Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 398
113
Fokozott aggodalmat vált ki a koronavírus-járvány alakulása és a megnőtt halálozási ráta hét európai uniós tagállamban, Magyarországon, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Máltán, Spanyolországban és Romániában - írta csütörtökön Stockholmban kiadott jelentésében az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).
Koronavírus: nagy a gond Magyarországon is, kiadta a figyelmeztetést az európai járványügy
Érdekes hogy Mo. - ra kiadták a figyelmeztetést, Franciaország napi 16.000 fertőzöttre enyhébb besorolást kapott a "szakmai" szervezettől...
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Csütörtök reggelre a Facebook letiltotta a Doktor Gődény által alapított Normális élethez ragaszkodók nevű csoportot, valamint a Lenkei Gábor szcientológus orvos Facebook-oldalát is. A két vírusszkeptikus az utóbbi időben rendszeresen szerepelt a médiában, maszkellenes és vírus-megkérdőjelező nézeteiket hangoztatva. Gődény a helyzetet ahhoz hasonlítja posztjában, mint amikor „Hitler leszámolt a legfőbb kritikusaival a hosszú kések éjszakáján”.
Doktor Gődény vírustagadó csoportjára is lecsapott a Facebook

Jajaj, azért pörög itt az élet. :D Már kezdem sajnálni szerencsétlen Gödényt meg azt a Lenkei nevű kuruzslót. De pontosan lehetett tudni, hogy ez lesz a vége, és Gödény eljátssza majd a szerencsétlen elnyomott áldozat szerepét "a nagyjelenetben" :). Az előadásnak nem tudom mikor lesz vége, de lassan közeledik az is, már mindenki szigorít, megbélyegzi a vírustagadókat.
 
  • Tetszik
Reactions: alali77

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Érdekes hogy Mo. - ra kiadták a figyelmeztetést, Franciaország napi 16.000 fertőzöttre enyhébb besorolást kapott a "szakmai" szervezettől...
Belgiumban mivel nagy volt a hüppögés, éppen lazítottak a kötelező utcai használaton....
Mindet a politika határoz meg, átszövi a járvány terjedését is. A belgáknál lazítottak, mert csökkenne a támogatottság. A politikusok ilyenek, eladják a lelküket is a hatalomért. Az Az ECDC nevű stockholmi gittegylet pedig szintén politikai hovatartozást kever "a szakmai döntésébe", aminek így már egy szikra szakmai vonatkozása nem marad, csak a politikai hovatartozás érték kinyilvánítása, a teljes szervezet ettől egy csődtömeg lett, egy politikai szócső. Magukat végezték, önszántukból. A konklúzióm: megérdemelték. Legalább nyilvánvalóvá vált kik ők valójában.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Influenza szezon majd decemberben, vagy januárban kezdődik, ha lesz egyáltalán. A felsőlégúti (nátha) szezon sem kezdődött még el, mert idáig a sokéves átlagnál érzékelhetően melegebb, napos idő volt. Majd most hévégén romlik el az időjárás, de pár nap hűvös, esős idő urán még visszajön kicsit a vénasszonyok nyara. Tartósan őszi idő csak október második hetétől, nátha szezon pedig október közepétől várható. De a maszkviselés, távolságtartás, kézmosás a náthát és influenzát erőteljesebben visszafogja, mint a náluk jóval magasabb alap szaporodási rátájú COVID-ot. Szóval aki most tüneteket produkál az tényleg viszonylag nagy eséllyel COVID-os, mert más most nem fertőz intenzíven. A COVID viszont már az elmúlt 14 év legdurvább influenza járványának csúcshetére jellemző szinten (65 ezer influenzás az orvoshoz fordulók közül 1 hét alatt), vagy e felett járhat. Az elmúlt héten 6 ezer feletti COVID PCR pozitív esetünk volt és tavasszal is csak minden 15.-et találták meg PCR-el, most pedig minden valószínűség szerint ennél érdemben rosszabb az arány.
Ha a COVID-ot az ÁNTSZ influenza figyelő szolgálat követné ugyanazzal a módszerrel, mint az influenzát (orvoshoz fordulók száma és közülük viszonylag reprezentatív mintavétel, tesztelés a találati arány meghatározására), akkor tudnánk, hogy mennyi a tünetesek közük a COVID-os. Egyébként bizonyára figyelik is, csak nem teszik közzé az adatokat.
Azt tudjuk, hogy általában egy emberre 2-4 PCR tesz jut. Meg azt tudjuk, hogy az elmúlt 7 napban átlag 7,8% volt a teszt pozitivitás. De azt nem tudjuk, hogy a teszteltek közt mennyi volt a tipikus tünetes, menyi az atipikus tünetes, a kontakt, a kockázatos helyről érkező, a foglakozása miatt tesztelt, stb.... Az lenne az érdekes, hogy a tipikus tünetesek hány százaléka COVID-os. Erről bemondások keringenek, de pontos adat nincs.
Remélhetőleg a szokásos 40. héttel (azaz a szokás szerinti csütörtöki közzététellel, október 8-án) elindul majd az influenza figyelő szolgálat heti tájékoztatása és remélhetőleg közlik majd a COVID pozitív minták számát. Bár sajnos tartok tőle, hogy nem fogják megtenni, mert akkor az orvoshoz fordulók számát megszorozva a COVID pozitivitással látszana, hogy valójában hozzávetőleg mennyire intenzív a járvány terjedése és az nem hatna túlzottan megnyugtatólag.

