Na erről az irányról van szó! Mehet rá egy ilyen marófej is!![]()
Alig 13.000 tonna. Ezt nehéz volna kiütni egy RPG-7-el...

Na erről az irányról van szó! Mehet rá egy ilyen marófej is!![]()
Alig 13.000 tonna. Ezt nehéz volna kiütni egy RPG-7-el...

Lehet a szenvedős kísérletek korát ki kellene hagyni és egyből kategóriák tucatjait átugorva ezer tonnás cuccokat építeni. Komplett mindennel, 400 mm ágyúk, közeli és ABM légvédelem, gépágyúk, kisebb páncéltörő ágyúk, tarackok, aknavetők, géppuskák, komplett szakasz szállított gyalogság .., azt akkor kiafaszt érdekel a híd ha a folyók lánctalp középig érnek?![]()

Szerintem elöbb adnák az ukránoknak ingyen mint nekünk pènzèrt.Amúgy még mindig egy opciónak gondolom, hogy meg lehetne alkudni a lengyelekkel a leo 2a5 flottájukra. Pénzért persze, de ők rendelhetnének helyette K2-t.

Amúgy még mindig egy opciónak gondolom, hogy meg lehetne alkudni a lengyelekkel a leo 2a5 flottájukra. Pénzért persze, de ők rendelhetnének helyette K2-t.
Na de hagyjuk is belpolt.Nem lennek ebben teljesen biztos, a jelenlegi pitikai vezetesnek tuti nem adnak oda.Szerintem elöbb adnák az ukránoknak ingyen mint nekünk pènzèrt.![]()
Így sincs elég tankjuk saját véleményük szerint.Amúgy még mindig egy opciónak gondolom, hogy meg lehetne alkudni a lengyelekkel a leo 2a5 flottájukra. Pénzért persze, de ők rendelhetnének helyette K2-t.
Szerintem érdemes lenne egy kíserlet, persze ettől a vezetéstől nem várom. Ha eleget fizetünk, esetleg ágyút is csereltetünk velük, hogy csak kis kipótlással új tankot vehessenek rajta, akkor lehetne előnyös mindkettőnknek. Nekik egyszerűsödne a hk+logisztika, nekünk lenne +2.5 zlj hk.Így sincs elég tankjuk saját véleményük szerint.
Alighanem, de értelmes vezetestől egy kísérlet tetszene erre.Szerintem elöbb adnák az ukránoknak ingyen mint nekünk pènzèrt.![]()
Nekik tegnapra kell tank, pénzük van, tankjuk nincs.Szerintem érdemes lenne egy kíserlet, persze ettől a vezetéstől nem várom. Ha eleget fizetünk, esetleg ágyút is csereltetünk velük, hogy csak kis kipótlással új tankot vehessenek rajta, akkor lehetne előnyös mindkettőnknek. Nekik egyszerűsödne a hk+logisztika, nekünk lenne +2.5 zlj hk.
A lengyelek nem válnak meg a leóiktól a k2pl gyártás felfutásáig. Az meg még 7-8 év.Szerintem érdemes lenne egy kíserlet, persze ettől a vezetéstől nem várom. Ha eleget fizetünk, esetleg ágyút is csereltetünk velük, hogy csak kis kipótlással új tankot vehessenek rajta, akkor lehetne előnyös mindkettőnknek. Nekik egyszerűsödne a hk+logisztika, nekünk lenne +2.5 zlj hk.
Nekik tegnapra kell tank, pénzük van, tankjuk nincs.
Vegyenek még Abrams-et.A lengyelek nem válnak meg a leóiktól a k2pl gyártás felfutásáig. Az meg még 7-8 év.

Kb addigra lenne aktualis nekunk egy 2.hk zlj ne adj isten egy 3. Is HAAA a tuzerseg mar meg van amit beszeltunk hogy csak azztan kene tovabbi hk akkor elgondolkodnek a politikai vonalon is kapora jovo lengyelek altal gyartott k2plA lengyelek nem válnak meg a leóiktól a k2pl gyártás felfutásáig. Az meg még 7-8 év.
a szelek meg fujhatnak arrol 
Csöves légvedelem nem csak mutatóba.![]()
NATO unprepared for drone warfare, maneuvers show
The Hedgehog 2025 drills were conducted in Estonia in May last year.tvpworld.com
Erre kéne megoldást találni...
Az is kell, de szerintem messze nem elég.Csöves légvedelem nem csak mutatóba.
Persze, csak a repülő dolgokon gondolkodást meghagyom a repülő dolgokon gondolkodni szeretőknek. Nyilván teljes rétegzettség kell.Az is kell, de szerintem messze nem elég.
Alapvetően drón szinten kéne légifölényt elérni, egyrészt vadász drónokkal védeni a légteret a saját csapatok körül, ezen kívül az ellenséges drónoperátorok működését nehezíteni (minél több saját támadó és felderítő drón ami rájuk vadászik)
Ezután jöhet a csöves légvédelem, mint réteg, úgy gondolom.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..