A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 704
6 482
113
Nem nagy érzéked van az iróniához. Az előző hozzászólásaim fényében gondolod, hogy komolyan írtam?
De , tudtam , ettől függetlenül még nem kívánhatom hogy ülj benne egyszer? :D hidd el nem azért tudnám nagyon savazni a gépet mert Szenegál meg Tunézia rendszeresítette ;)
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 377
7 863
113
Az a bosszantó, hogyha már politikai okokból (és még véletlenül sem azért mert az a legjobb) mindenképpen kellett valamit vásárolni a törököktől akkor vehettünk volna valami értelmesebbet amire tényleg szüksége van a Honvédségnek pl. ROKETSAN egyik rakétatüzérségi rendszere jól jött volna, de ezt mire fogják használni? A használhatóságát és a minőségét meg kérdezd meg duditól, ő már ült benne, ha jól emlékszem a "sajnos" jelzőt használta. Azzal sem értek egyet, hogy a márka ugyanolyan gagyi mint a többi: elég ha csak a prémium autgyártókra gondolsz. A Mercedes vagy az Audi - nyilván magasabb ár ellenében - mindig minőséget ad neked, vagy inkább vennél valami kínai Nagy Fal autócsodát?
Nem. A merci vagy az audi ár érték arányban már nem ad olyan minőséget mint réggen. Az ár érték minőség arány kb 2008-10 ig tartot.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 377
7 863
113
Ezzel az erővel az itthoni összeszereldét is legagyizhatod. Mert a melosok a hajtástol,baszagatásoktol stb..... csak a műszak legyen meg. A többi le van szarva....... Pl a van olyan cég itthon sajna nem is egy ha jön egy komolyabb audit valahogy az ukran,szerb, távol keleti vendégmunkások eltűnnek. És valahogy rögtön annyi értelmesebb, kicsit nem annyira beleszaro magyar munkást szednek össze. Hogy minden legalább flottul menjen vagy a közelébben legyen. Utánna hura meg van ez is. Mehet tovább a ......... Legalábbis az audit meg az ellenőrzések idejére. Na ennek fényében gagyizál bármit.
Na nem offolok tovább. Remélem átkerül megfelelő topikba.
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 586
16 187
113
A török gyárt hondát meg rönót is ;) Amúgy echte német is hegeszt hülyén; klasszikus példa a függőleges varrat...szinte mindig fentről-lefelé fűzi, mert úgy szép!
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
There is a új kevlársisak:
57726519_583902638783047_980035168133709824_n.jpg

https://combatgear.blog.hu/2019/05/17/msa_gallet_tc
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 426
113
Honnét tudjuk hogy gagyi minőség? És honnét tudhatjuk hogy horror árban volt.
A mai világban teljesen mindegy hogy hol gyártatol le egy terméket. Kívétel afrika me az arabok. Mindenhol vannak alapvető gyártási és minőség kultura. Máskép kint a piacon elvérzel. Minőségellenőrként már találkoztam hot gagyi "német" minőségi hegesztésel. (Gondolom valakik jó bérrét csinálták kint és über lengyel-magyaros il inkább arabos munkamorálal. Valszeg az utobbi lehetet). Valamint találkoztam már gagyinak lenézet ország meglepően jó minőségével is. Magyarán mindenhol van minőség és gagyi egyaránt. És ez mai világban jobban igaz lett. Csak megsugom hogy egy nagy nyugati gyártónál a dolgozói szlogen az volt hogy a lehető legolcsóbb "szarbol" a lehető "legjobbat" drága terméket előállítanni. (Gyártani) A többi csak márka, rizsa meg marketing. A márka és a hűség fél siker az eladáshoz.

Minőségbiztosításban már nemzetközi szabályok vannak. Ez a török cégekre is vonatkozik. Ne az előítéletek alapján alkossatok véleményt. Majd ha lesz tapasztalat bármelyik török cuccal, akkor adjanak a felhasználók szakvéleményt. Először tudjuk meg, mire, hova kell a török járművek beszerzése. Akik most leszólják a törököt, azok magyar összeszerelést akarnak. Mi közben mi a gépkarabély projekttel is csúszunk, már az elején. A török meg ezt is tudja. :

 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 426
113
De ha megnézed hogy hozzánk hasonló országok milyen nevetséges mennyiségeket vesznek APC-ből az áruk miatt akkor abból a több száz BTR-ből ami megvan bűn lenne nem kihozni azt amit még lehet - írták tartalékosokat, határra, TEK-nek stb

A TEK nemrég kapott 5 milliárdot új eszközök beszerzésére. Eddig is feltűnő volt, hogy a szupermodern cuccokkal, fegyverekkel, felszerelt alakulatnál, ott van pár, elavult BTR. Kilógtak a sorból. Bár egy nem olyan régi bemutatón, már új MRAP kategóriás járművet is felvonultattak. Lehet, az lesz nekik a BTR helyett.
 
  • Tetszik
Reactions: Loken and Anti
T

Törölt tag 1586

Guest
A magyar katonák világos zöld árnyalatú ruházata elüt a többi ország sötét zöld / barna tónusú ruházatától...
sisak3.JPG
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113