Az pedig egyértelmű, hogy tökéletesen indokolt minden tüneteket produkálót potenciális COVID fertőzöttként kezelni. Akinek tünetei vannak az maradjon otthon!


Bazzeg a PCR pozitív az még nem beteg ! A beteg az akinek tünete van és orvoshoz meg (mert ugye az influenzát is így mérik) akkor milyen alapon hasonlítod össze a kettőt ? Basszus az elmúlt 8 hónap alatt sikerült 21200 pozitív mintát produkálni 657 437 célorientált tesztből ami ugye 3,2% és ebből a 21200-ból (ilyen olyan összefüggésben) elhunyt 703 fő ez esment csak 3,3% . Nem írom le , hogy ez milyen kimutathatatlan szám a lakossághoz mérten . De ha azt vesszük , hogy most már minden megmondó MTA , virológus , professzor etc azt hangoztatja , hogy 20x több fertőzött van akkor komikummá fajul az egész felhajtás . Igen vannak betegek is de szerencsére viszonylag kis számban és inkább enyhébb mint durvább lefolyással (igen vannak durva lefolyások is számuk nem ismert) . Tehát ha hozzá illesztenék mindent a 20x-os hordozó számhoz hát lennének érdekességek !

A végén csak egy kérdés ha 5%-t kontrollálunk és 95%-t nem azaz a 95% szabadon fertőz és garázdálkodik akkor , hogy a pöcsömbe nem betegszik meg az egész ország és világ ?
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Bazzeg a PCR pozitív az még nem beteg ! A beteg az akinek tünete van és orvoshoz meg (mert ugye az influenzát is így mérik) akkor milyen alapon hasonlítod össze a kettőt ? Basszus az elmúlt 8 hónap alatt sikerült 21200 pozitív mintát produkálni 657 437 célorientált tesztből ami ugye 3,2% és ebből a 21200-ból (ilyen olyan összefüggésben) elhunyt 703 fő ez esment csak 3,3% . Nem írom le , hogy ez milyen kimutathatatlan szám a lakossághoz mérten . De ha azt vesszük , hogy most már minden megmondó MTA , virológus , professzor etc azt hangoztatja , hogy 20x több fertőzött van akkor komikummá fajul az egész felhajtás . Igen vannak betegek is de szerencsére viszonylag kis számban és inkább enyhébb mint durvább lefolyással (igen vannak durva lefolyások is számuk nem ismert) . Tehát ha hozzá illesztenék mindent a 20x-os hordozó számhoz hát lennének érdekességek !

