[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 029
113
Ez nem lesz túl jó tárgyalási alap Moszkvában... A szultánnak lesz egy helye a szőnyeg szélén, vagy esetleg finoman megjegyzik neki, hogy ha a szírekre török légtérből lő akkor a szírek is belőhetnek török légtérbe... (Természetesen oroszok nem :D )
.
.
Érdekes lenne csak figyelmeztetésképpen Sz-400-zal rácélozni az AWACS gépükre.
 
  • Tetszik
Reactions: grigorij3

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 122
113
.
.
Érdekes lenne csak figyelmeztetésképpen Sz-400-zal rácélozni az AWACS gépükre.

Hát volt már ilyen északon, amikor a Balti tenger felett egy NATO tengerészeti felderítő gép kicsit közelebb ment a "netovább" határhoz mint kellett volna. Aztán meg úgy húzta a csíkot, hogy Norvégiáig meg sem állt... (Egy Sz400 rávillantott...) :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 197
113
.
.
Az L-39 harcban reménytelen, se radar, se RWR érzékelő, se zavarótöltet szóró, se manőverezni nem igazán tud, az egész egy MiG-19/korai MiG-21 elektronikai szinvonal. Preciziós fegyverzet sincs, igy vagy magasan repülve nem talál el semmit a kis bombáival, vagy alacsonyra lejön, de akkor meg tuti lelövi manpads is. Teljesen suicid dolog volt ezzel támadni. Eddig lehet, hogy légvédelem nélkül ment a dolog, Hofi mondta a Trabantra, hogy támadni lehet vele, de menekülni.... :)
De most amikor látták, hogy a török oldal légvédelmi rakétákkal kezdett az oroszokra is lőni, meg F-16-ok járőrözgetnek, kemény hülyeség volt ezt a csotrogányt odaküldeni ilyen helyzetben. Ha a földről nem szóltak nekik rádión, lehet, észre se vették, hogy rájuk lőttek.

Nem nagyon válogathatnak a gépekből. Egyrészt alig van nekik, másrészt régi darabok.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3 and zsolti

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Te melyik műsort nézted? Mert a 33 megölt török katonára válaszul több száz technikát és több ezer embert lőttek ki. Ha a te vezető szakértőid szerint ez Erdogan veresége, akkor én arra azt mondom, hogy Erdogan kibírna még több száz ilyen vereséget, de Aszad még vagy 1-2 ilyet bírna ki.

Erdogány a legfontosabb világhatalmi vezetővel tárgyalta meg a problémákat. Kisebb vezetőkkel, mint USA, RUS, CHN, DEU, FRA, GBR, IND, stb. már nem is tárgyal, mert minek... (lehet India is holnaptól ennek a remek tárgyalgatásnak az eredményeképpen sürgősen segíteni kezdi Assadot) Visszatérnék az eddigi álláspontomhoz, nem akarok veled beszélni.

