[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
mi a megbeszélt határidő a 2*6 km -re, meg a zöldek visszavonultatására?

nem tudni mit értenek a 2x6 kilométeres sáv alatt, az csak találgatás hogy azt hogy onnan kivonulnak a zöldek (mert így lenne logikus)
az meg hogy a déli részről kivonulnak méginkább találgatás
ami biztos hogy 15.-én végig fog menni egy török-ruszki konvoj az M4-en
tegnap ott voltak a ruszkik ankarában, onnan annyi jött ki hogy akkor az m4-től délre ruszki illetőség lesz, északra meg török
hurrá
de az alapkérdésre hogy a zöldek mitől mennének ki nem született válasz
és ott van a probléma, hogy se a töröknek se a ruszkinak nincs elég embere a sáv biztosításához, itt a töröknek azt kell elfogadnia hogy a ruszki sávot az saa biztosítja, a ruszkinak meg azt hogy nem minden zöld alkaloidás így az abcdfsa egyenruhába öltözött zöld az maradhat az északi sávban
mert másképp nem hajtható végre a megállapodás
csak ebből meg ha délen oda bevonul az saa az következik hogy az az alatti teljes déli szakasz körbezáródik, ott se maradhat zöld
de azok maradnának mert kulturálisan nehezen dolgozzák fel hogy harc nélkül kivonuljanak valahonnan
vagy meg lehet próbálni úgy értelmezni hogy a 2x6 kilométerből kivonulnak a zöldek és nem vonul be senki, majd lesz ott egy légüres tér, az északi oldalon török a délin ruszki megfigyelőpontokkal
ez azt jelentené hogy a zöldek akkor mennek be és küldik keresztül az utánpótlást délre amikor akarnak, a sávba tartozó városokból meg ki se mennek
nem egy nagyon jól sikerült megállapodás ez
vagy ha jól sikerült akkor nem minden részletét tették közzé
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 201
113
Téma az orosz(média) tiszteletlenség Erdogannal szemben- a 2 perces várakozás felvételek bemutatása.

 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Rendben. Én is ismerem az adatokat, még mindíg nem a kwk43 páncéltörő képességét, vagy zeiss optikáját vitattatam. Elbeszélünk egymás mellett. Az IS 3 működő harckocsi volt, korának legjobb páncélvédelmével, ami 67 ben még be volt vetve. A KT meg egy zsákutca. A sima tiger meg 1v1 ben már az Is 2 től is kikapott, a 100 mm merőleges páncélzatával, annál a vékonyabb de döntött panther jobban el volt találva.
szakmám a lőszerek és egyebek... nekem ne légyszíves. Főleg úgy ne hogy oilyan harckocsival jössz ami igazi háborút sem látott :)
nem mellékesen a nagyfaterom Tigeren volt elektromos karbantartó...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 201
113
Pancir-Sz1 Idlib tartományban, 2020.március 11

XJ189K3-yVU.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and fip7

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
továbbra is furcsán megy a török-orosz tárgyalás az m4-ről
az alapmegállapodás a nagy emberek között nyitva hagyta a déli területek és a 2x6 km-be eső városok kérdését, és később se derült ki hogy ezekkel mi lesz
kedd óta ott tárgyalnak a ruszkik a részletekről, de hogy ezekkel mit terveznek néma csend
ma délben kijött a nyilatkozat hogy nagyjából mindenről megegyeztek, de ezekről - a lényegről - egy kukk se
aztán két óra körül jött a hír hogy az erdo és a putyó telefonoztak és minden rendben van, a lényegről továbbra is néma csend
közben viszont folyamatosan nyilatkozza a török védelmi miniszter hogy de ha megszegik a szíreka nem tudni mit akkor azoknak jaj
https://syria.liveuamap.com/en/2020/12-march-hulusi-akar-turkish-defense-minister-quotwe-have
nekem úgy tűnik, a török kormányzatban nincs senki aki ki merne állni a török közvélemény elé és kimondani hogy mekkora területet és városokat vesztettek el, a ruszki meg diszkréten hallgat...
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 191
113
Rendben. Én is ismerem az adatokat, még mindíg nem a kwk43 páncéltörő képességét, vagy zeiss optikáját vitattatam. Elbeszélünk egymás mellett. Az IS 3 működő harckocsi volt, korának legjobb páncélvédelmével, ami 67 ben még be volt vetve. A KT meg egy zsákutca. A sima tiger meg 1v1 ben már az Is 2 től is kikapott, a 100 mm merőleges páncélzatával, annál a vékonyabb de döntött panther jobban el volt találva.
Tigrisnek hengerelt-kovácsolt páncélja vs. öntvény. Szerinted melyik az ellenállóbb (keménység, ütőmunka, stb)?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 017
113
Tigrisnek hengerelt-kovácsolt páncélja vs. öntvény. Szerinted melyik az ellenállóbb (keménység, ütőmunka, stb)?
Ez mind szép és jó, csak hát azok a fránya merőleges szögek a Tigriseken... Szerinted 90 fokon vagy 30-on eltalálva van nagyobb átütés? Hol nagyobb a megcsúszásnak és a lepattanásnak az esélye?

Tényleg nem akarja megérteni még mindig ennyi ember, hogy nem a tűzerőt kevesli senki a korabeli gépekkel összevetve a Tigris családnál? Nem tartom messze túlértékeltnek, amit TI itt bizonygattok többen is, hogy de milyen pontos, milyen nagy tűzerő birtokában volt!

Igen, abban volt. ÉS? Ennyi a siker titka egy harckocsinál?
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55