A végén csak egy kérdés ha 5%-t kontrollálunk és 95%-t nem azaz a 95% szabadon fertőz és garázdálkodik akkor , hogy a pöcsömbe nem betegszik meg az egész ország és világ ?
Te szemétláda "népművészeti termék" (röviden köcsög), mindenféleképpen azt szeretnéd, ha tízezrével lennének nálunk a halottak. Akiknek nem kell tovább kínlódniuk már, de akik "csak" nyomorékok lesznek, azok a franctudja mennyit kínlódnak majd még tovább. Az aljas köcsögséged miatt remélem téged is lerendez végleg a vírus. Nem, én nem csinálok semmit ezért. Jegyezd meg amit mondtam. Hosszú még ez az év, és én úgy gondolom eszedbe fog még ez jutni, amikor elérkezik az ideje. Akkor majd mond azt, hogy ez csak egy influenza, az vág haza téged végleg, de aztán mégsem. Amire minden esélyed megvan, bár te nagyon védettnek érzed magad, azért ekkora az arcod. De az élet majd most megtanít téged kesztyűbe dudálni, mert az eddigi leckéit nem tanultad meg. A kérdésedet meg dugd fel magadnak. Ostoba és buta vagy mint a föld, azért nem értesz semmit soha. Egy valódi katasztrófa ahol megjelensz, mindegy miről van szó.
 

teglasi80

Active Member
2020. július 17.
57
114
33

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
21200 fertőzött (+750)
549 kórházban (-9)
32 lélegeztetőgépen (-3)
15673 aktív eset (+569)
4818 gyógyult (+174)
709 elhunyt (+7)
657437 mintavétel (+11945)
27403 hatósági házi karanténban (-46)
4c0buon3lkhwb7l1g6wl.png
22127 fertőzött (+927)
577 kórházban (-28)
30 lélegeztetőgépen (-2)
16464 aktív eset (+791)
4945 gyógyult (+127)
718 elhunyt (+9)
668553 mintavétel (+11116)
25374 hatósági házi karanténban (-2029)
zguiovgnth041h4pgdfx.png
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Mivel utat tört magának az idősebb korosztály felé a koronavírus-járvány második hulláma, így sajnos október elején már az várható Magyarországon, hogy felfut majd a vírus okozta halálozás is.
Koronavírus: október elejétől megugorhat itthon a halálozás

Újabb rekordot döntött a koronavírus-fertőzés napi esetszáma Franciaországban: az elmúlt 24 órában 16 096 új esetet regisztráltak – közölte csütörtök este a francia egészségügyi minisztérium. Az előző rekord szerdán volt több mint 13 ezer napi esetszámmal. A járvány erősödésére utal az is, hogy a pozitív tesztek aránya fokozatosan emelkedik: csütörtökön a szűrések 6,5 százaléka bizonyult pozitívnak, míg egy héttel ezelőtt még csak 5,4 százalékos volt az arány.
Francia egészségügyi miniszter: Ha nem cselekszünk, általános karantén jöhet
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 965
82 829
113
Te szemétláda "népművészeti termék" (röviden köcsög), mindenféleképpen azt szeretnéd, ha tízezrével lennének nálunk a halottak. Akiknek nem kell tovább kínlódniuk már, de akik "csak" nyomorékok lesznek, azok a franctudja mennyit kínlódnak majd még tovább. Az aljas köcsögséged miatt remélem téged is lerendez végleg a vírus. Nem, én nem csinálok semmit ezért. Jegyezd meg amit mondtam. Hosszú még ez az év, és én úgy gondolom eszedbe fog még ez jutni, amikor elérkezik az ideje. Akkor majd mond azt, hogy ez csak egy influenza, az vág haza téged végleg, de aztán mégsem. Amire minden esélyed megvan, bár te nagyon védettnek érzed magad, azért ekkora az arcod. De az élet majd most megtanít téged kesztyűbe dudálni, mert az eddigi leckéit nem tanultad meg. A kérdésedet meg dugd fel magadnak. Ostoba és buta vagy mint a föld, azért nem értesz semmit soha. Egy valódi katasztrófa ahol megjelensz, mindegy miről van szó.
Szerintem, nem kell ez a stílus. Fogadjuk el a véleményét!
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 377
7 863
113
Bazzeg a PCR pozitív az még nem beteg ! A beteg az akinek tünete van és orvoshoz meg (mert ugye az influenzát is így mérik) akkor milyen alapon hasonlítod össze a kettőt ? Basszus az elmúlt 8 hónap alatt sikerült 21200 pozitív mintát produkálni 657 437 célorientált tesztből ami ugye 3,2% és ebből a 21200-ból (ilyen olyan összefüggésben) elhunyt 703 fő ez esment csak 3,3% . Nem írom le , hogy ez milyen kimutathatatlan szám a lakossághoz mérten . De ha azt vesszük , hogy most már minden megmondó MTA , virológus , professzor etc azt hangoztatja , hogy 20x több fertőzött van akkor komikummá fajul az egész felhajtás . Igen vannak betegek is de szerencsére viszonylag kis számban és inkább enyhébb mint durvább lefolyással (igen vannak durva lefolyások is számuk nem ismert) . Tehát ha hozzá illesztenék mindent a 20x-os hordozó számhoz hát lennének érdekességek !

