor készült?ODAB-1500 vár a bevetésre
![]()
Még nincs hozzá ,csak az 500-hoz. Azért írtam, hogy még vár a bevetésre.UMPK nélkül?? Ez mikor készült?
Pedig már jól jőnne.Illetve kevés az ODAB-1500-as. Eszembe jutott, hogy 2024 elején már bevetették az 1500-ast UMPK-val.Még nincs hozzá ,csak az 500-hoz. Azért írtam, hogy még vár a bevetésre.Pedig már jól jőnne.
Még nincs hozzá ,csak az 500-hoz. Azért írtam, hogy még vár a bevetésre.Pedig már jól jőnne.
24 eleje óta már van UMPK készlet az ODAB-1500-hoz is, vszeg a kép még a készlet felapplikálása előtt készült a betonon.UMPK nélkül?? Ez mikor készült?
Eszembe jutott... Lásd előző hsz-t.24 eleje óta már van UMPK készlet az ODAB-1500-hoz is, vszeg a kép még a készlet felapplikálása előtt készült a betonon.
Amúgy maga a kép nem régi, február 6-án került ki TelegramraVK | VK
vk.com
![]()
Aviahub
Тимур Полевой и ОДАБ-1500, который ждёт своей очереди) Бахает так, что ночью, на секунды три, в районе цели становится день. Помню в 22 году, когда мы впервые увидели у себя на аэродроме эту чудо-юдо-бимбу (не в учебнике) выстроилась очередь на ее боевое применение, тогда спор решил жребий из...t.me
Szerintem rájöttek, hogy ez a marha nagy tök nem tud annyival többet UMPK kit-tel, hogy kizárólag azzal használják. Egy 1500kilós finoman szólva sem optimális alakú tökre kicsi szárnyakat és vezérsíkokat rakni kétség kívül nagy előrelépés a semmihez képest, de úgy látszik, hogy ennél a bombánál még sem akkora, hogy kizárólagosan UMPK kit-tel alkalmazzák.UMPK nélkül?? Ez mikor készült?
Ezek termobarikus bombák és sokkal drágábbak mint a FAB. UMPK nélkül az ODAB-ot fölösleges használni mert nem talál célba. Az ukrán légvédelem miatt pedig a Szu-34 bombázók nem repülhetnek be a célpont fölé a sima ODAB(UMPK nélkül) bombávalSzerintem rájöttek, hogy ez a marha nagy tök nem tud annyival többet UMPK kit-tel, hogy kizárólag azzal használják. Egy 1500kilós finoman szólva sem optimális alakú tökre kicsi szárnyakat és vezérsíkokat rakni kétség kívül nagy előrelépés a semmihez képest, de úgy látszik, hogy ennél a bombánál még sem akkora, hogy kizárólagosan UMPK kit-tel alkalmazzák.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..