@RTErdogan török elnök telefonon beszélt Pakisztán miniszterelnökével, Imran Khan-nal. A két vezető megvitatta a menekültügyi válságot és az Idlib fejleményeit, valamint a kétoldalú kapcsolatokat
https://syria.liveuamap.com/en/2020/3-march-turkish-president-rterdogan-spoke-to-pakistans-prime
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Megny
Megnyert mindent Erdogan ??? Líbiát, szíriát, az EU-t, a NATO-ban is, mindenhol győzött ??? Akkor miért is van egyedül ? És miért is alázza le mindenki ??? El vagy te varázsolva Aladin, lázálmaid vannak a sivatagban. Szerződtettek, hogy itt szórakoztasd a népet ? :rolleyes::) De nagy hiba volt hozzád szólni...:p
Te már megint másik műsort néztél. Kezdjük azzal, hogy a magyar kormány azt mondta bármit támogat amit Erdogan tesz csak a migránsokat tartsa vissza. Meg nyugaton kb. mindenki ezt mondta. Akik szembe helyezkednek Erdogannal az csak Aszad meg Putyin, még Irán is csak fél gőzzel áll bele, nem úgy mint ők. Izrael aktívan is ott van Erdogan mellett, USA-t nem látni még mit tesz ebben az ügyben, de nem a másik oldalt támogatja az tuti. Rajtuk kívül meg mindenki úgy van vele, hogy örül ha kimarad ebből és nem akar beleszólni. Ez a realitás, nem a te mesevilágod.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 513
14 965
113
Csak egy kis elgondolkodás..... Mi van, ha jó pénzért valaki.... ráveszi a görögöket, hogy "véletlenül" .. de tényleg véletlenül..... Akkor Erdogan hány tűz közé kerülne és haza akarna-e menni Moszkvából?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 197
113
A jenkik lőszert szállítanak a törököknek, azzal támogatják őket az Idlibi mészárlásban. Jenkik annak örülne, ha közvetlen összecsapások lennének a törökök és oroszok között. Nem híve a békés rendezésnek, soha nem is volt.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
.
.
Orban inkabb mondana meg erdogannak, hogy addig nem tamogatunk semmit, amig hivatalosan nem ker bocsanatot Mohacsert, es nem fizet karpotlast a 150 eves hodito megszallasert. :) :)
Annál ők sokkal jobb cimborák. Szerintem köztük volt olyan megbeszélés is amin elmondta Erdogan, hogy lesz egy kis ijeszgetés de neki őszintébben is beszámolt róla, hogy mik a valódi tervei. Illiberális autokraták összetartanak, a mienk meg annyira parázik a migránsoktól, hogy bármekkora zónát támogatna Erdogannak csak az összes migránst telepítse oda.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 187
8 018
113
Csak egy kis elgondolkodás..... Mi van, ha jó pénzért valaki.... ráveszi a görögöket, hogy "véletlenül" .. de tényleg véletlenül..... Akkor Erdogan hány tűz közé kerülne és haza akarna-e menni Moszkvából?
Ahogyan a török-görög (v)iszonyt (görög szemszögből) ismerem, nem kellene még pénzt sem kínálni, annyi és olyan mély a sérelem (egyébként gondolom a törökök oldaláról is).
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Ahogyan a török-görög (v)iszonyt (görög szemszögből) ismerem, nem kellene még pénzt sem kínálni, annyi és olyan mély a sérelem (egyébként gondolom a törökök oldaláról is).
És a görögöknek ebben mi lenne a jó? Mert török terület nem kell nekik, nincs értelme miért támadniuk. Az világos, hogy a szíreknek és oroszoknak ez miért lenne jó, de a görögök miért háborúznának az ő érdekeikért?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 534
45 002
113
A szírek lassan átveszik a vezetést 7:6-ra a török harci drón lelövésekben a líbiaiaktól. (közben ők vasárnap nyitottak újra konzulátust Damaszkuszban, összehozta őket ez a verseny). Most már azt is jó lenne tudni, hogy hány tízmillió USD-nél tart Erdogány a drón veszteségekben a különböző háborús frontokon, de ez most már kezd nekik egyre fájdalmasabb lenni, mint presztízs tekintetében (otthon és külföldön is), mind pedig anyagilag is. De ez csak a hab a tortán a zsoldoshadseregek mellett. Én úgy látom, nagy lánggal perzseli el a lóvét, és még a bevételek is esni fognak a drón piacukon ezek után.

"Ez a második drón, amelyet a szíriai hadsereg lőtt le az elmúlt két órában, és a hetedik drón, amelyet az elmúlt két napban legyőztek"
https://www.almasdarnews.com/articl...other-turkish-drone-air-defenses-target-f-16/
Jók azok a drónok... Hatalmas veszteséget okoztak, s közben nincs meghalt, fogságban térdeplő török katona, az ára meg jóval kedvezőbb mint pl. egy ugyan ezt tudó amerikainak.
 
  • Tetszik
Reactions: Loken

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
317
1 560
93
Te már megint másik műsort néztél. Kezdjük azzal, hogy a magyar kormány azt mondta bármit támogat amit Erdogan tesz csak a migránsokat tartsa vissza. Meg nyugaton kb. mindenki ezt mondta. Akik szembe helyezkednek Erdogannal az csak Aszad meg Putyin, még Irán is csak fél gőzzel áll bele, nem úgy mint ők. Izrael aktívan is ott van Erdogan mellett, USA-t nem látni még mit tesz ebben az ügyben, de nem a másik oldalt támogatja az tuti. Rajtuk kívül meg mindenki úgy van vele, hogy örül ha kimarad ebből és nem akar beleszólni. Ez a realitás, nem a te mesevilágod.

"Az EU erőket küld Görögországba, hogy megvédje az ország határait. Ezt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke jelentette be március 3-án, kedden sajtótájékoztatón."

https://iz.ru/982781/2020-03-03/es-napravit-sily-dlia-zashchity-granitc-gretcii


Hajrá, kíváncsi vagyok a konkrét "bármire", a "mondta"-n kívül. Szerintem meg lesz ideologizálva, hogy Magyarország már megtette a magáét a migránsfogó kerítéssel.

"És a görögöknek ebben mi lenne a jó? Mert török terület nem kell nekik, nincs értelme miért támadniuk. Az világos, hogy a szíreknek és oroszoknak ez miért lenne jó, de a görögök miért háborúznának az ő érdekeikért?"

Ciprus megvan?