A végén csak egy kérdés ha 5%-t kontrollálunk és 95%-t nem azaz a 95% szabadon fertőz és garázdálkodik akkor , hogy a pöcsömbe nem betegszik meg az egész ország és világ ?
Nézd a volt feleségemnek 20 éve volt egy komolyabb tüdőgyulladása. Kórházban is volt vele pár napig. Majdnem egy fél évbe telt utánna mire úgy ahogy visszanyerte teljesen az erejét. Alig 22 évesen. Szerintem te soha az életben nem feküdtél kórhazban, baleset vagy egyébb betegséggel kapcsolatban. Nem vited a gyerekedet 38-39 (40) fokkos lázzal az ügyeletre. És így tovább...... Tudod egy csak simma jelentéktelen influenza is okozhat jó pár álmatlan éjszakát.
Ismered azt a közmondast hogy senki hülye idiotizmusa miatt nincs kedvem megdöglenni. Meg azt amíg te öreg "haldoklosz" addig kapacítást köttöl le máshonnét, ahol lehetne még mentenni.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113

Még egy okos ember...
A legjobb az, hogy Budapesten a BKK legtöbb buszvezetőjén nincs is maszk! De azért az utast leszállítanátok, ha lecsúszik az orráról...
Meg fizessen is még ötvenezret!
Jobb lenne azt büntetni aki lázasan vesz részt a tömegközlekedésben akkor már!
..
"Ezt más országokban is meglépték, Angliában 10-kor zár minden. Az az egyébként logikus feltételezés van mögötte, hogy az ittas emberek kevésbé tartják be a szabályokat, mint a józanok. De persze 11 előtt is be lehet rúgni. Nagy lesz a pincérek felelőssége már 11 előtt is. " :)
..

Ez itt Budapesten többnyire már 11 óra előtt is sikerülni szokott... :)
Igen csekély értelme van a 11órai zárásnak. Látszatintézkedés.
Arra lesz jó egyedül, hogy a lúdtalpas pesti fiatalok anyázhassanak a Kormányra!
..
Vásárlási idősáv miért nincs akkor már?
..
Na most én is osztottam a Zészt! :D
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Szerintem, nem kell ez a stílus. Fogadjuk el a véleményét!
Figyelj ! Te is meg többen ! Több esetben is SIMÁN HAGYTÁTOK HOGY olyan kuplerájt csináljon mintha a faxbukon lenne !!! Az sosem zavart benneteket ??? Az sem, amikor benyomva elkezd minden baromságot írni ??? Kezdesz olyan tüneteket mutatni mint az ultraliberálisok, ő mindent megcsinálhat ? Mindig ??? Ha holnap megint "túlnyomás lesz" nála, és elkezd faxbuk képeket nyomni, arra megint nem szólsz semmit (mint a múltkor), mert ő megteheti ? Eleve ti csináltátok vele ezt, hogy ilyen lett, mert hagytátok ! (máshol úgy mondják etettétek a trollt). Akkor ezzel befejeztem a választ. De ha állandóan ezzel lennék elfoglalva, még megérteném a reklamációdat. De így nem. Ma sikerült kivernie nálam "a kulturális biztosítékot". De ahogy észrevettem nem csak nálam...
Sajnos zeal elírta, az a -28 az +28... :(
Semmi gond ! Ahol dolgoznak ott hullik a forgács is. Máskor is nyugodtan javítsd ki bárhol bármi hibát látsz, nem dugjuk a homokba a fejünket. Nekem is voltak már elírásaim. :)
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Még egy okos ember...
A legjobb az, hogy Budapesten a BKK legtöbb buszvezetőjén nincs is maszk! De azért az utast leszállítanátok, ha lecsúszik az orráról...
Meg fizessen is még ötvenezret!
Jobb lenne azt büntetni aki lázasan vesz részt a tömegközlekedésben akkor már!
..
"Ezt más országokban is meglépték, Angliában 10-kor zár minden. Az az egyébként logikus feltételezés van mögötte, hogy az ittas emberek kevésbé tartják be a szabályokat, mint a józanok. De persze 11 előtt is be lehet rúgni. Nagy lesz a pincérek felelőssége már 11 előtt is. " :)
..

Ez itt Budapesten többnyire már 11 óra előtt is sikerülni szokott... :)
Igen csekély értelme van a 11órai zárásnak. Látszatintézkedés.
Arra lesz jó egyedül, hogy a lúdtalpas pesti fiatalok anyázhassanak a Kormányra!
..
Vásárlási idősáv miért nincs akkor már?
..
Na most én is osztottam a Zészt! :D

Na, ebben egyetértünk :)
Látszatintézkedések vannak, hatékonyság zéró sajnos. Lenne hová fejlődni következetesség és ésszerűség tekintetében. Mert az oké, hogy nem működik a satu, de pl. a boltokban a dolgozók sem viselik normálisan a maszkot, mégsem rúgják seggbe őket, az iskolákban az elkülönítés és karanténozás egy vicc, ahogy megy, stb. Mai sztori pl. a kisebbik gyerekem ovistársának anyukájától, szerkesztés nélkül másolva:
Csak hogy tudjatok róla: én keddig (09.28. éjfélig) hatósági karanténban vagyok itthon. Az oka, hogy múlt héten(!) pénteken (09.18.) hazaküldtem az egyik osztályból egy lányt, aki aztán + covidtesztet produkált. Ezért tegnap(!) délután a lány osztálya és én (mert dolgozatírás közben mászkáltam közöttük) hatósági karanténba kerültünk. Mivel 18án küldtem haza, onnantól számítják a 10 napot mindenkinek (hiába volt az osztály is és én is egész héten suliba, az úgy látszik, nem ér.) Többeteknek említettem már, hogy a suliban már korábban is volt több + tesztes is, de ez az első, aminél van intézkedés. Tünetem amúgy nincs (csak azok az allergiásak, amiket régóta produkálok és allergiagyógyszerre javulnak), a család is jöhet-mehet, dolgozni meg amerre lát. Mivel itthon vagyok, Rékát nem vittem oviba és valószínűleg hétfőn sem megy. Bár azt gondolom, ez a két nap már nem oszt, nem a szoroz igazán. Viszont kedden (09.29.) már dolgozom, így ha addig nem derül ki még valami, akkor már vinnem kell.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 187
8 018
113
Még egy okos ember...
A legjobb az, hogy Budapesten a BKK legtöbb buszvezetőjén nincs is maszk! De azért az utast leszállítanátok, ha lecsúszik az orráról...
Meg fizessen is még ötvenezret!
Jobb lenne azt büntetni aki lázasan vesz részt a tömegközlekedésben akkor már!
..
"Ezt más országokban is meglépték, Angliában 10-kor zár minden. Az az egyébként logikus feltételezés van mögötte, hogy az ittas emberek kevésbé tartják be a szabályokat, mint a józanok. De persze 11 előtt is be lehet rúgni. Nagy lesz a pincérek felelőssége már 11 előtt is. " :)
..

Ez itt Budapesten többnyire már 11 óra előtt is sikerülni szokott... :)
Igen csekély értelme van a 11órai zárásnak. Látszatintézkedés.
Arra lesz jó egyedül, hogy a lúdtalpas pesti fiatalok anyázhassanak a Kormányra!
..
Vásárlási idősáv miért nincs akkor már?
..
Na most én is osztottam a Zészt! :D
Köszönöm az érdemi hozzászólást....